icon

Dovolenka pri mori s 1,5 ročným hyperaktívnym dieťaťom. Áno či nie?

cayrez
9. máj 2012

Ahojte kocky, otvaram tuto diskusiu, pretoze by som chcela ziskat nazory, alebo aj rady, ci skusenosti. Mam jeden a pol rocneho syna a zvazujeme s muzom, ci ist s nim na dovolenku k moru, alebo nie. Aky je podla vas naj vek, kedy uz mozme ist? Je lepsie pockat, kym trochu podrastie? Ak ste boli s tak malym dietatom pri mori, podelte sa o svoju skusenost. Ist lietadlom, ci autom? Na ako dlho ist k moru? Ako vase deti znasali cestu?
Dakujem. :o}

resetka
15. máj 2012

@awalancha3 Boli sme priamo na rajskej plazi, lenze ta plaz bola na nas vkus dost preplnena, my preferejume fkk. Preto sme na nej boli iba vecer, aby sa maly mohol pohrat na preliezkach aj s inymi detmi. Plaz je ale velmi siroka, cize opticky sa preplnena nezda, je perfektne vybavena, bufety, sprchy...voda je tam plytka ...velmi dlho plytka, cize ked chces plavat, trosku sa prejdes, ale zato tepla ako vo vani. Kopec deti je vsade.
Cize my sme si vysli autom hore na kopec a odtial sme zisli asi 30 minut z kopca na saharu. tam je to parada, minimum ludi, sukromie, akurat pristavene lodky s nudistami. veci sme si tam ale nechavali v kriakoch, aby sme to nemuseli kazdy den vlacit so sebou. Maleho sme mali v nosici, nosila som ho ja na pleciach, tiez mal okolo 10 kg tusim, ale to sa dalo. No a moj muz chudak nosil obrovsku cestovnu tasku s vecami (nastastie len asi 2x tam a potom spat.) No a stan ten taky samorozkladaci, muslu, co bolo super. Voda je tam tiez plytka, ale prejdes sa menej, ked chces plavat, takisto teplucka, cistejsia, kedze menej ludi ju rozviri. A bolo tam cisto, dokonca tam bol odpadkovy kos, ktory ktosi chodil cistit. Bol tam paradny klud oproti rajskej plazi...Kocik sme vyuzili, iba na prechadzky okolo hotela a v restike, lebo iba v nej nam vydrzal 🙂 Inak asi ta plaz pri sahare bola najlepsia, aj co sme sa pytali, takze po 1 experimete sme sa tam vratili opat a uz sme nikam inam ani nesli. ked si pozries mapu loparu, tak ako je sahara, my chodili tam, trosku vedla napravo, medzi skaly. Bol tam vacsi tien + sukromie.

awalancha3
15. máj 2012

@irriss ...pekne...... 😉

awalancha3
15. máj 2012

@resetka ...ja nejdem na rajsku ani nahodou 🙂 .......mozno sa pojdeme len pozriet, ale aj to pochybujem... ideme na druhy koniel loparu, posielam foto a oznacenie domu, kde budeme byvat....... ale na 100% na saharu a dalsie plaze pojdeme turistikovat.......Dufam, ze bude v juni malo ludi a dobre pocasie, z 10 dni by bolo ok, keby 7 bolo slnecnych... 😒

janulkama
15. máj 2012

ja som jednoznačne za! 😉 Dieťa si upevní imunitu,zlepší sa mu dýchanie,pokožka..... a taktiež nezabudnuteľné zážitky,keď vidíte takého drobca,ako sa teší z mora...

cayrez
autor
16. máj 2012

@irriss nadherne fotky :o}

cayrez
autor
16. máj 2012

@irriss nas maly na nu akosi nereaguje.. chvilu sa pohra a potom ho to uz nebavi. 😠 ☹

cayrez
autor
16. máj 2012

@awalancha3 no ja som kojila maleho kazdu hodinu ked bol mesacny. Potom som prisla o mlieko. Ale aj tak papal max. kazde dve hodiny. V noci nespal takmer vobec, cele ich preplakal az do troch mesiacov a podotykam, ze koliku mal 3krat za cely cas. Upokojil sa len na mojich rukach a niekedy ani to nepomahalo. Presli sme si aj obdobim histerickych zachvatov placu, kedy plakal tak strasne, ze som sa bala, ze mu nieco je, nieco ho ukrutne boli. Na radu lekarky som mu skusila dat lieky od bolesti, ale plac vobec neutichal. Nakoniec sa uvrieskal k spanku, ano vrieskal, lebo to uz ani plac nebol. Moja mama mi to nechcela verit a potom to raz zazila, ked maly zacal pred vecerom "vystrajat". Az potom mi uznala. Zachvaty placu odisli tak ako prisli. Prepac, ale po tomto vsetkom, ked som si precitala, ze nejake Nemky chodia s mesacnymi detmi na dovolenku... bud su sialene, alebo sebecke. A pozor. Je rozdiel byvat niekde pri mori a jazdit k moru cez 1000km autom. Nechcem ta nicim urazit, len beriem starostlivost o dieta inak. Mozno aj preto, ze som zdravotak.

cayrez
autor
16. máj 2012

@ivett1 dakujem za nazor a povzbudenie, no nebola som pri mori uz 11 rokov. Kazdy rok to odkladam, az nasporim, teraz nemam peniaze, teraz skola, teraz tehotenstvo, maly bol prilis maly, svadba,... no takze sa s tou myslienkou pohravam teraz. Nebudu ziadne darceky k narodeninam, ale dovolenka pri mori. Uvidime. Pokial by sa maly aspon trochu ukludnil pocas leta, tak by som rada isla. 😎

janka_pn
16. máj 2012

my chodime s malou k moru kazdy rok, ale na prvej to bolo narocne, lebo sli zuby......, druha bola fajn, len ku koncu mala ochorela na daco brusne...., az ta tretia bola v pohodicke 😵 (to mala 2 aj tristvrte roka) to sme si uz dovcu uzili vsetci. o dva tyzdne ideme k moru zase a velmi sa uz tesiiiiim 😵 😵. ak by som mala opat babo, sli by sme od malinka zase, ale inak by som sa zariadila, mam skusenosti, ktore som predtym nemala 😒

ivett1
16. máj 2012

@cayrez budem držať palce, nech vám to vyjde 😉 😵

abbey1
16. máj 2012

@irriss Nádhera. zatiaľ sa úspešne vyhýbame Taliansku, ale možno...

awalancha3
16. máj 2012

@cayrez ...nechapem celkom o co ti ide ...hm.... snad ja som brala mesacne dieta k moru? alebo k tomu nebodaj niekoho nabadam? skonstatovala som fakt, ze najma nemky veselo beru malicke babenka k moru.....aj ked som v prvom rade pravnicka, strednu skolu mam zdravotnicku, takze moj osobny nazor je, ze do 3-4 mesiacov by som vobec, ak to nie je nutne nevytrhavala dietatko z okruhu domovskeho podnebneho pasma a klimy. Najdu sa mamicky, ktore si nevedia vynachvalit dovolenku s uplne malym kojencom, lebo stale spi, a su mamicky, ktore sa boja ist aj s dvojrocnym k moru.
Ak ale matka vie, ze ma placliveho novorodenca, problematickeho, tak sa s nim nepojde znasilnovat k moru, kde nema komfort domova....ale zasa, kopa mamiciek to nevie, alebo maju aj starsie dieta, ktoremu chcu dopriat more alebo cojaviem ake dovody vedu mamicky aby brali skoro novoprodencov k moru.......Ale ze su kazdorocne pri mori stovky novorodencov a deti do 6 mesiacov, to je nespochybnitelne........ako a ci si mamicky oddychnu, ci je to vhodne a zdrave- to je uz filozofickomedicinska otazka........ 🙂

janinah
16. máj 2012

s 1,5r. sme boli,letecky v Grecky,žiadny problém, s menším ako rok by som nešla a tiež nie do najväčšej horúčavy v strede sezony

riamim
17. máj 2012

Ahojte. Aj my zvažujeme dovolenku toto leto, malá má teraz 11 mesiacov. Niekam k moru, letecky, all inclusive. Muž by išiel, ale ja si to neviem predstaviť. V prvom rade, ako ste riešili večer, keď dieťa išlo spať? Naša chodí o pol ôsmej a čo potom??? Ďalej väčšina letov býva v noci, to by som ju musela niekoľkokrát počas nočného spánku zobudiť. A zoženiem dojčenskú vodu, napr. v Turecku, v Tunisku??? Ak hej, ako si ju tam zohrejem?
Určite by všetky tieto veci vyriešila dovolenka v Chorvátsku, ísť autom, bývať min. v 2 izbovom apartmáne s kuchynkou, ale to zas ja nepovažujem za dovolenku, keď by som musela variť a cestovať na noc autom, to sa zaručene nevyspím.
Ja vždy všetko moc riešim a viem, že to nie je dobre, ale asi to bude tak, že s mojou povahu by dovolenka znamenala len stres. 😒

irriss
17. máj 2012

@abbey1

Uspesne vyhybame 😀 😀 😀
To zni zajimave...manzel by rad znal "zakulisi" - proc se vyhybate... 😀 😎
p.s. podle mne- delate dobre 😉 pssssssst
Je tu draho, vsechno se plati...mluvim o uzemi, kde se nachazime my...
Ja bych doporucovala Sicilii..ale je zas daleko..a dolitnes i dal za mene..
kdyz se secte dalnice, poplatky..benzin...dalka=cas...je to opravdu narocne..ale pokud nekdo rad pekne pocasi a zabavu pro deti, oblast Garda je super, velke jezero a Safari, Park ve stylu Disneyland..
k mori 300km.. 😉
nebo camping v Toscansku - Pietrasanta, Forte dei Marmi, Viareggio - plaze dostupne a zdarma...to je take dulezite..u nas ve mestecku jsou jen dve pidi mini plaze neplacene...ostatni je az 15-20 euro se slunecnikem a lehatkem..no neunosne...plus parkoviste...temer zadne neplacene misto...
Ja osobne bych SEM nejela..myslim na dovolenou.. 😉
Kdyz se vyhybate Taliansku, kam jedete?

cayrez
autor
17. máj 2012

@awalancha3 o nic mi nejde, len si to tak napisala, ze ved no a co.. ved Nemky chodia.. { Poznamka: ked som videla ako nemky vlacia mesacne a dvojmecacne deti k moru, tak otazka zakladatelky mi pride taka dost naivna... ale beriem, preto som aj solidne a seriozne odpovedala...} tak som len napisala, ze ake mam skusenosti za sebou a preco mi to pride uplne na hlavu. To je vsetko. Nijak neobvinujem teba ani nic ine. Tiez mam strednu zdravotnicku skolu, ale vysokou skolou pokracujem v zdravotnickom zamerani. A mozno tou odbornou deformaciou hned myslim na to, co sa moze vsetko prihodit, preto sa vypytujem na skusenosti. Dalej viem, co mam doma a podla toho zvazujem.

minewka
17. máj 2012

@irriss krásne foto...Sicíliu si zapisujem do plánovača kam raz.. 🙂

V ITA som bola rôzne...Bibione, Florencia, Rím, Pizza, Sienna, Verona...najjužnejšie som bola v Neapoli - nie priamo, ale v nejakej dedinke blízko, už si nepamätám názov - ale more tam bolo tiež veľmi pekné.

awalancha3
17. máj 2012

@cayrez ..tak potom je to OK...... 🙂

awalancha3
17. máj 2012

..iank, idem s apokusit posunut termin dovolenky z 8 juna na neskor, hadam sa bude dat... pozerala som Lopar na accuweather na mesiac dopredu a vydesila som sa..... 😠

irriss
17. máj 2012

@awalancha3
@minewka
Tak kdyz jste u toho planovani do budoucna a posouvani terminu..rovnou si nalistujte ve svem kalendari priblizne rok 2042 😉
a toto je typ na dovolenou " u nas ", super typ na romantickou dovolenou, t.j. zaslouzenou dovolenku v duchodu😉
(bez deti)

https://www.youtube.com/watch?v=B9JGlzsBSRw
happy3
17. máj 2012

@cayrez my sa chystame tento rok na prvu dovolenku s nasim Jurkom,ma 20mesiacov a uz sa nemozme dockat 😀 😀 😀 ,ja si osobne myslim,ze je to taky idealny vek na dovolenku,uz sam chodi,tak sa tam dobre vyblbne 😉

abbey1
17. máj 2012

@irriss Milujem histŕiu, tak Rím a podobne máme obehaný, rovnako Gardaland.
Ale nelákajú ma severné pláže plné turistov a kempov. A presne ako si povedala, juh je strašne drahý. Aspoň rezorty, ktoré som už niekoľko krát pozerala. Tá oblasť ma láka, ale ešte sme finančne na ňu nedorástli. To sú hlavné dôvody. I keď mám kamarátku, ktorá vždy len v Taliansku trávi dovolenku. Ale oni na to majú.
tak snáď raz aj my. Ale ak povyrastieme finančne, tak zasa asi vyhrá nejaká exotika.
boli sme v Chorvátsku, milujem Španielsko (okrem studeného mora, či oceánu), Francúzsko ( myslím dovolenka v Nice) nás troch sklamala. Strašne draho všade+ mi tam chýbala taká dovolenková atmosféra (ale Paríž milujem hneď po Londýne 😉 ). Minulý rok som sa nechala prehovoriť na Bulharsko a veľmi veľmi milo ma prekvapilo. Naša skoro naj dovolenka.
Ja som na dovolenke lenivá variť a podobne, tak uprednostním slušný hotel so servisom. Ale musím aj mať voľnosť pobehať kade tade(okolité mestečká, aj nákupy, pamiatky...)

abbey1
17. máj 2012

@riamim Aj ja musím mať všetko ošetrené vopred. Vždy presne poskúmam miesto, kam ideme. Vyberám slušný hotel na dobrom mieste, za dobrú cenu.
Ale našťastie moje deti sú v tomto fajn. Od mala chodia s nami na akcie, do múzeí, kino, cirkus. Tak sa veľmi ľahko trošku prispôsobia. Ale je isté, že program dovolenky my prispôsobujeme im. Našťastie letoviská sú väčšinou super vybavené. A aj tam žijú normálny ľudia ako my u nás. takže aj oni potrebujú plienky, dojčenské jedlo,...Toho sa netreba báť. Cesty lietadlo i busom u nás prebiehajú v pohode, ale vždy sa pripravím zaujímavosťami pre malú, aby mala aspoň na určitý čas zábavku. Tie vzdialenosti nie sú väčšinou dlhé.

maca_p
17. máj 2012

dovolenka s nasim vtedy 1,5 rocnym prckom pri mori bola doslova nocna mora. dostaval navaly endorfinov, vstaval zasadne pred 6.00 h rano, vyhadzoval veci z chladnicky a schovaval sa do nej, nechcel nic jest okrem cestovinovych omacok s glutamanom, vsetko stahoval - pohare, taniere, vysypal, spraval sa ultraspolocensky k nasim spoludovolenkarom podotykam bezdetnym, ze nam bolo vysvetlene, ze spratka nezvladame, nik nam ho dokonca nechcel pre podozrenie na akutne ADHD povarovat 😲 .
ale ved chalos bol na dovolenke, mal fun, bavil sa asi tak ako anglicania na ibize, len bez chlastu.

btw. minule leto 2,5 to bolo uz o kus socializovanejsie spravanie 😀

abbey1
17. máj 2012

@maca_p prvá dcéra mi tak vstávala pred 5 ráno. Vždy ráno dostal šok spiaci recepčný, keď mu zacinkal o 5 výťah. Ale vieš, koľko mušlí a podobne sme doniesli domov? Veď kto by ich zbieral ráno po pláži. 😀 😀 😀

abbey1
17. máj 2012

@maca_p Tak raz si to ten svoj synátor zopakuje na tej Ibize. Už trénoval. 😉

maca_p
17. máj 2012

@abbey1 no, len kto mu to zapati 😀
ja som k moru cestovala 1x az ked som zacala zarabat. taketo utrpne detstvo bez mora som prezila 😀

mima595
17. máj 2012

no ale MM zase na ranne prechadzky so 7 mesacnym synom neda dopustit....maly tiež vstaval o pol siestej, tak ho hned nalozil do kocika a hodinu až dve chodil po okoli....na o najradsej doteraz spomina..že vsade klud, ticho, len oni dvaja,maly v kociku chrustal rohlik...on dosiel až do vedlasich dedin, kde sme sa nikdy nedostali..proste klidek, pohoda 🙂

abbey1
17. máj 2012

@maca_p Dnešná mládež je šikovná. Nechaj sa prekvapiť. 😉

mima595
17. máj 2012

@maca_p - no a presne, najlmaldi bol pri mori už 2x a stari rodiacia ani raz 😉