Chorvátsko na samote

lenkanelkalenka
17. jan 2025

Dobrý deň, tento rok by som chcela zažiť v Chorvátsku 3 dní v nejakom rusnom meste a 3 dní na nejakom odľahlom mieste. Stačí jeden obchod možno 1 reštaurácia. Ale hlavne nejaká Pekná pláž ( nemusí byť piesok), čistá voda menej ľudí a pokoj. Nechcem však ísť trajektom ani 10 hodín zo Slovenska. Poprosím o nejaké tipy. Dakujem

momi86
17. jan 2025

ak mozem,pripnem sa..aj mna to velmi zaujima

belllinka
17. jan 2025

pozri si typ ubytovania ako "robinzonáda". Napr.:
https://www.ubytovanie-chorvatsko.com/ubytovani...

stormie
17. jan 2025

Ja len k tej ceste, to je veeeelmi otazne - isli sme v sobotu rano co je podla vsetkych odporucani najhorsi mozny den/cas, podla gps cesta 7 hodin a isli sme realne 9 ale aj s prestavkami. Kamarati isli o tyzden neskor tu istu trasu, odchadzali rano o 3 aby sa vyhli zapcham a isli 11 hodin a to aj niektore useky obchadzali ako im navigacia radila lebo by isli este dlhsie.

lenkanelkalenka
autor
17. jan 2025

@stormie to mi je jasné, ale to sa môže stať aj na ceste ktorá bude na gps 10 hodín čiže so zápchami 12-13.

vanilkovazmrzka
17. jan 2025

To je dobre ze si v chorvatsku nepotrpis na piesok :D a inak by som co sa tyka tej samotky, vyskusala nejaky mensi ostrov, len teda ked nechces trajekt tak neviem…

vanilkovazmrzka
17. jan 2025

Ale ked tak skus pozriet okolie Puly, to nie je tak daleko a v meste plaze tak ci tak nie su takze v sirsom okoli mozno najdes nieco co ta zaujme

luccija
17. jan 2025

@lenkanelkalenka väčšina takých ostrovov je práveže viac ako 10 hodín cesty.Skus ísť do skupiny tu na MK Chorvátsko, alebo aj na FB niekedy sú tam fotky a tipy, že by som neverila, že to je HR

stormie
17. jan 2025

@lenkanelkalenka to som ti len pisala na margo toho ze nechces ist 10 hodin, taoezi odkial zo sr si a ak nebude extremna zapcha tak to je realne tak po Zadar

lilianka28
17. jan 2025

Skús pozerať už spomenuté robinzonády, ale tie sú väčšinou na ostrovoch.
Také tiché miesto je STARÁ Baška na Krku. Je to síce ostrov, ale spojený mostom, do 10 hodín sa tam dostaneš.
Pozor, lebo na Krku je aj (len) Baška, a to je naopak rušné miesto.

jaja20
17. jan 2025

Sabunike pri Nine

frflos_nespokojny
17. jan 2025

@lenkanelkalenka preco nechces ist trajektom? my sme boli dva krat po sebe na odlahlom mieste

lenkanelkalenka
autor
18. jan 2025

@frflos_nespokojny a kde prosím ťa? Už uvažujem že sa prekonam

frflos_nespokojny
18. jan 2025

@lenkanelkalenka ostrov brac. chodia tam dva trajekty. jeden velky zo splitu

https://www.jadrolinija.hr/download/cf7bae2da4b...

a druhy maly z makarskej- tam je dobre vopred objednat cez internet listky.

https://www.jadrolinija.hr/download/7a7ccf06a69...

lenkanelkalenka
autor
19. jan 2025

@frflos_nespokojny ďakujem veľmi pekne

falin
20. jan 2025

Ja tiež odporúčam Brač. Je tam kopec malých dediniek. A keď chcete rušné, tak Supetar

frflos_nespokojny
20. jan 2025

@falin no neviem ci supetar 🙂
@lenkanelkalenka ako mesto je najvacsie ale v mestecku BOL je hafo ludi na plazi a lodne taxiky z mesta tam furikuju hore-dole.ako odporucam pozriet, ale jediny raz sa nam stalo, ze tam bolo teplejsie. inak pofukuje tam vetrik z druhej strany plaze a su tam aj vlnky a vsimol som si, ze na plazi nie su jezkovia.- plaz menom zlatni rat. v mestecku milna je zase vela jezkov a bez obuvy do vody ani na krok.
v meste bol je super talianska zmrzlina a super je aj mestecku povlja. v sumartine je dobra ale nie super. inak plavba na ostrov trva cca 45 minut a na malom trajekte do makarskej pri vlnach som citil malilinke hojdanie lodi, ktore ani necitis.
na lodi mas bar, ked si mozes kupit obcerstvenie, nanuky, kavu, caj .... a je tam wifi, ktore obcas nejde aj toaleta. na stranke jadrolinija.hr si mozes pozriet ako lode premavaju na ostrov aj s kapacitou a v cestovnom poriadku aj pisu aka lod prave v danu hodinu premava split-supetar. makarska-sumartin chodi iba jedna mala- tusim 30 aut sa zmesti

luciq1
31. jan 2025

Lovrečica....mala dedinka na Istrii..strávili sme tam týždeň s rodinkou a boli sme nadmieru spokojný...plaz kamenistá ale minimum ľudí, dedine je aj reštaurácia a pri mori aj bar s občerstvením a pekáreň....

luciq1
31. jan 2025

Ak by si mala záujem vien ti dat aj kontakt

popoluska305
4. mar 2025

@luciq1 Ahoj,môzem poprosiť kontakt?
Ďakujem

luciq1
4. mar 2025

@popoluska305 išli sme cez túto pani ,je to Slovenka žijúca v Chorvátsku..boli sme veľmi spokojný.