icon

Dovolenka na Floride - Miami Beach

17111976
18. aug 2016

AHOJTE.chcem sa opýtať, či bol niekto na dovolenke na Floride? cez akú cestovku sa dá ísť na Floridu? a aká je približná cena? dakujem za každú odpoveď.

Strana
z2
sisaka
18. sep 2018

@dai my sme po Floride cestovali, keďže sme každú noc spali viac menej na inom mieste, bývali sme v hoteloch a neprenajimali sme si.
More aj pláže sú krajšie a more teplejšie zo strany Mexického zálivu, pláže sú tam biele s jemným pieskom, máš pocit, že všade okolo teba je práškový cukor. Nevýhodou je, že ako napr. tento rok, môže byt more zamorene s algea a potom sa kúpať nedá. Atlantická strana je podľa môjho hodnotenia len Ok, v lete sa samozrejme kúpať da a pláže sú nič špeciálne, ale ani nie najhoršie. My mame dobrú skúsenosť s bookovanim ubytovania cez Vrbo (Hawaii, nie Florida) , skús pozrieť tam.

tova
19. sep 2018

@dai na FL som par krat rocne. 3 tyzdne v kuse na jednom mieste je vela. Neviem kde ste uz boli ale mohli by ste tyzden v Cape Canaveral, odtial je 30 min. do Disney,Universal parkov, Sea World, NASA, Orlanda a domy hotely su tam rovno aj na plazi pri atlantickom oceane po ceste 1A zajdes na juh popri pobrezi a kazdych par minut je pekna verejna plaz. Ocean je strasne divoky, aj po kolena byt vo vode moze byt nebezpecne, je ale dobre na relax na piesku, pocuvat tu vodu, alebo pre deti len tak byt v par cm vode. Piesok neni biely ale je cisty a jemny. Odtial aj odchadaju lode na Bahamy. Dalsi tyzden by som volila okolie Tampy, Siesta plaz najkrajsia v usa, biely piesok, ta strana FL koli plazi je lepsia , su tam aj muzea a zabavne parky pre deti. Ked juh tak radsej sa ubytovat v Ft. Laudardale ako Miami.

martina642
22. sep 2018

@dai ahoj prepáč boli sme na dovolenke.. my ideme cez Carnival na 5 dňovú plavbu.. priamo na ich stránke si navolíš koľko chceš dní ktoru destináciu a podľa svojich požiadaviek najde to čo ti vyhovuje.. https://www.carnival.com/ čo sa týka ubytka, my sme vzali v Orlande dom s bazénom cez aibnb , tak uvidíme, vyzerá super.. 🙂

martina642
22. sep 2018

@andiga ahoj.. ja sa prikláňam k názorom že Miami s deťmi moc nie, my tam ideme len na dva dni a to sa aj toho obávam čo tam ideme robiť s tými deťmi.. ja evne verím , že ich to aspoň trochu oslaví a vydržia to behanie.. a tak isto 10 dní je málo ak ešte na lod chcete ísť.. my máme plavbu cez Carnival, ale je viac spoločností čo to robia, záleží od rozpočtu.. ja by som byť vami s deťmi šla do Orlanda a tam teda bude pre deti raj.. my ideme tretí krát do Disney Worldu a poviem že sa tešíme ako malé deti 🙂 my ideme na 10 dní do zábavných parkov Disney,Universal a Seaworld, potom presun Miami 2-3 dni a potom 6 dní lod a domov.. tak pouvažujte a uvidíte 🙂 my sme sa v marci v mori nekúpali,bola nám zima, dcéra sa ponaháňala po tej malej vode,ale teda do mora sme nevošli.. 🙂

andiga
22. sep 2018

@martina642 ja som to chcela skor ako plazovu dovolenku a tak potulky mestom+plavba len ako zazitok. nie nejaku “poznavaciu” kde bude chodit z miesta na miesto. to by sme asi s 1 a pol rocnou nedali. asi to odlozime na neskor ked bude mat mladsia dcerka aspon 3 roky. teraz hladam nieco pokojne v tezorte 🙂 to dame aj s mladsou.

martina642
22. sep 2018

@andiga jasné rozumiem... tak potom prejsť si Miami jeden deň, ísť trebárs KeyWest prespať tam a potom dáka plavbička.. my ideme Nassau, Grand Turk a Half Moon.. a na tých ostrovoch sa okúpete isto, a máte aj aj.. 🙂 aj tak to ide, alebo presne počkať 🙂

ema_slaba
3. dec 2018

ahojte, prave sme sa vratili z Floridy a odporucam tuto pani. simona.zachar@gmail.com
zije na floride niekolko rokov, ma americkeho manzela a pozna asi vsetky miesta. pomohla nam vybavit lacne pozicanie auta a tak isto nam pomohla s lacnymi hotelmi kedze sme sa prepravovali z miesta na miesto lebo sme chceli vidiet co najviac.cez jej znamych nam vybavila vyhliadkovy let, leteli sme stvormiestnym lietadlom z letiska kusok od Ft Lauderdale a videli sme krasne Miami a South Beach a aj mociare Everglades co je neskutocne velke. uzasny zazitok. bola ochotna prisla za nami autom a poradila nam aj krasne plaze, ktore by sme asi bez nej nenasli lebo neboli ani v ziadnom bedekri spomenute. na miami sme moc atrakcii nenasli pre nase deti ale samozrejme orlando stalo za to. poradila nam velmi dobre restauracie, myslim ze zije niekde kusok do Miami. vela cestuje so svojim muzom a casto je na bahamach myslim, ze tam maju apartman. pozna vazne kazde miesto na floride a je ochotna. urcite odporucam

martina642
17. mar 2019

Ahoj tak sme nazad aj my po troch týždňoch 🙂 kto má záujem viem dať čerstvé info aj Orlando,Miami a plavba lodou 🙂

dai
17. mar 2019

@martina642 ahoj. My sa chystáme v lete... Nevieš mi odporučiť niekoho kto by vedel sprostredkovať prenájom veľkého domu v naples alebo cape coral? Plus aké miesta sa určite oplatí pozrieť s deťmi? My zatiaľ máme Orlando, cape caneveral, Bahamy loďou (ak si bola tak budem vďačná za info), močiare, nejaké plaze na plane...

martina642
18. mar 2019

@dai Ahoj.. my sme mali prenajatý veľký dom 11ľudí cez AIRBNB a boli sme veľmi spokojní. Inak ma napadá jedine Laco Matiynko z Maduáru , nájdeš na FB on má agentúru v Miami a sprostredkuje aj odvoz a kadečo. V Orlande sme absolvovali všetky DisneyWorld parky, Universal Studios oba, SeaWorld, plus Nasa . Inak v lete sa uvaríte, to ma len tak teraz napadlo pretože my sme mali 25-30 st. a to bol február. čo sa týka plavby prosím pýtaj sa čo chceš vedieť,pretože by som vedela písať litánie ale možno zbytočných info 🙂 Miami je super 🙂 tam deti dosť protestovali, nič im nehovorí veľkomesto, ja sa vyhýbam spoznávačkam s dcérou,aj NYC sme boli bez nej a veľmi som bola spokojná,ale tak tu sa to nedalo, ale tak poobede za odmenu sme ich pustili vyčľapkať do mora tak potom boli spokojné.. boli sme v Everglades a musím povedať mňa to sklamalo.. aj ked je pravda že sme neboli na tých vznášadlkách ale to je asi jedno, krokodíly sú kŕmené a podľa mňa čakajú na určitých miestach,nebolo to skutočne že jej aha tam je krokodíl aká náhoda 😀 ale my sme na krokodíloch boli pred 6 rokmi ked sme tam boli a mne to zviera nič nehovorí,ale tak šli sme kvôli ostatným. ak ešte čosi pýtaj sa 🙂

dai
18. mar 2019

@martina642 ďakujem ze si sa ozvala - tiež hľadáme asi takú veľkosť - musí mať 6 spálni, aspoň 2+3kupelne, určite bazén, ideme aj s 1.5 ročným tak aj postieľka a stolička by bola fajn... Ak si bola spokojná s vaším domom tak kľudne daj kontakt...
Cez akú spoločnosť ste boli plavbu? Z kade? Stalo to zato? My ešte rozmýšľame ci letieť priamo Bahamy a tam byt týždeň alebo týždňov plavbu (mňa tá plavba láka viac?)
Ja som krokodíly videla na Kube ale kvôli deťom chceme ísť pozrieť - "chceli by sme aj tie vznasadla dat-myslis že zoberú aj s takým malým deculom? Miami asi len známych chystáme pozrieť, všade čítam ze to nie je moc pre rodiny s deťmi, detto plaze že tam nie sú pekné... Preto pozeráme skôr ten mexický zaliv

martina642
18. mar 2019

@dai tam na airbnb si navolíš presné počty ľudí,sumu do akej chceš a vypľuje možnosti,ten náš by asi bol malý a bol Clermonte,nie kde ty hľadáš. Postieľka a stolička tam nebola. Lod.. Carnival,musím sa priznať že sme boli cez najlacnejšiu spoločnosť kvôli tomu,že to nebola prioritne tá dovolenka ale bola to jedna z častí dovolenky a bolo to dosť finančne náročné tak sme to tak volili. ale napriek tomu to bolo super 🙂 mali sme všetko čo sme potrebovali, jedlo výborné služby tiež.. Carnival Sensation bola lod a šli sme z Miami-Nassau-Half Moon Cay-Grand Turk-Miami. čo sa týka porovnania týždeň na Bahamách alebo plavba tak to sa asi nedá. Ide o to ,že počas plavby vidíš viac vecí a čas na ostrove je obmedzený ,kdežto ak sa ide napr. do rezortu,len leňošíš a si pán svojho času a toho čo robíš. koľko sa zdržíš na pláži.. toto si musíte rozhodnúť a podľa toho zvoliť, každopádne je to dobrodružstvo 🙂 a ešte poradím naštudujte si dopredu tie ostrovy kde čo a ako,lebo to je dôležité,vedieť kde ísť čo vidieť a kde sú pekné pláže,toto sme my v Nassau podcenili a pláž sme nemali až takú peknú ako sme chceli.. ale inak všetko ozaj super 🙂 čo sa týka Miami a pláže tak my sme bývali na South Beach a pláž bola úplne super,jasné že nie Bahamy ale super,pozvolný vstup,teplé,a vhodné aj pre deti
🙂

sisisi1236
10. máj 2019

@andiga ahoj, mozem sa spytat kde ste nakoniec boli? Mam podobne stare deticky a tiez uvazujeme zeby sme isli na miami 🙂 Tak ma zaujima ci ste nakoniec isli a ci by si mi vedela dat nejake dobre tipy 🙂 vdaka (kludne aj ss mozes napisat)

andiga
10. máj 2019

@sisisi1236 no nakoniec sme boli este v novembri v Dubaji 🙂 starsia mala 5 a pol, mladsia 1 rok. Uplne v pohode. Buducu zimu by sme radi opat niekam vyrazili. To uz bude mat mladsia 2 roky.

sissi2183
25. aug 2019

Ahojte, viete mi prosim povedat ako je to s autosedackami vo verejnej preprave? Mam na mysli napriklad shuttle z letiska. V taxiku viem, ze musi byt autosedacka, ale neviem ako to je s takymi vacsimi vozidlami. V novembri letime do Miami so skoro 3-rocnou v tom case a 5-mesacnou dcerou. Preto neplanujem ziadne vylety, ani pozicanie auta, skratka chceme len taky oddych maximalne s vyletom lodou. Na Miami som uz bola viackrat, naposledy sme boli pred dvomi rokmi so starsou a brali sme vajicko. Lenze teraz by sme museli brat vajicko plus autosedacku, co sa mi teda ani nahodou nechce. Pripadne, ako ste riesili vy autosedacky? Dakujem vopred za info.

dai
25. aug 2019

@sissi2183 ahoj. My sme sa vrátili pred 2mi týždňami. Ja som bola s 3mi detmi, najmenší 1.5rocny... Mali sme teda na Floride auto aj s vajíčkom, ale v New yourku sme auto nemali a teda taxíky nás brali bez autosedačiek - aj z letiska aj na letisko, neriešili... Ja som malého držala na rukách.. Úprimne, mam pocit ze oni celkovo neriešia - na vnútroštátnom lete z miami do Nyc mi nedali ani prídavný pas, že ja sa mam zápasat a malého držať na rukách...

sissi2183
26. aug 2019

@dai boze, skoda, ze som nenapisala skor. Chcela som tiez kombinaciu New York - Miami, ale v New Yorku som este nebola, takze tam vobec netusim ako to chodi a bala som sa zabookovat s takymi krpcami nieco, ked som nevedela ako riesit ten transport z letiska a na letisko. Tak som vcera bookla len to Miami. No nic, snad na jar zasa :D Prosim ta a neboli ste na Bahamach? Uvazujeme o vylete lodou na Bahamy, len neviem, ci s 5-mesacnym babom to bude dobry napad.

martina642
26. aug 2019

@sissi2183 absolútne doporučujem lod.. je to hotel ako iné kde pre dieťatko bude všetko prispôsobené,je to aj bezbariérové čiže s kočíkom úplne v pohode všade 🙂 je to skvelý zážitok 🙂 neoľutujete

dai
26. aug 2019

@sissi2183 loďou úplne v pohode, ak zoberiete tie väčšie akO carneval a podobne... Bahamy sú krásne ale aj drahe, lacnejšie vyjde letieť do Mexika ci karibik a 5hv. Hotel...

sissi2183
26. aug 2019

@dai cenu az tak velmi neriesim, skor som paranoidna kvoli Dengue horucke, ktora sa s vynimkou Floridy vyskytuje v kazdej exotickej destinacii, kam by som isla, keby mame vacsie deti 😀 Teda na Floride je Dengue vraj len velmi zriedka.

dai
26. aug 2019

@sissi2183 neviem... Ja som toto vôbec neriešila... Boli sme s mužom na Kube, v paname... Bez očkovaní... V paname dokonca v džungli. Môj muž sa dával očkovať do Venezueli, inak v Amerike nikde...

sissi2183
26. aug 2019

@dai moj muz je chirurg a on to vobec neriesi tiez 😀 ale ja som strasne kvoli detom paranoidna, preto zasa na Floridu ideme. Ovela radsej by som ale na Mauricius isla. Snad este rok pockame a potom sa mozno odvazim.

tova
28. aug 2019

@sissi2183 v Novembri neni dobre ist do NYC na dovolenku...Je zima, treba vetrovky, ani v zoo zvierata von niesu. Len behat po muzach a budovach. Na jar 2020 otvaraju Legoland New York necelu hodinu od NYC budu priame spoje z NYC pre take male deti urcite zazitok. Maj je uz teply da sa ist aj na plaz az do konca Septembra je pocasie dobre. Ked v zime tak az koncom Novembra alebo v Decembri ked je Vianocna vyzdoba, Broadway show.

barbara_lux
28. aug 2019

@sissi2183 no ja som zhodou okolnosti bola v novembri v NY a aj na Bahamach aj v Mexicu a teda NY november bola katastrofa, bola priserna zima nechutne pocasie. A s detmi by som isla urcite radsej do Mexica ako na Bahamy, je tam viac moznosti ns zabavu pre nich, brutalne prirodne parky. My sme aj na Bahamy aj do Mexica leteli z Miamy a bolo to super, urcite lepsie ako vyletna lod, to zas ja nemusim

miskamilka
28. aug 2019

@sissi2183 Mauricius je pre male deti jedna zo zdravotne najbezpecnejsich destinacii, nemusite sa bat. My sme boli v maji s takmer 2rocnou. Aj my sme sa rozhodovali medzi karibikom a mauriciom, zo zdravotneho hladiska vyhral mauricius.

sissi2183
28. aug 2019

@miskamilka je jedna z najbezpecnejsich, ale epidemia Dengue tam bola aj tento rok v aprili. Takze s 5mesacnym dietatom sa tam ist bojim. Dengue je nebezpecna hlavne pre male deti.

miskamilka
28. aug 2019

@sissi2183 ja som skor riesila Ziku. Ta nastastie na nauriciu nie je. To by sme ale nikam nemohli cestovat, ak by sme zvazovali uplne vsetky rizika 🙂

Strana
z2