Záťaž horných skriniek v kuchynskej linke

szivem
4. dec 2024

Ahojte, vie niekto poradiť koľko kg zhruba unesú horné skrinky v kuchynskej linke? Dakujem

kacena4
4. dec 2024

zalezi od toho ako su namontovane, ci v umakarte, v stene, sadrokarton hrubka steny a srobov...

thirstymonk
4. dec 2024

@szivem To ti nikto nepovie. Ja som montoval do kvadra na fischerky 12ky, takže v pohode udržia aj 200kg. Ak maš srandokartonovu priečku, tam sa odporuča tak do 40kg :D

viestta
4. dec 2024

Tolko, kolko unesie system na ktorom su zavesene

kinus
6. dec 2024

@szivem zalezi do coho su skrinky uchytene a cim. My mame panel, neviem ake sruby, ale pani monteri mi na rovnaku otazku odpovedali, ze skrinka v pohode unesie dospeleho cloveka cca 80kg, problem moze byt polica, na tu by daval tak do 20kg.

evansova
11. dec 2024

@kinus U nas stena z Ytongu, asi nie je taky pevny ako tehla (moj laicky nazor). Takze v hornych skrinkach mam napr. koreniny, pudingy, hrozienka, krabice s formickami a podobne ľahké veci. Pre istotu.

tatiana1410
12. apr 2025

@evansova a kde máte prosím vas potom poháre , šálky taniere, tiež máme itong a novú inku pod strop akurát ukladám do nej mám toho dosť veľa.Chceli sme dať tým čo to montovali srouby priamo do itongu, ale nechceli
@evansova

ajsha123
12. apr 2025

Teraz nie je manžel doma (stavbár), ale pokiaľ viem, tak záleží aj od steny, ale aj od hmoždín. Ak dáš do kvalitnej murovanej steny (tehla, itong) len sroub bez hmoždín, alebo nie správnu hmozdinku, tak ti to skrinku neudrží... existujú originál hmozdinky do Itongu, vtedy ti to bude držať. Ja mám v horných skrinkách všetky taniere, poháre, odhadom určite vyše 100kg a drží už 15 rokov ..

evansova
12. apr 2025

@tatiana1410 Taniere a misy v spodných skrinkach, hore sú šálky, poháre, koreniny a pod. Vsetko drží vyse dvadsat rokov, dufam, ze to tak ostane.