icon

Chorvátsko - aktuálne info

alenka7777
2. aug 2015

Ahojte.ma niekto aktualne info z chorvatska? Chceme ist buduci tyzden ale vsade pisu,ze je tam total plno,tak sa zacinam obavat...

alias313
18. aug 2015

@ajkava nuz toto som este nepocula.mam AE od narodenia-geneticky darovane.ekzem je zial choroba a nie dosledok.Akurat zhorsenie moze nastat inym vplyvom,ale urcite nie samotna choroba.

alias313
18. aug 2015

@gabikkas ja som si tym tiez ako mala/mlada presla.na noc,aby som sa nedodriapala mi mama obvizala obvazom ruky a ked som bola vacsia davala som si rukavice.Zial aj na mna sa deti pozerali..ani ruku nechceli dat.v skole som mala rukavicu ked som pisala kriedov.Ale ziadna trauma mi z toho nezostala 😀 len som detom stale dookola vysvetlovala ze to nie je nakazlive.rozumni ludia sa cez to preniesli a ostatni ma nastastie nezaujimali.

alenka7777
autor
18. aug 2015

@ajkava prosim ta, predtym ako tu budes pisat, si nieco nastuduj......niekedy nebolo jasne, z coho ekzem vznika. veda pokrocila, je to problem bariery koze, nie vnutorny problem.

effkaa
18. aug 2015

@horana ano Makarska a mozno trochu juznejsie, ale nie velmi. Dakujem za info.

lenickamajchrakova
18. aug 2015

@gabikkas na tvár už dlho Excipial u lipolotion .. niekoľko krát do dňa, keď cítim, že mám vysušené ak ho nemám pri sebe tak stále nosím jelení loj z lekárne a pri najmenšom náznaku si ho hneď dám kde treba ( jedna teta sa po mne dosť pofidérne pozerala v obchode, keď som si s ním mazala očné viečka) a kortikoid my po xy zmenách najviac sadol advantan. Na telo na vysušené oblasti tiež Excipial a po kvante vyskúšanách telových mliekach som si raz kúpila od BALEA z DM body creme v takom poriadnom kelímku kokosový tak používam len ten a v rankách neštípe, nedráždi (ale asi to bude individuálne) skús stojí okolo 3 EUR a kortikoid elocom. A za mňa ešte objavená Amerika Oilantum emulzia na sprchovanie alebo do kúpeľa. Kupujem v lekárni mala by sa pridávať do kúpeľa, ale ja sa osprším a potom sa tým natriem a zmyjem na tele sa mi urobí taký mastný "film" a potláča to svrbenie, hydratuje pokožku a aj to krásne vonia !! Teraz som čítala perfektné recenzie na ZIAJA kozmetiku radu KOZIE MLIEKO určená práve pre suchú, podráždenu a atopickú pokožku. A prášky mám CEZERA a za mňa veľká spokojnosť ... zaberá, nič ma nesvrbí :D

ajkava
18. aug 2015

@gabikkas a odkedy lekári liečia príčinu? To robí akurát čínska medicína a niektorí lekári, ktorí chápu princíp. Tiež som na sebe skúšala všeličo, robiť očisty, piť bylinky, natierať sa a nešlo to. Ekzému som sa zbavila len náhodou. Na tú sprchu som išla kvôli problémom s trávením. Ale nakoniec sa prišlo na to, že to bolo od chrbtice, keď som spadla na chrbát po páde z bycikla. Strata ekzému bola absolútny bonus sprchy a ani vo sne by ma to nebolo napadlo, že po tých rokoch, problémoch a všetkom možnom sa ho niekedy zbavím. Kožná ani neverila, že sa to dá. A ani som jej to nevyvracala. Pravdu povediac, tiež som tomu neverila, že je to nadobro. Verím až teraz, keď v pohode robím všetko bez rukavíc, dokonca veľké upratovania.

ajkava
18. aug 2015

@alias313 skús si naštudovať niečo o ekzéme, trávení.... ale celostne, nie len kusovo. Ja som mala atopický ekzém od decka. Potom mi to prešlo. Potom keď som bola tehotná so synom a ťahal sa mi cez 2O rokov. Až potom som sa ho zbavila. Ale alergik som dodnes i keď sa už neliečim, lebo mi to nejako zatiaľ netreba. I keď občas musím ukradnúť dcére tabletku, keď je nejaká agresívnejšia sezóna. Ale to len raz za čas.

ajkava
18. aug 2015

@alenka7777 skús študovať ty. V podstate sa už nemám k čomu vyjadrovať. Ja som sa svojho ekzému zbavila neplánovane. Píšem to len preto, že viem, aká strašná oštara to je a aký problémový život s ním je.

melonka_ajuska
18. aug 2015

A ako to vyzerá teraz v Chorvatskuuu?? My sa chystame v piatok v nocii....a ideme tiež na blink, tak hadam najdemee ubytkoo🙂)

effkaa
18. aug 2015

@melonka_ajuska tuším sme mimo tému, tu sa rozoberá nejaký ekzém...

livka88
18. aug 2015

@melonka_ajuska
@effkaa
My sme v Baska Voda, ubytovanie ponúkajú kazdy den popri ceste 🙂..doobeda a v noci prsi, poobede je strasne teplo, plaz plna 🙂 more bolo v nedelu teple, dnes po dvoch uprsanych nociach bolo uz studensie..ale aspon osviežilo 🙂

effkaa
18. aug 2015

@livka88 ďakujem za informácie 🙂

maca_p
18. aug 2015

pred par dnami sme sa vratili z okolia trogiru. podla mna za poslednych 6-7 rokov co sme boli v chor. tak tento rok bol uplny natresk. aj na plazach aj v mestach. jedine, kde som to nebadala bol ostrov Vis. aj v ciove bolo super, ale nie na mestskych plazach, ale na kamenistych popri brehu. v centre trogiru a v splite, popoludni a vecer, tak to bola riadna masovka 😲

peneloppe
19. aug 2015

@melonka_ajuska

Podla toho kam idete, ale od Splitu do Omisu po ceste najdete ubytko, vo viacerych dedinach ponukaju, plaze su tu nadherne.

melonka_ajuska
19. aug 2015

@livka88 a wy ste este w baške vode?? a akaa je cena za apartmaaan?? my by sme chceli odtial niekde hladat ubytkoo a ist nižšiee....ale dakujeeem za infooo🙂

livka88
19. aug 2015

@melonka_ajuska ano este sme tu 🙂 platíme 70€ na noc a sme tu piati dospeli 🙂 ale byvame dost do kopca, co vsak nam nevadi, aspon sa prejdeme 🙂

gabikkas
19. aug 2015

@livka88 a more ma kolko stupnov nevies?

jabadaba
19. aug 2015

@gabikkas vratili sme sa par dni dozadu a more malo skvelych 28 stupnov. Ako cajik. 😀 Ale uplna fantazia tentokrat. 🙂

jabadaba
19. aug 2015

@maca_p presne, totalny natresk, co sme sledovali HR spravy, tak to hodnotili samotni Chorvati ako extrem. Obsadenost na sto a viac percent, od kempov az po hotely. Som toho nazoru, ze vela spravilo Tunisko, Grecko aj Egypt, kedze tieto destinacie momentalne u zapadniarov nevedu z bezpecnostneho hladiska. Na prekvapenie teraz dominovali francuzi, holandania a briti. Vsetko narody, ktore preferovali skor ine miesta pri mori. Momentalne im je Hr dobre. No citit to na atmosfere, presne ako pises - natresk, vsade plno a plaze masovka. 😝

livka88
19. aug 2015

@gabikkas netusim..ale je chladnejšie ako v nedelu, lebo dve noci prsalo..ale asi tak 25stupnov..deti sa v nom kúpu bez problemov, dospelym trosku trva, kym doň vojdú :D

maca_p
19. aug 2015

@jabadaba tento rok sme sli na miesto, kde sme boli pred dvomi rokmi. vzdy chodime inam a na blind, ale tento rok, reku pojdeme do poljice, bolo tam dobre. mala plaza, byvalo nas tam 5-6 rodin na plazi. tento rok hlava na hlave, tak sme boli nuteni ist plazovat obdalec. ja to neznasam. prvy den si este pepina rozlozila uterak pred nasu muslu, ktoru sme zapli, ked sme sli na obednu siestu. ked sme prisli, ani sa neracila zdvihnut rit a presunut sa. no ale po chvili isla, moji chalosi jej to dali na javo inak 😀 .

jabadaba
19. aug 2015

@maca_p mi hovor! My sme zurili denne! Boli sme tentokrat kusok od Sibeniku, v Solarise, inak velmi pekne miesto no total plnka a drzost ludi nemala konca. Tak ako tvoja pepina, tak aj tu sa nasli tzv. lepici, ktori ale v nasom pripade nevahali chytat nas zaplateny tien! Sme si ako debili kupovali dve lehatka so slnecnikom na plazi. Kym sme si stihli presunut lehatka do tiena, uz bol tien obsadeny! Kazdy bozi den sme riesili nech si niekto raci najst iny flek. No na narvy. V jeden den si nase lehatka oblozila rodinka uterakmi, vsak chceli mat slniecko aj tien, tak slniecko lapali na uterakoch rovno pod lehatkami, takze som sa asi mala vznasat a tien - NAS samozrejme, lapali tam kde v dany moment dopadal..... 🙄 Poviem Ti, tak sme este netuzili po opustenom ostrove ako pocas tejto dovolenky. 😀

ajkava
19. aug 2015

@jabadaba a preto môj muž pred 3 rokmi vzdal HR a začali sme chodiť do Talianska, kde si buď kúpime rovno apartmán s plážovým servisom na konkrétne miesto a nikto iný sa tam nedostane, alebo ako tento rok sme si zajednali priamo cez taliansku agentúru a plážový servis kúpili na mieste. To ho štvalo v HR, že musel ako pako ráno napochodovať obsadiť miesto a hlava na hlave za každej strany.

maca_p
19. aug 2015

@jabadaba boli sme na vylete na ostrove VIS, poviem ti, monako chorvatska. videli sme tam akurat 2 slovenske auta, a zo 3 pepanov. vela talianov, ale prevazne chorvati. dost casovo narocne sa tam dostat, ked chorvat slubuju 2 hodiny trajektom, tak je to 2,5 hodiny a ked slubuju odjazd o 9.00, tak je to o 9.30... takze + 3 hodiny. ale fakt super ostrov.

horana
19. aug 2015

Baby a ja ze kam unikli ti ludia z Grecka, boli tam poloprazdne plaze v porovnani s minulym rokom. Dostatok lehatok, tiena i osobneho priestoru. Fakt sa asi ludia zlakli a zdupkali. Pre nas nastastie.

@maca_p Vis ma veru dobru povest, boli ste aj na tej svetoznamej Stiniva beach?
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/...
Verim ze ostrovy dostupne trajektom su prazdnejsie, ale hlavne pobrezie jeho linia, to uz aj roky predtym je pre mna masovka na n-tu, za hranicami vkusu.

maca_p
19. aug 2015

@horana neboli sme tam, velka skoda. to bola taka rychlovka. decka chceli ist trajektom, tak sme si povedali vis. kupila som listky a az potom mi doslo, kolko casi zabijeme cestovanim... a este k tomu nakazali 2 hodiny pred nalodenim byt v pristave. keby som to tusila, tak nejdeme... ale po tom, co sme videli, urcite tam pojdeme na par dni. bolo tam malo casu na prezretie celeho ostova. ☹ tak na buduce dame asi predsa to grecko 🙂

jabadaba
19. aug 2015

@maca_p ten ostrov ma zaujal, uz mi ho volakto spominal, asi na case sa tam niekedy vypravit. Znesiem aj tie casove odchylky, pokial je to prislub k pokoju a kludu. 😀

maca_p
19. aug 2015

@jabadaba hej, fakt krasna krystalova voda, dokonca aj mestska plaz bola vobec nie preplnena.

jabadaba
19. aug 2015

@horana no veru, zduchli rovno do HR. Bolo to citelne. 😝

jabadaba
19. aug 2015

@ajkava vsak to to! Aby clovek ako blbec utekal chytit platene lehatka a aj tak nemas kludu a pokoja, lebo sa najde kopec parazitov, ktori si myslia, ze sa nastrkaju na tvoje zaplatene miesta. Ach.....Navyse, my sme museli porobit poriadky aj v hoteli ohladom hoteloveho bazena, ludia nemaju uz sudnosti a ich drzost nepozna hranic. Na nas podnet a po jednom este dalsom incidente konecne manazment hotela narobil kratky proces s vychcancami, ktori si nonstop nechavali uteraky na bazenovych lehatkach takze zvysok hotelovych hosti sa mohol ist smykat! Bez sance, aby sa hostia prestriedali. O uctovani bazenoveho baru a jeho produktov na cislo izby cudzieho hosta ani nehovorim. Nas tak natiahol jeden drbnuty cesky host! Spina jedna, naobjednaval si piva, kavicky a mojita na nas ucet! Mal smolu, prisli sme mu na to aj s recepcnou. Hajzlik totiz vymakol ako barmanke pri objednavke diktujem nase cislo izby. Nevahal a objednal si na nas dalsiu rundu. 😝