icon

Chladné letá pri mori

2. aug 2025

Pri mori som este nikdy nebola, nelaka ma to, pretoze ja neznesiem studenu vodu. Pre mna je voda dobra vtedy, ked v nej mozem byt aj hodinu a nie je mi zima. Cize asi okolo 32-34 stupnov aj ked je vonku do 30 alebo aj nad 30 ale pofukuje pripadne bola predtym tyzden zima.
Ale chcela by som zazit aj more a tiez tam zobrat aj dceru. Dohodli sme sa s manzelom, ze buduce leto by sme sli do Chorvatska, resp. inej destinacie dostupnej autom. Letiet nechceme obaja, manzel viac ako ja, ja by som to mozno aj zvladla.
Len sa tak zamyslam, ze aku asi ma teplotu more v letach ako je napriklad toto. Neviem ako casto prsi a byva chladno pri mori, ale videla som na instagrame, ze toto leto prsi aj tam.
Zazili ste aj uprsane dovolenky, alebo dovolenky kedy more nebolo vyhriate? Co ste vtedy robili, ako ste sa prebavili? Opalovat na plazi sa urcite nebudem. Alebo ste tu take, co tiez nemate radi studenu vodu, ale pri mori vam je dobre? Neviem si vobec predstavit aku teplotu moze mat more. Myslim pocitovo.

mircalla
3. aug 2025
@tykat

@mircalla napr.Kalameny 33st

@tykat vdaka

tiezjedna
3. aug 2025
@anonym_autor

@katica06 my nebudeme hladat teple more. ja sa pytam, co sa tam da robit keby je chladno. alebo ako to pri mori znasaju zeny, co nemaju rady studenu vodu.

@anonym_autor choďte autom do Grécka, aj tak niektorí jazdia... Tam je presne tak hnusne teplá voda ako si predstavuješ... 34 asi nemala, ale 30 atakovala určite. My sme boli v júli v Chánii (Kréta) a to sa fakt nedalo, za mňa humus, nie more. Ale Kréta je ostrov, autom je dostupnejšie vnútrozemie. A čo si pamätám, tak voda ako kafe bola aj v Taliansku v sezóne.

alenkakaka
3. aug 2025
@anonym_autor

Zeny prosim vas citajte. ja NECHCEM more s teplotou 30 stupnov a viac. ja som napisala, ze to je pre mna idealna teplota a nie, ze tolko ocakavam od mora v chorvatsku. ja sa pytam na pocity a skusenosti zien, co tiez nemaju rady studenu vodu. a potom na skusenosti tych, co zazili pri mori studensie pocasie. dakujem.

@anonym_autor no ja uz som kde kade bola a ja by som na vasom mieste sla autom na Olympsku rivieru...prijemne ceny, voda v niektorych castiach napriklad v Nei Pori bola teplucka na tu cast naozaj...a napriklad ja som bola v Leptokarii...ak vas nebavi len plaz autom ste mozte na Olymp alebo pod Olymp vidite hned na horu na ktorej je snezik na spicke hned vedla v pesej dostupbosti hrad Platamonas s nadhernym vyhladom a obchodiky restauracie trh dvakrat do tyzdna nedaleko teda to teple Nei Pori...ak vas nebavi len lezat na plazi mate kde sa zamotkat prejst a ta dedinka pol Olympom je tiez nadherna...vsetko zaujimave blizko...nerieste ale velmi co ako robit sami uvidite ze si nieco najdete ak zvolite spravne miesto...

autor
3. aug 2025
@mircalla

@anonym_autor Kde na Slovensku su teple vody? Mimo aquaparkov, myslim prirodne kupanie

@mircalla netusim ci su niekde nejake pramene co vyhrievaju jazera. o tom pochybujem. ja sa do prirodnych zdrojov kupat nechodim.

katrin21
3. aug 2025

@anonym_autor chod do Turecka, minuly rok v auguste more jak caj 30st.... v Tunisku, oblast Mahdia je tiez teplucke more,krasne a lacnejsie tam je aj s all inclusive.

Ja sa inak tiež kúpim veľmi málo v mori...ak tak na nafukovacke som byvala..chvilku ..
Stačí mi sedieť na pláži a keď je náhodou more eh studenšie tak iba nohy si v ňom mačam a v podstate sedím na brehu a tam sa opaľujem a s klobúkom nad hlave , alebo iba idem do vody po kolená a keď mi je moc teplo tak sa osviežím alebo sa osviežím pod sprchou. Teraz maju aj v pepco aj v action take stolicky ku vode, su male spratne daju sa vziat aj do lietadla,su skladacie. Das na breh a zadok mas v suchu a nohy vo vode, su nizke asi 20cm nad zemou...naucila som sa to pred 20r v Taliansku.

A inak ked je more studene, iba sa ovlazujeme,alebo si staviame na plazi, lezime pod slnecnikom a citame , mozes hrat nieco na plazi, citat, cokolvek...alebo ak je bazen, ides aj tam... uz len pozerat na more a pocuvat sum mora je relax.

anonym_961fab
Autor odpoveď zmazal
nelka93
3. aug 2025

My sme mali super vodu na Korfu, vo vode sme boli každý jeden deň. A ked máš zimu, tak si na izbe alebo v bare. Ja som studenú dovolenku ešte nezažila, cize netuším co chceš čítať. Ale mne vyhovuje aj chladnejšie pocasie

nelka93
3. aug 2025
@anonym_autor

@mircalla netusim ci su niekde nejake pramene co vyhrievaju jazera. o tom pochybujem. ja sa do prirodnych zdrojov kupat nechodim.

@anonym_autor už bolo písané, že su.

lucik194
3. aug 2025

najteplejsia nadrz je Teply vrch na SK. ale teda taku teplotu ako chce autorka nema ani nahodou

lucik194
3. aug 2025

inak baby písali ste tu Kalameny, fuj boli ste tam tuto sezonu?

lebo my ano, este v juni a za mna nikdy viac.... stalo sa to oblubene miesto karavanistov na prespanie. bordel vsade naokolo, 2/3 su poliaci vsade rozhadzane veci a co je najhorsie, berú fľašky aj pohare aj plechovky do vody, nechavaju ich na kraji kade.....
kontrola ziadna, za mna 1x a viem ze tam uz nikdy nepojdem.....

oneinamillion
3. aug 2025
@tenerifka

@anonym_autor moja skusenost: zijem pri mori na Kanarskych ostrovoch, turisti sa v mori kupu po cely rok, ja som ochotna realne vliezt do vody a plavat len v septembri, ked ma more okolo 27 stupñov, po zvysok roka len omocit nohy. Chodim ale tak 2 x rocne do exotiky, a tam ma more nad 30 stupñov. Najteplejsie more je na Maldivoch po cely rok, a v mesiacoch jun/jul som v Dominikanskej v Las Galeras tiez zazila polievocku....
V marci v Dominkanskej v Bayahibe mi bolo zima....

@tenerifka otazka autorky znie, čo sa dá robiť pri mori keď je chladno 😉

dagas
3. aug 2025

@anonym_autor ahoj,mne je voda všade studená, aj na kúpaliskách mi trvá dlho kým do nej vleziem..ale vždy sa odvážim,nachvíľu si poplávam a potom sa opalujem. To sa rýchlo vyhreješ neboj sa..a keď bolo pod mrakom a voda mi prišla studená pre ročného tak sme išli na výlet

dismonika
3. aug 2025

@anonym_autor ahoj, my sme tak boli tento rok v Chorvátsku. Dva roky dozadu tam bolo 37-40 stupňov - na nevydržanie. Tento rok sme boli začiatkom júla a prvé 4 dni bolo horúco. More bolo super teplé. No cez deň sa ani dýchať nedalo - ani v noci. Veľmi pieklo. Potom sa prudko ochladilo max na 27 stupňov a bolo super. Samozrejme more už bolo neskôr studené. My sme vo vode v pohode vydržali aj 2-3 hodinky, no veľa ľudí do vody ani nevošlo. Nakoniec sme usúdili, že je lepšie ak nie sú až také horúčavy, lebo cez deň všetci kapú a čakajú na večer aby sa mohli ísť prejsť, okúpať a pod.

tenerifka
3. aug 2025
@oneinamillion

@tenerifka otazka autorky znie, čo sa dá robiť pri mori keď je chladno 😉

@oneinamillion autorka pise: Alebo ste tu take, co tiez nemate radi studenu vodu, ale pri mori vam je dobre?

Niekto asi nevie citat s porozumenim, ale na MK je to uplne bezne

derdia
3. aug 2025

@anonym_autor lenže keď si pri mori nebola nemôžeš vedieť ako by si zvládala vodu tam.
Napr mne je na kúpaliskách vždy chladno vojsť do vody, málokedy je mi tam fajn. Ale more sme mali teplé aj v chorvátsku, a aj v Taliansku. Príjemné. Proste si sa mohla kúpať koľko si chcela. Podla mna ani nevieš koľko v skutočnosti je voda tepla 32 a viac stupňov... Len si myslíš... Ze takú potrebuješ.

autor
3. aug 2025
@derdia

@anonym_autor lenže keď si pri mori nebola nemôžeš vedieť ako by si zvládala vodu tam.
Napr mne je na kúpaliskách vždy chladno vojsť do vody, málokedy je mi tam fajn. Ale more sme mali teplé aj v chorvátsku, a aj v Taliansku. Príjemné. Proste si sa mohla kúpať koľko si chcela. Podla mna ani nevieš koľko v skutočnosti je voda tepla 32 a viac stupňov... Len si myslíš... Ze takú potrebuješ.

@derdia jasne ze nemozem, preto sa pytam na skusenosti bab co to s vodou maju podobne. presne ako si opisala 🙂
napr. v sturove je pri kazdom bazene pisana teplota vody a najviac mi vyhovovala v Hviezde, kde pisu okolo tych 32 stupnov. vo vlnovom co tam maju mi bolo chladno. vzdy pozeram na orientacne tabule v aquaparkoch, takze cca viem. v Trnave mi je v hlavnom bazene zima(a to pisu tusim 28 alebo 30 stupnov), najlepsie mi je v perlickovom, kde sa vraj moze byt len 20 minut 😀

oneinamillion
3. aug 2025
@tenerifka

@oneinamillion autorka pise: Alebo ste tu take, co tiez nemate radi studenu vodu, ale pri mori vam je dobre?

Niekto asi nevie citat s porozumenim, ale na MK je to uplne bezne

@tenerifka ešte že ty čítaš s porozumením, a ponúkla si jej v svojej odpovedi celé priehrštie destinácií dostupných zo Slovenska autom😀🫣

oneinamillion
3. aug 2025
@anonym_autor

@derdia jasne ze nemozem, preto sa pytam na skusenosti bab co to s vodou maju podobne. presne ako si opisala 🙂
napr. v sturove je pri kazdom bazene pisana teplota vody a najviac mi vyhovovala v Hviezde, kde pisu okolo tych 32 stupnov. vo vlnovom co tam maju mi bolo chladno. vzdy pozeram na orientacne tabule v aquaparkoch, takze cca viem. v Trnave mi je v hlavnom bazene zima(a to pisu tusim 28 alebo 30 stupnov), najlepsie mi je v perlickovom, kde sa vraj moze byt len 20 minut 😀

@anonym_autor Ak chceš autom, veľa možností nie je, možno Taliansko niekde na úrovni Rimini, ale tam zas budeš sklamaná z farby a "čistoty” mora. Plusom sú dlhé súvislé pieskové pláže, po ktorých mozes nachodiť kilometre, aj to má svoje čaro. More teplé, polievkové.
V chorvatsku ti na milión perc bude more studené, ale je podstatne krajšie. Ideálne riešenie za daných okolností neexistuje, vždy to bude o kompromisoch.

johanka21
3. aug 2025

@anonym_autor Keďže chceš ísť autom, tak teda naozaj bude pre vás najlepšie ísť do Chorvátska, ale keďže máš obavu z teploty mora, tak by som zvolila hotel s bazénom. My chodievame do hotela IVAN v Šibeniku a sme nadmieru spokojní, pretože hotel má aj kryté bazény. Ale keďže ste ešte nikde neboli, tak neviem, či to nebude pre vás príliš ďaleko, takže radšej pohľadajte v nejakej bližšej prímorskej destinácii hotel s bazénom a máte "vystarané" aj pre prípad nie veľmi vydareného počasia.

lucik194
3. aug 2025
@johanka21

@anonym_autor Keďže chceš ísť autom, tak teda naozaj bude pre vás najlepšie ísť do Chorvátska, ale keďže máš obavu z teploty mora, tak by som zvolila hotel s bazénom. My chodievame do hotela IVAN v Šibeniku a sme nadmieru spokojní, pretože hotel má aj kryté bazény. Ale keďže ste ešte nikde neboli, tak neviem, či to nebude pre vás príliš ďaleko, takže radšej pohľadajte v nejakej bližšej prímorskej destinácii hotel s bazénom a máte "vystarané" aj pre prípad nie veľmi vydareného počasia.

@johanka21 lenze bazeny v lete ziaden hotel nevyhrieva, nato treba pamatat.....

gumkac19
3. aug 2025
@anonym_autor

@ibrunova len slovensko poznam. takze zhruba viem kde co mame a ked vyberiem finalnu destinaciu, este viem napr. na mk zistit, co este zaujimave je v okoli. ale kedze nepoznam chorvatsko, taliansko, bulharsko... tak neviem ani ake mesto vybrat, aby tam v blizkom okoli boli zaujimave vylety. pri mojom stasti pojdeme niekam, kde v okoli nebude nic 😀

@anonym_autor autom odporúčam.taliansko - napr oblasť apulia - torre dell'orso krásne pláže, okolie sa dá prezrieť, lecce veľmi pekne mestečko

autor
3. aug 2025
@lucik194

@johanka21 lenze bazeny v lete ziaden hotel nevyhrieva, nato treba pamatat.....

@lucik194 ani kryte? to tam pustaju ladovu vodu z vodovodu?

simsalabim
3. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vacsinou maju morsku vodu. Z mora.

lucik194
3. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ani kryte. vacsinou upravia morsku vodu a tu napustia.
alebo pokial maju svoj vlastny vrt, tak napustaju z toho, ale su to velke naklady, lacnejsie ich vyjde morska voda.

cukroska
3. aug 2025

@anonym_autor My sme chodili k moru každý rok už roky a nikdy ,nikde okrem Chorvátska sme studené more nezažili.
My sme rovnaký. Teplučké,vaňové musí byť 😀 a po prvom Chorvátsku sme povedali nikdy viac 😁 A vrátili sa až po 12-14 rokoch 🤣 Ale samozrejme kde sú pláže z pozvolnym vstupom, dlho vpda po kolená tam je najteplejšie.

bluka2
3. aug 2025

Ja som raz bola na dovolenke a kazdy bozi den pocas 8 dni prsalo. Prve dni som uvazovala - kasleme na to, berieme letenku z Grecka do Rima, kde bola super predpoved. Predpoved v grecku vsak tiez nebola zla, menilo sa to kazdy den - na dazd! Tak ze dame tomu sancu a nic, ani jeden den 😅 samozrejme vycasilo sa den po odlete. A co sme robili? Highlight bol kupovanie macacich konzerv v supermarkete a krmenie poulicnych maciek. Po par rokoch si niektore ich tvare stale pamatam 😀😵‍💫

autor
4. aug 2025
@bluka2

Ja som raz bola na dovolenke a kazdy bozi den pocas 8 dni prsalo. Prve dni som uvazovala - kasleme na to, berieme letenku z Grecka do Rima, kde bola super predpoved. Predpoved v grecku vsak tiez nebola zla, menilo sa to kazdy den - na dazd! Tak ze dame tomu sancu a nic, ani jeden den 😅 samozrejme vycasilo sa den po odlete. A co sme robili? Highlight bol kupovanie macacich konzerv v supermarkete a krmenie poulicnych maciek. Po par rokoch si niektore ich tvare stale pamatam 😀😵‍💫

@bluka2 😀 tak toto sa nam dufam nestane.

guiseppinka
4. aug 2025

Nechce sa mi to citat cele, ale myslim, ze odpoviem adekvatne. Neznasam vodu (akukolvek - bazeny su pre mna bocna mora), ale milujem more, tu jeho velkost, masivnost. Neviem kolko ma dcera, ale vyberte si nejake mesto, region a priprav si itinerar doma, co chcete vidiet. Ja som bola teraz v ita, do vody som vliezla 1x a aj to az predposledny den... mne staci mesto, pamiatky, promenada, primorsky vzduch a more je len ako doplnok.

autor
4. aug 2025

@guiseppinka hej, mozno mi tiez bude stacit to prostredie, vzduch atd. len tym ze nasi na taku dovolenku nemali a stale to bolo len o peniazoch, som mala taku predstavu o mori, ze sa tam musi robit to, co sa u nas neda. lebo inak mozem zostat aj doma a usetrit. ale z toho co ste popisali si viem predstavit, ze by som si to uzila aj bez kazdodenneho kupania v mori 🙂

guiseppinka
4. aug 2025

Jasne, ze si to uzijes... je tolko krasnych miest, kde sa da riesit aj kupanie aj pamiatky. Vies vyskladat dovolenku, ze bude spokojny kazdy...