icon

Vaňa alebo sprchový kút v nájomnom byte

17. sep 2025

Ahojte, prosím vás o radu. Ak hľadáte nájom -2 izbový byt - uprednostníte sprchový kút alebo vaňu? Čo by ste tam radšej mali?

reela
18. sep 2025
@anonym_autor

Ďakujem všetkým za odpovede. Tým že byt plánujem prenajímať a je možné teraz rozhodnúť či vaňa či kút chcem vyhovieť väčšinovej preferencii.

@anonym_autor vanu treba napustit - vacsia spotreba vody. Daj sprchu a nebudes musiet kazdy mesiac riesit potencialne dotahovacky s najomnikmi o strhavanie energii z podnajmu nad ramec, lebo vypustili vela vody

katarinaba
18. sep 2025

Ja by som dala sprcho-vanu. To je vana so zastenou a ma z boku dvierka vodotesne. Vyhovies tym vsetkym.
A neviem ako ini, ja sa iba sprchujem, takze na toto mam sprchac. No vanu vyuzivam na tisic inych veci - kupanie psa, umyvanie vacsich predmetov, odkladanie dazdnika. Deti ked boli mensie, tie len vanu chceli.
Kedze nevies dopredu, ci tam bude niekto mlady, stary - tak nieco uni by bolo fajn.
Co sa tyka spotreby - pri mne by vana vysla rozhodne lacnejsie. Ja milujem dlhe sprchy, obzvlast ak si umyvam aj vlasy, mne voda tesie aj pol hodinu. Za ten cas napustim aj tri vane.

katulienkax
18. sep 2025

mne by skor v podnajme vadilo wc spojene s kupelkou

klotildabazarik
18. sep 2025

@anonym_autor tak podla toho ci som sama alebo s detmi

elenkaba
18. sep 2025
@anonym_autor

Ďakujem všetkým za odpovede. Tým že byt plánujem prenajímať a je možné teraz rozhodnúť či vaňa či kút chcem vyhovieť väčšinovej preferencii.

@anonym_autor pre mna v mojom byvani vyuzivam sprchovy kut, vo vani kupem iba deti ale dospely sa sprchujem. Ale v byte co prenajimame je podla mna vyhodnejsia vana, lahsie sa umyva, udrzuje, v sprchovom kute pri nedostatocnej starostlivosti a upratovani takmer vzdy za chvilku vzniknu plesnive listy a rohy, vodny kamen, ovela tazsie sa udrziava sprchovy kut. To je nasa skusennost...

anonym_810bc3
18. sep 2025

@anonym_autor My mame aj sprchu aj vanu, a teda vanu vyuziva len rocne dieta. Vsetci ostatni sa len sprchujeme. Ale teda mame normalne velku murovanu sprchu so sklenenymi dverami. Ziadne tie hnusne plastove sprchove kuty, ktore su do mesiaca plesnive. Takze ja by som urcite sla do velkej sprchy.

andulka1988
18. sep 2025

@anonym_autor osobne som za vaňu, bola som v podnájme so sprchou dlhé roky teraz mám vaňu

columbovazena
18. sep 2025
@anonym_d69e7c

@columbovazena ty si asi mladsi rocnik, ze? Moj 80+ svokor a dokonca ani moja 56rocna svagrina uz do vane nevyjdu. Nie su to trendy.

@anonym_d69e7c Je to vrcholne nepraktické

anonym_a73e55
18. sep 2025

ja absolutne nechapem, ako si niekto mysli, ze ked je niekde vana, clovek sa nedokaze umyt bez toho aby ju napustil vodou. Ved vo vani sa takisto umyjem ako v sprche pod tecucou vodou, dokonca si viem vodu aj zastavit, ked sa mydlim a podobne. Mne to pride, ze niektori ludia maju mizernu predstavivost a naucene kraviny verklikuju dokola ako ovce.
Ved do vane si sadnem a robim si ukony - pemza, holenie, dam si masku na vlasy atd a nemusim byt ponorena vo vode preboha, ani mi nemusi tiect voda nonstop.
Ja si denne umyvam vlasy vo vani v predklone, v sprche to nedokazem, nenavidim sprchy kvoli tomu na dovolenkach a podobne.
Vana forever. Mozno ked budem stara, tak si dam taku malu, alebo so znizenym bokom.

anonym_d69e7c
18. sep 2025
@columbovazena

@anonym_d69e7c Je to vrcholne nepraktické

@columbovazena sme si pokecali. Potrebujes viac nepraktickosti ako “od urciteho veku clovek do tej vane proste nevyjde” ? 🤷‍♀️

bubinkaaa
19. sep 2025

Doma mám oboje,vaňu nevyužívvônevyužívamebec....sprch.kut najlepšia vec👍v lete aj 3x za deň využívam tropic rain

guiseppinka
19. sep 2025

My mame vanu nizku, rano na nej sedim, ked kontrolujem deckam zuby. Na umyvanie vlasov je to praktickejsie, to je pravda, ale aj tak by som sla do velkeho sprchaca...

gerrwie_girl
19. sep 2025

V 2 izbaku počítam ze to je niečo menšie, tak asi sprchovací kút. Ale inak vanu. My mame zatiaľ kút a budeme mat aj vanu, veľmi mi chyba. Nekúpala som sa uz roky a neviem sa dočkať ked budem môcť opäť 🙂.

anonym_431af1
19. sep 2025

@anonym_autor My máme vaňu, v ktorej sa väčšinou sprchujeme, ale keď sa 1-2x týždenne "hodím" do horúcej vody vo vani, pre mňa je to relax. Dcéra ju tiež zhruba rovnako ako ja využíva, mimo sprchovania.
V podnájme by som určite uprednostnila vaňu. Ale samozrejme, 100 ľudí, 100 preferencií...

anonym_dff23e
19. sep 2025

Ja ked som hladala byt do prenajmu tak len s vanou a nezariadeny,ale to bolo v AT,tu politiku o zariadenych bytoch k najmu som na sk nepochopila.

ukgirls
19. sep 2025

mensia vana so sprchovym kutom v jednom .. idealne riesenie kedze je to vzdy 50:50 .. ja bez vane by som nevydrzala.. je to moj relax cas len pre mna .. ale su zas ludia co sa len osprsia a utekaju ...

guiseppinka
19. sep 2025
@anonym_dff23e

Ja ked som hladala byt do prenajmu tak len s vanou a nezariadeny,ale to bolo v AT,tu politiku o zariadenych bytoch k najmu som na sk nepochopila.

@anonym_dff23e lebo v at su ludia na to zvyknuti a neriesia, ze nabytok kupia na willhabene... povedz na svk, ze mas postel z bazaru, tak ta budu mat za neviem koho. Lebo bazar🙄

Mame novu susedu a sa mi chvalila, ze kupelnovy nabytok kupila skoro novy za asi 80e

gaabriela2212
19. sep 2025

Vaňu! Vo vani sa osprchujete no v sprchovom sa neokupete 🙂A ešte keď budu deti tak jednoznačne vaňa.

anonym_d73bc7
19. sep 2025

Mame aj vaňu aj sprchovy kut. Vaňu využívajú len deti. Plus keď chcem niečo väčšie umyť tak tam. Ale normálne dospeli vaňu nepoužívame fakt že vôbec.

ja_bb
19. sep 2025

@anonym_autor No však podľa seba, my tam bývať nebudeme :D neznášam tu zimu, čo je v sprche,niekomu to nevadí. Každý ti napíše iné dôvody,prečo to alebo to. Treba ísť podľa seba,na co by sa vyuzila vana,na co sprcha,aké sú klady, zapory.ale ak ide iba o najom, tak pozrieť na cenu a nie na sprchu:D

carolynka
19. sep 2025

Priestranny bezbarierovy sprchovy kut. Ak by to Mal byt ten uzky sprchac so skladacimi dvierkami, volila by som vanu so zastenou

kristiii
19. sep 2025
@guiseppinka

@anonym_dff23e lebo v at su ludia na to zvyknuti a neriesia, ze nabytok kupia na willhabene... povedz na svk, ze mas postel z bazaru, tak ta budu mat za neviem koho. Lebo bazar🙄

Mame novu susedu a sa mi chvalila, ze kupelnovy nabytok kupila skoro novy za asi 80e

@guiseppinka neviem v akej spoločnosti sa pohybuješ, ale my sa naopak so známymi vždy chválime, komu sa čo podarilo kúpiť výhodnejšie. Ja keď som napríklad zohnala synovi takmer novú posteľ za 50, tak som počúvala len samé, ako super sa mi zadarilo. A doporučujeme si navzájom dobré, ale zároveň aj v "dobre" cene, aj iné veci.

evkatk
19. sep 2025

To, čo je čistejšie a nie je z toho na zvracanie. Nájomné byty často prenajímané zvyknú byť v strašnom stave, najmä po študentoch.

evkatk
19. sep 2025

Deti v nájomnom byte? To snáď nie. Predsa ak má byť dieťa, tak byt by mal byť vlastný.

andreatytler
20. sep 2025

To akoze musi byt bud, alebo?
Ved mozes mat vanu so sprchou. Tak mas oboje v jednom a ulahodis kazdemu najomnikovi.

anonym_dff23e
20. sep 2025
@guiseppinka

@guiseppinka ja som milovala willhaben aj som predala detske izby po synoch,ked odisli na intraky,aj kupila postel pre dceru.Dokonca kocik som cez willhaben predala do chorvatska.🙂

guiseppinka
20. sep 2025
@kristiii

@guiseppinka neviem v akej spoločnosti sa pohybuješ, ale my sa naopak so známymi vždy chválime, komu sa čo podarilo kúpiť výhodnejšie. Ja keď som napríklad zohnala synovi takmer novú posteľ za 50, tak som počúvala len samé, ako super sa mi zadarilo. A doporučujeme si navzájom dobré, ale zároveň aj v "dobre" cene, aj iné veci.

@kristiii ja sa hybem v spolocnosti, ktora nema ziadne problemy s bazarmi. Ale nezijem na svk

marianna1979
20. sep 2025

Máme aj vaňu aj kút.vyuzivame aj jedno aj druhé.v zime sa chceme okúpať,porelaxovat v pene,dám si sviečky...zvyknem aj niečo prepravy,koberček,namočím si na noc prádlo,(pracovné,biele)ktoré potom ráno hodím do práčky,

kristiii
20. sep 2025
@guiseppinka

@kristiii ja sa hybem v spolocnosti, ktora nema ziadne problemy s bazarmi. Ale nezijem na svk

@guiseppinka ani na Slovensku ich nikto normálny nemá. Možno nejaké paničky, čo sa potrebujú chvastať, ale takým sa stačí vyhýbať. Veď aj tu teraz neskutočne letia sekáče, swapy, obchody typu sinsay, pepco, Merkury Market...o temu či shein ani nehovorím

sussie1
20. sep 2025

Ty si musis odpovedat, komu to chces prenajimat... Budu to rodiny s detmi? Ak zoberies deti, potrebujes vanu. Budu to studenti? Vtedy sprchac. Mladi pracujuci? Asi skor sprchac. Alebo paru na dlhodobejsi najom? Tam musis ratat, ze si urobia dieta, prip. budu chciet psa (ak to dovolis), tak tam zase vana. A pre mna je vana relax, ja by som bez nej nemohla byt...