icon

Ako riešiť storno dovolenky a poistenie?

14. máj 2025

Cez leto sme mali ist na dovolenku k moru do Talianska prvy krat v zivote deti ma nahovorili kazdy rok chodime na chaty po Slovensku a dala som sa nahovorit na more😒Zaplatila som zalohu 510 e plus vsetkym poistky cize dokopy 570e.No zial ochorel mi vazne ocino nevladze uz ani chodit a bolo nutne aby sme zostali doma.Dnes su presne 2 mesiace do pobytu riesila som storno a napisali mi ze mi uznavaju 20/z ceny pobytu to je 170e😡skoro ma prekotilo!!!!V poistkach bolo poistenie aj v pripade storna vratia peniaze tak som volala do poistovne a tam my povedali ze to vratia len ked predlozim umrtny list alebo vazne zdravotne dovody ucastnikov.Takze som prisla o peniaze neviete poradit na koho sa dalej obratit?😒

Strana
z2
1ryba
Odpoveď bola odstránená
alenka58
14. máj 2025

škoda že dovolenka stojí len na tebe, veď všetci ostatní mohli ísť deti si mohli kamaráta zavolať

cukroska
14. máj 2025
@mircalla

@cukroska Tak nech si zvykne, obcas treba vyjst zo svojej komfortnej zony, za mna je to take sebecke

@mircalla Tak je .Ale väčšina mužov to zvrtne na ženu.Bez ženy nejde nikde,také žene neurobí a podobne..
Tak kto chce hľadá spôsoby,kto nechce hľadá dôvody. Asi toľko..

cukroska
14. máj 2025
@alenka58

škoda že dovolenka stojí len na tebe, veď všetci ostatní mohli ísť deti si mohli kamaráta zavolať

@alenka58 Tiež si myslím. Kvôli jednej osobe príde celá rodina o zážitok aj nemalé peniaze. Stať sa môže všeličo, vieme o tom svoje, ale také radikálne riešenie by sme určite neurobili! Navyše mi príde, že najväčší iniciátori boli deti aj autorka, tak by som urobila sj nemožné, aby deti neprišli o dovolenku.
Hoc by mal namiesto mňa ísť sused,alebo by som ponúkla hocikomu v rodine. Ale ja by som si určite k otcovi niekoho zohnala.
Veď to nie je mesiac a ak by to bola situácia úplne iná tak by som to aj riešila inak. Sú situácie naozaj vážne a práve tento zdravotný problém sa môže aj zvrhtúť za dva mesiace a môže byť ešte všetko inak. STRAŠNE NEUVÁŽENÝ KROK. ABSOLÚTNE NEPREMYSLENÉ,NEDOMYSLENÉ..ŠKODA.

zuzanaete
14. máj 2025

Presne si pozri v zmluve, na ake pripady plati poistenie storna. Pochybujem, ze pre pripad, ze sa niekomu z rodiny zhorsi zdravotny stav a najma 2 mesiace pred dovolenkou, ked nikto netusi, co bude o tie 2 mesiace. Poistovna a CK neurobili nic, za co by si sa mala hnevat. Mal ist muz s detmi alebo zabezpecit opateru o otca niekym inym. Storno neplati pre pripady, my sme si to rozmysleli. Lebo aktualne vasa situacia je, ze ste si to rozmysleli.

cukroska
14. máj 2025
@zuzanaete

Presne si pozri v zmluve, na ake pripady plati poistenie storna. Pochybujem, ze pre pripad, ze sa niekomu z rodiny zhorsi zdravotny stav a najma 2 mesiace pred dovolenkou, ked nikto netusi, co bude o tie 2 mesiace. Poistovna a CK neurobili nic, za co by si sa mala hnevat. Mal ist muz s detmi alebo zabezpecit opateru o otca niekym inym. Storno neplati pre pripady, my sme si to rozmysleli. Lebo aktualne vasa situacia je, ze ste si to rozmysleli.

@zuzanaete Veď toto..ja neviem čo bude zajtra, nie ešte za dva mesiace.

mircalla
14. máj 2025
@cukroska

@mircalla Tak je .Ale väčšina mužov to zvrtne na ženu.Bez ženy nejde nikde,také žene neurobí a podobne..
Tak kto chce hľadá spôsoby,kto nechce hľadá dôvody. Asi toľko..

@cukroska No presne, ved mne bolo jasne, preco nejde. Este si deti tu dovolenku vydupali. Moji rodicia tiez velmi vazne ochoreli, jej rozhodnutiu rozumiem. Rozhodnutiu manzela vobec

andrejka2424
15. máj 2025

Nie je na chybe cestovka, ani to, že ste sa rozhodli konečne niekam vystrčiť päty ,ale váš bezdôvodne nahnevaný prístup. Toto, čo sa vám stalo, sa môže stať naozaj komukoľvek. Aj tak ľudia žijú, cestujú, užívajú si život a neberú to tak, že radšej len chata ,lebo však čo keď sa niečo vysrstí. Myslím si, že keby si veľmi chcela, tak proste si na tých pár dní nájdeš náhradu pre ocka-blízku rodinu, či priateľku,čo mu bude po ruke. Z toho ako píšeš mám pocit, že vôbec nejde o 24 h starostlivosť . Ak vás čaká ťažké obdobie, tento oddych vám mohol veľmi dobre padnúť. Naozaj škoda, byť tebou, ešte zvážim možnosti ako by to šlo. My platíme vždy viac poistenie na osobu, asi tam nebolo to krytie až také vysoké. Môže sa stať aj to, že chcete ako vždy chatu a na tú chatu pôjdeš aj ty a nebudeš pár dní po ruke? Či tam by si na 100% nešla tiež?

alkoholik
15. máj 2025

Neviem preco ludia furt hladate chyby tam kde nieje? Co ma spolocne cestovka s vasim osobnym problemom? Mali ste si rezervovat ubytko napr cez booking s bezplatnym stornom par dni pred nastupom a cestu vyriesit autom. Tak sa skuste zamysliet este raz ako moze cestovka za vas problem a poistovna tiez? Napr dajte inzerat na bazos ze predate napr za 300€ dany zajazd.

katulienkax
15. máj 2025

Moja znama mala mamu po liecbe zlomeniny doma. Vybavila jej doliecovak a na dovolenku sli. Ja len ze aj takto sa da vybavit

cukroska
15. máj 2025
@katulienkax

Moja znama mala mamu po liecbe zlomeniny doma. Vybavila jej doliecovak a na dovolenku sli. Ja len ze aj takto sa da vybavit

@katulienkax Áno a rovnako sa dá vybaviť aj opatrovanie cez mesto či obec. A za dva mesiace sa dá vymyslieť nejaká možnosť určite.

Strana
z2