icon

Chladné letá pri mori

2. aug 2025

Pri mori som este nikdy nebola, nelaka ma to, pretoze ja neznesiem studenu vodu. Pre mna je voda dobra vtedy, ked v nej mozem byt aj hodinu a nie je mi zima. Cize asi okolo 32-34 stupnov aj ked je vonku do 30 alebo aj nad 30 ale pofukuje pripadne bola predtym tyzden zima.
Ale chcela by som zazit aj more a tiez tam zobrat aj dceru. Dohodli sme sa s manzelom, ze buduce leto by sme sli do Chorvatska, resp. inej destinacie dostupnej autom. Letiet nechceme obaja, manzel viac ako ja, ja by som to mozno aj zvladla.
Len sa tak zamyslam, ze aku asi ma teplotu more v letach ako je napriklad toto. Neviem ako casto prsi a byva chladno pri mori, ale videla som na instagrame, ze toto leto prsi aj tam.
Zazili ste aj uprsane dovolenky, alebo dovolenky kedy more nebolo vyhriate? Co ste vtedy robili, ako ste sa prebavili? Opalovat na plazi sa urcite nebudem. Alebo ste tu take, co tiez nemate radi studenu vodu, ale pri mori vam je dobre? Neviem si vobec predstavit aku teplotu moze mat more. Myslim pocitovo.

autor
2. aug 2025

dakujem vam zeny. po pociatocnom nepochopeni temy a xy prispevkoch ze mam nerealne "poziadavky" ste ma nakoniec upokojili, ze dovolenka pri mori moze byt aj pocas nepriazniveho pocasia dobra.
nabuduce este zalozim temu s tipmi na destinacie, kde sa ludom CO TAM REALNE BOLI pacilo. aby ma zase niekto neobvinil, ze mi ma planovat dovolenku. a pojdem k moru spokojna, ze sa neunudime na smrt na izbe, ak nam bude prsat.

evaachesa
2. aug 2025
@anonym_autor

dakujem vam zeny. po pociatocnom nepochopeni temy a xy prispevkoch ze mam nerealne "poziadavky" ste ma nakoniec upokojili, ze dovolenka pri mori moze byt aj pocas nepriazniveho pocasia dobra.
nabuduce este zalozim temu s tipmi na destinacie, kde sa ludom CO TAM REALNE BOLI pacilo. aby ma zase niekto neobvinil, ze mi ma planovat dovolenku. a pojdem k moru spokojna, ze sa neunudime na smrt na izbe, ak nam bude prsat.

@anonym_autor vraj Bibione autom je dostupné s teplým morom a normálny mi cenami za ubytovanie aj jedlo. Mám to len z počutia.

kavasmliekom
2. aug 2025

@anonym_autor radšej ani nechoď, keď sa neplanujes opaľovať a potrebuješ 32st more. Také asi nie je nikde. Resp.je na brehu. Ale ak sa chceš aj ponoriť, tak do tých 28st. Pri mori je úplne iný vzduch, ináč cítiš 40st u nás na asfalte a ináč pri vode. Zažila som pred 15r búrku a prietrž mračien v Bulharsku, za 15 minút plávali ulice, stoly a celá pláž bola pod vodou. 10minut po daždi už bolo zase všetko na svojom mieste 😄
More sa vtedy ochladilo a bolo studené..na ďalší deň už bolo zase horúco. Ja som zase z tých co nemusí ani piesok, a mokrý už vôbec nie 😄 mala som radšej výlety.

anonym_a09a6f
2. aug 2025

@anonym_autor Mne býva v Chorvátsku zima.

autor
2. aug 2025
@kavasmliekom

@anonym_autor radšej ani nechoď, keď sa neplanujes opaľovať a potrebuješ 32st more. Také asi nie je nikde. Resp.je na brehu. Ale ak sa chceš aj ponoriť, tak do tých 28st. Pri mori je úplne iný vzduch, ináč cítiš 40st u nás na asfalte a ináč pri vode. Zažila som pred 15r búrku a prietrž mračien v Bulharsku, za 15 minút plávali ulice, stoly a celá pláž bola pod vodou. 10minut po daždi už bolo zase všetko na svojom mieste 😄
More sa vtedy ochladilo a bolo studené..na ďalší deň už bolo zase horúco. Ja som zase z tých co nemusí ani piesok, a mokrý už vôbec nie 😄 mala som radšej výlety.

@kavasmliekom myslela som si, ze zeny su uz za "opalovacou" erou, ale asi teda nie. nikdy som tuto cinnost nechapala a osobne ju povazujem aj za skodlivu/nebezpecnu.

simsalabim
2. aug 2025
@procrastique

@zuzanaete Ja sa rada poučím, že ako ti môže byť voda teplá ak má napr 30 stupňov ak teplota tela je dajme tomu 36 a pokožka má 40 :D Tak akým zázrakom ti je voda teplá :D

@zuzanaete minuly rok bola voda tepla vsade, aj v Chorvatsku. Ako polievka.

@procrastique V situacii, co opisujes, je voda prijemna, nestudi. Zda sa tepla 🤷‍♀️

lucik194
2. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor lepsie mas keď sa prihlasis a nebudes tu ako anonym

potom sa vies pridat do skupiny cestujeme k moru a myslim, ze si ani nebudes vediet vybrat..... keďže baby tam davaju tipy a recenzie priamo na hotely, kde boli.....

nikomu sa nechce dohadovat s anonymom / resp. s trollom

zabka79
2. aug 2025

@anonym_autor hladaj plaz ktora je v zalive a nie je na otvorenom mori, tam mas aj 28st.vodu. my vzdy sme vyberali podla googlu maps cim vacsi zaliv tym vacsia istota teplejsej vody. Tam kde je lodna cesta tam bude studena a na ostrovoch ladova. Synovi sme kupovali v decatlone za par euro neopren , iba na telo, nohy ruky nie, tak zabezpecis ze ti zima nebude. Sme mohli snorchlovat a neriesit zimu.moznost 2 je ist do chorvatska co najjuznejsie

autor
2. aug 2025
@lucik194

@anonym_autor lepsie mas keď sa prihlasis a nebudes tu ako anonym

potom sa vies pridat do skupiny cestujeme k moru a myslim, ze si ani nebudes vediet vybrat..... keďže baby tam davaju tipy a recenzie priamo na hotely, kde boli.....

nikomu sa nechce dohadovat s anonymom / resp. s trollom

@lucik194 vies, lepsie sa znasaju vysmechy a rypanie od niektorych anonymne, ako pod vlastnym nickom. aby mi to o par mesiacov este niekto vyhadzoval na oci, ze haha, co si sa pytala. aka si blba. presne pre take reakcie ako tu niektore predviedli vyuzivam casto anonymitu.

autor
2. aug 2025
@zabka79

@anonym_autor hladaj plaz ktora je v zalive a nie je na otvorenom mori, tam mas aj 28st.vodu. my vzdy sme vyberali podla googlu maps cim vacsi zaliv tym vacsia istota teplejsej vody. Tam kde je lodna cesta tam bude studena a na ostrovoch ladova. Synovi sme kupovali v decatlone za par euro neopren , iba na telo, nohy ruky nie, tak zabezpecis ze ti zima nebude. Sme mohli snorchlovat a neriesit zimu.moznost 2 je ist do chorvatska co najjuznejsie

@zabka79 vdala za tip.

anonym_d6e864
2. aug 2025

@anonym_autor ak chceš teplú vodu tak Turecko a Grécke ostrovy. Vyšsie by som ani neuvažovala.

anonym_f1df01
2. aug 2025

@anonym_autor vyberaj hotel aspoň s malým bazénom aj keď ani tam nemáš istotu že voda bude vyhriata ,my sme minuli rok boli Tučepi Chorvátsko voda teplá ale bol tam požiar v noci búrky ..Predtým sme chodili do Bulharska Obzor voda teplá aj v penzióne v bazéne bola teplá, čo sme boli na Slnečnom pobreží väčší hotel voda v bazéne studená a pri mori dosť fúkalo .
Ja som teda čo sme chodili nezažila aby tam nejak lialo dva tri dni v kuse, buď bola v noci búrka alebo spŕchlo cez deň a zasa vyšlo slnko a rýchlo to preschlo aj piesok aj tie kamene na plazi dnes už je veľmi nevyspytateľne počasie

senta_sofia
2. aug 2025

@anonym_autor vies to riesit napriklad neoprenom. Pripadne vyhrievanym bazenom v hoteli. More je chladnejsie rano, teplejsie poobede, niekedy prave ked je prilis horuco, sa zda voda studena a ked je vzduch chladnejsi, voda moze posobit teplejsie.

snowflakenel
2. aug 2025

Boli sme v chorvatsku zaciatkom jula, boli upeky, voda cca 24 stupnov. Ideal. Boli sme v okoli zadaru. Sestra bola pri Splite a vodu mala cca 26 stupnov. Teraz sme v chorvatsku znova, voda je chladnejsia, no,kupat sa da. Kym si telo zvykne na chladnejsiu vodu, trva to chvilju, potom super.
Teple more ma juh talianska- Sardinia napriklad.

barbie2023
2. aug 2025

Ja nechápem otázku. Akože máme ti dať rady čo máš robiť keď sa nekupes v prímorskej destinácií? Alebo čo chces ? Lebo dospelej osobe je to trochu divné hovoriť čo má robiť keď sa nechce kúpať. Navyše to závisí od destinácie. V Chorvátsku,podľa toho kde ,ale skoro všade máš uličky na prechádzanie, môžeš si čítať alebo ja neviem čo chces tam robiť . Mňa dovolenky tohto typu nebavia. Ja chodím keď nie je horúco a milión ľudí na miesta kde je čo objavovať a spoznávať ako historické pamiatky, múzea a pod. Neviem ani akú starú dcéru máš. A neviem ani prečo to musí byť Chorvátsko. More majú krasne,ale to je asi tak všetko. Všade draho, každý od teba ťahá peniaze a služby úbohé.

lucia13022023
2. aug 2025
@procrastique

Ja neviem kde to akože všetci tí ľudia chodia na dovolenku, keď tvrdia, že mali teplé more. Ja som teplé more nezažila nikdy v živote nikde :D Ani Maldivy, ani Chorvátsko ani Taliansko, vždy keď idem do vody je ľadová až ma štípe a vždy mám až modré pery od zimy :D

@procrastique Curacao, Kréta, Thajsko, Omán, Dubai, Mallorca, Zanzibar, Bali... Za posledné tri roky navštívené krajiny, more vždy teplé. Takže tam ti ľudia chodia, napríklad.

luccija
2. aug 2025

Teplé more som zažila v Turecku, Egypte, ale to odmietas.Chodievame do HR tam je z môjho pocitu najchladnejšie more.Ale kupem sa, ale je svieže.Teple by mohlo byť na severe IT, lebo je plytké, ale zase nie je také čisté piesok, riasy, občas kraby.Vsade si vieš naplánovať výlety, ak by bolo škaredé počasie.Ked nám pri mori pršalo bolo to v noci a cez deň bolo zase teplo.My chodíme do HR koniec augusta na začiatku sezóny mi je more ešte studené.Tak musíš hľadať plytčinu napríklad Zrce a podobne...vždy ideme tam kde je vnútorný bazén, ale tak s tým, že keď je chladnejšie všetci sú v bazéne a to ja tlačenica, deti atď...na vašom mieste si vyberiem Taliansko tam je vždy čo pozerať delfinarium, kolotoče, pekne mesta trhy HR toľko možností neponúka.Zalezi aj ako je veľká dcéra.ja som vyslovene pár dní zlé počasie ešte nezažila a boli sme v HR aj začiatok septembra

lucia13022023
2. aug 2025

Autorka, darmo tu pichas ako včela, tvoja otázka bola takáto - Co ste vtedy robili, ako ste sa prebavili? - žiadna konkrétna destinácia, len vylev ako nemáš rada studené more. Keď chceš more teplé, treba ísť do exotiky, keď nechceš lietať, zisit si co sa dá robiť v konkrétnej destinácií kde chceš ísť. Nenapísala si sem nič konkrétne, keby sa opýtaš normálne - Co sa dá robiť v chorvátsku v Zadare? - tak ti tu napíšem co sa tam dá robiť mimo kúpania v mori.

autor
2. aug 2025
@barbie2023

Ja nechápem otázku. Akože máme ti dať rady čo máš robiť keď sa nekupes v prímorskej destinácií? Alebo čo chces ? Lebo dospelej osobe je to trochu divné hovoriť čo má robiť keď sa nechce kúpať. Navyše to závisí od destinácie. V Chorvátsku,podľa toho kde ,ale skoro všade máš uličky na prechádzanie, môžeš si čítať alebo ja neviem čo chces tam robiť . Mňa dovolenky tohto typu nebavia. Ja chodím keď nie je horúco a milión ľudí na miesta kde je čo objavovať a spoznávať ako historické pamiatky, múzea a pod. Neviem ani akú starú dcéru máš. A neviem ani prečo to musí byť Chorvátsko. More majú krasne,ale to je asi tak všetko. Všade draho, každý od teba ťahá peniaze a služby úbohé.

@barbie2023 neviem co je nepochopitelne na tom, ze netusim co sa da robit niekde, kde som nikdy nebola. takze netusim ani to, ze chorvatsko je drahe so zlymi sluzbami. a nikde nepisem ze to musi byt len chorvatsko.
knihu si mozem citat aj doma a nie za 2000+€ na dovolenke. Dieta ma 6 a potrebuje zazivat nieco pre nu zabavne. pamiatky a muzea by ju nebavili. prechadzky po meste mozno, netusim. ja nikoho nenutim mi tu pisat co mam robit. mnohe baby mi tu napisali dobrovolne a normalne, co cca sa tam da robit alebo co robili ony. bez povysovania a mojho zosmiesnovania. niektore to ale nedokazete...

autor
2. aug 2025
@lucia13022023

Autorka, darmo tu pichas ako včela, tvoja otázka bola takáto - Co ste vtedy robili, ako ste sa prebavili? - žiadna konkrétna destinácia, len vylev ako nemáš rada studené more. Keď chceš more teplé, treba ísť do exotiky, keď nechceš lietať, zisit si co sa dá robiť v konkrétnej destinácií kde chceš ísť. Nenapísala si sem nič konkrétne, keby sa opýtaš normálne - Co sa dá robiť v chorvátsku v Zadare? - tak ti tu napíšem co sa tam dá robiť mimo kúpania v mori.

@lucia13022023 hej, a odpoved na tu otazku bola, ze v chorvatsku nebude mat more nikdy nad 30 stupnov 😀 uplne pochopenie otazky. ja som sa pytala vseobecne, co sa da robit pri mori ked je vonku chladnejsie. ja este netusim kam pojdeme. opytam sa teraz, rok do predu na Zadar a nakoniec pojdeme do Bulharska. to mi naco budu potom odpovede?
a studenu vodu nemam rada ja. muz aj dcera su v pohode. takze preto nikdy nemame ist k moru? ved sa prisposobim nie?

benit
2. aug 2025
@anonym_autor

@marcellka32 aj nad talianskom uvazujeme. ale ja sa proste chystam na alternativu, ze bude chladny tyzden. predsa len, dovolenka sa vacsinou planuje dopredu, nie zo dna na den.

@anonym_autor a my chodime zo dna na den. Dnes sa rozhodneme, nieco najdem, vecer pobalim a rano vyrazame. Ked boli deti male, tak aspon 3 dni som potrebovala. Last minute byvaju lacnejsie. Skus teda to taliansko, treba sa pripravit na plazi masovka. 15 slnecnik v 8.rade. alebo grecko- peloponez. Korfu bolo tiez fajn, malorka, menorka. Hladaj aj hotel s aquaparkom, vyletmi.
My ideme tento rok do chorvatska, viem, ze bude more studene pre mna. Po 11rokoch chcem urobit radost aj muzovi. Ale urcite pojdeme po vyletoch. More mam teple tak po clenky, takze kupacka to moc nebude. Ja si to s dcerou vynahradim v oktobri v egypte. Tam zasa nedostanem jeho.

vevesh
2. aug 2025
@anonym_autor

@nikpa ano, to mi je jasne. to som uviedla pre predstavu, ze sa dobre citim len v teplej vode. netusim kolko vydrzim v mori. a bojim sa, ze ak by leto bolo chladnejsie, ani tam nevleziem. jasne, vyskusat ano, ked som tam nikdy nebola. ale ja sa neprinutim drglovat sa v studenej vode len preto, ze sme zaplatili vela za dovolenku.
zaujima ma, ako to pri mori maju ine baby co nemaju radi studenu vodu tak ako ja.

@anonym_autor najdi si miesto, kde sa vies vybavit. Napriklad ateny. Da sa ist autom, spravite si vo viacerych mestach pauzu (Budapest, Belehrad, Thesalloniki, ale daju sa aj ine mesta vybrat). V atenach maju zoo, maju vodne parky, nakupne strediska, rozne plaze, mozte ist po pamiatkach, nocny zivot. Kazdy den idu trajekty na prilahle ostrovy ci ine grecke a turecke mesta - si vyberiete, co cas bavi a na co mate financne...

tykat
2. aug 2025
@anonym_autor

napriklad by ma zaujimalo, ci maju v nejakej krajine v blizkosti mora kryty aquapark. alebo nejaky zabavny kryty park. alebo ci sa da byt aspon na hotelovych bazenoch ked je chladno, alebo aj tie zohrievaju len slnkom a nie je ani v nich tepla voda. alebo ci sa tam da tyzden prebavit prechadzanim sa po mestach, ulickach...

@anonym_autor my teraz ideme do hotela co ma aj kryty bazen, nehladali sme ale ma ho. Tak skus toto hladat ak chces taku poistku.
Ked prsalo isli sme sa prejst, ano aj v dazdi, ano aj po plazi. Pri mori som zazila len teple kratke prehanky ci burky, ak doobeda zaprsalo tak poobede uz bolo teplo a plaz plna.
Teple more...najteplejsie bolo na Zakynthose ale 50m od brehu bola voda po kolena, zas idealne pre male deti kedze tam bol v mori cisty piesok bez skal. Ale autom asi Taliansko. Napr.Lido di Jesolo nie je daleko. Tam bolo more teple, ale tiez plytke zo zaciatku.

autor
2. aug 2025
@tykat

@anonym_autor my teraz ideme do hotela co ma aj kryty bazen, nehladali sme ale ma ho. Tak skus toto hladat ak chces taku poistku.
Ked prsalo isli sme sa prejst, ano aj v dazdi, ano aj po plazi. Pri mori som zazila len teple kratke prehanky ci burky, ak doobeda zaprsalo tak poobede uz bolo teplo a plaz plna.
Teple more...najteplejsie bolo na Zakynthose ale 50m od brehu bola voda po kolena, zas idealne pre male deti kedze tam bol v mori cisty piesok bez skal. Ale autom asi Taliansko. Napr.Lido di Jesolo nie je daleko. Tam bolo more teple, ale tiez plytke zo zaciatku.

@tykat vidis a ani toto som napriklad netusila a pisali mi to tu viacere, ze tam nezvykne prsat cely den alebo tyzden v kuse. takze som mala zlu predstavu. ale potrebuju sa tu do mna navazat niektore...

nikpa
2. aug 2025
@anonym_autor

@nikpa ano, to mi je jasne. to som uviedla pre predstavu, ze sa dobre citim len v teplej vode. netusim kolko vydrzim v mori. a bojim sa, ze ak by leto bolo chladnejsie, ani tam nevleziem. jasne, vyskusat ano, ked som tam nikdy nebola. ale ja sa neprinutim drglovat sa v studenej vode len preto, ze sme zaplatili vela za dovolenku.
zaujima ma, ako to pri mori maju ine baby co nemaju radi studenu vodu tak ako ja.

@anonym_autor ja sa napríklad vôbec nekupem presne z toho istého dôvodu. Takmer všade mi je studená voda a je mi úplne jedno, koľko sme za dovolenku zaplatili. Ved tam nejdem len kvôli kúpaniu. Zvyšok rodiny sa kúpe, ja sa opalujem, oddychujem na pláži alebo pri bazéne, občas sa ovlazim tak po kolená v mori alebo pod sprchou. A teda nemám pocit, že som premarnila dovolenku 🙂

bashawelle
2. aug 2025

@anonym_autor ahoj. No my sme aktuálne v Chorvátsku a voda je teda podstatne chladnejšie, ako sme vychytali minulý rok. Mne už je to nepríjemné a aj deťom, plávať sa dá, ale podstatne kratšie, po chvíľke je nám zima. Ja som si doniesla knihy, tak čítam alebo len tak relaxujem. Deti sa hrajú na pláži, oddychujú, manžel tiež. Chodíme na vzdialenejšiu pláž, tak mame rovno aj prechádzku, hľadáme si miestne obchodíky na zeleninu, ryby, kde je najlepšia zmrzka. Varíme si sami, aj to je nejaký čas, pozrieme si seriál, oddychujeme, rozprávame sa... možno aj výlet podnikneme, mne sa tu zle šoféruje, tak niečo jednoduchšie. A občas prečítam niečo na MK 😀 podľa mňa sa činnosť dá nájsť, teraz po dlhej dobe viem aj zrelaxovať, že mi mozog stále nebeží na 200%. A keď ideš s dieťaťom, máš o činnosť postarané ☺️

muchotrafka298
2. aug 2025

Pocasie si nevyberies. Ja som zaplatila stovky EUR za dovolenku pri mori do Dominikanskej republiky mimo obdobia dazdov. Zo 14 dni co som tam bola prsalo asi 10,ale tak, ze sa nedalo vyjst ani z izby. Zvysne dni to bolo tak, ze ked sa dalo, okupala som sa, ked nie, tak som sedela na plazi v teplakoch a mikine. Nic sa tam nedalo robit. Moju znamu zas pre zaplavy v danej oblasti (tiez DR, ale iny rok aj rocne obdobie) museli evakuovat.
V Chorvatsku teple more tak, ze by malo cez 30 stupnov nie je asi nikde a nikdy. Ak chces skutocne teple more, musis ist dalej, ci uz na vychod (Azia) alebo na zapad (Karibska oblast). V Europe si myslim ze to, co hladas nenajdes. Ak pojdes do apartmanu, tak proste budes vnutri ked bude prsat, lebo nepojdes nikam v lejaku. V hoteli mas viac moznosti, ak ma napriklad kryty bazen, posilovnu, nejaku spolocensku miestnost s hrami a pod.

luccija
2. aug 2025

Dobre, keď budeš vedieť kam idete je plný web info čo v danom letovisku robiť.S dieťatom by bolo pre vás ideálne Taliansko ihriská na pláži, veľa aktivít HR by som nesla

nikaeli
2. aug 2025

@anonym_autor aj keď nehľadáš teplé more, dám ti tip. My chodievame do Chorvátska do Privlaky (lokalita Zadar, Zaton, Nin). Voda je tam teplá ako čaj. Som rovnaký typ ako ty, nevleziem do studenej vody ani v bazéne. Ale v Privlake dokážem byť vo vode 'hodiny'. Vyhrejem sa tam na celý rok 🙂