Ako vytvoriť lákavú ponuku na Booking a Airbnb?
Ahojte kočky.
Podľa čoho vás zaujme ponuka na týchto portáloch?
Cestujeme veľa, ročne robím kopec rezervácií na bookingu, vyberám podľa lokality, ceny a hodnotenia.
No a teraz potrebujem urobiť ponuku na svoj apartmán pri mori, v lokalite kde je veľká konkurencia a neviem čím zaujať. Sedím nad tým už dni (samozrejme, že nie celé 😅) a neviem sa pohnúť 🤷♀️.
Dik za pomoc 😉
Teraz ma naprikld zaujme, ak maju pri mori apartman vybaveny lezadlami, slnecnikom, hrackmi do vody…kym som dieta nemala, bolo mi to jedno, takze je to velmi subjektivne
@tilly my cestujeme len tak, ze hladame. Ak ideme k moru tak na zaujima nie len ako daleko je more ale aka je tam plaz. Urcite fotka z plaze, na to casto zabúdajú a musim googlit. Vybavenie kuchyne, ci je tam kavovar aby som si vedela doniest druh kavy. Znami napriklad vyžadujú mikrovlnku. Potom ma napriklad zaujima, ci je tam metla aby som vedela pozametat piesok z plaze a vytriet. A samozrejme fotky z ubytka aby to bolo ciste, nie stary nabytok, na tych fotkach velmi zalezi, nie preplácane, lebo to potom vnímam negativne. Kludne pridaj odkaz aj na stare recenzie pôvodného majitela.
1.) zadám polohu
2.) zoradím podľa ceny
3.) pozerám fotky, fotky a zase len fotky. Tam musíš zaujať, aby si niekto klikol na tvoju ponuku. Ak sa ti to nepodarí tak ostávaš mimo hry.
4.) Nakoniec pozerám hodnotenie, a to je bodka za výberom
😉
Ahoj, ja pouzivam airbnb (lebo booking ma na nic hladanie, ked nastavim 2 dospelych a 2 deti).
Idem podla mapy. Kedze som citala, ze mas nejake vybavenie aj pre deti, tak ak je taka cielovka (tak som hladala ja). Fotky samozrejmost, ta jedna z terasy co som videla mi pride dost tmava, mozno by som skusila fotit za ineho svetla).
Potom je pre mna dolezite info, ci je k dispo parking. Najblizsie restauracie, bary, kam je pesia dostupnost a ako je to daleko.
Co sa tyka fotiek, tak urcite foto plaze, promenady, ak je detske ihrisko na blizku tak aj to...
Recenzie pozeram na koniec a je pravda, ze ak recenzie nie su, tak ubytko vynechavam, lebo sa bojim, ze ide o scam.
@tilly mňa osobne by na airbnb zaujalo (a ešte som nezažila) ak by na prvej fotke bola nejaká najkrajšia časť bytu (kľudne aj terasa a výhľad) spolu s prirodzenou a pohodovou majiteľkou a aby aj z tej fotky bol zrejmý benefit, ktorý ubytovanie ponúka (čojaviem teraz hľadáme vždy také vhodné pre deti a je super, keď sú tam hračky, riad, knihy, postieľka, jedálenská stolička,...). A aby aj názov to odrážal - čojaviem babyfriendly mezonet a podobne. Uľahčuje mi to hľadanie. A hej no recenzie, hlavne keď chodíme s deťmi nás zaujímajú - to naozaj poriešiš asi len nižšou cenou s uvedeným že je to nové, tak akciová cena čojaviem na prvé dva mesiace...
@betulinka1 starý majiteľ to tam už nemá
Ďakujem kočky
Este by som mozno pridala opis lokality - co sa da zazit (asi teda hlavne) s detmi v okoli. Nejake atrakcie.. dostupnost z/na letisko, moznosti mhd...
@queen_mary ano, nad týmto som uvažovala. V okolí je toho strašne veľa
Bez recenzií to bude naozaj náročné. Ja osobne by som nemala záujem o úplne neznámy apartmán, lebo už bolo veľa podvodov.
@nelka93 Ja som bol často v ubytovaní bez recencie a vždy to bolo na jedničku.
Výhody ubytovania bez recezie:
- ubytovanie je úplne nové, panenské. To je ako keď sa nasťahujete do nového bytu. Je to magické pre zmysly
- prenajímateľovi veľmi záleží na nájomcovi, aby sa dobre cítil a aby zanechal výbornú recenziu. Často sú v chladničke aj nejaké zakladné potraviny, voda, džús a na stole napríklad ovocie.
- lepšia cena. Na začiatku ponúka prenajímateľ svoju nehnuteľnosť za lepšiu cenu (zľava 30-50%) než už keď tam má pár výborných hodnotení.
Čo sa týka podvodov, tak si myslím, že to boli skôr detské choroby týchto portálov. Sám som oznámil pár ponúk, ktoré mali ukradnuté fotky a príliš nízku cenu na to, aby to bolo reálne. Stále je tam garancia Bookingu alebo AirBnb a helpline. Problém nastáva pre ľudí, ktorí neovládajú cudzie jazyky.
@tilly to je ale velmi tazke tak pausalne radit. Kazdy ma ine preferencie a kazdy to ubytko potrebuje na nieco ine. My tiez vela cestujeme. Robime road trips a pre mna napr vobec nie je dolezite, aby tam boli nejake hracky a to cestujeme s dvomi malymi detmi. My sme v lete na cestach 2-3 tyzdne, vsade sa zdrzime 1-2-3 noci, popr. ako vlani v Taliansku na jednom stop(juh Talianska) 5 noci a tam bola dolezita blizkost mora, bazen pri ubytku a dve spalne, dobre fungujuci internet, kedze muz pracuje stale a net potrebuje. Vsade, kde sa zdrzujeme dlhsie, su pre mna dolezite dve spalne, aby sme sa vsetci dobre vyspali. Pre mna je dolezita hlavne poloha a este aby boli k dispozicii postelne pradlo a uteraky (nie vsade je to samozrejmost). Pracka a susicka je pre mna tiez plus, ja uz hladam len s touto vymozenostou techniky.Kde mas to ubytko? V Spanielsku? Kde presne? Tento rok robime Skandinaviu ale na buduci rok uz planujeme Francuzsko, Spanielsko, Portugalsko, este presne nemam plan kde a ako presne.
@tilly aaa az teraz som docitala. Sorry. Takze, ak je tam internet a este dohod pracku a susicku a bukujem buduci rok koniec augusta/zaciatok septembra😉 Este popis, co je tam v okoli nieco zaujimave na okuk, nejake muzea, pamiatky a uz to bude super. Mne toto na nase road trips staci. Ked niekde chceme ist na viac-menej "vyvalovacky", tak volim hotel so vsetkym vsudy. Prenajmeme auto a okolie pobehame.
@yanni internet je tam rýchly, práčka, umývačka, rúra, mikrovlnka je, sušička nie. V okolí je toho veľa. Každých cca 10km nejaké zaujímavé mesto. A asi 40 km je zábavný park. Kúsok od domu je hora montgo, možnosti aj turistiky, aj nejaké vodopády sú tam, ale to sme ešte nestihli. A celé to tam je jedna veľká cyklistická oblasť, chodia tam trénovať všetky svetové tímy, v zime som krk stále otáčala, samé hviezdy.
Áno, Španielsko, Costa blanca.
Nejak to všetko potrebujem dostať do jednej ponuky, príde mi to nemožné 🙊
@tilly tak ja neviem ale na airbnb je to presne rovnako ako na booking.com. Mas jednotlive fotky, tu hlavnu vyberies tu, ktorou chces zaujat. Jednoduchy popis k polohe atd a ostatok si pravdepodobne uz len naklikas. Ja teraz napr porovnavam, co sa mi kde viac paci co sa polohy a aj ceny tyka na airbnb a booking, kedze ide o vela miest po celej Skandinavii. Tam u teba bude asi menej pravdepodobne, ze tam ludia prespia len par noci. Takze ten popis by som orientovala na ludi, co by tams travili minimalne 7-10 dni.

@zalka fiha, tak to si musím pozrieť. Dik