Aktivity pri mori pre neplavcov
Minule som čítala diskusiu kde zakladateľka plakala že nemôžu ísť k moru lebo nemajú na to peniaze.
Veľa ľudí hovorí že v lete musia ísť k moru lebo bez toho neprežijú ani dospelý ani deti.
Ja som ako dieťa s rodičmi nikde nechodila nikam ma nebrali.Na rozdiel od nich ja mojím deťom robím výlety zážitky vselikade.Moje deti majú radi prírodu históriu hrady zámky zvieratá zoo.Chodime po Slovensku aj po okolí v zahraničí.
No pri mori sme ešte nikdy neboli,nejak mi to nechýba.
Možno to bude aj tým že neviem plávať.Manzel tiež nie.Mensi syn ten má strach z vody a dcéra tá je tiež neplavec.
Keby sme chceli ísť k moru máme na to finančne,no ja to mám zafixované že more=plávať potápať sa a pod.Teda nič pre nás.Okrem toho čo je také zaujímavé pri mori,čo insie sa tam dá robiť?Keď počujem ľudí v okolí ako o tom basnia aj tu na koniku no nič ma nenapadá čo by sa tam dalo robiť okrem plávania.
Lebo more je liek, pre dušu, aj telo.
Ja mam rada to prostredie, morsky vzduch, sum mora, letne veceri, pekne promenady.
My chodíme k moru, ale určite nie na 10 dní ležať, boli sme s deťmi v Nemecku,pri mori asi tri dni,vo Francúzsku, Normandia, Paríž,pri mori jeden deň, Japonsko, pri mori dve hodiny, teraz ideme do Poľska, uvidíme či sa aspoň raz okúpeme
Mňa more nabíja. Tie vlny, ten západ slnka, východ slnka, šum, prostredie, vzduch.. Nejde o plávanie ci potápanie, ide o ten pocit. Moju mamu takto napĺňaju hory. Vravela ze more nič moc, ale hory miluje.
A co ta teda zaujima? Mna viacej bavia poznavacky, ale bavi ma aj more. Celkovo milujem cestovanie. Mozno nemas vztah k cestovaniu ako takemu?
Vsak more nemusi znamenat len plavanie a potapanie.
My chodime k moru kvôli podnebiu - zo zdravotnych dôvodov. Ja som alergicka, syn atopik. Pri mori nemame zapchaty nos, syna nesvrbi pokozka, nepalia ma klby ani bolesti krizov. Je tam prirodny vit. D, k tomu balneofototerapia, klimaterapia a ovela zdravsie potraviny. Vzduch, ktory tam je, sa naozaj neda porovnat ani s Tatrami. (a to som tam vyrastla)
Dokazem hodiny sediet pri, aj vo vode, pocuvat ako sumi more a len tak relaxovat, nic nerobit a pustit vsetky myslienky a starosti prec.
Toto sa naozaj tazko vysvetluje. Ak ta to nelaka, ani mozno neprides ani nepochopis, preco to niektori miluju.
Pre nasu rodinu je to, aj zo zdravotneho hladiska, jedny z najlepsie investovanych penazi.
Ale niekto to tu pekne napisal - je to liek na dusu aj na telo
Ja sa dokazem na more len tak pozerat, idealne niekde, kde nie su ludia....pohlad na more je polomer nekonecna. Ale milujem aj hory
Ja pridam nepopularny nazor. Bola som pri mori 7x v zivote, a keby som uz viackrat nesla, vobec by mi to nechybalo. Nevidim na nom nic vynimocne. Pre mna sa dovolenka nespaja s teplom, morom, ani s horami.
Podla mna to treba vyskusat na vlastnej koži a uvidis ..nikdy som s rodicmi nebola pri mori az v dospelosti a to prostredie krasne utesy restauracie obchodiky prechádzka po plazi (tiez neviem plavat) vylety rozne ponukaju cestovky je to take velmi prijemne pekne cestovanie.nepozerala si nejake youtube morske videa?mozno ta inspiruju
A co ta teda zaujima? Mna viacej bavia poznavacky, ale bavi ma aj more. Celkovo milujem cestovanie. Mozno nemas vztah k cestovaniu ako takemu?
@mircalla Cestovanie ma baví spoznávať nové miesta a okolie.Len ako som písala more som brala len ako na plávanie a neviem si vôbec predstaviť čo iné by sa tam dalo robiť.Aj som rozmýšľala že ísť niekam k moru a vyskúšať si to,len manžel hovorí že my by sme sa tam asi nudili.
nechapem sak more vies krasne spojit s chodenim po pamiatkach
Ja pridam nepopularny nazor. Bola som pri mori 7x v zivote, a keby som uz viackrat nesla, vobec by mi to nechybalo. Nevidim na nom nic vynimocne. Pre mna sa dovolenka nespaja s teplom, morom, ani s horami.
@hankab však to je ok, našťastie každý má iný záujem. A ja som rada aj za takýto názor, aspoň je menej ľudí pri mori. 🙂 Som rada kvôli tomu aj za milovníkov bazénov, pri mori je potom pokoj. Každý nech má to svoje, život je predsa pestrý a to je fajn.
To je ako opýtať sa "Čo je také zaujímavé na sexe?"
@nika23t S tymto nesuhlasim. My casto chodime po Slovensku aj do okolitych statov na predlzene vikendy. Chodime na turistiku,bicyklovacky alebo sa len tak tulat a spoznavat. A aj tak ma pre mna more najvacsie caro. Ja som sa mala narodit niekde pri oceane alebo mori. Vzdy mam pocit,ze tam patrim.
@marca12 určite, to verím. Moja sestra to má presne rovnako, ona by pri mori ostala aj žiť, veľmi dlho reálne zvažovala odísť z Ba niekde do prímorskej krajiny. Ja to vidím inak, pre mňa je voda veľke lákadlo, ale bez dovolenky pri mori si viem predstaviť úplne v pohode fungovať. Ale na druhej strane, keď deti podrastu a ja si budem môcť vychutnávať všetko so všetkým, možno zmením názor 😊
Prepac, ale neviem pochopit, ze niekto nevie plavat a nedopraje to ani svojim detom. Toto by ma trapilo ovela viac ako “co take je pri mori”. Ale k veci - pri mori okrem plaze su zvycajne aj mesta, kde sa tiez da spoznavat historia, ina kultura, objavit nieco nove, mat zazitky. Niekedy aj samotna cesta je zazitok. To, ze idem k moru neznamena, ze som len namocena vo vode, to je len cast vyletu. Objavujeme svet aj pod hladinou, aj okolie, casto mas krasnu kombinaciu more a hory, historicke mesta, umenie, vedu… aj ked chapem, ze nie kazdeho to laka. Ale vazne ta prosim, sprav svojim detom laskavost a dobru sluzbu a daj ich na kurz plavania, kludne sa k nim pripoj a nauc sa plavat tiez.
My celá beháme doma na hrady, Zámky, do múzeí, na cyklo výlety do prírody, ale milujeme i more. Milujeme plávanie, skoro ráno, keď ešte všetci spia, idem plávať, slnko vychádza, ja sama široko ďaleko, nádherný pocit. Veľa času trávime v mori. Lehátka máme len na odloženie uterákov. Večer prechádzky do dobrej reštaurácie, výlety do okolia za históriou, milujeme nákupy čerstvého ovocia a zeleniny, korenín a ručných výrobkov na miestnych trhoch. More, oceán to má zvláštnu noc. Mne stačí v nich stáť, počúvať vlny, cítiť slnko na pokožke. A keď sa k tomu pridá podmorský život. Wow!
Ved keď si tak nastavená aj ty aj manžel, tak tam nechoďte. To nie je povinnosť. Ja mám more rada, presne pre tú atmosféru. Ako tu už ženy pisali, ten vzduch, šum mora, to ničnerobenie. Prechádzanie sa po krásnych mestečkách. Jooj už teraz sa na to teším ❤️
Prosím ta, a to more je niekde v opustenej lokalite, kde nežijú ľudia, nemajú svoju históriu, prírodné úkazy? Nechápem trochu
"more som brala len ako na plávanie a neviem si vôbec predstaviť čo iné by sa tam dalo robiť."
Prepac, ale ty si to predstavujes tak, ze tam nic ine okrem mora nie je? Lebo mne to tak pride. Vsak je tam tolko, co sa da zazit. Ist na vylet, vidiet pamiatky, skusit kuchynu a spôsob zivota aj inych ludi. Cestovanie a rozhladenost, spoznat inu kulturu a urobit si nazor na to, ako sa zije inak ako doma . To su veci, ktore su neprenosne a nezaplatitelne.
Už len tá vôňa a veľkosť mora, šumenie vĺn, čajky sledovať rybárov, zbierať mušle má svoje čaro.Aj neplavci chodia k moru veď deti môžu mať vestu a veľa ľudí si len tak sadne na breh a obmyvaju ich vlny.Zdravotny benefit veľký na pokožku, dýchacie cesty.My vieme plávať, ale radšej si nosím aj malú nafukovačku.
My si požičiame aj bicykel, popozerame iné mestá a pre mňa už len to, že nemusím variť, upratovať a fakt sa len venovať sebe a rodine je benefit.Ale, keď muž povedal, že by ste sa nudili tak načo to siliť?😉Mne stačí, že si večer sadneme na promenádu sledujem ľudí, počúvam hudbu ochutnáme niečo iné a každé ráno ma zobudia čajky robí deň pekným.Milujem aj turistiku, ale more je more
Jasne že tvoje deti nemajú vzťah k vode keď obaja ste takí neplavci. Moja mama je neplavec, napriek tomu som sa ako decko cvachtala vo vode. A vobec nechápem ako to že muž nevie plávať. U muža neschopnosť plávať považujem za veľké mínus
More ako také, klíma , iné kultúry, mentalita, poväčšine ma fascinuje ten uuuuplneniny životný štýl,do noci aj s deckami hore,klideček, siesty, pohodička a taká tá svornosť rodín, veľa generácií pokope.ze u nich je to normálne , u nás je to priam strašiak.vecer sa stretnú, veľa s a rozprávajú,
Veľmi ma to baví
Čo je také zaujímavé pri mori? To je taká otázka… Na rozdiel od nich ty tvojim deťom robíš výlety zážitky vselikade. Tvoje deti majú radi prírodu históriu hrady zámky zvieratá zoo. Čo je na tom zaujímavé? To je presne taká istá otázka. A skús si na ňu odpovedať - predpokladám, že vás to baví, páči sa vám to… Tak isto vnímajú ľudia aj pobyt pri mori. Každému sa páči niečo iné…
A more nie je len plávanie a potápanie. Nie je to len o preplnených plážach. Nie je to len o nič nerobení… Tebou spomínané aktivity môžeš realizovať aj v nejakej prímorskej oblasti. Ale ja mám na tom najradšej ten pokoj, ktoré mi more dáva. Len tak sledovať vlny a počúvať prírodu (ak tu už bolo spomenuté). 2 týždne dozadu, len tak sedieť na pláži, nič nerobiť, vypnúť myšlienky a užívať si prítomnosť okamihu
Musis sa ist pozriet a potom uvidis, ci sa ti to zapaci alebo nie. Ja milujem more, ale nie take tie klasicke dovolenky ked sa vyvalis na plnu plaz, ja mam rada odlahle male plazicky, kde nikto nie je, malebne zatoky posiate lodickami a castokrat mi dokonca uplne staci vyhlad na more, idealne v kombinacii s horami v pozadi a nejakym malebnym mesteckom. To je parada. Nielen juzanske moria, ale aj tie severne, s dunami alebo skalnatym pobrezim su uchvatne. Ale je mozne, ze by ta to nenadchlo, kazdy ma rad nieco ine.
My sme sa boli napríklad ponárať za korytnačkami a boli s nami aj dvaja neplavci ,všetko ide keď sa chce.Plaze sú aj s pozvoľným prístupom do mora a tam sa dá tiež tešiť z vody
Ved nechod k moru. Chod za dedinu na rybník a bud spokojna.
My sme tiez v detstve nechodili, prvykrat som bola pri mori ako dospela. Mne vadi na letnych dovolenkach pri mori to hrozne teplo. Ja sa tam idem uvarit. Preto uz v lete v sezone vobec k moru nechodime.
Mna zaujima to ,že neviete plávať ,to že vás to nebaví chápem,ale nevedieť plávať ,veď staci fakt nechtiac spadnúť do vody a potom čo ,či k vode vôbec nejdete
Pridavam sa, nechapem, ako mozu v dnesnej dobe deti nevediet plavat. To nikdy nejdu do tabora, do skoly v prirode, kde sa zvycajne ide aj do nejakeho bazena? Nie je lepsie tuto zakladnu vec deti naucit (dlhodoby plavecky vycvik, nie tyzdnovka zo skoly) a nemat obavy pustit dieta kamkolvek?
Chapem, ze si to autorka pri mori nevie predstavit. Ja napr. neznasam hory. Nebavi ma len tak chodit a v kopcoch mam z vysok zavrate.

My chodíme k moru kvôli deťom, nech si užijú vodu, inú krajinu, mentalitu, vidia rôzne narodnosti, majú zmenu, zážitky. Rovnako rada mám aj výlety po okolí, po Slovensku či blízko za hranicami. Osobne pre mňa dovolenka pri mori nemá väčšie čaro ani žiadne špeciálne výhody, tak či tak behám okolo detí 😊 Ale môj názor je, že nejaký zázrak v tom vidia hlavne ti, ktorí inde nechodia z rôznych dovodov. Nie každý má čas na inú dovolenku počas roka a tá jedna dvojtýždňová, hlavne pri mori je pre mnohých doslova vykúpenie, relax a vyčistenie hlavy. A úplne tomu rozumiem.
@nika23t S tymto nesuhlasim. My casto chodime po Slovensku aj do okolitych statov na predlzene vikendy. Chodime na turistiku,bicyklovacky alebo sa len tak tulat a spoznavat. A aj tak ma pre mna more najvacsie caro. Ja som sa mala narodit niekde pri oceane alebo mori. Vzdy mam pocit,ze tam patrim.