icon

Chladné letá pri mori

2. aug 2025

Pri mori som este nikdy nebola, nelaka ma to, pretoze ja neznesiem studenu vodu. Pre mna je voda dobra vtedy, ked v nej mozem byt aj hodinu a nie je mi zima. Cize asi okolo 32-34 stupnov aj ked je vonku do 30 alebo aj nad 30 ale pofukuje pripadne bola predtym tyzden zima.
Ale chcela by som zazit aj more a tiez tam zobrat aj dceru. Dohodli sme sa s manzelom, ze buduce leto by sme sli do Chorvatska, resp. inej destinacie dostupnej autom. Letiet nechceme obaja, manzel viac ako ja, ja by som to mozno aj zvladla.
Len sa tak zamyslam, ze aku asi ma teplotu more v letach ako je napriklad toto. Neviem ako casto prsi a byva chladno pri mori, ale videla som na instagrame, ze toto leto prsi aj tam.
Zazili ste aj uprsane dovolenky, alebo dovolenky kedy more nebolo vyhriate? Co ste vtedy robili, ako ste sa prebavili? Opalovat na plazi sa urcite nebudem. Alebo ste tu take, co tiez nemate radi studenu vodu, ale pri mori vam je dobre? Neviem si vobec predstavit aku teplotu moze mat more. Myslim pocitovo.

nikiki29
2. aug 2025
@anonym_autor

@nikpa ano, to mi je jasne. to som uviedla pre predstavu, ze sa dobre citim len v teplej vode. netusim kolko vydrzim v mori. a bojim sa, ze ak by leto bolo chladnejsie, ani tam nevleziem. jasne, vyskusat ano, ked som tam nikdy nebola. ale ja sa neprinutim drglovat sa v studenej vode len preto, ze sme zaplatili vela za dovolenku.
zaujima ma, ako to pri mori maju ine baby co nemaju radi studenu vodu tak ako ja.

@anonym_autor zvážte priority - buď autom alebo teplé more. Oboje naraz je nepravdepodobné. Ak vyhrá teplo, zvážte či EÚ alebo mimo EÚ (Dubaj a okolie) kde budeš mať extrémne teplé more. Ak je priorita auto, očakávaj vodu, do ktorej sa musíš osmeliť keď vchádzaš ale potom sa v nej dá vydržať aj pomerne dlho. Choďte koncom leta/v auguste. Vtedy je voda teplejšia ako v júli.

mircalla
2. aug 2025
@jana_eyre_2

@mircalla tak podľa mňa autorka keďže ešte nebola pri mori nevedela, že či sa dá v hr zabaviť aj inak ako len kúpaním v prípade ak by sa kúpať nedalo, to je celé.. samozrejme dá, pretože chorvati žijú najmä z turizmu a vedia že návštevníci hľadajú aj iné zábavy ako je ležanie na pláži a majú dostatočne bohatú históriu aby si človek našiel vždy program..

@jana_eyre_2 Zabavit sa da vsade, ak ti neprsi...Zial ak leje 3-4 dni, moc sme nevymysleli ani my....Pamatam si tu frustraciu, nedalo sa ani von. A Chorvatsko, co sa tyka pocasia som sa presvedcila, ze je rizikove...najma po Zadar....Tento rok velmi dobre nevyzera, co sa tyka pocasia....My chodime uz len letecky. Ale aj to studene more je relativne, v Portugalsku malo 21 a to uz bolo studene aj mne

diewcatqoo
2. aug 2025

Ja som zazila raz v IT tak teplu vodu, ze mi to bolo az neprijemne a musela som vyjst von. Bolo to niekde v okoli Rimini. Bola tam dost plytka voda, asi 200 m od brehu stale max po pas.. akurat teda ta voda nebola tak priezracna.
Inak teda stale pozerame na google maps alebo precitame nejake tipy, blogy, ze kam ist v danej oblasti. Do zahranicia chodime po vyletoch rozne, nie vzdy len k moru. A vzdy predom hladame, kam by sa dalo ist aj v pripade skaredeho pocasia. Takmer vsade je aj nejaky kryty aquapark, nejaky detsky zabavny park, nejake interaktivne muzeum a pod.

simca06022011
2. aug 2025

Hodinu v mori nebudeš a ani to nie je bazénik na clapkanie a postavenie. Prakticky keď clovek plava zima mu nie je. ALE dodám ze chorvátsko ma za mňa najstudensiu vodu akú som ja v Stredomorí zažila (ale zase fakt som nebola vsade) a vždy sme tam zažili dažde/búrky, minimálne take tie "nadmorom".
Nič za to nedáš keď vyskúšate ale čakať 34stupnovu vodu pri mori... 😊 teplé vody sú skôr tam.kde su pozvoľne vstupy do.mora, plytká voda ale to.mne napr vadí = ja chcem.plavat a tieto plaze sú casto pieskové a to je tam všetko zamutene, všetko je zapieskovane 😂 viem ze ľuďom to bežné nevadí ale mne áno.
Popravde nezažila.som ze by niekomu pri mori svieža voda vadila, a to aj pár mesačne deti v ňom boli. Je to o zvyku. A napr.v tom.chorvatsku ak by ste teda neplavali, je tam kopa.moznosti ako využiť čas = výlety, plavby.. ak idete autom môžete rôzne plaze skúsiť, nie ste fixovani k ničomu.

autor
2. aug 2025
@mircalla

@anonym_autor Tvoje prispevky su dost zmatocne. Nemas rada more, nemas rada studene more, nasledne ides nelogicky do Chorvatska, kde je studensie, vysvetlujes, ze nehladas teple more, ale chces rady, co robit, ked je chladno. No ak ta to nebavi a nevies, co robit a mas dovolenku pretrpiet, tak najlepsie neist nikam. Lietadlo tiez nie. Akoby som citala nejaku 70rocnu pani, nie mladu zenu. V Chorvatsku ti moze aj pol casu liat, nam sa to stalo na Krku, a vtedy naozaj niet co robit vonku.

@mircalla kde pisem ze nemam rada more? v zivote som tam nebola tak ako mozem vediet ze ho nemam rada? a este raz JA nemam rada studenu vodu. ale muz s dcerou vydrzia, ja sa im chcem prisposobit. ro maju ist bezomna???
nad chorvatskom uvazujeme s muzom uplne LOGICKY, kedze je v autovej dostupnosti. ja riesim jedine to(a na to mi tu aj reagovali baby co nemaju rady studenu vodu tak ako ja a upokojili ma), ze co ja mozem robit pri mori AK mi voda nebude vyhovovat. dokonca tu mam skusenost, ze mi v nej moze byt aj uplne super. a este riesim co sa tam da celkovo robit AK nebude dobre pocasie. pretoze toto leto je objektivne chladnejsie ako minule leta. takze AK buduci rok bude podobne, je velka prevdepodbnost ze to more bude este chladnejsie ako byva. na last minute ist nemozme, takze dovolenku rezervujeme v case ked este pocasie nebude jasne.

autor
2. aug 2025

@nikiki29 😀 moja priorita je more. autom lebo muz nechce letiet. ja som nikde nepisala o teplom mori.

simca06022011
2. aug 2025

Inak v tych horúčavách na plaži ti bude podľa mňa aj vo vode dobre 😁 a potom budeš vegetit. Mne viac ako studená voda prekazaju veľké vlny 😂

jana_eyre_2
2. aug 2025
@mircalla

@jana_eyre_2 Zabavit sa da vsade, ak ti neprsi...Zial ak leje 3-4 dni, moc sme nevymysleli ani my....Pamatam si tu frustraciu, nedalo sa ani von. A Chorvatsko, co sa tyka pocasia som sa presvedcila, ze je rizikove...najma po Zadar....Tento rok velmi dobre nevyzera, co sa tyka pocasia....My chodime uz len letecky. Ale aj to studene more je relativne, v Portugalsku malo 21 a to uz bolo studene aj mne

@mircalla tak keď by som ja bola na krku (viem že to je miesto kde nie je nejako veľa možností, len nejaké malé múzeum a pod.) tak by som šla do rijeky, alebo opatie - sú to mesta hodinu autom a je tam dosť múzeí, parkov.. dá sa aj v daždi vymyslieť len treba viac plánovať..

My sme tento rok boli zatiaľ v Rakúsku v horách kde nám pršalo z 12tich dní asi 9.. tie ktoré boli pekné sme si naplánovali kúpanie vonku (jazera kde sme sa kúpali mali 23st ale nám chladná voda nevadí, najmä deťom, muž si musel zvyknúť), tie ktoré boli upršané sme autom obehali cely kraj a videli všetky dostupné a zaujímavé múzea, kryté bazény, mesta s dáždnikmi a pršiplášťami.. vždy keď bolo len pod mrakom a 13st (😅) tak sme šli na túru.. vôbec to nevadilo, len sme plánovali podľa predpovede..

Ako nebudem klamať, prijala by som ak by v Taliansku kam ideme v auguste bolo letné počasie, lebo mi fakt začína chýbať taka fajn Letná večerná prechádzka, ale ak nie, tak zase niečo vymyslíme..

mircalla
2. aug 2025
@anonym_autor

@mircalla kde pisem ze nemam rada more? v zivote som tam nebola tak ako mozem vediet ze ho nemam rada? a este raz JA nemam rada studenu vodu. ale muz s dcerou vydrzia, ja sa im chcem prisposobit. ro maju ist bezomna???
nad chorvatskom uvazujeme s muzom uplne LOGICKY, kedze je v autovej dostupnosti. ja riesim jedine to(a na to mi tu aj reagovali baby co nemaju rady studenu vodu tak ako ja a upokojili ma), ze co ja mozem robit pri mori AK mi voda nebude vyhovovat. dokonca tu mam skusenost, ze mi v nej moze byt aj uplne super. a este riesim co sa tam da celkovo robit AK nebude dobre pocasie. pretoze toto leto je objektivne chladnejsie ako minule leta. takze AK buduci rok bude podobne, je velka prevdepodbnost ze to more bude este chladnejsie ako byva. na last minute ist nemozme, takze dovolenku rezervujeme v case ked este pocasie nebude jasne.

@anonym_autor Citujem. Nebola si nikdy pri mori, nelaka ta to. Nemas rada studenu vodu. Lietat nechces kvoli manzelovi, ale ani predtym si nikdy k moru nesla. Mam si z tohto domysliet, ze mas more rada?

lenkakamen
2. aug 2025

@anonym_autor také spĺňa Taliansko ..my sme boli v Lignane a voda tepla až moc😄❤️❤️❤️

autor
2. aug 2025
@mircalla

@anonym_autor Citujem. Nebola si nikdy pri mori, nelaka ta to. Nemas rada studenu vodu. Lietat nechces kvoli manzelovi, ale ani predtym si nikdy k moru nesla. Mam si z tohto domysliet, ze mas more rada?

@mircalla to ze ma nieco nelaka znamena, ze to nemam rada? aha...
predtym som pri mori nebola, lebo nasi na to nemali. a potom ako dospela som sama na dovolenku nikdy ist nechcela. s muzom som uz 10 rokov a tiez nie vzdy bolo na dovolenku, lebo sme setrili na byvanie.

anonym_93d450
2. aug 2025

s takymto obmedzenym zmyslanim chod maximalne na kupalisko

sisaka
2. aug 2025
@anonym_autor

@mircalla to ze ma nieco nelaka znamena, ze to nemam rada? aha...
predtym som pri mori nebola, lebo nasi na to nemali. a potom ako dospela som sama na dovolenku nikdy ist nechcela. s muzom som uz 10 rokov a tiez nie vzdy bolo na dovolenku, lebo sme setrili na byvanie.

@anonym_autor darmo tu perlíš, nevieš sa písomne vyjadrovať a z toho potom pramenia odpovede na niečo, čo si sa údajne nepýtala.
Keď chceš odpovede k veci, treba vedieť klásť otázky.
Iné sa pýtaš v úvodnom príspevku a keď naň dostávaš odpovede, tak sa rozčuľuješ, že to si sa nepýtala.
Mimochodom, to, či niekto má/nemá rád studenú vodu nemá žiaden vplyv na to, aké aktivity robia, keď práve nie sú na pláži alebo v mori

anonym_fecc77
2. aug 2025

@anonym_autor V Chorvátsku studené

autor
2. aug 2025
@sisaka

@anonym_autor darmo tu perlíš, nevieš sa písomne vyjadrovať a z toho potom pramenia odpovede na niečo, čo si sa údajne nepýtala.
Keď chceš odpovede k veci, treba vedieť klásť otázky.
Iné sa pýtaš v úvodnom príspevku a keď naň dostávaš odpovede, tak sa rozčuľuješ, že to si sa nepýtala.
Mimochodom, to, či niekto má/nemá rád studenú vodu nemá žiaden vplyv na to, aké aktivity robia, keď práve nie sú na pláži alebo v mori

@sisaka dobre. zaujimave, ze niektore mi odpovedali presne na to, co ma zaujimalo.

snowflakenel
2. aug 2025
@vevesh

@snowflakenel za mna, stoji za to😎😎😎moje deti boli a su nadsene z tej cesty do grecka a keby mohli, idu aj o hodinu znova🙃🙃🙃🙃

@vevesh jasne, ze stoji za to dobrodruzstvo podla mna. Chystame sa este karavanom , nie sice.do Grecka, no do chorvatska. A este stanovat, tu na SK. Klasika, opekacka, grilovacka. Niekedy je aj more potrebne ,, vymenit,,. 🙂🙂🙂

ahhola
2. aug 2025

Planujes dovcu o rok❓😅vsak chodte to omrknut v septembri, 3 - 5 noci, ked chytite pocasie, bude ako v auguste, ale uz nie taky vypek, my sme s krpcani chodievali druhy septembrovy a dochadzali 15.9.,co bol sviatok, tusim ho zrusili. Vzdy bolo super pocasie, akurat vsetko okupovali seniori. 🌴🌴🌴

autor
2. aug 2025

@ahhola planujem v zmysle rozmyslame nad tym, ze by sme konecne isli k moru. nejdem teraz vyberat nic konkretne. pocas skolskeho roka ist nechceme, mozno tak posledny junovy tyzden ked sa uz deti neucia.
tento prispevok som zalozila len preto, ze je toto leto chladnejsie ako tie minule. takze ma zaujimalo co sa da pri mori robit, ak by aj buduce leto bolo taketo.

kiki68
2. aug 2025

@anonym_autor osobne by som potom zvazila Egypt, tam je ta voda takato, alebo UAE.

anonym_209f9d
2. aug 2025

@anonym_autor ja som chodievala v detstve s rodicmi do CHorvatska a mne tam bola stále zima. Teraz už sú aj tam teploty iné. Síce toto leto ke to bieda asi. Boli sme na dovolenke v Egypte a to bola paráda, teple more. Teraz ideme do Turecka tiež kvôli teplu a teplému moru. Ale autom no neviem, už to Taliansko je určite teplejšie ako Chorvátsko.

mircalla
2. aug 2025
@anonym_autor

@sisaka dobre. zaujimave, ze niektore mi odpovedali presne na to, co ma zaujimalo.

@anonym_autor No ano odpovedali, ked si na x stranach vysvetlovala, ako si to myslela
No ano, u mna to tak funguje, ze ak ma daco nelaka, nejdem tam....Ak ma nelaka more, nechodim tam....Akoze keby si to nenapisala v uvodnom prispevku ok. Pokial chces more, co je teple, tvoj muzi musi zvladnut let....Mne pridete strasne komplikovani, tebe vadi studena voda, jemu vadi lietanie No musite urobit kompromis.

autor
2. aug 2025
@mircalla

@anonym_autor No ano odpovedali, ked si na x stranach vysvetlovala, ako si to myslela
No ano, u mna to tak funguje, ze ak ma daco nelaka, nejdem tam....Ak ma nelaka more, nechodim tam....Akoze keby si to nenapisala v uvodnom prispevku ok. Pokial chces more, co je teple, tvoj muzi musi zvladnut let....Mne pridete strasne komplikovani, tebe vadi studena voda, jemu vadi lietanie No musite urobit kompromis.

@mircalla ved pisem ze sa prisposobim. on sa prisposobuje mne, ked behame po teplych vodach na slovensku. to z dvoch veci sa ti zdame komplikovani 😀 keby si len vedela...
on nie je prvy ani posledny clovek co ma strach z lietania(nelaka ho lietanie, tak to nerobi 😉). a ja nie som tiez jedina, co nema rada studenu vodu. ale hej, mali sme si toto ujasnit pred manzelstvom, aby sme o 10 rokov mohli letiet k teplemu moru 😀

anonym_68bcfa
3. aug 2025

My už práve kvôli počasiu, neznášame s mužom a dcérou studené more, druhý rok Grécko, autom cca 16 hodín, minulý rok sme prespali v Srbsku, teraz sme to dali na 1x. Pláž nájdeš akú chceš, počasie perfektné, more v zálive je teplejšie takže hľadáme podľa toho, minulý rok okolie Vrasnej, tento rok Sykia. V Chorvátsku sme mali často studené počasie (dcére som raz musela kupovať čiapku) vtedy sme išli napr. Paklenica, pozrieť Zadar, vždy sa dá niečo nájsť, ale keďže primárne v lete chodíme kvôli kúpaniu sa v mori, tak už len takto nižšie na juh. Tá cesta nám za to stojí.

ajuga
3. aug 2025
@anonym_autor

Zeny prosim vas citajte. ja NECHCEM more s teplotou 30 stupnov a viac. ja som napisala, ze to je pre mna idealna teplota a nie, ze tolko ocakavam od mora v chorvatsku. ja sa pytam na pocity a skusenosti zien, co tiez nemaju rady studenu vodu. a potom na skusenosti tych, co zazili pri mori studensie pocasie. dakujem.

@anonym_autor boli sme dvakrat v chorvatsku a raz v taliansku. Autom. V chorvatsku prvykrat studena voda, nekupala som sa tak, ako by som pri mori chcela. Druhykrat voda teplejsia, vonku teplucko 30stupnov, za mna fajn. Ale v taliansku bola voda tepla, ideal pre mna a deti. Ale hlava na hlave, dazdniky, bez tiena, len dazdniky, piesok, ktory otriasas zo seba este tyzden a ludia.
Za mna by bola idealna talianska teplota vody v chorvatsku...uz neraz som pocula tento nazor. Mozno dole na juhu chorvatska je takato voda, neviem, neboli sme na juhu. Dlhe cestovanie nas odradza

drianaa
3. aug 2025

Nečítala som celú diskusiu, tak ak to bolo spomenuté, ospravedlňujem sa. My sme boli v máji na týždeň na Istrii, za úžasnú cenu sme mali domček hneď pri pláži, keďže ešte nebola top sezóna. V rámci ubytovania sme mali bicykle, každý deň sme sa boli previezť po pobreží, užívali si astmosféru, chodievali sme po rôznych mestách na výlety, aj do vnútrozemia. Mali sme so sebou 2 ročáka, v mori sme sa kúpali 2x, aj to bolo len také čľapkanie v tej studenej vode. Ale najlepšia dovolenka zatiaľ, ja more milujem, ale aj studené, ten vzduch, výhľady, príroda okolo neho, v ten čas turistov tak akurát. Keby sme boli bez dieťaťa, určite skúsime aj nejakú náročnejšiu turistiku, výlety loďou… s veľkou časovou rezervou sa dajú zohnať napríklad ubytovania s vyhrievaným bazénom, tiež som hľadala niečo také, ale riešili sme to 2 týždne pred odchodom 😉 mne by to stalo za to vyskúšať si raz v živote dovolenku pri mori. Ak vyslovene potrebujete kúpanie, tak si skúste zohnať hotel s wellness a bazénom a more nechajte na prechádzky a atmosféru

jana_eyre_2
3. aug 2025
@drianaa

Nečítala som celú diskusiu, tak ak to bolo spomenuté, ospravedlňujem sa. My sme boli v máji na týždeň na Istrii, za úžasnú cenu sme mali domček hneď pri pláži, keďže ešte nebola top sezóna. V rámci ubytovania sme mali bicykle, každý deň sme sa boli previezť po pobreží, užívali si astmosféru, chodievali sme po rôznych mestách na výlety, aj do vnútrozemia. Mali sme so sebou 2 ročáka, v mori sme sa kúpali 2x, aj to bolo len také čľapkanie v tej studenej vode. Ale najlepšia dovolenka zatiaľ, ja more milujem, ale aj studené, ten vzduch, výhľady, príroda okolo neho, v ten čas turistov tak akurát. Keby sme boli bez dieťaťa, určite skúsime aj nejakú náročnejšiu turistiku, výlety loďou… s veľkou časovou rezervou sa dajú zohnať napríklad ubytovania s vyhrievaným bazénom, tiež som hľadala niečo také, ale riešili sme to 2 týždne pred odchodom 😉 mne by to stalo za to vyskúšať si raz v živote dovolenku pri mori. Ak vyslovene potrebujete kúpanie, tak si skúste zohnať hotel s wellness a bazénom a more nechajte na prechádzky a atmosféru

@drianaa presne takéto dovolenky mávame my a milujem ich.. chodievame k moru ale nie kvôli kupaniu, ale kvôli tomu miestu - spoznávať a zažívať.. naše deti to majú rovnako lebo to tak poznajú odmalička.. (samozrejme milujú sa aj kúpať, ale nie je to ani ich jediný cieľ)

anonym_ab7d20
3. aug 2025
@anonym_autor

@katica06 my nebudeme hladat teple more. ja sa pytam, co sa tam da robit keby je chladno. alebo ako to pri mori znasaju zeny, co nemaju rady studenu vodu.

@anonym_autor každý rok chodíme do Tučepi, more je vždy teplé, počasie horúce. Občas nejaká búrka v noci, ale ráno sa dá kúpať....Voda určite nemá 34C, ale v takej sa ani neosviezis, keď je vonku 38C. Keď v tej vode vydržia detičky, vydržíš aj ty... Nie je studená, ani ľadova.. Nám na dovolenke nikdy neprsalo.

mircalla
3. aug 2025
@anonym_autor

@mircalla ved pisem ze sa prisposobim. on sa prisposobuje mne, ked behame po teplych vodach na slovensku. to z dvoch veci sa ti zdame komplikovani 😀 keby si len vedela...
on nie je prvy ani posledny clovek co ma strach z lietania(nelaka ho lietanie, tak to nerobi 😉). a ja nie som tiez jedina, co nema rada studenu vodu. ale hej, mali sme si toto ujasnit pred manzelstvom, aby sme o 10 rokov mohli letiet k teplemu moru 😀

@anonym_autor Kde na Slovensku su teple vody? Mimo aquaparkov, myslim prirodne kupanie

marca12
3. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Inak Chorvatsko strasne zdrazelo. Kamosi,co tam chodia kazdorocne prisli tento rok zhrozeni z tych cien.

tykat
3. aug 2025
@mircalla

@anonym_autor Kde na Slovensku su teple vody? Mimo aquaparkov, myslim prirodne kupanie

@mircalla napr.Kalameny 33st