icon

Studňa na mojom pozemku

30. aug 2022

Dobrý večer, chcem sa opýtať s manželom sme kúpili dom a pozemkom, na ktorom je studňa . V LV nemáme žiadnu ťarchu. Takze tu studňu používame na polievanie dnes prišiel sused, že je to jeho studňa, že ju vykopal ešte jeho pradedo. Tak sme od
Neho teda pýtali nejaké papiere. Žiadne nemá. Neviete mi niekto poradiť ako je to v tejto veci keď ja nemám Žiadnu ťarchu, studňa je na mojom pozemku.
Ďakujem

Strana
z2
janetinka27
31. aug 2022

@doriiis akoze ja byvam dost citliva na nejake protivnejsie komentare, ale tento s tym zakonom mi prisiel v pohode a napriklad ja som sa dozvedela z neho nieco nove, ze studnu treba prihlasit

opica_skorica
31. aug 2022

@doriiis vzdy je treba mat prihlasenu studnu ako aj kazdu inu stavbu, ci uz drobnu alebo obrovsku.

opica_skorica
31. aug 2022

@janetinka27 vidis, ja som zas neni citliva na to, ked mi dakto, kto ma nepozna osobne vypisuje o protivnosti. To si pise o nej.

matullienka
31. aug 2022

@opica_skorica mne to tiež od teba neprišlo protivne, a dozvedela som sa čo nás čaká nakoľko ideme kolaudovat dom a k nemu mame aj studňu

opica_skorica
31. aug 2022

Precitaj si ako zlegalizovat staru studnu:
https://maronekpartners.sk/publikujeme/domace-s...

maladorka
4. sep 2022

voľakedy tomu tak bolo, že dedovia vykopali studne na pozemkoch a tie si neraz povymieňali...ten pustil tomu k záhrade viac, ten pustil tomu druhému zase z inej časti pozemku...a nepotrebovali papier, bolo to na slovnej dohode a žili dobre...teraz na všetko treba papier... najlepšie je mať danú studňu v kúpnej zmluve, ale ak sused tvrdí, že tú studňu kopal jeho dedo, vodu z nej bral dávno pre vami a má na to svedkov, tak ja osobne by som sa dohodla na spoločnom užívaní...predsa len ako píšete, kúpili ste si tam dom, a najbližších 50 rokov tam budete bývať...niekedy je lepšie sa dohodnúť spoločne, ja by som by som nechcela byť na nože s ľudmi v okolí, kde bývam, nikdy človek nevie, kedy bude potrebovať pomoc a niekedy sú medziľudské vzťahy viac ako papiere...v našom Hažlíne to tak funguje a nikto nemá so susedom žiadny problém...veľa štastia!

janetinka27
5. sep 2022

@opica_skorica ahoj, prosim ta a vedela by si povedat, co treba predlozit pri ohlaseni drobnej stavby - jedna sa o jednoduchu plechovu budu postavenu na pozemku pri rodinnom dome. buda sa kupuje klasicka plechova hotova, iba sa dovezie na pozemok. v bude v nej iba naradie, furik atd.
podla reakcie stavebneho uradu treba vykres, nejaky pohlad v reze, v pripade ze je to orna poda, tak aj vynatie atd. je to pravda? dakujem

opica_skorica
5. sep 2022

@janetinka27 ano. Je to pravda.
Ak je to na ornej pode, musis ziadat o vynatie tejto plochy.

janetinka27
6. sep 2022

@opica_skorica dakujem za odpoved 🙂

Strana
z2