Dovolenka na Sardínii
ahojte maminky,prosim vas o nazor na sardiniu alebo aj skusenosti potesia🙂zvazujeme ze pojdeme s 3 rocnou dcerkou v auguste. naozaj su tam take pekne plaze s bielym pieskom ako v cestovkach uvadzaju? nechysta sa nahodou niekto z vas konkretne do hotela calaserena s hydrotourom? dakujem pekne
@eva.ballester hej, ubytko je super, v takom lepsom rezorte, hned tu mame golfove ihrisko, bazen, tenisove kurty a prekrasne zahrady. Naozaj sa tu o vsetko pekne staraju. Je tu taky mensi pristav, kde su obchodiky a restiky. Sme spokojny a uzivame si to tu. Pocasie super, jedlo super a plaze ani nehovorim. Ta krajina je naozaj prekrasna, zatial co sme stihli vidiet. Uricite sa sem este vratime lebo dva tyzdne su malo.
@eva.ballester dakujeme pekne 🙂 Tu byvame v takych vilkach 😉
@alenpolak Nádhera, tam chcem ísť aj ja nabudúce 🙂 Aká bola cesta tam autom? Dalo sa to zvládnuť? Ste cez cestovku alebo ste to bookovali na vlastnú päsť?
@alenpolak ako sa vola to ubytovanie prosim?dakujem
@eva.ballester cesta autom v pohode, cakala som horsie. Ale ani mytnice neboli vobec ucpane, tak super cesta. Radsej sme vyrazili skor, aby sme mali dostatocnu rezervu pre istotu. Tak ked zostal cas, spravili sme si prechadzku po Florencii, dali veceru a isli sme do Livorna na trajekt. Trajektom sme isli na noc, tak sme sa vyspali a rano sme boli na Sardinii. V Olbii sme si dali ranajky a isli sme si pozriet Porto Cervo lebo ubytko bolo az od 14tej, tak sme vyuzili cas. Krasne je tu, naozaj 🙂
aké je more na Sardínii? Teplé alebo skorej studené? Ďakujem.
@alenpolak Ahoj, citala som diskusiu, obdivovala naaaadherne fotky. Ale nezachytila som - ako dlho trvala cesta z SK hranic? a ubytovanie ste hladali cez booking, alebo ste mali typ? My mame zas problem, ze hotel nema izby pre 5 ludi, museli by sme brat dve izby, co by sa strasne predrazilo. Inak som tiez sardiniu pozerala a nenapadlo mi ist autom, no je to super napad... Cesta si spominala, ze bola v pohode... Velmi si ma navnadila 🙂
@susminka Oni boli tusim cez OstrovSardinie.cz, maju tam krasne vilky s vlastnou stravou a je to podla mna lepsie ako brat hotel, pretoze strava je tam dobra a treba vyskusat aj viacero restauracii, tak isto kopa ovocia, zeleniny, bio produktov, radost doma si navarit 🙂
@susminka my sme boli na sardinii viac krat. naposledy min. rok - autom a trajektom. z bratislavy sme vyrazali o 6 rano v sobotu a pred pisou sme boli okolo tretej, pol 4... urobili sme si vylet este do lucci - pozriet diabolsky most a potom do livorna na trajekt. tiez sme sli v noci trajektom, mali sme kajuty. rano ranajky v porto cerve, kuk plaz kusok odtial a potom dole ku cagliari cez ostrov...
my sme boli aj na vychode, aj juhu, aj na severe boli rodicia...mne sa najviac pacilo dole, ale vsade je krasne. zalezi uz potom od konkretneho ubytovania. na severe je podla mna drahsie. nejake vyslovene ihriska na plazi - ako byva na severe talianska - to som tam nevidela nikde.
@eva.ballester
@jasminet Dakujem Vam 🙂
www.corsica-ferries.it
www.directferries.sk
www.mobylines.com
sice si sa mna nepytala 😀 ale urcite dopredu treba, cim skor tym lepsie. hlavne ked je sezona. daju sa prenajat kajuty (rozne kategorie), alebo len miesto na lodi a potom spis kde sa da - na zemi, na sedadlach (tie neviem ci sa tiez niektore neplatia), ludia maju karimatky, nafukovacky, spacaky...
@susminka my sme si cestu naplanovali aj ciastocne ako poznavacku, takze nam trvala dlhsie lebo sme mali zastavku vo Florencii. Ale vo Florencii sme boli cca za 9 hodin a to si este manzel po ceste dal hodinovu pauzu, aby si zdriemol. Uplne prazdna dialnica a mytnice. Nikde sme necakali ani 5 minut. Ceste z Florencie do Livorna trvala asi hodinku a bolo to trochu ucpane.
@susminka ako pise Eva, ubytko sme riesili cez p. Hajneho, ostrov-sardinie.cz, su aj na FB. Dali sme poziadavky a poslal nam viacero ponuk na ubytka. Je to ale s vlastnym stravovanim, co nam vyhovuje lebo vela jazdime, tak by sme stravu v hotely ani nevyuzili.
Da sa tam celkom dobre nakupit v SanTeodore je Eurospin, nieco ako nas Lidl a cenovo vacsinou ako u nas, ak su akcie aj lepsie. Ja osobne nemam rada hotely, radsej mame sukromne ubytko. A ak sa nam nechce varit alebo sme mimo, ideme sa niekam najest. Bolo tam toho pozehnane a super jedlo.
@alenpolak prosím vieš mi napísať zhruba cenové relácie v reštikách, lebo čo bola dcéra v ríme tak tam to bol docela záhul..... len aby som si vedela dostatok financií rezervovať, lebo čo z duše neznášam prerátavanie a uťahovanie opaska na dovolenke..... čo sa týka trajektu , to ste si dopredu nejak zabezpečovali????
@womankc tak co sa tyka cien v restikach, tiez to tam nebolo vsetko lacne. Najlacnejsia bola pizza a fakt vyborna, ta sa pohybovala cca 5-10€, cestoviny s nejakou omackou cca 10€. Najdrahsie tam boli tie morske priserky a ryby. Ale za veceru pre 3 osoby sme dali asi 60€ a ochutnali sme z kazdeho. Mineralka litrova stala tusim 3€ a tak isto aj male pivo.
Manzel sa vytesoval, ze ta ich super kavicka tam stala od 1,50€- 2,50€.
A v obchodoch su ceny skoro ako u nas, nieco lacnejsie, nieco troska drahsie, hlavne teda maso, ak nebolo v akcii. Ale ovocie, zelenina ceny ako tu.
A trajekt si treba dopredu zabezpecit. Je lepsie cim skor, tym lepsia cena alebo sledovat tiez akcie. My sme to mali zabookovane od marca.
@womankc no ak to bude vo svete takto nadalej pokracovat, tak si asi tiez radsej vymyslime tu nasu slovensku maltu 🙂
Ale boli sme autom aj v Grecku, tri krat. Tento rok sme zmenili destinaciu na Sardiniu kvoli utecencom, lebo uz minuly rok to bolo cestou naspat dost kriticke na hraniciach.
Tak drzim palce, nech vam to vyjde 🙂

@alenpolak Prekrasne, ako z plagatu, velmi sa tesim, ze mate pekne pocasie a ze si uzivate dovolenku. Ubytovanie je teda dobre? Prajem vam este prijemnu dovolenku a vela krasnych zazitkov.