Dovolenka 2014 v Albánsku
Ahojte, chystate sa niekto toto leto do Albanska?
Ale mate uz niekto skusenosti s dovolenkou v Albansku.

@januska11 Dobrý deň, my sme boli vlani, tiež som sa veľmi bála cesty, hlavne tej bezpečnosti, ale nakoniec bol lepší zážitok cesta ako samotná dovolenka. Nádherné scenérie, jazerá, hory a na strach som úplne zabudla, kľudne sme hocikde na pumpách zastavili, oddýchli si, najedli sa , podotýkam veľmi lacno, aj benzín je lacný a v samotnom letovisku bolo veľmi bezpečne, obchodníci dokonca nechávali na noc tovar pred obchodom nezamknutý, netreba sa báť. Určite sa ešte vrátim, ale na poznávaciu dovolenku so zastávkami v Bosne a Čiernej hore, odporúčam.
@obsadenemeno a vy kedy idete?
@januska11 27/8 az do 9/09
@fev na tej lavicke v Kruji sme aj my sedeli 😅
1.2.3. čierna hora, 4. vstup do albanska, 5. tam sme byvali, 6. po búrke, ale keď si všimneš, možno aj 100 m a stále voda po kolená, 7. na takýchto upravených motorkách tam jazdievali 😀 😀 😀
a ako je to so zdravotnou starostlivosťou, ak by náhodou ... lieky si mam radšej asi nejaké zobrať, že? Lebo do HR nosím len paralen, tak teraz asi zbalím toho trošku viac 😀
akurat sa vratil brat s rodinou z Durres z hotela Bleart zhodnotil ako najlepsiu dovolenku doteraz to maju pochodnen za 15 rokov dost toho chorvatsko .bulharsko aj taliansko tam sa im pacilo najmenej
@stellasss ja som tiež zabalila z každého druhu liekov pre každý prípad ... tolko všakovakých liekov doma nezjeme za rok, ale pre prípad, že by sa niečo stalo, tak nech mam aspon od hrdla a od bolesti ... dúfam, že mi to nevyhodia pri kontrole z kufra 😀
Ešte aj zub ma pobolieva a zubarka ma tiež dovolenku, tak mi to nevyvrta už (možno aj lepšie, ako ísť s rozvrtaným...)
@hettinka Veď ja sa smejem že máme viac liekov doma ako u nás v dedinskej lekárni 🙂 Ale nie, bežné lieky sú ok, dokonca keď dcérku popŕhlila medúza skočila som do lekárne, ktorá bola od pláže asi 50 m a hneď mi lekárnik dal mastičku, stála cca 1,5€ takže v pohode sa aj tám da dokúpiť keby niečo
@stellasss vďaka kočky za fotky, no bohužiaľ, naďa dovolenka skončila predčasne... aj sa hanbím napísať prečo... No boli sme 5 dní chorvátsku a na 5 dní sme mali ísť do duresu... najskôr som sa obávala. Potom som sa tešila, no bohužiaľ na hranici chorvátsko a BIH nás vrátili, lebo sme zabudli zelenú kartu ☹ skoro ma slak trafil, keď sme si na hraniciach vystavili 1 h a vypýtali od nás zelenú kartu a ja som zistila, že ostala doma... Tak nám neostávalo nič iné, len sa vrátiť... Ešte, že sme mohli stornovat rezerváciu bez poplatku... Tak sme sa vrátili do chorvátska, ale to ma úplne sklamalo a povedala som si, že som tu bola posledný krát... všade plno ľudí. A chorváti by len na všetkom zarábali, ale ze by sa aj starali o niečo, to už nie. Na pláži jeden kôš plný, kopec odpadkov okolo neho, ani vrecko do neho nedajú... odpadky porozfukavane všade okolo, ráno na pláži som nestretla nikoho kto by tam tie odpadky po pláži pozbieral... a voda studená, keď sa ochladilo, všetci sa trepali do mesta a.10 km kolóny... a všetko predrazene...
@obsadenemeno super, užite si to a nezabudnite doma zelenú kartu... my e mali auto v servise pred dovolenkou a muž vyberal veci z priehradky a tam bola v euroobale aj nová poistka, ktorú som menila začiatkom júla aj so zelenou kartou. A radšej choďte asi cez deň, my sme sa vrátili dnes ráno, ale takú hnusnu nehodu, okolo ktorej sme išli, som ešte nevidela. Normálne mi zle ostalo, neviem čo sa stalo,zrejme mikrospanok na dialnici, ale všade kopu krvi a kúsok tela prikryty plachtou a zvyšok všade naokolo...
@januska11 no tak to teda riadna smola..... my ideme lietadlom, takze ok. Tak snad buduci rok vam to vyjde. Ja sa uz tesim, tento rok bol trosku stresovy, takze dovolenku potrebujem ako sol
My sme tu teraz a je super. Tiež letecky sme šli. možno trochu lepsi hotel vyberieme, ak by sme išli v budúcnosti zasa, ale pláže čisté a počasie zatiaľ nestrajkuje.
Sme kúsok odtiaľ a voda super teplučko. Striedajú sa vlny a kľudne more. Ceny sú o polku nižšie ako v Chorvátsku. Káva 50-70 centov. Jedlo do 6 eur, to je najdrahsie jahnacie na grile a najkvalitnejšie ryby. Pizza 3 eura, cestoviny 3,50. Ovocie kupujeme na pláži lacno.
Tu sme my
Platíme eura mi a vydajú ti Leky. Len si vezmi menšie bankovky - 20eurovky a tak, lebo zo stovky majú problém vydať. Aj my sme šli tak z núdze, kvôli cene a som spokojná. Ešte pozri hotel Dolce Vita, ma pekné okolie, taký park pred ním.
A berte hotovosť. Bankomaty som videl a len na letisku A platba kartou je tiež problem.

@januska11 dialnice su, a povedala by som, ze viac ako na slovensku..... 😀 a neplati sa.
Golem je fajn, nie je tam tolko ludi ako priamo v Durres, aj my ideme tam.