icon

Čo vedieť pred návštevou Egypta?

8. júl 2023

Ahojte, o 3 týždne letíme do Egypta - Hurghada . Nikde nieje poriadny článok co všetko mam vedieť. Iba teraz som sa dozvedela ze napr vodu ich nemôžeme piť ale si mame kupovať balenú. Na čo si prosím vás ešte dat pozor? Cestovka nás na nič zatiaľ neupozornila aj keď som sa vyslovene pýtala ze na co si dat bacha.

autor
8. júl 2023

@kris_tin257 bude zle keď nebudem dávať každému? Počula som o tomto ale tak takým dám co napr donesú kufre, upracu izbu, ale takym co okolo mňa nepohnu ani prstom nedám ani cent. Prišla som na dovolenku nie na charitu

tenerifka
8. júl 2023

ty sa rozhodnes, komu a kolko das, akoze preco sa pytas, ci bude zle? Ci na teba nakricia alebo tak podobne?, urcite nie.
Inak ja som presla pol sveta, ale takto natrcali paprce len na Zanzibare, bolo to velmi neprijemne, je to jedno z miest, kam uz urcite nikdy nepojdem, pekne more je aj inde

autor
8. júl 2023

@tenerifka mňa toto jedine na Egypte odrádza, mam takého suseda ktorý vkuse chodi pýtať koruny a mne je to už trápne ako mu každý deň hovorím nie. Ja nechápem ľudí, bez kúska hanby :D

tenerifka
8. júl 2023

normalne hraj hlucheho a slepeho brouka....

tenerifka
8. júl 2023

akoze v hoteli, ak si spokojna so sluzbami, je fajn obcas pustit nejaky dolar, ci uz casnikom alebo upratovacke, ale ak si niekto na drzovku vypyta, s usmevom odpovies, ze nemas cash

autor
8. júl 2023

@tenerifka ved to jasné, ale len tak za nič nemienim vyhadzovať 😅

ptvw
8. júl 2023

Ja som si z chladničky co bola na plazi brala politrovky koľko som chcela a doniesla na izbu keďže ja pijem veľa aj v noci... Voda býva všade väčšinou ale teda závisí aj od hotela ako to ma zabezpečené

ptvw
8. júl 2023

@pribinak prečo nie tielka? Ja som bola sama v hurgahde, z makadi Bay sama som šla taxíkom a v pohode aj bez podprdy som chodila len tričko (ale teda áno mam veľkosť prs ako bežný chlap, asi aj menšie 😅🤣) a nikto nič 🤷‍♀️

jan510
8. júl 2023

My sme kazdy druhy den nechali 2e na umyvadle to je zvyk u nich ze tam byva tringelt za upratanie. Ak sme chceli lehatko v 1 rade pri bazene tiez sme davali 2e. Prilety boli rano a ubytovavali az okolo druhej poobede. Cize ja spm odmietala od pol siestej rana cakat do druhrj na izbu. 20e na recepcii a o 10 min uz sme mali nachystanu izbu. Poslickovi som tiez 2e a inak nic som neplatila extra

ptvw
8. júl 2023

Nemusíš dávať nikomu, ja som nechávala max dolár na posteli každé ráno, bola som sama 2 týždne a nikto mi nedal nič pocítiť ze som mu nedala, dokonca aj nejaké drinky som mala free na plazi co boli ináč platené

muchotrafka298
8. júl 2023

Ja osobne davam sprepitne az ked som so sluzbou spokojna. Stalo sa mi uz, ze som nedala upratovacke, pretoze som nemala upratane, resp. zabudala mi davat uterak, co som si ho potom po hoteli musela hladat za 5 dni sa to stalo 3x. Nosic kufrov dostava vzdy, ak mi kufre odnesie na izbu.

Natrcanie ruk a platenie za "all inclusive sluzby" som zazila iba na Kube, nikde inde. Preto tam uz nepojdem. Lebo tam si len chodiaca penazenka a plat za vsetko, extremom bolo, ze ked som chceal drink v bare, tak najprv som dala 5 pesos a potom si ma vobec niekto vsimol. Nehovoriac o tom, ze ked neboli na stole peniaze uz pri prichode k stolu, ani pes po mne nestekol.

tenerifka
8. júl 2023

@muchotrafka298 mozes napisar nazov hotela?, aby som vedela, kam v buducnosti neist.

pribinak
8. júl 2023

@ptvw tak potom kľudne chod aj nabudúce, ale treba si uvedomiť že Egypt je moslimská krajina a nie každý je s tým ok

autor
8. júl 2023

Náhodou tie co tu píšete, neboli ste v Grand waterworld makadi

muchotrafka298
8. júl 2023

@tenerifka samozrejme, nech sa paci....vo vsetkych tychto menovanych to takto fungovalo: Barcelo Solymar Varadero, Sol Cayo Guillermo a ten treti si uz nepamatam, prepac. Nieco sa mi mari ze Blau Costa Verde alebo tak daco. Bol v oblasti Guardalavaca tiez na Kube. Dufam,ze som to dobre tie nazvy popisala, lebo ja neviem dobre po spanielsky 🙂

jan510
8. júl 2023

V makadi sme boli v Tia Hights Makadi.

zuzankkaa1
8. júl 2023

@simona20201309 sa spamataj! Hurgada nie je Rumunsko. Bude tam.na grc teplo. Pršať tam.isto nebude a neochladi sa. V živote by ma nenapadlo obliecť deti do mikiny do hurgady.

tenerifka
8. júl 2023

@muchotrafka298 dakujem👍

mirka414
8. júl 2023

Len jedno netreba jesť jedno cez druhé ,piť moc ľadové nápoje a všetko bude ok .užite si ❤️my zasa najbližšie v septembri

simona92101
8. júl 2023

Pozor nie kazdy hotel poskytuje gratis vodu na izbu,zalezi aj od poctu hviezdiciek...neodporucam pit miesane drinky ani lad-robia ho z beznej vody.ovocie si umyvajte v balenej vode,inak ak nieje moznost umyt tak jest len take,ktore sa da osupat.
S tou mikinou to nieje zly napad,vela x sa nam stalo ze rano po prichode z letiska na recepciu bola riadna kosa-recepcia vyklimovana az nas oziabalo.
Odporucam este pri ubytovavani dat nejake peniaze do pasu na recepcii,daju lepsiu izbu..

simona20201309
8. júl 2023

@zuzankkaa1 Kristove rany ženská čítaj co píšem!!!!!! Niektoré ste tu fakt len na vyvolávanie hádok...
Píšem niekde ze oblečiem deti do Egypta do teolakov???? Píšem o letisku, o počasí ba Slovensku pri ceste tam aj späť a pre prípad prudkého ochladenie.
Ty vole ..... to fakt jedna tenká mikinka a dlhé nohavice pre dieťa je taky problém?
Hlavne potom neplač keď po dovolenke skončíte rovno na antibiotikacg, prioadbe ešte priamo na dovolenke.... lebo väčšia polovica rodičov nevie, ako správne obliect dieta do lietadla a co robiť aby predišli problém kvôli klíme a podobne.
Áno, ja mam VZDY aj mikinu aj dlhé nohavice, či letíme na Kubu, či sme v Egypte, alebo len na šírave. A ak mám miesto v kufri, alebo cestujeme autom, som pripravená doslova na všetko.

simona20201309
8. júl 2023

@zuzankkaa1 a aby si sa spamätala aj ty, tak si predstav ze do 3r dieťa neletelo bez ciapky na ušiach a čelenky sú tiež samozrejmosť.

muchotrafka298
8. júl 2023

To s tými peniazmi do pasu a dostaneš lepšiu izbu je skôr na vynimka ako pravidlo. Izby sú rozdelené dávno pred príchodom podľa toho, čo si kto zaplatí. Tiež nie je v každom hoteli na izbe zdarma dopĺňajú minibar s nealko nápojmi alebo vodou.

abbey1
8. júl 2023

@simona20201309 Väčšia a menšia polovica sú topka. ;)

simona20201309
8. júl 2023

@abbey1 😃 ale pochopili sme sa však? Niekedy keď píšem so zvýšeným tlakom tak sa prihodi kadeco

abbey1
8. júl 2023

@simona92101 Ešte som nezažila, aby ľad robili z bežnej vody v destináciách, kde nie je pitná voda z vodovodu.

domiklik
8. júl 2023

@simona92101 no to s tou izbou nie je až tak pravda, cestovky maju typu izieb zakontrahovane dávno pred príchodom... Tam veľa vody nenamutis

domiklik
8. júl 2023

Egypťania majú radi deti, mne sa vždy osvedčilo keď som sa recepcneho opýtala na rodinu, oni o nich potom s takou hrdosťou rozprávajú, najmä o synoch... častokrát im to zahrá na city a máš skorší check in napríklad....

kris_tin257
8. júl 2023

Nebude to zle, ja som to napríklad nevedela že sú až takíto a drobné som mala dokopy asi 4€, zvládla som to len cestou na hotel a potom už odo mňa nikto nič nedostal ... Boli sme v 5* rezorte ale dostalo ma to že ešte aj čašníci v hoteli prišli pri večeri pýtať k stolom peniaze. Len mi to dosť sprotivilo Egypt do budúcna ale celkovo aj tie dni tam

simonecka008
8. júl 2023

Dobry den trosku sa tu zamiesam 😃 ja som v egypte v zivote nebola ani sa nechystam ale kamosi odlietaju buduci tyzden a rada im poviem co som sa tu docitala a chcem sa opytat zo zvedavosti ze preco sa nemoze pit ich voda? Priatelova teta s rodinou boli raz v hurgade a a celu dovolenku 🤮 a 💩 .. 😃 zeby to z tej vody.. ked pisete ze aj zuby umyvat v balenej vode.. dakujem pekne za odpovede