icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

janulik660
1. feb 2015

@milanchemik este by som ta poprosila trasu kadial chodis dik 🙂

tritata
8. feb 2015

@janulik660 ahoj my sme boli vlani v pomori autom, ubytovanie ponukali v sukromnych domoch ako aj apartmanoch na každom kroku v cene od 9 do 13 levov. Strava je tam od vymyslu sveta a za par šupov, dokonca v obchodoch sa daju kupit slovenske potraviny a lacnejšie ako u nas.Na každom rohu su zmenárne a tak isto bankomaty.My ideme tento roku znovu a chodime cez srbsko. 🙂

janulik660
8. feb 2015

@tritata mi sme boli uz parkrat v bulharsku ,len teraz sme neboli 5 rokov,mame 4 rocnu dcerku a ideme aj s nou uz,viem ze je tam lacno, mi sme chodili cez rumunsko a teraz chceme ist aj mi cez srbsko,je vraj rychlejsia cesta,ked chodite cez srbou ako sa tam platia tie myta a kolko to stoji? treba asi zamenit tu peniaze ze? napis mi vsetko o ceste aby som bola pripravena 🙂 kedy idete? mi 25.7 odchadzame do primorska

tritata
9. feb 2015

@janulik660 ahoj peniaze na mytne nemusiš zamienať da sa platit na plateniciach aj eurami spolu to vyjde asi do 30 eur aj s madarskou dialničnou znamkou cez srbsko su platenice v cene prve dve sme platili okolo 3 eur potom dalšie dve 2,50 a tusim posledna bola najdrahsia 7 eur...ale musis ratat plus minus nejake to euro navyse.My ideme 30.8 do Pomoria. Cez srbsko nam trvala cesta asi 5 hodin a od hranic do Burgasu tiež.Akurat treba počitat zo zdržanim na madarsko srbskych hraniciach nakolko tam sa vracaju turci domov tak sa trochu obranit trpezlivostou nezaškodi a hlavne si tam treba zamknut auto pri posuvani aut .Ak budeš chciet este niečo tak sa kludne pytaj.

janulik660
9. feb 2015

@tritata preco si treba zamknut auto? co tam kradnu? dufam ze budeme matstastie a nebudeme dlho cakat na hranicach, to je celkom malo,som myslela ze to bude viac to myto, radcej pojdeme cez srbsko je to rychlejsie,kolko trvala vam cesta celkova? kolko hodin,cez rumunov sme sli az 22 hodin ,preto chceme istteraz cez srbov,koli malej ,aby sme tam boli rychlejsie,budeme v kazdom aute 2 vodici tak sa prestriedame ,ideme na dvoch autach

tritata
9. feb 2015

@janulik660 ahoj nam trvala cesta 18 hodin . Auto si je lepšie pre pripad zamknut lebo na hraniciach behaju ludia pomedzi auta ked sa posuvaju aby nahodou niekto neukradol nieco to len pre osobnu potrebu.My chodime na 1 aute a len manžel šoferuje

janulik660
10. feb 2015

to je v pohode aj keby ideme tych 18 hodin,cez rumunov je to dlksie

milanchemik
21. mar 2015

@janulik660 Ahoj. Prvýkrát sme boli cez cestovku, potom trikrát na blind a posledný krát sme si mailom dohodli ubytko v hoteli v ktorom sme už predtým boli. Ísť na blind je ale najvýhodnejšie, pretože mailom pýtajú 250.-€ na 10 nocí (2+1) a keď ideš na blind a si priamo na mieste, tak sa vieš dohodnúť aj na 200.-€. A u mňa platí, ak Bulharsko, tak Prímorsko :D

milanchemik
21. mar 2015

@janulik660 Trasa u mňa cez Srbsko. Už som to tu tuším niekde písal: Lučenec, Budapešť, Szeged (tu je v závislosti od obdobia, kedy ideš vhodné urobiť obchádzku cez maličký priechod Tompa - zachádzka asi 40 km, ale ak práve vtedy tiahnu turci, tak ušetríš pekných pár hodín), Novi Sad, Belehrad, Niš, Pirot, Sofia, Plovdiv, Burgas, Prímorsko. Skoro všade diaľnice.

milanchemik
21. mar 2015

@janulik660 Nájdi si tu všetky moje príspevky. Dočítaš sa všetko, čo potrebuješ. Mne cesta trvá okolo 15 hodín. V maďarsku a bulharsku plať za diaľničné poplatky kartou na benzínke a v srbsku potrebuješ drobné v eurách 50 cent, 1 a 2 eurovky asi za 30.€. A ako som už napísal.... destinácia je hlavná...... rozdiel medzi pomorím a prímorskom je asi taký ako medzi škodovkou a bmw :D

janulik660
21. mar 2015

@milanchemik ideme 25.7 z domu neviem ake je to obdobie, asi nie moc dobre ze? ideme od banoviec nad bebravou, kadial by si mi odporucal ist? mi sme chodili cez rumunov takze srbou absolutne nepoznam, no pomorie uz nikdy ,boli sme tam raz a stacilo

milanchemik
24. mar 2015

25.7. +- jeden deň chodievame aj my už niekoľko rokov (tento rok dávame pauzu). Z Bánoviec by som rozhodne išiel cez Srbsko. Moju trasu som ti už napísal. Vy budete mať to isté, akurát na obchvat Budapešti prídete inou cestou. Až do vlani sme mali v tomto čase cestu tam vždy v pohode, a cestou späť už išli turci. Neviem prečo to bolo vlani naopak. Veľa turkov tam a relatívne málo späť. Na maďarsko-srbských hraniciach sme stáli 4 hodiny. Preto ti odporúčam na nete pozrieť v mapách trasu cez priechod Tompa. Je to trošku zachádzka - pri Szegede odbočíš z diaľnice do malého hraničného mesta Tompa a potom sa v Srbsku cez Suboticu vrátiš späť na hlavný ťah. A to isté aj po ceste späť. Ušetríte fakt hodne času, lebo o tej Tompe turci nevedia. Čo sa týka Pomoria, je to hnus. Chceli sme tam ísť pred dvomi rokmi. Po príchode a zistení, že tá pláž je úplne o ničom a hneď vedľa cesty sme sa zvrtli a pálili do Prímorska :D

alenanr
24. mar 2015

Boli sme aj autíčkom, ale je to fest daleko. 😒
muz z jazdy ko, deti ko, ja na nervy 😀

45kacenka45
25. mar 2015

Ahojte sme par ona 26 on 34 hladame podobny par ktory by sa pridal k nam išiel by s nami na dovolenku do Bulharska.... Najlepsie okolie Sozopol, Nesebar....v pripade ak sa taký pár nájde neváhajte nás kontaktovať. Máme vlastné auto a dvaja ľudia sa sšte v pohode zmestia a aj cenovo keby rozdelíme náklady na cestu medzi štyroch oplatilo by sa,,,, Dátum vycestovania 31.7.2015 alebo 1.8.2015 pobyt na 8 nocí, My sme z okolia Tn. Neváhajte a ozvite sa. ZN: Hľadáme pohodový pár na smiech a skvelú zábavu.Katka a Igor,kontakt: kovacikovakatka1310@gmail.com

sopro
4. apr 2015

Ja odchadzam 1.8 na obzor a zas cez Rumunov.Pacia sa mi tie karpaty nieco uzasne.Felda to zas zvladne.🙂

sopro
26. apr 2015

Ahojte vo spolok

luanas
9. máj 2015

Ahojte, aj my sa chystáme tento rok do BG odchádzame 25.8.

45kacenka45
10. máj 2015

ahojte tak nam sa to nakoniec nepodari planoval sme ist autom a urobit nejake potomstvo ale kedze sme zistili ze potomstvo je na ceste tak lekarka neodporuca cestu...ale tesime sa na potomka 🙂

andrejka10
10. máj 2015

@sopro , držím palce 🙂 Minulého roku som sledovala tvoju jazdu a aj príchod.... ešte dnes si pamätám foto z príchodu do BG. Teraz je to tvoja profilovka 😉 Uvidíme, či aj nám vydá toto leto... 🙂 Minulé leto sme išli, ale cez Srbssko. Deti si cestu užívali, hoci ja som už nevládala... 🙂

andrejka10
10. máj 2015

@milanchemik , tohto roku žiadne BG?? Fňuk, fňuk..... 🙂 Hmm, škoda, vďaka tvojim príspevkom minulého roku sme boli pripravení takmer na všetko. Išli sme viaceré autá, len naša rodina /ako vždy/ meškala pár hodín a autá pred nami "obabrali" na diaľničných nálepkách na hraniciach v BG. Platili dvojnásobok... My sme sa nedali, lebo ty si to mal perfektne rozpísané a vyčíslené, za čo ti dodatočne patrí moje ďakujem. 😉 Budú chýbať tvoje aktuality na fórume. Sú fakt veľmi užitočné a pomôžu. 🙂

ivi_kiwi
11. máj 2015

Baby ako to je aktualne treba stat na hraniciach ci je plynuly prejazd?

veronicka12
12. máj 2015

@tritata Ahoj citala som ze idete 30.8 do pomoria aj my ideme 30.8 a ktory hotel? My letime z BA.🙂

tritata
12. máj 2015

@veronicka12 ahoj my mame apartan marinela v blizkosti hotela Mainz2 a vy kam idete

luanas
12. máj 2015

@trirata a @veronicka12 aj my ideme do pomoria

veronicka12
12. máj 2015

@tritata
@luanas my mame hotel Sunny Bay

luanas
13. máj 2015

@tritata a @veronicka12 my ideme do Sunset Rezort

luanas
13. máj 2015

@veronicka12 každý na inej strane Pomoria 🙂

sopro
13. máj 2015

Felda uz presla zakladnyma zmenami na cestu a pomalicky uz len doladovat formu.Idem zas cez transylvaniu ale tak aby som si vychutnal jazdu v tych kopcoch.Minuly rok bola tam ohromna burka a blesky ale stalo to zato.

sopro
13. máj 2015

GPS mi ostava to iste Sygic v telefone, nesklamalo ma to ale v zalohe bude sj ine.Tento rok si ale beriem aj kameru na celne sklo.

tritata
13. máj 2015

@veronicka12 my chodievame na plaž presne pred tento hotel