Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
Stara sunka ako jej vecsina z vas vravi to zvladla zo spotrebou 5,5 litra na 100 km za 17 h 23 minut bez poruchy.Som nanu hrdy
Ak by niekto potreboval info o poplatkoch cez rumunsko do bulharska ta su tu.Madarska mesaxna stoji 19 euro kartou na slovenskej pumpe sa neda zaplatit a mesacna vyjde lacnejsie ako tyzdnova,rumunska mesacna vyjdena 10 euro,tiez hotovost a bulharska nalepka ale uz nie elektronicka na mesiac stoji 12 euro a tiez v hotovosti a vyjde lacnejsie ako tyzdnova.To su cerstve info odomna.
Caute, my už doma, pridávam info. Ak idete cez rumunsko, vyhnite sa trase Oradea- Beius - Brad , navigacia nas zrejme touto cestou viedla tam a bola to katastrofa... spať sme išli cez Sebes - Cluj Napoca - Oradea a super, krasne cesty!
Kua kua.. moja polovička už pomaly balí... a to odchádzame do Prímorska v sobotu poobede 😀
@anes52 Viem ti odpovedať len za Maďarsko a Bulharsko, lebo jazdím cez Srbsko. V Maďarsku kúpiš mesačnú na naše za 16,50.-€ a v Bulharsku sa ti oplatí kúpiť týždennú tam a týždennú späť. Týždenná stojí 5.-€ a mesačná 13.-€.
@anes52 ahoj za most v ruse je poplatok 3 eura za osobne auto.A ten obchvat bukuresti no je to taka ako sa vravi dedinska cesta a gps ju zvlada,ale keby ste boli pred bukurestou v noci tak sa da bez problemov ptejst cela krizom v pohode.Po mojej trase bolo dokopy len 237 km dialnic aj to nie v kuse,boli to dva useky rozdelene priblizne na polovicu,inac su tam kvalitne cesty len na par vynimiek a ide sa ponich 100.Ale pozor na kamiony lietaju ako sprosty a ked mate odvahu tak sa staci zavesit za jedneho a idete aj cez dediny 100,oni si hlasia policajtov,tak ked on spomali v dedine tak vies ze su tam.
Milé od tých kamionistov... ale aj tak strašne zdržiavajú 🙂
Ďakujem za odpovede, pre tých čo sa práve chystajú na odchod dávam info o prechodoch cesta cez Srbsko, všade je plno turkov, čakacia doba bola v noci na HU/SRB asi 1,5 hod..., teraz na SRB/BG asi 300 metrové kolóny.čerstvé info od dcéry, ktorá práve stojí v tej kolóne.Aj pre tieto čakačky sme sa my rozhodli cestovať cez RO, nešli sme už tadiaľ asi 15 rokov, ale všetci chvália cesty tak si ich teda pozrieme a čo sa týka prírody je úžasná. 🙂
Prechádzali sme SRB/BG na večer a v utorok ( cez prac. týždeň )a čakali sme max. 15minut
@anes52 ahoj a este info, ktory den cestovali? nebolo to na vikend? lebo vraj vtedy su kolony kvoli Turkom. My ideme buduci tyzden v stredu, prechod do Srbska planujeme na cca 9.00 - 10.00 rano a do Bulharska zas v stvrtok rano okolo 6.30, lebo prespime v Srbsku - a cesta sa da pekne naplanovat aj cez Srbsko - akvapark pri Novom Sade, Belehrad je tiez zaujimavy, tam sme boli na par dni pred dvomi rokmi, pri Nisi krasna priroda... a uz sa tesim na cestu od Nisu na hranice, ide sa udolim, ako keby ste boli niekde v Slovenskom raji - pojdeme nad ranom, tak si uzijeme hadam vychod slnka... ja by som dialnice nevymenila za akekolvek opravene cesty - dost si ich uzijeme aj na Slovensku, ked nam nevedia urobit dialnicu z Ke do Ba juhom... Manzel si na Rumunsko rad spomina, ale autom by som ho tam nedostala, on je rad, ze pojdeme po dialnici - do Belehradu to uz pozna. A ja si spred 10 rokov pamatam cesty do Grecka po Sofiu busom, takze sa neobavam... a Srbov mam rada...
@milanchemik Sofiu mame naplanovanu na ceste spat, ja som okolo Sofie chodila po dve leta ako sprievodkyna busom pred desiatimi rokmi a nevidela som z nej nic, teraz si to uzijeme. Nie je tam sice nejako vela na pozeranie, tak prideme od mora len na podvecer, ale nasla som hotel pri metre, tak sa pojdeme povozit, nasi chlapci sa uz tesia - miluju dopravne prostriedky a nas ani nie dvojrocny uz krici na obrazok: Meťo, meťo! Sofia ma aj krasne okolie, ale to nestihneme pozriet. Rano potom vyrazime na cestu spat, aby sme hranice prechadzali okolo 5.30 - 6.00 v pondeloki rano, hadam bude pokoj. A v pondelok si uzijeme akvapark pri Novom Sade a pokecame s kamaratkou, domov mozno pojdeme az v utorok rano, lebo v Novom Sade sa dobre sedi na pivku... obzerat uz asi nic nestihneme, ale tam sme boli pred dvomi rokmi este bez mladsieho a pevnost pri Novom Sade je zaujimava - ja milujem to okolie Dunaja v Srbsku - pripomina mi to Kusturicov film Underground...
@milanchemik Cez Srbsko sme najradsej vzdy platili ich dinarmi a vyslo nas to lepsie, ako eurami. Zmenime hned za hranicou.
A ako je to s tym obchvatom Sofie? My budeme prechadzat Sofiou okolo 7.30 v stvrtok rano, tiez som pozerala, ze pojdeme severnym obchvatom - lebo nasi svokrovcovi sa spolahli na navigaciu a isli stredom Sofie, kde je na jednej krizovatke aj uzaver, aj google maps to ukazuje. Ja mam navigaciu v aute pripravenu len ako mapu a navigujem manzela ja 🙂)) Ja som si teda vyhliadla tu severnu trasu, lebo aj google maps ukazuje plynulejsi prejazd bez farebnych miest (zltych, oranzovych az cervenych), co na juznom obchvate nie, tam ich par je... tak sa mi zda, ze sever je lepsi...
@lucifuk_77 Už ležím na izbe. Práve sme dorazili. Južný obchvat Sofie nefunguje.. aspoň od Slovenska. Hneď na začiatku sú uzávery a hodí Vás to do centra. Išli sme tadiaľ ale okolo siedmej ráno, takže pohodička. Inak, NERADÍM ísť cez Srbsko v sobotu !!!!§ Milión turkov a maďarskí policajti na hraniciach majú na saláme.... stáli sme tam 5 hodín !!!!! Kua .. a po ceste milión áut s tými smradmi, takže odporúčam ísť na dovolenku v pracovné dni !!!!! Inak je tu teplo a na oblohe ani mráčika.....
Ahojte vsetci,tak a felda ma uz zasebou dalsich 500 km po bulharsku a caka ju v nedelu este 1366 km na slovensko.
Zdar. Ideme 3.7.2014 ..Košice smer Slnečné Pobrežie ...autami .. aké sú cesty neviete povedať či niečo už stihli porobiť. Dakujem. 😎
Cez Rumunsko ziadne nove useky,ale pohoda
Ahojte,tak uz som doma.Teraz som isiel na Oradeu ale horsky prechod pred nou je v katastrofalnom stave,je rozostavaný. 78 km som isiel priemernou rýchlosťou 35 km za hodinu,takze ak nemate odvahu v noci riskovať,alebo nemate tank tak potom neodporucam.Inac tie zaplavy sa vyhli trasam veducim na madarske priechody,cesty zjazdne.
Ahoj všetci treba cez Srbsko pás alebo občianska dik
@jenn44 ahoj,keby som mal ist zas do BG,tak pojdem zas tadial.Je to krasna priroda,je sa naco pozerat a tak.Ty co isli cez Srbsko tak videli len kukuricu a psenicu a isli len po diaľniciach ale zato ja som vydel krasny Rumunsky vidiek a ludia boli mily a nie otravny.Cez hranice ziadne zapchy tlacenice a ziadna nervozita.Ked tak pojdem znovu cez Rumunsko.
Ahojte ludkovia,nepoznate niekoho kto dovaza auta zo zahranicia?
Ahojte ludkovia, tak ako ste na tom z dovolenkami? Ja zas budem cestovat mojou starou feldou do Bulharska.Odchod bude 1.8 zo Zvolena okolo 12 hodiny.Rad sa pridam k niekomu do zavesu alebo niekto somnou.
ahojte mi planujeme tento rok autom do BG ,neboli sme tam 5 rokov,chodili sme cez cestovku ale tento rok chceme ist na blint,ubytko niekde vsukromi. bol tam niekto minuli rok? ake su tam ceny teraz za ubytko, ked sme tam boli naposledy tak pitali 10 levou za osobu,chcem vediet o kolko to dvihli,dakujem za vsetky odpovede
@milanchemik ahoj zaujal ma tvoj prispevok,chodis na blint alebo cez cestovku? mi sme boli len cez cestovku ale tento rok chceme ist na blint,viem ze nebolo problem tam najst ubytko za super cenu -pred 5 rokmi pitali 10 levou na osobu,samozrejme autom sme boli cez rumunsko trasa