icon

Dovolenka na Sardínii

luciana157
19. máj 2013

ahojte maminky,prosim vas o nazor na sardiniu alebo aj skusenosti potesia🙂zvazujeme ze pojdeme s 3 rocnou dcerkou v auguste. naozaj su tam take pekne plaze s bielym pieskom ako v cestovkach uvadzaju? nechysta sa nahodou niekto z vas konkretne do hotela calaserena s hydrotourom? dakujem pekne

arasidka11
18. júl 2017

@chyki nevadí, budem rada, ak vieš, aj za tvoje odpovede.

chyki
18. júl 2017

@dooscoby Je fakt, že cesta je dosť náročná pre jedného vodiča. Ale rozmýšľaš dobre, ísť nočným trajektom. Myslím si, že cena za kajutu do 50€ nie je až taká závratná.

arasidka11
18. júl 2017

@chyki dakujem, a ked ste si to spočítali vyšlo to lacnejšie ako lietadlom?

chyki
18. júl 2017

@arasidka11 Myslím, že je to o nejakých 500€-600€ lacnejšie

arasidka11
18. júl 2017

@chyki na osobu, či na celu rodinu? cca 4 člennú?

chyki
18. júl 2017

@arasidka11 na celú rodinu. Sorry, lacnejšie 1500-1600€. Ale to som rátal z priemernej ceny v leteckej spoločnosti.
Práve som bol na stránke lodnej spoločnosti a zadal som čisto teoreticky Vás. Dvaja dospelí, dve deti cca do 10r + auto. Napr. nalodenie v Livorne 24.08 o 22:00 + kajuta a z Golfa Aranci 04.09 o 11.00. cena 523€
Ale určite to bude o niečo lacnejšie budúci rok cca v marci. Niekedy majú aj akcie auto zdarma. Treba sledovať a vychytať

arasidka11
18. júl 2017

@chyki prosim ta hodíš mi link, kde sa to da sledovať, tie lode? este sme tak neboli, chcela by som sa na to pripraviť,

chyki
18. júl 2017

@arasidka11 jasné, že hodím. https://www.aferry.com/
Keď si nebudeš dať vedieť rady, kľudne napíš. Poradím, pomôžem

dooscoby
18. júl 2017

@arasidka11 ja som to kedysi davnejsie ratala a ak planujes pochodit tak prenajom auta strednej triedy treba ratat na tyzden od tych 350 Eur vyssie plus letenky co som napr. teraz pozerala na koniec augusta tak pre 4 ludi aj s poplatkami do tych 800 Eur, v predstihu uz som davno nepozerala, ale mozno by sa dali do 100 Eur z nizkonakladovkou na osobu zohnat cize povedzme by to bolo tych 400-500 Eur pre 4 clennu rodinu tak mne to vtedy vychadzalo skoro na rovnaku sumu, ze mozno ak chytis dobru akciu tak za cenu trajektu kupis letenky a to co das za benzin, myto, dialnicnu tak ta tolko vyjde prenajom auta. Ja by som to chcela naplanovat na buduci rok tak som sama zvedava co my vyjde vyhodnejsie.

chyki
18. júl 2017

@dooscoby správne. Ideš na to logicky. Mne sa raz podarilo vychytať cez nízkonákladovku dve spiatočné letenky na Sicíliu do Trapani po 12€. Budúci rok pravdepodobne tiež letecky. Ale do Olbie. Sever Sardínie je proste TOP.

juliet86
18. júl 2017

@chyki dik za odpoved. Hmmmm. A za upozornenie. Dovolenku mam len v auguste. Cize je to tam vtedy zamoreno preplnene talianmi??? Ceny mi az tak nevadia ale davy hej... ono asi ale aj spanieli portugalci ci greci maju prazdniny v auguste... ci? Tak este asi poguglim. Ubytko mavame radi cez airbnb.com. poznas?

chyki
19. júl 2017

@juliet86 áno airbnb.com poznám. Tiež si tam občas booknem ubytko.

mlinska
27. júl 2017

ahojte. Pred týždňom sme sa vrátili zo Sardínie, boli sme autom, cesta spolu aj s precestovaním časti Sardínie cca 3400 km. Boli sme v Alghere. Išli sme z BA do Civitavechia /časť Ríma/ odtiaľ do Porto Thores, Alghero je cca 70 km.
Trajekt pre 2 dospelý a jedno 9 ročné dieťa+ auto stál spiatočný 276,00 EUR. Trajektom sme išli nočným, nalodenie o 23,45 hod., odporúčam spoločnosť Grimaldi. Vôbec sme nepotrebovali kajutu, mohli sme ísť na 10 poschodie a tam sme sa vyspali na sedačkách v takom veľkom bare. Späť sme sa nalodili o 12,30 hod. Funguje to ako na letisku, dve hodiny pred nalodením musíte byť tam. Ak si kúpite lístok cez internet tak ani nemusíte stáť v rade na očekovanie iba si zistíte z ktorého čísla budete plávať a to vám povie každý pracovník v prístave. Ubytko sme mali v hoteli s raňajkami cez booking, blízko mora iba dosť daleko od mesta, chodili sme autom, parking v Alghere 1 EUR na hodinu, tak sa to dalo. V okolí Alghera sú krásne pláže, azúrové napr.La Pelosa pri stintine iba treba za nimi cestovať takže auto vlastné alebo požičané je fajn.

bbtina
17. máj 2018

Ahojte, potrebujem poradit ako je to s pozicanim auta na Sardinii. Neviem ci tym pozicovniam dobre rozumiem ale je to tak ze zablokuju na karte aj ciastku na poistne krytie? Nechcem mat zablokovanych 3000eur. Ako je to v reale? Kde ste si poziciavali auto a kolko to stalo? Dakujem za pomoc

luciana139
17. máj 2018

Ahoj @bbtina, áno zablokuje sa určitá čiastka na karte alebo ju môžeš nechať v danej požičovni cash. Aspoň tak sme to mali my. U nás sa blokovalo 500€. Určite si ale požičiavajte auto na mieste lebo cez internet to je aj 2 krát drahšie. Inak je to ale veľmi lacné. My sme si požičali smarta a to stalo nejakych 28€ na deň. Práve aj o tomto idem písať článok na blog s mojimi radami tak potom sem pridám odkaz. 🙂 Snáď som ti zodpovedala aspoň časť otázok. A kam presne sa na Sardínii chystáte?

bbtina
18. máj 2018

@luciana139 letime do Alghera ale prve dni ideme do Putzu Idu. Cize ste platili sumu za auto+zalohu. Neblokli na karte aj sumu poistneho krytia? Mna hlavne to pomylilo....

bbtina
18. máj 2018

@chyki ahoj,vas kolko vysiel prenajom. Kde ste si pozicali auto? Dakujem

chyki
20. máj 2018

@bbtina ahoj. My chodíme vlastným autom. Nikdy sme si auto na Sardinii nepozičiavali.

bbtina
21. máj 2018

@chyki aha. Dakujem

11zuzana11
17. jún 2018

@chyki prosim ta isli ste niekedy aj trajektom na noc bez kajuty a miest? My cestujeme 29.6. Odporucili mi ze netreba nic, ale obavam sa toho trosku..

mlinska
18. jún 2018

Ahoj, ahoj. My sme isli na noc trajektom lodou Grimaldi. Tam sa da vyspat na 10 poschodi. Je tam velka spolocenska sala so sedackami a tam sme spali. Ak by si este chcela nejake info napis mi do mailu h.mlinska@gmail.com

mlinska
18. jún 2018

ešte som zabudla, my sme išli z Civitavecchia, je to pri Ríme, trajekt bol výrazne lacnejší /auto SUV a tri osoby/ cesta a trajekt z Civitavecchia boli lacnejšie ako trajekt z Livorna aj keď je to bližšie. Zober si so sebou deky na zakrytie a nejaký vankúšik na spanie. My sme sa po ceste zastavili vo Florencii, večer sme sa presunuli do Civitavecchia cca 250 km a išli sme na trajekt o 23,00 hod. Vystupovali sme v Porto Thores, išli sme do Alghera čo je od prístavu asi 70 km.
Do rána sme sa vyspali a celý deň bol super.

11zuzana11
19. jún 2018

@mlinska my ideme s Mobylines hadam to bude ok a bude sa dat niekde zlozit a predriemnut..

mlinska
20. jún 2018

určite áno, musíte byť skoro na lodi, medzi prvými aby ste si vedeli nájsť dobré miesto

luciana139
20. jún 2018

@bbtina to ti neviem presne povedať len viem, že to bola tá dohodnutá suma a či v tom bola len záloha alebo aj poistenie sme ani nejako špeciálne neriešili. Bola tam presne uvedená suma a to bolo všetko. Na to je asi ideálne sa spýtať priamo pri požičaní. My sme si prvýkrát požičiavali auto a síce sme sa snažili všetko obsiahnuť toto nás nenapadlo sa opýtať. 🙂

alice.jant
20. jún 2018

Trajektov je veľa, treba si vyhľadať lebo ceny sa líšia. My chodievame roky a chodíme s Moby. Bez kajuty, aj v noci, alebo mame kreslá alebo nafukovací matrac kľudne kde sa zmesti.. Z kajut ta vyzenu skoro... A v detskom kútiku sa hrajú decká nonstop.
A aj denný rýchlo trajekt je úplne v pohode, deti sa prehraju

luciana139
25. jún 2018

Ak by ste si chceli pozrieť ako vyzerajú pláže v okolí Cagliari, na juhu Sardínie 🙂, môžete pozrieť tu - https://luciasblog.sk/5-najkrajsich-plazi-na-ju...

eva.ballester
26. jún 2018

@luciana139
Ďakujem za článok, zíde sa pri ďalších návštevách tohto úžasného ostrova. 😉 Len ma pri čítaní dosť "rozptiľovala" gramatika...

luciana139
27. jún 2018

@eva.ballester ďakujem krásne za spätnú väzbu 🙂. Ešte som ho prešla a fakt tam bolo kopec drobností. Bohužiaľ viem o tom, že sa mi to stáva, no keď to po sebe čítam už 350 krát tak to ani nevidím (a okrem toho nie som zase absolútny maník do gramatiky). Kľudne ak by si tam ešte niečo našla, budem rada ak ma upozorníš cez mail. 🙂 Do budúcna by to chcelo korektora, no zatiaľ si na to musím vystačiť sama. Ešte raz ďakujem za milé upozornenie, cením si to.

eva.ballester
27. jún 2018

@luciana139 si zlatá, že si sa neurazila. Článok je super a je aj užitočný. (Slovenskú gramatiku asi nikto neovláda na 100%, ale možno by pomohol obyčajný korektor). My tiež ešte plánujeme navštíviť juh Sardínie, takže som sa potešila tvojmu blogu 😉