Sú ešte moderné závesy a záclony?
Dobrý deň, sú podľa vás moderne závesy/záclony ?
nepáčia sa mi, nemám ich a nechýbajú mi
Doma nemam ani zaclony a ani zavesy. Nechybaju mi. Ale ked niekedy vidim obrazok s reklamou na zaclony ci zavesy, tak niektore sa mi pacia. No vacsina sa nehodi na moje okna ci dispoziciu domu. Mam rolety den a noc.
Neries ci je moderne. Ak sa ti pacia, daj si, ak nie, nedaj.
Zavesy mame, zaclony teda nie... mame obrovske okna, bolo by to neutulne bez toho...
Máme aj záclony aj závesy.
Závesy máme len v spálni, do iných miestností to bohužiaľ nešlo dať. Záclony sa mi páčia - dlhé po zem, bez vzorov. Ale rovnako ako závesy, nemám ich ako dať.
Mám záclony úplne jemné, priesvitné, bez vzorov. Závesy mám iba po bokoch, úzke. Neznášam izby s holými oknami, pôsobí to neútulne, holo, ako nedokončené po nasťahovaní
Ked su uplne tie jemne bez vzoru, hladke ,biele az po zem a k tomu jednofarebne jemne farby zavesov to sa mi paci. Vysivane zaclony ala 80-90 roky a podobne to uz nie.
Ale inak nemam doma nic
Prvú vec, co som dávala do domu, boli tyčky na záclony. Bez záclon si neviem predstaviť domov. Mne sa nepáčia tie priesvitné bez vzoru. Ja mam ešte také tie klasické, s kvetmi, v kuchyni so slnečnicami. Závesy zatemnovacie len v spálni. Ináč všade len záclony.
Som alergik, nemám ani závesy ani záclony
Je to lapac prachu a peľov
V spálňach mame záclony aj závesy, v obývačke japonsku stenu
Boli, sú a aj budú moderné, adekvátne k interiéru. Bez nich je dom /byt len obytný priestor bez duše a takého toho “cozy” pocitu domova. Takze áno, záclony po zem biele priehľadné a závesy úzke po bokoch v každej izbe. Inak si to neviem ani predstaviť.
V spálni a detskych izbách mám jemne záclony aj závesy, 10 rokov som nemala, len žalúzie, a až keď sme dali zaclony izby vyzerajú dokonale. Na dolnom poschodí nemám, keďže to priestorovo nevychadza. A to mi je ľúto. Každopádne, videla som pekne priestory aj bez zaclon, čiže nie je to nutnosť. Každy, ako sa mu páči.
@anonym_autor áno sú, ale kladie sa dôraz na materiál- bavlna , ľan nqpríklad.
Skrátka žiadne umeliny
Urob si podľa seba ja mam aj aj,zutulnuju priestor
@anonym_autor my mame termoizolacne a je to čisto z praktického hľadiska.. ale musím uznať že izba vďaka ním vyzerá lepšie 🙂
@anonym_autor Je jedno, ci su alebo nie su moderne. Za mna pracholapac, s ktorym mam len ja robotu a trpi chrbtica, takze som rada, ze som sa ich pred par rokmi zbavila
Co si vsimam tak hlavne zavesy v mode su, zutulnuje to priestor. Mne sa zavesy pacia, ale syn aj muz je alergik, takze u nas nehrozi.
@pribinak mne prídu horsie žalúzie-to čistiť je čistá smrť. veď záclony aj závesy vyperies, či?
Nemam, zavisi od priestoru, ja mam rada take minimalisticke moderne priestory, zaclony nemame, kedysi sme mali v byte, ten bol zariadeny este na taky domacky utulny styl, teraz mame vsetko moderno - minimalisticke. Mame vonkajsie zaluzie. Odpadla robota navyse s pranim.
@jvasenka vonkajsie manzel vyvapkuje raz za cas.
Su moderne ale ako pri vsetkom dolezite je ake zaclony. Nie take vzorovane "dierkavé" ako si asi kazdy predstavi ale dlhe hladke su velmi pekne. Miestnosti bez zaclon alebo aspon zavesov su pre mna nedokoncene. Nemoderne su praveze rolety a zaluzia a nikdy by som si to domov nedala jednofarebnu zatemnovaciu roletu mozno)
Nemam, zavisi od priestoru, ja mam rada take minimalisticke moderne priestory, zaclony nemame, kedysi sme mali v byte, ten bol zariadeny este na taky domacky utulny styl, teraz mame vsetko moderno - minimalisticke. Mame vonkajsie zaluzie. Odpadla robota navyse s pranim.
@jvasenka vonkajsie manzel vyvapkuje raz za cas.
@zuzana76 aha no vidíš vonkajšie mi nanapadli😀 to je super nápad🙂
Ja nejako nepodlieham trendom moderej doby. Ta sa vzdy meni. Ide skor o osobne preferencie. Ci uz ide o byvanie alebo obliekanie.
My mame. Mne sa to velmi paci. Pride mi to hlavne utulnejsie.
Kym sme nemali-manzel nechcel... tak som sa citila ako niekde v cudzom prostredi. Az ked som dala nakoniec zaclony sam povedal ze presne toto tu chybalo. Ze konecne je to utulnejsie.
Podľa mňa je to pekné bez ohľadu na modernost
zavisi od interieru, ja mam skandinavsky styl a nemam ziadne zaclony ani zavesy
je jedno, co je modrene, pouzijem,c o sa mi paci.
mne osobne sa nepacia hole okna a viditelne mury v ktorych su okna vsadene. zaclony, ci zavesy to pekne zjemnuju tn prechod medzi oknom a murom.

@anonym_autor u mňa robia teplo domova, keď prídem niekam, kde nemajú , príde mi to ako kancelársky priestor