Boli ste na dovolenke v Tunise s malými deťmi?
Ja by som chcela vediet či naozaj Tunis je taký ako ho opisujú že je tam veľký problém s vodou .Ked bol niekto poradte bol problém aklimatizovať sa deckám ? aké jedlá ponúkajú ? dá sa aj pre dieťa ktoré bude mat rok a pol.Mám obavy ale zároven sa tešíme 🙂 Ideme do Port El Kantaoui hotel Riviera
@tannia87 hej, ako som pisala - my sme mali v spickovom rezorte tiez problemy... stat sa moze, len v niektorych krajinach je hold ta pravdepodobnost vyssia ako inde... a presne ako ty pises, ja pozeram aj nato zdravotnictvo - kde je ake... kedze turisti su v turecku vaecsinou platiaci klienti, tak sa tam o nich staraju ako v super luxusnom rezorte aj v nemocnici 🙂
@monika76 boli sme s dcérkou vlani v tunise a absolútne žiadný problém sme nemali.Určite si dovolenku užijete a zbytočne sa neplaš .Treba dávat pozor na stravu a na pitie.Cestovatelia sa držia zásady jest len uvarené jedlo a ovocie len také čo sa dá olúpat.Vodu,malinovku len s originál zabalenej flaše,nič nalievané a v žiadnom prípade lad.Dcérka už bola s nami aj v azii 2krát a s manželom máme dost vela precestované a nikde som ešte nehnačkovala.
Noo ale musím napísat,že sa nečudujem,že ludia majú problém s hnačkami či v egypte alebo v tunise.. ja ked som videla čo všetko sú schopný pojest tak by som sa čudovala keby tie hnačky nemali.Zeleninové šaláty,zákusky krémové,červené melony,zmrzlina to všetko môže byt zdrojom hnačky.
Prajem príjemný pobyt a užite si slniečko a more 😎
ja som bola s priatelom v tunise ale uz by som am nesla jedlo bolo v pohode najviac som sa asi najedla melonov a ineho ovocia zmrzliny zakusky zeleninove salaty mali sme all inclusive.voda jednoznacne len balena .pre mna tam bolo moc slane more normalne som mala az kristaliky soli na tele v mori plavalo vela meduz tak som si to ani moc neuzila.zoznamili sme sa tam s dvoma rodinkami co mali deti a ani jedno nehnackovalo.treba davat pozor aj na to aby sa dieta nenapilo vody s bazena lebo sa v nom kupali zeny v tych habitoch.poradim ti nic nekupuj na plazi a ani v rezorte hotela su tam rozne stanky so vseliakym tovarom za nenormalne ceny klamu hrozne.my sme nasli obchodim mimo hotela kde mali pekne ceny na vsetkom a o polovicu lacnejsie ako ponukali na plazi daju sa aj zjednat ceny.prajem peknu dovolenku 🙂
Ahoj,v Tunise sme boli zo synom prvý ked mal 2r.Chodíme tam často.Ale kd mal 2 r. velmi som sa bála,ale až keď som dovolenku vyplatila,nejak mi došlo až potom,takže som sa pripravila dôkladne,do lietadla som ho obliekla teplejšie aby nemal problém lebo som si uvedomila,že je tam klíma a ked vystupime na letisku,tak z toho chladnejšieho prostredia do horúčav prejde môže hned ochoriet,v lietadle pil teplý čajík,hotel sme vtedy mali naštastie drahší a kvalitný,pre istotu sme sa zdržiavali len v areáli hotela,nešli sme nikam,ruky si umýval velmi často,,mala som dezinfekčné mydlo,mali sme all takže sme mali všetko i napriek tomu pil len balené nie čapované,strava tej som sa bála,ale tak dávala som mu čo som považovala za bezpečné /i ked ktovie čo je bezpečné?/,musim povedat že sme prežili bez jedineho problému,čo nemôžem povedat o iných naokolo,horšie to bolo v Egypte tam sme síce prežili ale veru mali sme ,,faraonovu pomstu "ako sa to volá
MY sme boli vlani v Tabarke, ani jeden sme nehnačkovali, ale to sme mali asi šťastie, pretože veľa ludí z nášho zájazdu malo práve tieto problémy. Môjmu synovi tam vadil prach, roztoče a klimatizácia. Celú dovolenku som mu musela dávať lieky, pretože sa mi dieťa takmer udusilo. Jednu noc sme s ním dokonca skoro celú prespali na balkóne ☹ . Až keď sme sa vrátili z dovolenky alergologička nám zistila alergiu na roztoče ☹ . Jednoznačne zobrať z domu čo najviac liekov a na všetko čo ťa napadne. my sme dovolenku prežili len vďaka liekom, ktoré ten neskutočný kašel utlmili. Na izbu sme sa už chodili len prezliecť a vyspať. A to sme spávali s balkónom otvoreným do korán..Inak bolo fajn a my sme chodili veľa aj do mesta.
@julianna78 Ďakujem pekne budem sa držat rád 😉
@monika76 ono je to podla mna fakt skorej o nahode len to ze male deti davaju vsetko do ust a glgne si aj z bazena ako niekto spominal.. takze nejako extremne ho strazit nepomoze .. bud ho to chiti alebo nie... ja mam poruchu zaludka - bezne mi byva zle aj z nasich tazsich potravin tak ze zvraciam a egypt som zvladla absolutne bez problemu a to som dokonca pila aj vody s automatou.. nie len balenu.. ale v takychto hoteloch vzdy balenu davaju takze sme si brali do zasobi aj na plaz a pili pomenej ostatne... niekto mi pred odchodom vravel ze nejest ich zeleninu a ovocie ale ked som to videla na tych stoloch tak som neodolala... mala som stastie.. mozno s tym ani tvoj syncek nebude mat problem... mi sme boli tiez v 4* v egypte a fungovalo to tam tak ze lieky nam uz v autobuse do hotela povedali nazov ake si mame v pripade nudze kupit a vsimla som si ze do susedou nosili aj jedlo na izby hotelova sluzba v pohode ked im bolo zle... a tie lieky vraj zaberaju... nerob paniku a uzi si more...ono je to proste tak ze ak ma chitit nejaku crevnu vec tak tomu asi nezabranis...
Idem len s 8 ročným a maličkým drobcom 😉 ten 18 ročný už nechce ísť s mamou 😀 poznám to veľmi dobre ...Keby moj maličký nemal také problémi, nešla by som nikam. Našetrit sa nedá a tak to istila banka 😒 čo už budem splácať ale spravím všetko pre to aby bolo malému aspon trochu lepšie .
Ahoj,my sme boli s detmi v Tunise,ked mali 1 1/2 roka.Nemali sme ziadny problem.Jedli aj jedlo z jedalne,ale aj balene vyzivy,co som kupila este doma.Na odporucanie lekarky,denne brali probiotika.Boli sme v casti Monastir , v hoteli Prima life skanes.Pre deti tam bolo mnozstvo atrakcii,dokonca i bazeny so slanou vodou.Napriek nie velmi dobrym referenciam,tento hotel odporucam.My sme boli velmi spokojni.
@monika76 my sme boli v tunisku 4 raz,naposledy vlani v juni,dcerka mala vtedy 14 mesiacov.okrem nej sme vsetci mali hnačku a vracanie,ale len take 1-2 dnove,nic hrozne.davali sme si naš Endiex a Hylak a prešlo to.mna to chytilo až v posledný den (boli sme na 11 dní).no a najmenšia to zvládla najlepšie.jedla stravu v hoteli (mali sme all incl.,dalo sa vybrať aj pre malé deti).možno jej pomohlo,že bola kojená,neviem.prípadne by ste mohli zobrať nej.probiotiká,na to som ja zabudla a možno ich aj pár dní pred dovčou začať preventívne užívať.a samozrejme pozor na tú vodu,piť len balenú.my sme si aj zuby pre istotu tou umývali .
drzim palce,aby ste zažili krásnu dovolenku 🙂
@tannia87 tak moja dcéra chytila brušnú virózu v Nitre v škole takže nikde sa to nedá vylúčiť ale sú destinácie ktoré sú žalúdočnými problémami povestné a tam treba byť obzvláš opatrný.
@monika76 ked už si sa odhodlala tak sa teš na že si to užijete. Takže dúfaj v najlepšie a priprav sa pre istotu na najhoršie 😉 Takže sa porad s lekárkou a pre istotu pribal okrem plaviek aj niečo na hnačku, nejaké probiotika atd. Mám znamych čo chodia do Tunisu každý rok a chvália si. Je to od teba trochu odvaha, ale nejdeš zase niekde do amazonskeho pralesa. Držím palce.
@monika76 a ešt neviem či si pozerala ale hotel má podľa mňa veľmi slušné recenzie http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297952...
Takže klud a tešiť sa 😀 😀 😀
@martuska75 ja viem na tunis su tie recenzia dobré 🙂
@monika76 my sme boli na dovolenke v Tunise, keď mala dcéra dva roky. Muž by tam už nikdy v živote nešiel, nevyhovovala mu strava, bolo tam príšerné teplo... hneď prvý deň si dcéra rozbila hlavu o kraj postele, práve sme sa vybaľovali, boli to horory, nemali sme ani peniaze ešte zmenené, na recepcii nám zavolali taxík (tie sú tam fakt lacné) a odviezol nás do nemocnice. Tam sme dlho čakali na chirurga, nemocnica takmer prázdna ale úroveň lepšia ako u nás na Slovensku, všetko čisté, fajn prostredie, možno vybavená pre turistov. Chirurg prišiel až po troch hodinách, traja sme ju držali keď jej to zašíval, ale zvládli sme to, zašil jej to naozaj super, na takú krajinu som to veru nečakala. Teraz má nad obočím len biely tenký pásik, skoro nevidno, urobil jej vnútorné stehy a keď sme išli vonkajšie vyberať už u nás doma, tak doktor len krútil hlavou, že tak skvelo by jej to u nás veru nezašili. Úroveň zdravotníctva ma naozaj milo prekvapila. Čo sa týka vody tak sme si kupovali mimo hotela, v hoteli bola veľmi drahá, nikto z nás nemal problémy len ja ale to bola len taká chvíľka takže v pohode. Ich vodu sme nepili pri raňajkách či večerách, chodili sme kupovať do mesta. Len nám veľmi vadili otravní domorodci, boli naozaj hrozní...
@monika76 Monika ahoj ,my ideme tiez do Tunisu prvykrat aj s detmi 9 rocnym a 1,5 rocnym.To co tu pisu urcite zeny,ze ciganska krajina a hnusna a este neviem aka....to iste si mozu povedat aj o nas po zhliadnuti videa a slovensku...ako vies ,natocili tam Lunik 9.
Hnacky sa daju chytit aj v Chorvatsku aj v egypte aj inde po svete ,treba ozaj pit vodu balenu a aspon mesiac pred tym ako tam pojdte nasad vsetkym probiotika a pober smectu a endi ex+hylak kvapky.A este jedna vec ,ked ta mamicka co tu pise ,ze robila v cestovke a napise citujem VZDY KED SOM TAM BOLA SKONCILA SOM SO SILNYMI HNACKAMI ,akoze ja ked niekde sere* ako piiiip tak druhykrat tam nejdem.
My ideme do Monastiru,tiez vyhodna dovolenka ,ale tesime sa....Kamaratka mi povedala jednu vec,NENECHAJ SI ZNICIT DOVOLENKU OSTATNYMI NAZORMI.Bude tam presne ,ako si to ty zariadis ....malinkemu prajem vela zdravicka!!!! 😉
@chovancova27 mozes mi povedat prosim ,kde si zobrala ze s detmi je najlepsie ist do Turecka?akoze tim chces povedat,ze Turci su cistotny?ci ako si to myslela...?
@katarinajurikova jaj Monastír 🙂 čítala som a pozerala som fotky krásne tam je. No ale to máš pravdu ,čím viac čítam o tom ,tým viac som presvečená a aj bolo mi povedané že kritika slovákov je velká 😀 pretože za málo penazý chceme vela muziky 😝 Moja pani zubárka mi na to povedala toto.Monika chod a nebudeš ľutovat .Ona tam chodí uz niekolko rokov a ze len jedneho sa treba drzat : balena voda a mat pri sebe stále vlchcené utierky na ruky .No a samozrejme ked chceme mat kvalitu tak jednoznacne hotely 4+* a kde do akeho hotela idete ? tiez mimo sezonu ci pocas sezony?Vies co som chcela este vediet... ako je to s peniazkami? menite tu u nas a ci beru eura ? treba vobec menit ?
@monika76 Moni tak som sa nasr*** pri tvojej teme :D este teraz ma to drzi,nenavidim,ked niekto che pokazit druhemu dovolenku z cistej zavisti...
No k tim peniazom,v banke nam povedali ze mame 2 vybery zadarmo mame Prima banku.No a vraj sa daju menit na recepcii peniazky,vraj je dobr emat u seba radsej drobne ako bankovky...my ideme Monika v juni kocnom juna...Hotel Palm in 3* ....citala som aj zle recenzie aj dobre...aj videjka som pokukala na nete a ludia boli spokojny.Nam radila pani v cestovke vraj treba zacat jest postupne ,nie kao niektory maju all inclusive a idu sa tam doslova nazrat 😀 😀 😀 proste ,ze postupne papat a je dobre si zobrat kanvicu....malemu beriem hotove obediky a kasicky+mliecko. 😉 A ozaj ma npadlo vraj beru eura ....Inak ako sa tesis na let 😀 😀 😀 😀 moj ma z toho hrozu ja som uz letela ,ale som zvedava na nasho drobca 🙂 Asi im preventivne obom dam Kinedryl 🙂 A ideme s rovnako starymi detuskami tak mozme popisat castejsie 😉 kedy letite?

@monika76 v prvom rade ta chcem povzbudit,ze tak ako mozte dostat hnacky v Tunise tak ich mozte dostat aj v Turecku,Bulharsku ci inde...nicoho sa ty neboj,vsetko bude ok,bola som presne v tom letovisku kam ides len v inom hotely a nikto sme hnacky nemali..co je trosku nevyhoda,tak skor to,ze hotel nemas rovno pri mori ale zase to neni nejaka katastrofa...tak hlavu hore a prajem prijemnu dovcu 😉 P.S.vsetky maminy ospevuju Turecko,ale mna Tunis ocaril ovela viac 🙂