Ako prekonať strach z lietania?
Prosím vás, tie čo ste sa nikdy nebáli lietania 🛫
Plati to u vás stále? Lebo začiatkom roka som o kadejakých leteckých nešťastiach počula akosi často a mám strach. Vždy som mala,a teraz mám ešte väčší.
Syn a muž chce ísť na dovolenku lietadlom,ja uprednostním vlak/ autobus aj keď to trvá 12h
Chvíľku mám odvahu, potom si predstavím čo zas budem vyvádzať a celý deň nejesť.
Posledný krát som sa aj rozplakala v lietadle a to bolo posledný krát čo som v ňom bola 🥺
Neviem čo ďalej.
Ak ti to nerobí dobre, tak proste nelietaj... Jednoduché.
Syn a muž pôjdu lietadlom a ty autobusom. Aký dlhý je let? 3- 4 hodiny?
Treba pozrieť štatistiky, v reále koľko je denne autonehôd a podobne verzus nehody lietadiel 🙂 jednoznačne lietadlom pohodlne komfortne rychle..
Ak ta to upokoji letecka doprava napriek nestastiam patri k najbezpecnejsej. Autobusom alebo autom sa nebojis ist? Pri tych smrtelnych nestasti narozdiel od leteckej prepravy sa denne na celom svete stanu stovky ak nie tisicky a kolko denne spadne lietadiel? Mozno par do roka.
Vieš o tom, že je pravdepodobnejšie, že auto/autobus bude mať nehotu, ako lietadlo. 🙂
Letecka doprava je stale najbezpecnejsia 🤷♀️ nemyslim si, ze nejako viac nehod je ako v minulosti ale nesledujem statistiky.
Lietala som kedysi extra casto sluzobne, teraz uz menej ale stale lietam bez problemov a bez strachu a obav.
Som letuška. Mám za sebou nalietaných tisícky hodín a stále som tu. Na cestách mám omnoho väčší rešpekt. Hore do teba žiadne lietadlo nevletí z protismeru, nemusíš sa báť ožrana, máme riešenie takmer na každý problém, ktorý by mohol nastať. Od toho je tam posádka, piloti a technici. Mám doma rodinu. Neriskovala by som, ak by to bolo nezbezpečné.
Ja mam veľký rešpekt pred cestnou dopravou ako lietadlom. Lietam už roky, nikdy som s nebála. Za to keď šoférujem a predbieha ma debil v zákrute pred dedinou, potom prudko zbrzdi.. Vtedy mam strach.
To, že lietadlo je najbezpečnejšie asi vieš, ale nepomôže ti to. Keď ide človek autom mysli si, že je to bezpeçné ale stačí jeden mikrospánok vodiča v protismere a je to to isté, ako v padajúcim lietadle. 12h cesta nie je až taká dlhá, kľudne choď po zemi.
viac by som sa bala ist autobusom ako lietadlom
Nebojím sa, že spadneme, ale toho pocitu, že som tam a niet úniku😀už som dlho neletela a strach je čoraz väčší vyšla som z cviku.Aj predtým som lietala iba s liekom aj teraz by som si ho dala.A to sú myslím, že nemám klaustrofobiu výťahy, jaskyne zvládam výšky mi robia problém.ale, keď som lietala už, keď som sa zaputala bolo dobré skôr strach deň predtym
kludne si daj nejaku tabletku na uvolnenie, pomoze ti.
Prosím Ťa, vygoogli si počet autonehôd denne a lietadiel. Podľa tejto logiky by si nemala ani výjast z domu.
ja si vzdy poviem, no co uz, ak aj spadneme🙂 Ja by som sa bala skor toho ze ja jedina by som prezila letecke nestastie...a mala by som prezit niekde na mori alebo v horach😅
@markusrasford 1,5h
@luccija aké lieky?
To každý vraví,že lietadlo je bezpečné ( bezpečnejšie ako auto....) ale ja mám aj tak vždy strach. A ani neviem z čoho presne.
https://dennikn.sk/10728/zabudnite-na-nehody-v-...
Ešte si vyťukaj len počet nehôd áut za ten rok. Exploduje Ti hlava. Ja mám strach z výšky a lietania a lietam často a popravde, už sa viac neisto cítim v aute. Poviem ti tajomstvo, keby sa niečo v lietadle malo stať, ani o tom nebudeš vedieť a budeš večerať u Ježiša Krista. To sú sekundy,
Kedy Tvoj mozog vypne. A si preč. Fakt by som sa bála viac auta ako lietadla.
No 1,5 sa dá zvladnut
@enmery to bolo povzbudivo napísané, ďakujem
@markusrasford da, ale posledný krát čo som robila.... 🤦♀️
@mamamasama takmer na každý? 🫤
Daj si predpísať u lekára diazepam. Povedz mu, že máš panický strach z letu. Inak fakt, ver mi vyjsť ráno na ulici je oveľa nebezpečnejšie, ako nastúpiť do lietadla. Bez srandy.
Nemôžem napísať na každý, lebo sama vidíš, že občas sa nešťastie stane. Ale na 89% prípadov nájdeme riešenie.Za celé roky môjho lietania sme núdzovo pristávali len raz a dôvod bol infakrt, nie technický problém.
Daj si oblbovak a úplne v pohode to zvládneš. Porad sa s obvodakom
Uplne ta chapem, ten neovladatelny strach a panika, ked tam uz sedis, je hrozny. Skus pozriet na “flighttracker” vygoogli si to, vyhodi ti to momentalnu mapu lietadiel vo vzduchu na svete, mozes si priblizit Europu atd. Ja tak sledujem maminu, ked odlieta/prilieta za nami do Anglicka. Mozno ti to pomoze ziskat nejaku perspektivu.
Skusala som osobne Kinedril - vraj to pomaha, nepomohlo😁 len som bola trochu ospala. Bachove kvapky som skusala. 😂 vobec nie. Teraz lietam s mojimi detmi (6,3,3), tak oni maju pre seba cely rad, daju si dzus a film na tablete, ja sedim sama a dam si pohar vina s knihou, predstieram, ako som v pohode 🫣😆. Trosku pomaha. Spravime si z toho taku super “akciu”.
Povedz letuske pri vstupe do lietadla, ze mas paniku, to je vzdy dobre, budu na teba hadzat ockom pocat letu, ci si ok, parkrat ma zoznamilo s pilotom a oni boli velmi mili… pomohlo to strasne.
Lietadla som kazdy mesiac, ked som bola mladsia, jeden let som bola strasne unavena, zle som spala predtym, mini turbulencia prisla a mne proste nejako preplo. Ten let som zvladla na dvojitej vodke🙈 odvtedy strasne.. cele roky som trpla ako blazon. CBT som na to skusila. Posledne 2-3 roky uz lepsie.
Ono sa to da, len si treba najst nieco take tvoje, co bude pomahat. Neprejde to uplne nikdy.
Ja som prisla na to napriklat, ze zboznujem start, ta rychlo je skvela, ale nemam rada, ked ideme do vysky potom, uplne hore uz ok, aj pristavanie.
Drz sa 🙂
ono, ked ma niekto z niecoho panicky strach, tak logicke argumenty nepomahaju. ale nejaky lexaurin by zabral snad.
ja mam stres napr. z nocnych vlakov, nikdy nezaspim na lozku, furt len cakam, kedy vlak prudko zabrzdi a ja sa vykotim😲, som napata jak struna.
pri lete nemusim tu cast, ked sme hore, ale vidim este obydlia a tak, ked uz vidim oblaky, tak som v klude🙂. ale furt radsej lietam, ako cetsujem v noci vlakom.
@mamamasama môžeš prezradiť v akej spoločnosti si.
@kofa77 presne, logika ide bokom. To ako pri pavúkovi. Viem že mi nič nespraví,ale keď ho vidím kričím ako pojasena.
Ja práveže ani štart neznášam, to cítenie že ideme hrozne rýchlo a odlepenie sa od zeme je hrozne.
Ešte ako tak v kľude som keď vidím letušky ako chodia, rozdávajú jedlo a nápoje tak vidím že sa nič nedeje....
Skúšala som naposledy aj slúchadlá a hudbu a zatvorené oči.Nepomohlo to veľmi.

nikdy som sa nebála, ale čím som staršia čím viac lietam, tým mám väčší rešpekt a obavy