Augustová dovolenka v Egypte
Ahojte boli ste niekto v auguste v Egypte? Plánujeme od 12.8. dovolenku. Boli sme dakedy prvý týždeň v septembry to bolo fajn teploty sa dali zvladnut. Bojim sa ci to nebude pre deti vela také teplo. Deti majú 8 a 11 r. Dakujem vopred za infošky.
@sissy27 žiadnu hlúposť som nenapísala, stojím si za tým a ty si máj svoju pravdu, je mi to suma fuk... Autorka sa pýtala niečo iné... Sa len čudujem, že s tvojimi možnosťami chodíš na Floridu, kde je toľko žralokov... A do Egypta, ktorý je pomaly na chvoste hitparády počtu žralokov, podľa teba, by si nešla... Tak ti želám, nech ti tie tvoje nad pomery vydržia... 😁
@huginko nerozumiem podľa čoho sudis kde chodia bežne Slováci. To je také smiešne a krátkozraké co píšeš. Ale nevadí. Ak má ma utesit, že v Egypte si ešte žiaden žralok nepochutnal na slovenskom občanovi, tak hej, máš pravdu 🤣. Aj keď by som už bola zľahka nervózna, Čecha už mal, rakusana a tak.
Nuž a k tým teplotám, ak je pre niekoho ôk 40 a vyše stupňov, tak fajn, ja som si prešla skoro každým obdobím v Egypte a za mňa, veľkej milovnicky leta a horúčav rozhodne leto nie. Keď je na sk ešte, alebo už chladno a v Egypte akurát, to je úplne naj. A teda ja fon nepokladám za chladivý vánok. 🤣Ked človeka už ani more neosviezi, tak to už je podľa mňa cez.
huginko
•
Dnes o 15:16
@maciatkolulu a teda kde boli útoky žralokov najčastejšie? Vždy práve v Egypte co si ja pamätám... Ved ich je najviac v Červenom mori... Nuž tak treba sedieť v hotelovom komplexe pri bazéne, aj tak sa dá
Koho je najviac v červenom mori?. Pozri na Floride je možno viac žralokov, ale funguje tam výstražný systém, plavci ci záchranári, nepustia sa ľudia do vody ak je nebezpečenstvo, čo len podozrenie a sú sankcie ak sa to poruší, v Egypte to proste neexistuje. Príde k plavcov a nič... V priestor za bojami v plaveckej zóne, nie za bojami smer otvorené more. Už si rozumieme? Žralok v mori je normálny jav, tobôž v oceáne. Nie, nie je ich najviac v červenom mori. Ale ide o pripravenosť predatorov na dvoch nohách, či vedia ochrániť svoj druh👍😉, ak nie, tak smola. Skus sa mrknúť ako to bolo s tou rakusanku.. Ako jej pomahali, alebo ako ju natáčali. A áno, veľa Slovákov je v usa
V lete nie
@maciatkolulu ja zas nerozumiem tvojmu príspevku... To je môj názor, ty máš iný... Každý nech urobí ako mu pasuje. A som rada, že Slováci chodia do tak lukratívnych destinácií. Mame sa teda celkom fajn.... 😊
@maciatkolulu ale ved téma nebola prioritne o zralokoch, či?
@huginko tak čítaj moje príspevky a skus nájsť odpoveď aj na otázku, prioritnú... Podľa mňa odpoveď nájdeš
@dagmarka12345 my sme boli tiež v strede leta a popravde už nikdy viac. Ja osobne som to veľmi zle znášala a to mám rada teplo.
@maciatkolulu ďakujem, už mám trochu zmysluplnejsie aktivity
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/egypt-ut...
V zátoce Sahl Hasheesh poblíž Hurghady, kde minulý týden žralok napadl a usmrtil dvě ženy, nadále není bezpečno, tvrdí český turista. Během jednoho dne se podle něho u pláže ocitli až tři žraloci naráz. Plavčíci se pokoušeli zatarasit vstup do moře lehátky. Někteří dávají výskyt žraloků do souvislosti s poutí do Mekky. Místní už týden spekulují, co mohlo zvýšený výskyt žraloků u pobřeží Rudého moře způsobit, protože se v této oblasti nacházejí poměrně vzácně. Poukazují přitom na možnou souvislost s nynější poutí do Mekky.
V polovině června se v súdánském přístavu Suakin, který leží asi 1 000 kilometrů jižně od Hurghady, potopila nákladní loď Bard 1. Podle německého listu Bild bylo na palubě lodi přes 15 tisíc ovcí, které se používají k rituálům souvisejícím s islámskou poutí. Z vody však záchranáři vytáhli pouze 700 kusů živých přežvýkavců. Spekuluje se, že žraloky do oblasti přilákala právě snadná kořist.
Objem lodní dopravy v souvislosti s poutí nadále narůstá, a tím pádem stoupá i počet nemocných či mrtvých převážených zvířat, která námořníci házejí rovnou do moře.
Přestože je proudění v Rudém moři severojižní, předseda Společnosti pro záchranu a ochranu životního prostředí Rudého moře Hassan El Tayeb si dokáže mezi těmito dvěma jevy představit souvislost. Podle něj se tak žraloky do moře povedlo nejen přilákat, ale naučili se také žrát savce, kteří se v něm běžně nevyskytují. Stále více žraloků podle něho následuje nákladní lodě a ocitají se díky tomu právě u břehů Hurghady.
Teda ja nechapem ako môže niekto ísť do Egypta v lete? Ja som bola raz v septembri a skoro som zhorela na slnku a hlavne keď som vyšla z toho slaného teplého mora. Zvyšok dovolenky som strávila pri bazéne s ľadovým čajom v ruke. Akože horúco je asi všade aj v Europe ale tu je to more aspoň take osviežujúce chladivé, ale tamto bol čistý masaker.

@sissy27 Nemusim radobyvtipnych davacov dole. Chce to trosku slusnosti a bez invektiv. Tiez viem dat spätne niekoho dole, ked je prilis "vtipny" a osobny. Staci povedat. I can be the bitch all the day and all night.