Čo je primeraná suma za letnú dovolenku?
Ahojte, aka je podla vas primerana suma za letnu dovolenku pri mori v pomere k rocnym usporam? Ak za rok usporim cca 5000 eur, bola by pre vas letna dovolenka za 2,5 tisica prilis draha? Financnu rezervu vo vyske 6 mesacnych prijmov mame. S muzom mame odlisne nazory, mne sa to zda prilis drahe. Zvysok penazi potom pouzijeme na mimoriadnu splatku hypoteky. Mne sa zda pri tomto sporeni adekvatna vyska 1500 eur. Zostatok hypoteky mame este 110 000, ja by som to najradsej cim skor splatila. Dakujem za nazory.
neviem ci suma 1500e je v dnesnej dobe realna. A hlavne mat zato aj nejake tie sluzby a nie iba noclaharen.
Na dovolenku k moru za 1100-1300e (a to bol vacsinou uz all in) pred viac ako 11-12 rokmi.
Teraz sa obavam, ze nieco co k comu slusne bude ozaj tych 2500+
@tiezjedna abo,boli sme 4 a takto nás to stálo, či veríš alebo nie 🙂 Ubytko krásny moderný apartmán v Tucepi v 3 rade od mora, strava vonku a všetko okolo...boli sme 6noci...tak ale závisí od každého človeka, koľko peria pusti 😀
@hellwant Ano uplne suhlasim. Ale clovek ktory nema vela penazi tak by to mal rieist cim skor. A destinacie nie all inclusive 5* hotel. Zial nema kazdy hotel zadara deti do nejakeho veku. + Cenu letenky platite stale co je cca 300- 400€. A to je priestor kde clovek vie usetrit. Napr bulharsko,albansko,cierna hora sa daju zohnat lacne letenky aj na prazdniny( sam som ich aj kupoval) 30€ osoba z vienna. Len to treba kupovat aj rok vopred ked sa nahadzuje letovy rad na dalsi rok.Mne je skor luto ludi co setria cely rok a potom to vsetko vrazia do 1 dovolenky ktora je na papiery super a realita hrozna. Alebo by za tie peniaze mohli ist na 2 napr.
@alkoholik Ahoj, prepáč za osobnú otázku,toto nie je asi tvoj prvý účet na mk,však?
@andrejka2424 Ano presne tak. Povodny ucet som si pred cca 1-2 rokmi zrusil z dovodu ( aby som nemal moznost prispievat a len citat pre zabavu na wc ). A 1x som nevedel odolat napisat k teme ze si chlap dava 1 pivo denne ze je alkoholik tak som mal silnu potrebu napisat... Preto aj ten nick...😂
@hellwant no myslím len na svoju osobu. Ak musím platiť ďalšiu tak samozrejme rapídne by som zredukoval limit.
Toto sa mi ťažko radi lebo riešiť dovolenku pre 2 osoby a 2deti je úplne niečo iné ako len pre seba.
Na otázku či je 2500 veľa si myslím ze ani nie. Slušnú dovolenku pre jednu osobu do 1000€ je ťažko. Ak dokáže človek nájsť pre 2+2 za 2500€ by som povedal ze je slušná cena.
Ale závisí akú má človek predstavu a akú krajinu chce.
Ultra all inclusive pre 4 osobyza 2500€ na 14 dní je pre mňa nemysliteľné(rozumej ze si neviem predstaviť tak lacno nájsť).
Ale napríklad známy (2 dospelý 3 deti) boli za 5000€ na pol roka v Thajsku. Nebola to cestovka všetko si poriešili sami.
@misanthropicdann na pol roka za 5000 v 5 ľuďoch? Keby si napísal, že mali v tom čase polročné trojčatá a 4x prestupovali cestou tam aj nazad, alebo, že bývali zadara u známych, tak by som tomu verila... Blbosť. Thajsko je síce lacné, ale zas tak lacné nie.

@alkoholik my ako rodina cestujeme veľmi často a nikdy s CK. Samozrejme, že sa to dá, nie je to žiadna raketová veda. Ale stojí to strašnú raketu, pretože cestujeme nie podľa cien leteniek, ale podľa toho, ako sa nám to hodí...