Ako prekonať strach z lietania?
Prosím vás, tie čo ste sa nikdy nebáli lietania 🛫
Plati to u vás stále? Lebo začiatkom roka som o kadejakých leteckých nešťastiach počula akosi často a mám strach. Vždy som mala,a teraz mám ešte väčší.
Syn a muž chce ísť na dovolenku lietadlom,ja uprednostním vlak/ autobus aj keď to trvá 12h
Chvíľku mám odvahu, potom si predstavím čo zas budem vyvádzať a celý deň nejesť.
Posledný krát som sa aj rozplakala v lietadle a to bolo posledný krát čo som v ňom bola 🥺
Neviem čo ďalej.
Lexaurin, Xanax, ale dobre je si dať ho už aj deň vopred a ešte aj pred cestou.Sama uvidíš či celú či polovicu kamarát tak letel do Austrálie povedal, že polovicu predriemal a mal obrovský strach.
@luccija su to voľnopredajné lieky? Či iba od dr?
Na predpis obvodná
Ja som letuška a lietam skoro každý deň, strach nemám a nemusíte mať ani vy 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=K02Wr2aKrPUToto video odporúčam (nie som to ja :D )
Nebojím sa lietania. Radšej cestujem lietadlom ako autobusom, autom. Je to bezpečnejšie.
Veľmi dávno, Keď sme mali cestovať do Ruska, hlásili vo vnútroštátnej doprave haváriu lietadla do budovy. Len sme sa nad tým pousmiali. Nám sa nič nestalo.
Havária sa môže stať i na ceste.. nik by necestoval autom, autobusom, ani vlakom... Nerieš nehody. Povedz si, že vy sa šťastne dopravíte tam i späť. Mysli na niečo pekné
Ja mám panický strach z výšok a tuším dva roky dozadu som letela. Najväčší strach som mala z toho,že nič z toho nemám pod kontrolou,že ak sa niečo stane, bude to nezvratné. Resp z auta,busu,vlaku vystupis, ale túto nie. A hlavne som netušila,čo ma čaká 🙂 Extrémne som sa bála a moja taktika bola: odkedy boli zarezervovane letenky,tak som sa snažila na to nemyslieť a skôr sa sústrediť na to,na čo sa na dovolenke teším. Dala som si kinedryl a ten má riadne otupil. V lietadle som pri štarte začala plakať a kamoška ma celý čas držala za ruku a ukludnovala. Záver: zbytočne som sa bála,bolo to úplne ok. Ani zďaleka také,ako som predpokladala. A bol to jeden z najsilnejších zážitkov v mojom živote 🙂 let späť som si veľmi užila. Treba si povedať,že ok,bojím sa,ale idem do toho. Aspoň raz to skúsim.
@anitka_4 ja som už letela niekoľkokrát. Prvý krát práveže úplne bez strachu.
Ale posledný krát som už slzy neudržala. Teda čim staršia tým viac sa bojím, neviem či to prekonám.
Pozerala som letenky, fakt úplne super cena oproti vlaku a nekúpila som ich 🫤
@isis234 ja sa nedokážem tešiť na dovolenku, jedine keď už viem že sme pristáli,tak som bola ok.
@hermionecka je to tak ľahké povedať 🥺
Bojím sa kúpiť letenky. Že to bude definitívne a môžem sa strachovať a nie tešiť sa na dovolenku.
( Je začiatkom júna)
Pozri na nete fotky, alebo video na youtube z toho hotela, kam pôjdete alebo si prečítaj na nete o tej krajine. Prídeš na iné myšlienky
@isis234 😂😂 Ideme na SVK 😂😂
Tak si pozri foto kam pôjdete. Isto na výlety. Alebo len na návštevu rodine? Budete len u nich doma? Alebo len na chate? Hrať karty? Spoločenské hry? 😂
@isis234 návšteva rodiny, nebudeme u nich.
😂
Buď hotel alebo nejaký byt prenajmeme.
Mne pomohlo si to vedome "upratať" v hlave...a teda,že to, či sa bojím alebo nie, nijako let neovplyvní..tak som si prikázali tešiť sa🙂ja milujem vzlietanie, ten pocit,keď sa lietadlo odlepí od zeme...a aj pristávanie...niekedy som si pred cestou skúšala dat frťaňa,ale ako na potvoru nič, žiadna ľahkosť bytia ani po druhom,treťom 😀akoby som pila vodu...tak neriešim...a ešte mi pomáha rozhliadnut sa po lietadle a povedat si...jeej, ak padneme,tak aj tento sympaticky chlap 😀no, ....a letim akurát zajtra s dcérou.
Dr mi predpísal oxazepam.
Letenky kúpené, niekedy mám strach, niekedy som odhodlaná.
Veľmi som zvedavá na tie tbl ako mi pomôžu.
Nie si sebecka ja by som tiež nešla takú diaľku letecky tiež sa bojím a môj limit je do ,2 hodin a môjho muža do lietadla neviem dostať tak chodíme autom k moru k dcére do Prahy a čo mám robit jeden musí ustúpiť a radšej by som šla do Prahy letecky za 50min ako 8 h.autom

@danieladugard ďakujem za povzbudenie 🤗