Dovolenka 2014 v Albánsku
Ahojte, chystate sa niekto toto leto do Albanska?
Ale mate uz niekto skusenosti s dovolenkou v Albansku.

Počasie máme najlepšie aké sa len dá, trochu fúka ale myslím že to je len dobré, ľudia úplne že super, ústretoví, vďační. Služby tiež. V restike nám za obedom majiteľ nakrájať melón na tanier, a také blbostinky, ktoré prekvapia, potešia. Ubytko nádherné, čisté....ceny, no tu by som vyvrátila čo som sa dočítala na iných diskusiách, ceny sú tu cca ako u nás. Niečo drahšie, niečo lacnejsie, ale v podstate nieje veľký rozdiel. Trošičku asi lacnejšie.. ale musím priznať, že som máme len pozitívne zážitky. Jediné čo by som nevychvalila, cestovný ruch celkovo, infraštruktúra, služby nie sú na takej úrovni ako napr. Bulharsko, majú čo dobiehať. ...
Vodný bicykel so šmykľavkou u jednoho 500lek u druhého 400 🙂
Kto sa chystáte do Durresu,Golemu... všade sú tu mini markety okolo hotelov, apartmánových domov. Ale našli sme kúsok za mestom supermarket ala tesco billa.. majú aj Fb stránku , mám pofotené aj nejaké ceny ale málo. Ceny sú približne také ako u nás. https://m.facebook.com/Maxi-Market-147611361960...
V Albansku som si dovolenku stale uzila....boli sme uz 3x, ideme zase koncom Augusta. Hotel je v Goleme, Durres, ale uz sme boli aj v Sarande a Ksamil, to je nadhera.
Ďakujem za info 🙂
@obsadenemeno do ktorého hotela chodievate. Boli ste v hoteli AS (Albanian Star) alebo v depandance toho hotela Ibiza?
@hrdzaa to je cena na hodinu za ten bicykel?
@hettinka nie, neboli sme v tomto. Tento rok ideme do https://www.facebook.com/pages/Hotel-Espana/425...
hotel Espana (ja viem, Espana v Albansku 😀 ). Naposledy sme boli v malom sukromnom hoteli v Durres, ale to sme ho nasli az na mieste. A boli sme aj v Sarande a takisto sme si nasli hotel az tam, priamo na plazi. Ale to sme boli zaciatkom Juna, pred sezonou.
ohladne vyletov - no my radi cestujeme ako miestni, takze furgonom 😵 to je tiez najlacnejsie, aj ked to nemusi byt najpohodlnejsie, ak natrafis na stary furgon.... Pred 3 rokmi sme tak precestovali cely juh Albanska. Ale ak ides na dovolenku s detmi, urcite to nie je najidealnejsi sposob. Ak idete autom, no problem. Inak autobusy, dialkove su ok. alebo taxi ci prenajat si auto. Pochybujem ze by robili take fakultativne vylety ako napr v Grecku alebo inde.
@obsadenemeno to budete asi kilometer od nás 🙂 som pozerala na mape
my ideme cez CK Globtour letecky, predsa len sa mi to zdalo autom ďaleko a práveže sme nechceli ísť autom tento rok ... inak by sme boli išli do Chorvátska, lenže ked vidím tie strašné zápchy + kontroly, tak sme HR zrušili
Ako sú na tom s jazykmi, vedia AJ alebo NJ? Či len rukami nohami budeme komunikovať?
@hettinka vacsina mladych hovori anglicky a taliansky.... ale moj drahy je z Albanska, takze my problem nemame... 😅
V ktorom hoteli to budete? A kedy?
My kazdopadne chceme ist pozriet Skodru, Rozafa Castle a do Kruje znova, tam sme boli asi 6 rokov dozadu, ale nestihli sme kuknut mestecko, iba Skanderbegov hrad, kde je teraz muzeum.
Durres uz poznam naspamat, oplati sa kuknut amfiteater, muzeum ak vas bavi historia. A najlepsia zmrzlina je na Volge - Volga to je promenada v meste, kde sa kazdy vecer ludia prechadzaju, stretnu znamych, zjedia dajaku tu petlu (mini sisky s cokoladou, mnamka) a na konci promenady je najlepsia zmrzlina aku som kedy v albansku jedla, doporucujem kokosovu a cili chocolate 😵
My ideme do depandance Ibiza vedľa hotela AS. Jedlo máme v hoteli AS. http://www.globtour.sk/dovolenka/albansko/durre...
@hettinka my sme boli ubytovani vedla AS, v Giardino apartments, velmi pekne miesto, vratila by som sa tam ☺ velmi sa mi ratalo, ze v tomto useku vobec neboli preplnene plaze, tak ako naokolo....
@obsadenemeno tohto sme aj my videli 😀
@hettinka na plazi budu tancovacky, aj vela koncertov....vela tradicnej albanskej/balkanskej muziky.... a samozrejme aj diskosky, myslim, ze su v Goleme aj v Durres
Ahojte kočky, dobre sa to tu číta. My ideme do Chorvátska teraz v piatok, ale mňa to nebaví chodiť dvakrát na to isté miesto a veľmi by som chcela ísť pozrieť do albánska, tak som manžela prehovorila, že 5 nocí chorvátsko a 5 nocí albánsko, ale on sa dosť obáva, lebo nevie do čoho ide. Musím mu dať prečítať toto fórum 🙂 máme dve deti 7 a 5 r a bojí sa, že nás tam prepadnú, okradnú alebo také niečo. Cesty sa nebojíme, radi cestujeme, aj deti vydržia s tabletami a rozprávkami. Len ma zaujíma, dosť som čítala, že je tam veľa odpadkov a bordelu? Aj na plážach? Chcela by som ísť pozrieť pod DURRES...
@januska11 plaze cistia kazde rano. Mesto je tiez ciste. Ano, odpadky najdes, ak zabludis niekde do bocnych uliciek a tak, ale to som videla aj v Grecku.... a co myslis tym "pod Durres"? Ak myslis juh albanska, odporucam Sarandu a Ksamil, ak chces ticho a pokoj, tak Dhermi.
Myslela som tú piesočnatú pláž, čo sa tiahne od mesta Durres - Arapaj, Shkallnur a Golem. Tam niekam... nižšie už nie. Čo by ste mi odporučili? a na hraniciach z čiernej hory do albánska sa dlho čaká? a ako je to s ďiaľničnými poplatkami? Tam zrejme ani diaľnice nie sú...

@stellasss a ako? horím nedočkavosťou na správičky 🙂 Počasie, ľudia, ceny, ubytko ... 😀