icon

Boli ste na dovolenke v Tunise s malými deťmi?

monika76
6. mar 2012

Ja by som chcela vediet či naozaj Tunis je taký ako ho opisujú že je tam veľký problém s vodou .Ked bol niekto poradte bol problém aklimatizovať sa deckám ? aké jedlá ponúkajú ? dá sa aj pre dieťa ktoré bude mat rok a pol.Mám obavy ale zároven sa tešíme 🙂 Ideme do Port El Kantaoui hotel Riviera

monika76
autor
19. mar 2012

@katarinajurikova jááj 😀 si ma potešila a písala si mi z duše ..nechcela som urážat s tým že hnačky majú tak 50% na 50% podla toho kolko je kto ochotný nechat na tých stoloch 😀 😀 😀 vieš že som povodne velmi chcela íst do pallm in 😉 a som to zrusila lebo tak som sa bala a nakoniec som zobrala ovela drachsi hotel Riviera...Tak to naozaj budeme musiet porovnat potom 😉 odlietame uz 4. juna 🙂 aj ja zoberiem malemu daco ale spolieham na zemiacky a ryzu a tak dalej moj je srotovnik ten snad este nikdy nezvracal 😀 ale chudacik ma uplne ine problemi ☹

chovancova27
19. mar 2012

@katarinajurikova Pracovala som 4 roky v najväčšej cestovke na SK, bola som tam 5x, viem z vlastných skúseností a hlavne z recenzií od klientov. Samozremje treba mať 4-5* hotel, tie sú v Turecku úžasné, Turci milujú deti, Turecko je krásna zelená hornatá krajina, krásne čisté more a pod... treba zažiť🙂

katarinajurikova
19. mar 2012

@monika76 Muz mi nadava ,ze nemam pocuvat blbe kecy o nasej dovolenke... 😀 😀 😀 Chudatko bodaj by mu to pomohlo ,nas ma atop.ekzem a starsi ma astmu lahsiu formu ,tak dufam ,ze budu na tom aspon chvilku lepsie...idmee koncom juna...chceli sme ist ze Chorvatsko bus ,ale ja som mala z toho take nervy ,ze ako to maly vydrzi ,ze az 😖 takze sme sa potesili tomuto,je mi jasne ,ze ideme predsa do Afriky ,takze necakam Dubaj 😀 😀 😀

katarinajurikova
19. mar 2012

@chovancova27 hm to je len tvoj osobity nazor ,,,,,100 ludi 100 chuti...

monika76
autor
19. mar 2012

@katarinajurikova tak len dúfaj že nedostaneme nejakú spavú nemoc a podobné ...Ebolu ? 😀

katarinajurikova
19. mar 2012

@monika76 hehehehehe....daj pokoj 😀 na cernochov do Afriky 😎 😀 😀 😀 😀

chovancova27
19. mar 2012

@katarinajurikova To určite, nehádam sa🙂) fóra sú o názoroch🙂

adinam
19. mar 2012

Ahojte,po prečítaní niektorých príspevkov prispejem aj ja...Tiež ma zarazilo,ako tu píše niekto o Tunise ako o cigánskej krajine.Ak chcem niekde vycestovať,najprv si zistím akú kultúru chcem spoznať,či nespoznať... 😉 Či dokážem tolerovať iný národ,kultúru.Ak nie,volím iné destinácie,alebo dovolenkujem doma. 😉
Pridám moju osobnú skúsenosť-bola som v Tunise,aj v Turecku,tak si dovolím porovnať.Obidve krajiny majú svoje čaro a sú krásne,ale mňa viacej oslovuje Tunis,tak ideme tento rok znovu 🙂 .Ak vyjdete mimo hotelových rezortov,je to skoro rovnaké tam aj tam-chudoba,neporiadok atď.Ale aj o tom je život-spoznávať iné kultúry,mentality,národy.Mimochodom Grécko-presne tie isté dojmy-neporiadok,v záhradách buriny 2-metrové,vraky nabúraných áut popri cestách atď.,nehovoriac o lenivých ľuďoch.Ale môj záver-ani jednu dovolenku sme nemali pokazenú,všetky sme si užili,lebo všade sú krásne pamiatky,či more...
Takže,nebojte sa a nedajte sa odradiť.V každej krajine sa nájde niečo,čo sa oplatí vidieť! 🙂

katarinajurikova
20. mar 2012

@adinam Perfektne napisane...nechapem ,ako niekto moze nadavat na jednu krajinu a druhu ospevovat a pritom je skoro totozna z Tunisom...proste ,ked to zoberem z kazdej stranky ,je to proste podla mna len slepa zavist.Ja som nebola na dovolenke 14 rokov...teraz ideme s rodinkou mojou prvykrat k moru...a nenecham si to nikym pokazit...Ke dsom si to nemohla dovolit ,tak som mozno trosku zavidela,ale nevypisovala somariny a nenadavala na tu krajinu ,kde sa niekto tesi ,alebo resp.ma uz zaplatenu dovolenku.Tot vse 😉

adinam
20. mar 2012

@katarinajurikova,ďakujem 😉 .Súhlasím 🙂 .Vieš,veľa ľudí sa neznesie s vlastným susedom,nieto ešte s inou kultúrou.A pritom stačí len trošku tolerancie a dovolenka bude v pohode.Verím,že nebudete sklamaní,užite si to a potom tu napíš,ako bolo 😉

katarinajurikova
20. mar 2012

@adinam Ok dam vediet,uz sa neviem dockat 😎

monika76
autor
20. mar 2012

Ani by ma nenapadlo že z toho bude taká debata 🙂 😉

katarinajurikova
20. mar 2012

@monika76 🙂 🙂

vinifred
20. mar 2012

..ja len toľko.zbytočne plakať nad rozliatym mliekom,nabaliť lekárničku a ide sa.. 😀 osobne som tam bola ešte bezdetná,lepšiu dovolenku som nezažila,aj keď boli otravní domorodci,ale asi preto,že videli slobodné baby,tak skúšali 😀 ale bolo tam veľa mamičiek s malými deťmi..keby som na dovolenku mala,tak idem aj do aleluja,taktže buď rada,že ideš.. 😵

katarinajurikova
20. mar 2012

@vinifred presne tak...suhlasim...ja uz sa osobne neviem dockat... 😉

ruza32
21. mar 2012

Boli sme pre dvoma rokmi, malí mal rok a pol. Boli sme v 5 hviezde, hotel movempick, u arabov by som ani do menej hviezd nešla...ale bolo super, všetko tip top...ale jedlo..no všade to ich korenie, mali jedol týžden hrozno a pečivo...dokonca som mu to ani hrozno nepreplachovala balenou vodou..a nič, nikto nemal problemy. Keby bolo pomože smekta. Nestresuj a uži si dovolenku.

katarinajurikova
21. mar 2012

@ruza32 Jasne ,ale aspon vieme ,ze je fajn zobrat aspon par kupenych prikrmov na obed ,svacinku ... 😉

malawienka
3. apr 2012

Ahojte, ja osobne skusenost nemam,ale moja sestra ano. Boli cela rodina - ma 3 chlapcov 12,10,3r. Bohuzial sa im to velmi nevydarilo - ten najmensi dostal druhy den hnacku a dokonca aj teploty - na teplotu zabral nurofen a na hnacku si tam nieco kupovali. Neskor to postupne dostali aj ostatny 😖 . Myslim, ze o dovolenke sa nedalo hovorit. No ale nemusi to kazdy takto prezivat.

katarinajurikova
4. apr 2012

@malawienka Asi je to aj o stasti ,ci hnacka pride ,alebo nie 😒 Dufam,ze nas to obide 😀 Myslim ,ze hnaky sa daju chytit vsade aj ked clovek ide len do Chorvatska....takisto egypt,grecko atd. 😉

head
7. apr 2012

Dobrý deň,my ideme do Tuniska s 3,5 ročným synčekom.
Chceme sa spýtať,či ide niekto z vás v termíne 14.6-21.6.2012 do hotela Riviera v Port al Kantaou?

tanija133
30. apr 2012

@monika76 A kedy vlastne idete? ja tiez uvazujem na d Tunisom, a stale sa neviem rozhodnut.....Turecko ma super sluzby ale more nic moc, Tunis ma vraj ovela krajsie more....

monika76
autor
1. máj 2012

@tanija133 Ano Tunisko je krásna krajina 🙂 žial nič sa nekoná nikam nejdeme ☹ musela som to zrušit ☹ nakoľko moj synček je na tom oveľa horšie ale som sama na všetko a tak by som to finančne nezvládla 😒 Zrušila som to pred mesiacom a teraz v piatok po kontrole mi doktorka povedala že nech skusim predsa ist k moru s maličkým lebo na všetky jeho pribudajúce diagnozy by mu to pomohlo trošku .... Ked sa stane zázrak pojdeme ☹ ale zázraky sa nedejú to už poznám ...

monika76
autor
1. máj 2012

@head Jej my sme mali íst presne do toho hotela v termíne 6. juna až 14.juna 😉

tanija133
9. máj 2012

@monika76 to je smutne...... 😒

sasetka1981
10. máj 2012

@monika76
...neviem, či už nie je neskoro na môj príspevok, ale ja by som tam s deťmi určite išla. My sme boli minulý rok s ročným dieťaťom v Egypte a bolo úžasne. Mylý nemal žiadne problémy a to nám povedala, aj delegátky, že deti takého podmienky znášajú oveľa lepšie ako dospelí - deti zjedia a vypijú len to čo im dajú rodičia a tí väščionou jedia a pijú piate cez deviate a práve z toho sú tie hnačky.
A v Tunise sme boli ešte bez malého a to bola jedna z najlepších dovoleniek na akých sme boli. My sme boli v časti TABARKA, kde je veľmi veľa zelene - vrelo odporúčam.

baklik
10. máj 2012

@sasetka1981 len by ma zaujimalo, ako prenesiete takemu malickemu dietatu umele mlieko, kedze to sa ma skladovat do teploty 25 st. a mohlo by sa teda v horucavach skazit. plus strava pre male deti. ako ste to riesili? taktiez plienok je treba dost...

sasetka1981
10. máj 2012

@baklik ja som ho vtedy kojila, takže to sme mali o starosť menej a plienok som zobrala jeden balík - ale teraz by som sa už netrepali ani s tým jedným, lebo v lekárni tam mali plienky a cenovo podobné naším cenám.

zuzkat
17. máj 2012

ahoj ....my sme boli v Tunise na dovce ked moja mala iba 2 rocky,a este nosila plienky...tiez som sa trosku obavala ze co a ako bude...ale let zvladla super..pri zvlietnuti a pristani som jej dala radsej cumlik aby jej nezalahlo v usiach a nemali sme ziadne zaludocne problemy a ani ona....mala som aj so sebou sunar lenze v 5 hviezd. hotely nebola ziadna horuca voda, takze som jej rano stale davala mliecko co ponukali na ranajkach a vecer na veceru tiez nam casnik stale priniesol pre nu mliecko a obed jedla velmi biedne trosku ryze, sem tam zemiacky a trosku masa..ale kolaciky tie jej chutili velmi aj mne...a na pitie som mala pre nu z domu jupik....aj ja pozeram ten hotel chceli by sme tam ist v juli...tak dufam ze napises ako bolo ci sa oplati ist do toho hotela...neboj bude fakt dobre....

janna24
24. máj 2012

@monika76 My sme boli 2x v Tunise s dvoma detmi.Keď sme boli prvý krát malá mala rok a starší syn 3 roky.Nemali sme žiadny problém s nimi.Akurát jedna vec,že kým sa aklimatizovala bola trošku uplakaná a stále spala z toho tepla.Ale prešlo to asi po 2 dňoch a potom som nevedela ze tam mám deti.Ľudia sú tam veľmi milý.Majú strašne radi malé detičky.Bolo fakt super a určite by som šla ešte raz.Držím palce 🙂

fabula
26. máj 2012

@head Ahoj citam si prispevky o Tunise .. chceli by sme ist tento rok tam .. chopdili sme do turecka ,ale to islo dost hore .... a paci sa mi ten hotel kam idete .... hodis nejake info o nom ,ked sa vratis .. chceme ist v septembri ,tak by to bolo super ... 🙂))) mat spravy z prvej ruky co a ako 🙂) dakujem 🙂