icon

Dominikánska republika

lenuska16
21. aug 2012

Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉

kacennnka
20. okt 2015

@tomi13 tak to je dobra cena za letenku, odkial idete a je to priamy let? a v akom apartmane budete ubytovani ak sa mozem spytat? nieco pri plazi? celkom premyslam ist niekedy nabuduce na vlastnu past - kolko vyjde take ubytko?

kacennnka
29. okt 2015

@maximilian tak ako ide planovanie cesty? pre ktory hotel ste sa rozhodli?

maximilian
29. okt 2015

@kacennnka zatiaľ som našla všetko s prestupom , aj s cestovky mi dali ponuku len s prestupom. Pátrame este ďalej.

kacennnka
29. okt 2015

@maximilian skuste sa obratit na nacesty.cz - predavaju zajazdy od nemeckych CK, my ideme cez nich a mame priamy spoj z viedne

shira_
3. dec 2015

@kacennnka ako ste sa mali a ako ste zvládli let? My s 1,5 rocnym ideme teraz 8.12. Plienky si dokupim a detske jedlo tiez? Myslim na cestu spat, viem, ze na hoteli bude jedla dost.

kacennnka
3. dec 2015

@shira_ ahoj, let a casovy posun sme zvladli uplne v pohode, nad moje ocakavania. Ohladom plienok sme boli dohodnuti s delegatom a ten nam ich kupil a priniesol, neviem ci sa daju kupit a priamo na hoteli ale v miestnych obchodoch bezne. jedlo sme nekupovali, mala som este nejake chrumky a tycinky z domu a zobrali sme si par kuskov peciva z hotelu pred odazdom na cestu.. ale isli sme nocnym letom naspat, tak sme jedlo moc neriesili.

shira_
3. dec 2015

@kacennnka dakujem, tak super, my máme denný let tam a tiež nočný naspäť. no pochybujem, že sa vyspíme... dieťa 1,5 roka ako spí v lietadle? inak sa vám v dominikánskej páčilo?

shira_
21. dec 2015

Ahojte hlasim sa ešte z plaze, ale zajtra uz ficime domov. Sme tu na 2 t, oblast punta cana, vietor a vlny mozem len potvrdit, taktiez mame chaluhy vo vode a nejak extra na kúpanie to nie je, vysantit vo vlnách to sa da, namočiť atd. Plaz na hranie v piesku uplne uzasna, rezort nadherny, sluzby vsetko, momentalne prepchate americanmi kanadanmi atd, dost su hlucni, v hoteli (Teda byvame v takych pavilonoch) je len dlazba a teda slusna ozvena vsade, občas si pripadam ako na vs internate, baby vecer v stekloch riadne buchaju a zase v noci ked sa vracaju naspat, podnapiti typci, pocut kazde slovo kazdy krok. Aj z izieb naokolo a z balkonov. Strava bazen nadhera, deti mame 5 a 1,5 r. Boli sme aj na vyletoch catalina a saona, s tym mensim teda nic moc, ale chceli sme aby starsi mal aj nejaké zazitky, inak s 1,5 r nonstop na rukach, treba s tym počítať... Taktiez take male dieta nema velmi kde spat, takze mrzute. Na saone dokonca nam prsalo, cierme mraky, no ja s malým sme z toho nic nemali, starsi s muzom ti ano, pokupali sa atd no zima im bola potom vonku. Vylety ma inak sklamali, oba boli najprv busom, nekonecne - bus rano meskal, zastavky boli otravne, pri pbchodoch so suvenirmi, ako sme vysli z busu, hned obchodnici, kym sme sa nalodili, tiez nejaky cas, plavba relat,dlha, kopec ludi na lodi, to mne sa moc nepaci, pptom kým nas povynasali, no dokopy 2-3 hod na ostrove a zabity cely den. Catalina bola spojena s potapanim tak to sme zakotvili v mori a cakali 45 min kym sa idu potapaci potapat, skoro ma piclo, na saonu zase kym sme dosli, bolo 12:30.. 15:00 odchod no a masove, komercne, na saone dokonca v skalach odpadky. Jedlo sa mi skoro neuslo.. Na jedlo inak stalo asi 100 ludi v rade..
Inak casovy posun nevadi, akurat malinky na začiatku mal o 3:00 rano, prve dni sme sa uz od 4 prechadzali s kocikom no potom uz o 6 takze ok. Klima mi tu max. vyhovuje, vlhko teplo, uplne super, určite do dr este pôjdeme.

shira_
21. dec 2015

Ahojte hlasim sa ešte z plaze, ale zajtra uz ficime domov. Sme tu na 2 t, oblast punta cana, vietor a vlny mozem len potvrdit, taktiez mame chaluhy vo vode a nejak extra na kúpanie to nie je, vysantit vo vlnách to sa da, namočiť atd. Plaz na hranie v piesku uplne uzasna, rezort nadherny, sluzby vsetko, momentalne prepchate americanmi kanadanmi atd, dost su hlucni, v hoteli (Teda byvame v takych pavilonoch) je len dlazba a teda slusna ozvena vsade, občas si pripadam ako na vs internate, baby vecer v stekloch riadne buchaju a zase v noci ked sa vracaju naspat, podnapiti typci, pocut kazde slovo kazdy krok. Aj z izieb naokolo a z balkonov. Strava bazen nadhera, deti mame 5 a 1,5 r. Boli sme aj na vyletoch catalina a saona, s tym mensim teda nic moc, ale chceli sme aby starsi mal aj nejaké zazitky, inak s 1,5 r nonstop na rukach, treba s tym počítať... Taktiez take male dieta nema velmi kde spat, takze mrzute. Na saone dokonca nam prsalo, cierme mraky, no ja s malým sme z toho nic nemali, starsi s muzom ti ano, pokupali sa atd no zima im bola potom vonku. Vylety ma inak sklamali, oba boli najprv busom, nekonecne - bus rano meskal, zastavky boli otravne, pri pbchodoch so suvenirmi, ako sme vysli z busu, hned obchodnici, kym sme sa nalodili, tiez nejaky cas, plavba relat,dlha, kopec ludi na lodi, to mne sa moc nepaci, pptom kým nas povynasali, no dokopy 2-3 hod na ostrove a zabity cely den. Catalina bola spojena s potapanim tak to sme zakotvili v mori a cakali 45 min kym sa idu potapaci potapat, skoro ma piclo, na saonu zase kym sme dosli, bolo 12:30.. 15:00 odchod no a masove, komercne, na saone dokonca v skalach odpadky. Jedlo sa mi skoro neuslo.. Na jedlo inak stalo asi 100 ludi v rade..
Inak casovy posun nevadi, akurat malinky na začiatku mal o 3:00 rano, prve dni sme sa uz od 4 prechadzali s kocikom no potom uz o 6 takze ok. Klima mi tu max. vyhovuje, vlhko teplo, uplne super, určite do dr este pôjdeme.

selema
27. dec 2015

Žienky, prosím Vás chcem sa opýtať, či je v DR naozaj toľko rias 😒
Chceme ísť do Punta Cana, ale keď si pozriem fotky od ľudí (nie profesionálne) všade sú na pláži a aj vo vode riasy, a teda je ich dosť ☹
To ma dosť odrádza. Na dovolenku ideme preto, aby sme si užili more a nie, že zaplatíme kopec peňazí a more si ani neužijeme.
Ďakujem moc za info 😵

lulu0123
27. dec 2015

@selema my sme boli pred rokom na svadobnej ceste v Punta Cane a ano, tych rias tam bolo naozaj dost vela,hotely ich cele dni odpratavaju,ale aj tak ich ostavalo dost. Pytali sme sa domacich a ze vraj su take obdobia kedy su a potom zrazu nie su,takze tazko povedat.Citala som clanok, ze su momentalne dost premnozen,takze treba si zistit aktualnu situaciu.

shira_
27. dec 2015

@selema mali sme dost, vesali sa v mori na nohy 😀 boli zo dva tri dni, kedy neboli. Tazko povedat ci su stale a ci všade, ppdla mna nie. Na juznej strane sme boli oba na vylete ale tam neboli. Inak je tam super, my pravdepodobne budeme chodit do Dr kazdu zimu

mishellka87
9. mar 2016

my ideme s mm na bayahibe 12.4. a uz sa neviem dockaaaat 😵

shira_
9. mar 2016

@selema no co, boli riasy?

luciatt
13. mar 2016

Baby kolko sa letí na dominikansku?

nikadomi
13. mar 2016

@luciatt podla toho odkial.. My sme sli punta cana- vieden nieco pod desat hodín 🙂

luciatt
13. mar 2016

@nikadomi fu.dosť 😨 ten let ma odradza.A v akom mesiaci si bola?

nikadomi
13. mar 2016

@luciatt teraz vo februári.. Noo je to dosť veru..

shira_
13. mar 2016

@nikadomi je to v pohode. 2x jedlo ( treba si vziat viac) vc, trochu spanku, trrba zobrat knižku alebo tablet a pozerat filmy, prejde to ako nic. Ked pomyslim, ze rovnako dlho sa trepem do chorvatska.. Sli sme s dvoma malymi detmi a to je zahul, kebyze idem sama, uplna pohoda..

shira_
13. mar 2016

Teda @luciatt som chcela oznacit...

nikadomi
13. mar 2016

@shira_ 🙂 jj ked je clovek zdravy a dobre znasa let, tak je to pohodka 🙂

luciatt
13. mar 2016

@shira_ ja ako vydržim.to neni problem.presne ako pišeš knižka a tak ale ja mam skor strach z lietania.6 hodin do Dubaja bolo pre mna na nervy.bojiiim sa ☺

shira_
13. mar 2016

@luciatt mne toto velke lietadlo prišlo príjemnejšie.. Nic nebolo cítiť. Ako tie vnutroeuropske lety. V dubaji som nebola, tam asi tiez lietajú tie veľké... Moj muz sa hrozne boji. Je to s ním ma nervy. Ale toto zvladol dobre. Ono je to dlhe az to človek prestane riešiť, ten strach..

nikadomi
13. mar 2016

@luciatt ja tiež čím som staršia tým mám vačší strach a znášam to horšie. Ale dá sa.. Mám odskúšaný aj Dubaj a ono to zas nie je až taký rozdiel v tom čase 🙂 aj keď telo je viac unavené, je to cítiť . Ono závisí od obdobia kedy chcete ísť na dofču.. My sme mali v pláne vo februári, tak sme museli voliť karibik kvoli počasiu. Vlani sme v tom čase boli v abu dhabi a počko ešte nic moc.. Ale v apríli/máji by som šla už len do emirátov.. Dominikánska zbytočne. Ale toť moj názor 🙂

luciatt
14. mar 2016

@nikadomi Fakt?My chceme isť 6.4.Vraj dokonca aprila je sezona.Či to už tam to počasie nieje nič moc?

luciatt
14. mar 2016

@shira_ Ďakujem za podporu ☺

mishellka87
14. mar 2016

@nikadomi preco april zbytocne?? Bola si tam uz v tomto obdobi?

nikadomi
14. mar 2016

@mishellka87
@luciatt v aprili je v dominikanskej este teplo, urcite sa oplati ist 🙂 myslela som To tak, ze v tom obdobi je teplo uz aj napr. v emiratoch a ja osobne by som zvolila v tom obdobi dovolenku tam- aj kvoli kratsiemu letu. Nakolko vsak my sme potrebovali ist vo februari, tak vyhrala dominikanska 🙂

tenerifka
14. mar 2016

@nikadomi No ale porovnavat plaz a prostredie v DR a Emiratoch je ako porovnavat Mercedes a Skodovku
Inak ja som bola v DR v Bayahibe zaciatkom marca 2014,cez deñ bolo hruco,ale vecer bolo dost chladno, april bude uz teplejsie

mishellka87
14. mar 2016

@nikadomi 😎