Ako je na tom Grécko - Santorini s cenami?
Ahojte s priateľom chceme ísť niekam k moru kedže to chcem ako dárček (dovolenku) mu dať..ale zas nemam nejaky veľky budget max do 430€ Našla som lacne ubytko v Santoríny.. Je to dobry nápad? ako je to cenovo tam ? nejak 28.8 by sme chceli ísť do nejakeho 31.8 ( nám uplne stačí toľko dní ) alebo odporúčate niekam inam? Tiež som rozmýšľala nad Čiernou horou..
@vikcura9 na santoriny by som isla aj ja skoda ze z kosic nic nelieta ziadna cestovka..tak ked myslis ze sa priatel potesi tak to skus a daj vediet nexabudni poistenie a transfer z letiska
@vikcura9 uz si bola niekedy v zahranici na dovolenke? Strasne jednoducho si to predstavujes
autorka preco zrovna Santorini? je to jeho alebo tvoj sen? je to fakt draha destinacia, tam das za jedlo dost vela (aj v restikach, aj v supermarkete), tvoj budget na to nestaci...
ak by som mala taky obmedzeny budget a len takto na par dni, berte auto a chodte do Slovinska a sever Chorvatska (vela super veci aj po ceste, da sa urobit krasny roundtrip), pripadne sever Talianska - tam sa aj v lokalnych restikach vies kvalitne najest, more fajn...
Ja som ockovana proti hepatitide a do toho ubytovania by som sa bala vkrocit. Ved to je nieco otrasne.
A @vikcura9 tvoj argument, ze tam len budete spat, to myslis vazne? Iba spat? V takejto bude? Pokial nemas na Santorini financie, tak nikam nechod. Lebo ten ostrov je drahy, plazove kluby su drahe, strava v restauraciach tak isto, je to jeden z top turistickych ostrovov v Grecku spolu s Mykonosom. Pokial nemas financie, pozeraj ine moznosti dovolenky.
@vikcura9 No neviem. Vyzerá to strašne. Tá sprcha vedľa WC 😱
Mne sa páči tá sprcha, nemusíš splachovať stačí otvoriť misu a ísť sa osprchovať.
Vyskusaj uvidite, nemusi to byt uplne zly napad, ale kazdopadne by som mala ako rezervu na ucte aspon 500€, keby sa nieco vyskytlo, napriklad nepacilo by sa ubytovanie, na jedlo, taxik, cestovne poistenie ste poriesili? Inak sa na takyto vylet pozera mlada bezdetna dobrodruzna povaha a inak matka s xy detmi a rodinou, mame od dovolenky ine ocakavania, mozno preto ta kritika, tiez mam pred santorini respekt, mne pride ako taka influencerska perla a predpokladam natresk turistov a nulovy zazitok
@vikcura9
1. Santorini v auguste je podla mna zly napad, je to maly ostrov a cele leto su tam obrovske davy ludi, ale fakt ze obrovske. Lepsie je ist tam mimo jula/augusta.
2. Ak chcete ist konkretne v tomto datume, co pises, tak neviem kde si pozerala letenky, ale ja som z Viedne ziadne lacne nenasla. Okrem toho, k letenkam budes musiet pripocitat dopravu po ostrove, tie pekne biele domceky su totiz na kaldere, cize na opacnej strane ostrova nez kde vy budete byvat. Plus samozrejme transfer z letiska, cestovne poistenie a jedlo (s jedlom neporadim, nepozerali sme na ceny v restikach, tak neviem kolko navyse by to bolo).
Kazdopadne, do 430 Santorini (v sezone) podla mna nemate sancu dat...
3 dni na Santorini je trošku málo ... ubytko je základné, ale má celkom dobré recenzie - jedlo bude drahé, s tým počítaj... ale inak dobrá nápad na krátku zmenu pre mladých a nenáročných. Nezabudni poistenie a batožinu budeš mať k letenke len príručnú - 40X30... šťastnú cestu 🙂
Jedlo sa urcite bude dat niekde. Akoze co? Ulovit? Vyzobrat? Ukradnut? Chces minut dost vela penazi na podptiemernu dovolenku kde je vlastne vsetko kompromis alebo len tak aby bolo. Ale paci sa mi ze ked ti da niekto nazor ktory nechces pocut tak prskas a nie su normalne a ked konecne najdes jeden je to skvela odpoved.
...si veľmi odvážne dievča.. klobúk dole...s takou sumou by som nemala odvahu letieť do sveta... prídeš tam a ďalej čo?... hladná, smädná a mať obavu, či mi ostane na cestu späť 🙄hlavne, že som bola v Santoríny... radšej si to premysli,lebo to nebude prekvapko,ale prúser
No a ešte aj to... trepať sa na otočku takú diaľku...?..by mi za to nestálo
Nebola som na Santorini, v ohľade financii teda neporadím, ale skús pozrieť ubytovanie aj cez Airbnb, ak vám ide len o prespanie. Mysli aj na transfer z/na letisko po prílete. Premysli spôsob stravovania- ak budete chodiť do bufetov a reštaurácií, bude vás to stáť o niečo viac, ako keď si nakúpite a budete si variť sami, potom treba hľadať ubytko s kuchyňou a s obchodom v dostupnej vzdialenosti pešo. Ideálne je, ak máš finančnú rezervu na účte a nemusíš sa báť, že by ste si v prípade núdze nevedeli pomôcť. Pokiaľ máš len 500 € a finito, nešla by som do zahraničia.
@vikcura9 poradiť neviem, ale podľa mňa ideš správnou cestou. Pokiaľ ste mladí a nepotrebujete nejaky luxus, uskromniť sa s bývaním a minúť viac na zážitky je super. Moja sestra s kamoškami takto precestovala za pár rokov celý svet. Hľadala, úbytko mali vždy lacné, aj lety si hľadala kadejaké, ale tie zážitky, co ma, to je na nezaplatenie. Keď budete starší, budete môcť vychutnávať si luxusnejšie ubytovanie. Držím palce, nech sa Ti podarí nájsť to, co hľadáš a užite si to 😘
Santorini je fakt drahy ostrov preplneny turistami pocas letnej sezony. Denne tam pristavaju od rana desiatky lodi, stovky ludi sa tam nahrnu do tych najznamejsich dedin, k vyhladom, k insta pointom. Ale ako kto chce.Ten budget je smiesny maly na dovolenku pre 2 na jednom z najdrahsich greckych miest. Mozes si chodit kupovat do supermarketu kilometre peso denne jedlo, tak mozes usetrit. Ubytovanie tu uvedene je kondiminium s naozaj zakladnymi vecami, ako je postel a kupelna. Nic ine. Je to na opacnej strane ostrova ako hlavne mesto a vsetky atraktivne miesta. Na plaz je to udajne 200-300 metrov, to je ale ratane vzdusnou ciarou.
@vikcura9 Kľudne do toho chod. Letenky sú teraz na koniec augusta začiatok septembra veľmi dobre ceny. Zadar spiatočná 49, rôzne Grécke ostrovy za cca 80. Hlavne kúp letenky za dobru cenu a až potom v kľude a s rozvahou vyberajú ubytovanie. Santorini je drahší a večnw plný turistov, ale hľadaj cez Airbnb a Booking hlavne čisté úbytko. Na prespať ie stačí niečo úplne jednoduché a celé dni sa budete motať na pláži či v mestečku. Jesť by ste museli i doma.
Za mňa radšej skromne na dovolenke, ako sa nechať odradiť a zostať doma. Krasne more a pláže i atmosféru si užijete rovnako, či budete bývať za babku alebo v luxusnom hoteli.len dobre čítaj recenzie. A až potom kupuj.
Vieš čo, ja som bola počas výšky na pár fakt lacných dovolenkách (väčšinou tak 3 noci) a keď nemáš problém sa uskromniť, tak sa to dá. Ale to musia byť na to ľudia fakt nastavení, že aj strava sa rieši na budgete - nie spontánne sa rozhodnúť že wow pekná reštaurácia/kaviareň, poďme si niečo dať. Ja som v grécku bola pred rokom, a ceny za taký lacnejší obed s nápojom okolo 25e pre dvoch + raňajky, večere zo supermarketu, na deň možno okolo 40-50e by to tam vyšlo keby sme sa obmedzovali. Santorini bude možno ešte drahšie, predsa len je teraz dovolenkové obdobie. Ak je to prvá takáto vaša dovolenka, asi by som skúsila skôr lacnejšiu destináciu, aby ste ten budget mali väčší, a Santorini môžete dať, keď bude viac peňazí. Hovorím, dá sa to, ale na ukor pohodlia (hotel) a pri obmedzovaní sa (strava)
@vikcura9 tiež ako mladí sme bývali v stanoch, kempoch, chatách, ubytovniach kade-tade po Európe, takže toto ubytovanie je až luxus. 🙂 Len ako ti napísali vyššie, obchody na Santorini (aj iné grécke ostrovy) sú na naše pomery v turistických oblastiach pridrahé, miestni chcú zarobiť. Reštaurácie detto.
A pripočítaj všetky náklady spomenuté vyššie. Požičovné na motorku/auto, ak budete chcieť výlet po celom ostrove. Poistenie bude ešte jedna z menších položiek. A treba aj rezervu.
@stanzi Hľadala som konkrétne pred 2 dňami cez skyscanner. Konkrétne Rhodos, Kréta z gréckych ostrovov boli super ceny. Dokonca lacnejšie než pred cca mesiacom, ked sme kupovali, rovnako spomínaný Zadar 40, Krakov, Rím 30 spiatočné.
Konkrétne Santorini si nepamätám, keďže tam som určite nechcela, ale bolo tiež max 120 spiatočná.
Bavíme sa o Viedni a Bratislave letiskách.
Nemas prachy a vyberies si najdrahsi ostrov v Grecku? 😀 Parada. A romanticke prechadzky ulickami mestecka si tiez nepredstavuj, su tam take davy ludi, ze budes rada, ak sa do tych uliciek vobec pretlacis.
@katkaseiner Cierna hora je draha ako slak.
Ale prosim ta, nevsimaj si tieto nazory. Ked som bola mlada a bezdetna precestovala som pol zemegule s velmi obmedzenym budgetom. Byvala som aj v hosteloch s 18 ludmi na izbe, byvala som v hosteloch kde bola plesen na stene. Presne preto, ze som chcela cestovat a vidiet aj drahsie destinacie s obmedzenym rozpoctom. Boli to najlepsie zazitky, nelutujem ani jeden. Citam recenzie a podla toho idem. Tvoje ubytko ma recenzie uplne ok, vobec by som sa ho nebala. Ja osobne som bola na Santorini pred rokom, zaciatkom septembra. Letenky som mala tiez spiatocne pod 100€ Ryanairom. Bolo tam dost ludi ano, ale ziadne extremne davy, uplne v pohode. Tiez som tam bola tri dni a stihla som toho dost. Nestihla som precestovat cely ostrov, ale pozrela som si hlavne mesto, plavbu katamaranom aj nejaky vlet. Stravu si pories tak, aby ste jedli len raz denne v restike, zvysok supermarket. Cena za taku beznu veceru je niekde 15-20€ osoba. V hlavnom meste je aj McDonald ked chces usetrit. Plus este nieco rataj na transfer z letiska, nejake suveniry a pod. Tak si zrataj, ci mas aj na tieto extra vydavky a ak ano, nevahaj a urobte si pekny vylet 🙂
@stanzi Ale ja som nehľadal letenky na Santorini, ja som hľadala nejaké zaujímavé ceny na akékoľvek zaujímavé lokality v určitom konkrétnom termíne.
Ak bude autorka flexibilná s termínom a pozerať letenky pravidelne, je veľká šanca, že ich nájde aj lacnejšie a ak sa vedia uskromniť a úbytkom, tak ten rozpočet na letenky a ubytovanie vôbec nie je nereálny.
Niekto ide do Tatier na víkend za 2 tisícky a niekto si za to užije 2 týždne pri mori. Nároky na cestovanie sú neskutočne rozdielne u rôznych ľudí. Oni musia vedieť, kde im stačí prespať. A 430 eur vôbec nie je nereálna suma na 3 noci pri mori.
@lucilaines prosím ťa, neprikrmuj naivnú a nereálnu predstavu... V dňoch, ktoré autorka zadala sa so stanoveným rozpočtom vojde sotva do leteniek. Nebavíme sa o lowcost cestovaní obecne, ale o konkrétnej ceste s konkrétnym dátumom.
Tak ako… asi sa dá, ale nechceš to ešte prehodnotiť? Sanatorini je jeden z najdrahších ostrovov, su tam strašne masy ľudí. A za 3 dni si to nestihneš ani užiť, viacej sa budeš presúvať ako dovolenkovať. Mne to príde ako taký hurá nápad, bez rozmyslu. Ja mám rada lowcost dovolenky, má to svoje čaro. Ale aj tá sa musí naplánovať a hlavne si nevybrať na to fancy instagramový spot.
Ak ti môžem odporučiť, my sme boli v Albánsku pred par rokmi na vlastnú päsť a bolo to mega lacné a úplne super pláže, výlety, jedlo…., alebo aj all inclusive hotely v Tunisku, Egypte, Turecku by si za 500€ našla celkom slušne. Ale to už nie je taká objavovacia dovolenka. Dá sa za malo peňazí naplánovať úžasná dovolenka. Ale nie na instagram friendly destináciu. Podľa mňa si to neužiješ.

@zuzanockamt nebolo to najhorsie podla nazorov ludi co tam prespali prezili 🙂