Dominikánska republika
Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉
@janka279 Paradicka! Mali sme šťastie, zatiaľ krásne teplo, slnečno celé dni, našli sme menší bazén, kde je celkom dobrá voda, more chladnejšie na môj vkus, chcelo by to pár stupňov viac, ale na plávanie ideálna teplota, takze sa da. Zajtra hlásia búrky, takze uvidíme a v sobotu už letíme nazad do -20 a zimy jak na Sibíri ešte aj snehu nám doma navaľalo...
@monika15 toto bolo Bahia Coba, všetky časti sú prepojené takým “vlacikom” ak máte radi more a chcete tráviť väčšinu času pri mori, tak určite Tulum, ak ste skôr bázenový a deti majú radi waterpark tak potom Coba, ta aj vychádza asi lacnejšie, aspoň ja keď som bookovala tak to bolo lacnejšie...
@monika15 tak potom Tulum, keď pláž, priamo na plaži je celkom slušný buffet - ovocie, zelenina, šaláty, nejaký mexický stuff, cestoviny, kurence, klasika - burgre, hotdogs, pizzas, pitie, zmrzlina, koláčiky, nemusíš sa nikde z pláže vzďaľovať. Majú tam take zábrany v mori proti vlnám, takze pokojná voda, priezračná, kopec rýb, biely piesok. Ja som nebehala s telefónom, tak fotiek moc nemám, niečo mám z pláže na fotaku, keď budem mat čas pozriem či je tam niečo použiteľné. Tulum lobby momentálne opravujú, takze je to teraz dost Nevabna construction site, ale do leta by to Mali zmaknut.
@monika15 inak, ked sme sa rozhodovali medzi Cobou, Akumalom a Tulumom, tak ten rozdiel v cenach nebol velky. Kedze sme na vyhlady a more, zvolili sme Akumal. A bolo to super. Odporucam. 🙂 Mne sa viac pacila plaz pri Akumale ako pri Tulume.
Ale strasne radi sme si chodili posediet do loby v Cobe. Tam to malo taku prijemnu atmosku.
Presne, Tulum prave opravovali, tiez sme si vraveli, ze tam by sme teraz nechceli byt. A nielen loby, ale aj izby opravovali a aj chodniky v rezorte. Neviem do kedy to bude trvat, ale nerobilo to na mna dobry dojem. Inak podla mna izby su priblizne rovnake v kazdom z hotelov, ci Coba, Tulum, Akumal.
@janka279 my sme prešli celu pláž, dokonca sme išli pozrieť pláž aj mimo rezortu, čo ľudia ospevovali a podľa mna mal Akumal jednu z najhorších časti pláže, (úplne najhoršia časť na konci rezortu, adult only section, kde sa ani nedalo ísť do vody) , Akumal sekcia mala veľa kameňov, veľa seaweed, nestíhali odpratavat, len mala časť bola ako tak dobrá, my sme vždy išli až na Tulum pláž, čo najďalej od Akumal sekcie...
@monika15 ak chceš pozri Iberostar Paraiso Lindo - u mna zatiaľ najlepsi rezort, čo som kedy bola, ak sa tam nič nezmenilo úplna topka u mna.
@sisaka fakt? Asi zavisi od prudov, lebo v Akumale sme nemali ziadne riasy za cely pobyt a ked som sa sla prejst do Tulumu, tak nestihali riasy odpratavat. 😄 A same kamene v Tulume v piesku na plazi. Clenky som si vytkynala. 🙈🤷♀️😀 Sranda. My sme sa kupali aj v tej sekcii adult only a v pohodke. Ale vacsinou sme chodili na to rozhranie Akumal, Tulum. Tam sa nam pacilo najviac.
@sisaka na Zanzibare nie je vela co pozerat. Ale Indicky ocean tam ma krasne farby. Je to skor o takej tej valacej dovolenke, co nam momentalne vyhovuje. Mame s muzom dost stresujucu robotu, plus muz ma vyskocenu platnicku, takze dlho nevydrzi chodit, takze sme si povedali, ze taka "valanda" nemusi byt az taka zla. 🤷♀️Ale to je este daleko a my zvykneme na poslednu chvilu menit rozhodnutie. 🙈
Pripadne skombinovat Tanzaniu so Zanzibarom nie je zle a ist aj na safari. Ale tam vraj treba ist v obdobi dazdov, aby bolo co na safari pozerat. Co v pripade Zanzibaru nie je prave vyhra.
@sisaka tiež sa hlásim za Zanzibar... 😂 aj keď zopakovať Dominikansku nie je zlý nápad, chcem vidieť aj niečo iné... A azia a ten smer ma zatiaľ neláka s malými deťmi, na tú je ideálny karibik... 💙
@mirka100911 to ano male deti by som nebrala aziu :( ...
karibik je krasnyyyyyy
mi chceme ostrovy , na punta cane sme boli 5x cuba 3x mexico 2x lol tak teraz chceme nieco ine Curacao alebo St. Lucia island aruba bahama tieto su nase teraz hviezdy hehe ktora zahviezdi lacnejsie tak to berieme, nasi znamy nas tahaju do mexika 19 juna ale moj chlop zacal vymslat ze nie tak uvidime hehe
@miskamaj ahoj..posles mi kontakt na toho pana prosim ta?dakujem
@miskamaj ahoj...das mi prosim ta kontakt na toho pana v dom.rep?veelmi pekne dakujem

@dabet44 adult only pobavilooooo to sa dožijem možno v dochodcovskom veku ak ho dozijem 😀