Autom do Talianska
Ahojte, boli ste niektorá v Taliansku autom ? chceli by sme ísť tento rok na dovolenku. Napíste prosím vaše dojmy z cesty, atmosféru Talianska a hlavne, kde sa máme pozrieť, čo je tam pekné 🙂
ďakujem
@elektra1 páčilo aj nepáčilo, je to iný druh dovolenky, nemôžeš to porovnávať, lebo hneď skončíš, ale počasie vyšlo a to bolo podstatné..trošku sme s dcérou zhoreli-jak oškvarky...more teplučké-také akurát, ubytko také skromné talianské, ale otrasná strava na hotely, v reštikách strašná drahoba, ale ako vravím-neporovnávam...nechcem ani počítať, koľko sme ešte minuli, za tú cenu by som si vedela predstaviť aj niečo lepšie, no manžel chcel strašne Taliansko, tak nás prevalcoval, ako vcelku to bola dobrá dovolenka...
@elektra1 budúci rok sa viac pohrám s výberom, musím sa viac pýtať na recenzie, do Turecka sme ísť nechceli, do Chorvátska nechcela ísť švagriná kvôli malej, tak sme volili Taliansko, ale budúci rok isto skúsime inú destináciu...A ešte som zabudla IPER je taký hypermarket-veľmi dobré ceny na akciové potraviny-u nás idú hlavne syry a tie sú tam neskutočné, a hlavne za rozumné ceny, ale ako u nás, keď je tovar v akcii, je to neporovnateľná cena s našimi
Súhlasím s tebou, aj my sme mali ubytko veľmi skromné, a to nie sme nároční, raňajky boli super-bohaté, ale večere strašné, samé cestoviny so všelijakými omáčkami, ked mäso tak tvrdé a pripravené hrozne, v reštauráciách draho, jasné že pod 30 € sa traja nenajete, pýtali sme sa v okolitých hoteloch 3-4 hviezdičkových, pobyt vyjde pre troch od 600-900 € s polpenziou. Aspoň že sme si trošku oddýchli, hoci týždeň je málo a počasie vyšlo. Na rok skúsime Grécko alebo niečo iné, Chorvátsko muž nemusí
@nika1985 my chodíme len do Sabiadora. Tam je pláž č. 1 a meststká taká, kde sa rozložíš bez slnečníka. Ale v podstate všade keď nejdeš za šnúru - je ňou oddelená časť, kde sú spoplatnené slnečníky, tak sa môžeš zložiť. Čo viem, tak až po kemp je ľudí dosť. Cez týždeň menej, cez víkend chodia aj domáci, takže požehnane.
@zdstar
@ikaika
@ajkava aj my milujeme Lignano..... ked sme tam boli v 2011tom prvykrat, stretli sme starsi manzelsky par, kt. povedl, ze uz su tam 11ty raz.....sme si tukali na celo, ze to co nejdu aj inam....hadam nebudem chodit stale na rovnake miesto....baby, my sme sa do Liganan tak zamilovali, ze uz mse tma boli 4ty raz a isto nie posledny, uz sa tesime o rok 😀
@sorciera24
@ikaika no veru, my sme začali v roku 2009 a odvtedy každý rok síce sme vystriedali (Pineta, Sabiadoro) ..a okrem jedného roku /keď sme mali mrne doma..tak sme tam každý rok...a vždy si povieme..tak o rok už pôjdeme inam...ale potom si povieme..veď tam to už poznáme..atď..a skončíme v Lignane 🙂
tak hádam o rok už pôjdeme do BG hahah 🙂
@zdstar mozes prosim poradiť nejaké ubytovanie fajn aby to nebolo až moc taká masovka na pláži ?
@martinusik91 tak teraz začali prázdniny v Nemecku aj v IT..takže maskovka určite bude 🙂 ale mne to nevadí..teda myslím,že je tam dosť miesta pre všetkých,kedže pláž je dlllhaaaa nejake ubytovania som sem už dávala..neviem,na ktorej strane.. skús mrknúť..alebo Ti pošlem o IP
poradte ubytko v Lingnane pre rodinu s dvomi deťmi vo veku 14 a 8 rokov..
@motiilik
@martinusik91 posielam Vam spravu
@mimisram tak oplatí sa aj na týždeň. Cesta autom je individuálna. My to máme 804 km . Vyrážame vždy na noc. Chodíme s kamarátmi, majú psíka a nemajú klímu. Cez deň by to bolo pre neho náročné. Vždy niekde cestou zdriemneme. A ráno stíhame bez dopravnej zápchy. Minulý rok sme mali apartmán bez plážového servisu. Boli sme v agentúre hneď ako otvorili a snažili sa zabezpečiť, aby sme na obed mali už kľúče od apartmánu. Zatiaľ sme zaparkovali a išli si kúpiť plážový servis a dovtedy, kým nám nezavolali, že sa môžeme ísť ubytovať sme boli na pláži.
Tento rok sme to mali aj so servisom. V agentúre sme dostali lístok od plážového servisu, lístok na parkovanie a o 13 sme si mali prísť pre kľúč od apartmánu. Takže sme zaparkovali na svojom mieste a išli na pláž sa kúpať. O 13 sme vyrazili pre kľúče.
@sorciera24 naši známi tak chodia už 15 rokov. ale ja by som veru chcela ísť mrknúť aj inak už. Niekedy mi už vadí ten večerný ruch. Mám rada prechádzky večer v prímorských destináciách. Ale toto sa mi zdá už veľa.
@motiilik https://www.lignano.it/sk/ vyberaj si podľa kritérií. My máme odskúšanú len časť Sabbiado a sme spokojní.
@ajkava m,ne zatial envadi:D my milujeme ten ruch, sme boli raz v Chorvatsku - na PAgu a neskutocna nuda....ticho, nikde nic 😀 viem, ze rodiny s detmi take maju radi.....ale teda pre nas a nase d eti nuda.... 😀 takze SAbiadorro to isti s vecernou promenadou 😉 ....ale azs, viem si predstavit uz klud, ekd trosken zostarnem....tak o 20rokov:D
@sorciera24 tak pre decká jasné. Tie sa tam zabavia. Na Pagu sme boli tiež. Mne vadili všade skaly. Taká mesačná atmosféra. Ale napr. my sme chodievali na Makarskú riviéru - Baška Voda, Podgora, Tučepi a tam sa mi páčilo,

Ahoj my sme boli tiež na výlete v San Marine cez pobyt cez ruskú CK, tam sa nám veľmi páčilo, no od Rimini som čakala viac, boli sme síce v centre, ale na Lignano nemá. Lignano je oveľa krajšie, čistejšie, sú aj voľné pláže, neplatí sa všade plážový servis ako tu. Nabudúce to istí znova Lignano. Naspäť sme vyrážali v sobotu o 14.30 bolo zamračené tak sa dobre išlo, plynulo, dorazili sme domov o 4.00 ráno. Tebe sa ako páčilo? Čo je IPERU?