Čo vedieť pred návštevou Egypta?
Ahojte, o 3 týždne letíme do Egypta - Hurghada . Nikde nieje poriadny článok co všetko mam vedieť. Iba teraz som sa dozvedela ze napr vodu ich nemôžeme piť ale si mame kupovať balenú. Na čo si prosím vás ešte dat pozor? Cestovka nás na nič zatiaľ neupozornila aj keď som sa vyslovene pýtala ze na co si dat bacha.
@abbey1 vlastna skusenost,na vlastne oci som to videla ..
@domiklik par x sa nam stalo ze sme boli vacsia skupinka a chceli sme izby pri sebe a nie do ulice orientovanie.izby sme dostali hocikde rozhadzane po hoteli..ked som isla slusne za recepcnym ci sa neda aspon dalej od kuchyne(fakt velmi zla izba),tak za drobny uplatok vymenil za lepsiu.
Inak ja tie mikiny odporucam... ale nie do Hurghady ale do lietadla... nam sa uz stalo ze tak preklimovali lietadlo ze sme drkotali zubami, preto do lietadla berieme aspon mikiny a ponozky...
v Grand WaterworldMakadi sme neboli ale na FB skupine Aktualne v Egypte chvalia. V Makadi oblasti vedia byt pekne korale... ja odporucam mat obuv do vody mat pre istotu....
Pravidla ktore dodrziavame my a nase deti:
Voda sa pije len flaskova alebo z tych barellow s pitnou vodou ktore su vsade...
Zuby umyvame len pitnou vodou, v sprche si davame pozor a vodu nepijeme...
Nápoje pijeme bez ladu... Lad sice by mal byt z pitnej vody ale nasi nepiju napoje s ladom ani doma aby sme sa vyhli letnym anginam...
Tie sladke vody a napoje nasim moc nechutia tak piju hlavne cistu vodu, jablkovy dzus a obcas colu...
Na obed sme 2-3 hodky v klude na izbe pocas najvacsieho vypeku.. Samozrejme pokial niesme na vylete niekde..
S klimou opatrne.. Pustame ju tak aby sme mali prijemnu teplotu ale nie prilis chladno aby nevznikali teplotne soky medzi vonkajskom a vnutrom..
ja ti zasa odporucam brat tyzden pred odletom pribiotika cela rodina. kludne aj pocas pobytu.
a ked pridete, neprejest sa hned prve dni, kedze budu kadejake dobrotky..
taktiez prve dni som sa vyhybala aj zelenine cerstvej, kedze ju asi umyvaju vo vode.ale neskor som si dala aj tu. mozno az prilis opatrna.ale ziadne zaludnocne potiaze som nemala. no a taktiez nepit drinky ladove ked je telo rozhorucene.
a inak ak si zadas do guglu, ze priprava na dovolenku v egypte, isto ti nieco najde.
@annninka áno nájde, ale ako som písala, o tej vode to nebolo nikde spomenuté...
Keď idete aj s malými deťmi určite bacha ak na ovocie a zeleninu čo sa umýva vodou(hrozno) hlavne pri deťoch aby nemali problémy s trávením a ako baby píšu balená voda aj na umývanie zubov, pozor na drinky s ľadom….škoda že vás na to neupozornili skôr egypt s malými detmi za mňa nie ideálna destinácia, zbytočne veľa veci treba sledovať
netreba sa pytat, pri upratovani nechavaju vodu v chladnicke - ale nechavali sme 1 € na vankusi...a v hoteloch, na plazi, pri bazene....vsade balena voda

Zienky, v Gemma Resort Marsa Alam ste nahodou niektora neboli? Chystame sa tam v auguste.