Dominikánska republika
Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉
@maximilian tak ako ide planovanie cesty? pre ktory hotel ste sa rozhodli?
@kacennnka zatiaľ som našla všetko s prestupom , aj s cestovky mi dali ponuku len s prestupom. Pátrame este ďalej.
@maximilian skuste sa obratit na nacesty.cz - predavaju zajazdy od nemeckych CK, my ideme cez nich a mame priamy spoj z viedne
@shira_ ahoj, let a casovy posun sme zvladli uplne v pohode, nad moje ocakavania. Ohladom plienok sme boli dohodnuti s delegatom a ten nam ich kupil a priniesol, neviem ci sa daju kupit a priamo na hoteli ale v miestnych obchodoch bezne. jedlo sme nekupovali, mala som este nejake chrumky a tycinky z domu a zobrali sme si par kuskov peciva z hotelu pred odazdom na cestu.. ale isli sme nocnym letom naspat, tak sme jedlo moc neriesili.
Ahojte hlasim sa ešte z plaze, ale zajtra uz ficime domov. Sme tu na 2 t, oblast punta cana, vietor a vlny mozem len potvrdit, taktiez mame chaluhy vo vode a nejak extra na kúpanie to nie je, vysantit vo vlnách to sa da, namočiť atd. Plaz na hranie v piesku uplne uzasna, rezort nadherny, sluzby vsetko, momentalne prepchate americanmi kanadanmi atd, dost su hlucni, v hoteli (Teda byvame v takych pavilonoch) je len dlazba a teda slusna ozvena vsade, občas si pripadam ako na vs internate, baby vecer v stekloch riadne buchaju a zase v noci ked sa vracaju naspat, podnapiti typci, pocut kazde slovo kazdy krok. Aj z izieb naokolo a z balkonov. Strava bazen nadhera, deti mame 5 a 1,5 r. Boli sme aj na vyletoch catalina a saona, s tym mensim teda nic moc, ale chceli sme aby starsi mal aj nejaké zazitky, inak s 1,5 r nonstop na rukach, treba s tym počítať... Taktiez take male dieta nema velmi kde spat, takze mrzute. Na saone dokonca nam prsalo, cierme mraky, no ja s malým sme z toho nic nemali, starsi s muzom ti ano, pokupali sa atd no zima im bola potom vonku. Vylety ma inak sklamali, oba boli najprv busom, nekonecne - bus rano meskal, zastavky boli otravne, pri pbchodoch so suvenirmi, ako sme vysli z busu, hned obchodnici, kym sme sa nalodili, tiez nejaky cas, plavba relat,dlha, kopec ludi na lodi, to mne sa moc nepaci, pptom kým nas povynasali, no dokopy 2-3 hod na ostrove a zabity cely den. Catalina bola spojena s potapanim tak to sme zakotvili v mori a cakali 45 min kym sa idu potapaci potapat, skoro ma piclo, na saonu zase kym sme dosli, bolo 12:30.. 15:00 odchod no a masove, komercne, na saone dokonca v skalach odpadky. Jedlo sa mi skoro neuslo.. Na jedlo inak stalo asi 100 ludi v rade..
Inak casovy posun nevadi, akurat malinky na začiatku mal o 3:00 rano, prve dni sme sa uz od 4 prechadzali s kocikom no potom uz o 6 takze ok. Klima mi tu max. vyhovuje, vlhko teplo, uplne super, určite do dr este pôjdeme.
Ahojte hlasim sa ešte z plaze, ale zajtra uz ficime domov. Sme tu na 2 t, oblast punta cana, vietor a vlny mozem len potvrdit, taktiez mame chaluhy vo vode a nejak extra na kúpanie to nie je, vysantit vo vlnách to sa da, namočiť atd. Plaz na hranie v piesku uplne uzasna, rezort nadherny, sluzby vsetko, momentalne prepchate americanmi kanadanmi atd, dost su hlucni, v hoteli (Teda byvame v takych pavilonoch) je len dlazba a teda slusna ozvena vsade, občas si pripadam ako na vs internate, baby vecer v stekloch riadne buchaju a zase v noci ked sa vracaju naspat, podnapiti typci, pocut kazde slovo kazdy krok. Aj z izieb naokolo a z balkonov. Strava bazen nadhera, deti mame 5 a 1,5 r. Boli sme aj na vyletoch catalina a saona, s tym mensim teda nic moc, ale chceli sme aby starsi mal aj nejaké zazitky, inak s 1,5 r nonstop na rukach, treba s tym počítať... Taktiez take male dieta nema velmi kde spat, takze mrzute. Na saone dokonca nam prsalo, cierme mraky, no ja s malým sme z toho nic nemali, starsi s muzom ti ano, pokupali sa atd no zima im bola potom vonku. Vylety ma inak sklamali, oba boli najprv busom, nekonecne - bus rano meskal, zastavky boli otravne, pri pbchodoch so suvenirmi, ako sme vysli z busu, hned obchodnici, kym sme sa nalodili, tiez nejaky cas, plavba relat,dlha, kopec ludi na lodi, to mne sa moc nepaci, pptom kým nas povynasali, no dokopy 2-3 hod na ostrove a zabity cely den. Catalina bola spojena s potapanim tak to sme zakotvili v mori a cakali 45 min kym sa idu potapaci potapat, skoro ma piclo, na saonu zase kym sme dosli, bolo 12:30.. 15:00 odchod no a masove, komercne, na saone dokonca v skalach odpadky. Jedlo sa mi skoro neuslo.. Na jedlo inak stalo asi 100 ludi v rade..
Inak casovy posun nevadi, akurat malinky na začiatku mal o 3:00 rano, prve dni sme sa uz od 4 prechadzali s kocikom no potom uz o 6 takze ok. Klima mi tu max. vyhovuje, vlhko teplo, uplne super, určite do dr este pôjdeme.
Žienky, prosím Vás chcem sa opýtať, či je v DR naozaj toľko rias 😒
Chceme ísť do Punta Cana, ale keď si pozriem fotky od ľudí (nie profesionálne) všade sú na pláži a aj vo vode riasy, a teda je ich dosť ☹
To ma dosť odrádza. Na dovolenku ideme preto, aby sme si užili more a nie, že zaplatíme kopec peňazí a more si ani neužijeme.
Ďakujem moc za info 😵
@selema my sme boli pred rokom na svadobnej ceste v Punta Cane a ano, tych rias tam bolo naozaj dost vela,hotely ich cele dni odpratavaju,ale aj tak ich ostavalo dost. Pytali sme sa domacich a ze vraj su take obdobia kedy su a potom zrazu nie su,takze tazko povedat.Citala som clanok, ze su momentalne dost premnozen,takze treba si zistit aktualnu situaciu.
my ideme s mm na bayahibe 12.4. a uz sa neviem dockaaaat 😵
Baby kolko sa letí na dominikansku?
@luciatt mne toto velke lietadlo prišlo príjemnejšie.. Nic nebolo cítiť. Ako tie vnutroeuropske lety. V dubaji som nebola, tam asi tiez lietajú tie veľké... Moj muz sa hrozne boji. Je to s ním ma nervy. Ale toto zvladol dobre. Ono je to dlhe az to človek prestane riešiť, ten strach..
@luciatt ja tiež čím som staršia tým mám vačší strach a znášam to horšie. Ale dá sa.. Mám odskúšaný aj Dubaj a ono to zas nie je až taký rozdiel v tom čase 🙂 aj keď telo je viac unavené, je to cítiť . Ono závisí od obdobia kedy chcete ísť na dofču.. My sme mali v pláne vo februári, tak sme museli voliť karibik kvoli počasiu. Vlani sme v tom čase boli v abu dhabi a počko ešte nic moc.. Ale v apríli/máji by som šla už len do emirátov.. Dominikánska zbytočne. Ale toť moj názor 🙂
@nikadomi preco april zbytocne?? Bola si tam uz v tomto obdobi?
@mishellka87
@luciatt v aprili je v dominikanskej este teplo, urcite sa oplati ist 🙂 myslela som To tak, ze v tom obdobi je teplo uz aj napr. v emiratoch a ja osobne by som zvolila v tom obdobi dovolenku tam- aj kvoli kratsiemu letu. Nakolko vsak my sme potrebovali ist vo februari, tak vyhrala dominikanska 🙂
@nikadomi 😎

@tomi13 tak to je dobra cena za letenku, odkial idete a je to priamy let? a v akom apartmane budete ubytovani ak sa mozem spytat? nieco pri plazi? celkom premyslam ist niekedy nabuduce na vlastnu past - kolko vyjde take ubytko?