Tipy na usporiadanie mini kúpeľne v malom byte
Ahojte, budem sa sťahovať do malého bytu, ktorý má fakt mini kúpeľňu. Je tam sprchový kút, umývadlo a ledva sa tam zmestí najužšia práčka... Máte takú mini kúpeľňu niekto? Vôbec neviem, kde mám dať kôš na špinavé prádlo, kde máte vy? Alebo ako to máte celkovo zariadené keď sa tam nič nezmestí?
@moonlight1210 tak toto je tiež super... Prosím ťa kde ste to kúpili keď je to také pevné,že aj sedieť sa dá nav tom?
@katka533 ďakujem🙂
Čo sa týka kozmetiky mám ju v spálni. Ale také nevyhnutné veci na líčenie, telové mlieko, antiperspirant , parfém,mám v kúpeľni v skrinke pod umývadlom a na umývadle. V sprchom kúte mám sprcháč, šampón atď. A na sušičke mám prášok ,aviváž atď. Pod umývadlovou skrinkou mám dokonca váhu. 🙂 Bývame tu traja a v pohode fungujeme aj naraz v kúpeľni :D Neboj zmestíš sa
@nina004 no keď som to lepšie pozrela, chytil ma mierny klaustrofobicky záchvat🤣🙈
mám zhora plnenú,40cm,na práčku mám miesto len 42 cm,lebo som potrebovala veľký sprchový kút,aby sa tam zmestila sediaca osoba....teraz to ľutujem,že som nedala práčku do kuchyne...
ja mám tiež pračku v kuchyni
To ti uz zial nepoviem, lebo to bolo pred rokmi, ked sme ten byt zariadovali.
Ja by som to teraz napriklad riesila aj skladacou calunenou lavicou z plysu. Daju sa kupit aj v Lidli, su lacne, pripade potreby poskladas a odlozis, ak ju uz nechces.
Dnu by som miesto capic a salov dala tri platene vercia na triedenie farieb a pouzivala tak. Ked uz to musi stat v chodbe, lebo nemam miesto.
Kedze asi budes mat malu pracku, tak kazde vrecko, ked sa ti naplni, bude akurat rovno presna davka do pracky.
Takato lavica napriklad:
https://www.lidl.sk/p/livarno-home-lavica-s-ulo...
Alebo teda nieco vacsie.
@moonlight1210 ďakujem za tipy
My sme mali 2 izbový byt, ktorý mal 69 štvorákov,no podarilo sa nám ho dispozične zmeniť na 3-izbák, každý kúsok bytu bol maximálne využitý, všetko sa dá, len treba vedieť ako na to. Tiež sme mali menšiu kúpeľňu,tak mi manžel vyrobil kôš na prádlo, ktorý bol zavedený na stene oproti dverám do kúpeľne. Vyrobil drevenú konštrukciu do ktorej som si ušila latkový vak, ktorý bol odnímateľný,pratelný a vzdušný, z pohľadovej strany bola ďalšia látka ktorá sa dala tiež vybrať a vyprať, v prípade potreby vymeniť. Keď sme po 15 rokoch spokojného bývania predávali byt, nový majitelia najprv nechápali čo to je a potom už boli len nadšení, že je to super vyriešené,ako aj celý byt. Všetko sa dá,ak sa chce, možnosti sa ukážu.
Pracku mame vstavanu v kuchynskej linke😊👌kose na pradlo v kupeni spojenej s Wc , vana umyvadlo 😊
@lalilili wau to je fakt krásne, úplne to tam ladí...
To je hĺbka. Od predu dozadu. Ja mám takú staršiu Gorenje, chystám sa ju vymeniť, a tiež som pozerala novú taký rozmer. Mali/ maju v Nay. Sušičku nechcem
@cacianka no veď práve, že nenašla dom plnenu spredu na šírku 40 cm. Ale nevadí, kúpim zvrchu plnenu
Spredu plnené mali, nie vela ale mali. Mám strop 500€. Šírku neviem, hĺbka 40- 42, na asi 7 kg
Kôš na bielizeň nemám v kúpeľni - kvôli vlhkosti.
Nechcem, aby mi v ňom plesnivela bielizeň
Ja mam práčku v chodbe vo vstavanej skrini. V kúpeľni sa sotva otočí jeden človek, taka malá bitovkova kúpeľňa.
Mam taku malu kupelnu a to tam je ešte vaňa 😀🙈 pracku mam zboku plnenu, 40tku, väčšia by nevosla. Kupovala som ju dávnejšie, ale je to Bosh, možno ešte take vyrábajú. Sušičku nemam. Pod umývadlom mam skrinku, v nej prostriedky na upratovanie. Čo sa kozmetiky týka, mam ju na poličkách, kt sú na stene nad práčkou. Makeup/fen/laky a podobne mam v takých prutenych kosickoch, na takej vysokej polici. Kos na prádlo je v chodbe oproti dverám kúpeľne - pasuje tam
Máme veľkú kúpeľňu nemáme kôš na prádlo dávam ho do práčky
Ešte si to môžeš dispozične poprerábať. Na dvojizbak a väčšia kúpeľňa.
Práčku do chodby nedáš. Musí mať prístup k vode a hadica do odpadu.
Susicku dáš do chodby alebo do spálne alebo hocikam.
A práčka zvrchu plnená v cene okolo 500 eur je neraz kvalitnejšia ako hocijaká veľká
My sme mali takú a zili sme tam 5 z toho 3 deti.....mali sme úzku prazku.
My sme mali pracku v kuchyni a bolo to super praktické aj pri dieťati.
@gaborka28 aký kôš máte?
Tiež mám práčku v kuchyni, pod linkou, mne sa to zdá praktické. Máme v dome dve malé kúpeľne, akože práčka by sa tam zmestila, ale ja som ju tam nechcela- kúpeľnu mám ako wellness, oázu pokoja 😄 a koše na prádlo máme 3, v každej spálni jeden.
Ináč dom prekvapená koľké píšete, že máte kôš v spálni...ja že to na každý v kúpeľni.🤣
😂 však v spálni sa vyzliekame najčastejšie, tak šup, veci rovno do koša

pod umyvadlo treba dat skrinku a na stenu velku, poslem foto, ked pridem domov