Dovolenka Turecko 2016
Ahojte plánujete dovolenku pri mori ? Rozmýšlali ste nad Tureckom ? Cestovky majú dovolenky za dobré ceny len na druhej strane čo sa tam stalo minulý rok a migranti ... aký máte na to názor?
@evulienkaslx dragon si nezvazovala?
@lauraa royal dragon , side? zvazujem, len sa mi to zda podla fotiek v dakej pustatine
@evulienkaslx ak môžem... Royal Dragon je úplne v centre diania v Evrenseki,na promenáde. Piesková pláž,úplne pozvoľný vstup do mora. Turan Princ je dobrý hotel,len má pláž medzi dvoma mólami a sem tam sú tam kamene,ale dá sa ísť pár metrov ďalej zaplávať,kde je more otvorené. Tu sú fotky-fotené ca. pred týždňom. Toto je on na 1.fotke,hneď oproti je nákupné centrum. NA 2.foto je ho vidieť vzadu,stojí za Royal TAj Mahalom,je to sesterský hotel Dragonu a majú spoločné tie kolotoče,trochu ich vidno. NA 3.fotke je cesta k nemu od hlavnej,rušnej cesty,takže naozaj tam nie je hluk od autobusom a tak.Je to ten vpravo.Hneď pred ním je už promenáda s plážou.
Z vlastnej skúsenosti by som odporúčala aj Crystal Palace luxury resort. Je 5 min po pláži od Turanu,priamo na pláži,vo vode len piesok. SLužby na úrovni,riaditeľ ( Lemi Kucuk ) je prítomný v hoteli, prakticky denne kontroluje zamestnancov,sám dokonca odpovedá aj na recenzie na Holidaychecku.
@evulienkaslx uzite si to😉
@baumka crystal palace má krásnu pláž a more...
@evulienkaslx tesime sa na referenciu

@evulienkaslx prajem krásnu dovolenku a daj vedieť,ako bolo 🙂
@evulienkaslx kolko to vyslo? Uz Lm?
@baumka
@roskovaevka krdy ste v boli v crystal ?tento rok?
Damy, cim je lepsie platit v turecku? Cash? Karta? Eura? Dolare? Turecka lyra? V egypte sme platili eurami, ale vychadzal lepsi kurz na dolar.
@katkakovac Komu sa chce,tak ten zmení na lyru,lebo tá dosť padla a je to výhodnejšie,ale kopec ľudí platí eurami,lebo sa im to nechce preratúvať a takto majú rýchlo prehľad,čo dali za nákupy. Aj ceny v turist. centrách máš v eurách,dolároch. Ale napr. do niektorých múzeí sa dostaneš len s lýrami. Ja nemením,na dovolenke sa dám dobrovoľne oklamať o nejaké euro,však je to raz do roka. 😀 Inak niektorí Turci podľa toho aj vedia zaradiť človeka,odkiaľ prišiel- RUsi platia dolármi a EUropa eurami,tak je to vraj tak z 95%.
@baumka my budeme len v rezorte, maximalne tak vylet do delfinaria. Takze to istia eura. Akurat neviem ci sa oplati platit kartou, alebo brat vacsiu hotovost.
@katkakovac neviem,či sa ti dá všade platiť kartou,ja som neskúšala. Mali sme ju so sebou pre istotu,ale míňali sme hotovosť. ALe hádam sa ti ozvú holky,čo sa teraz vrátili.
@baumka dakujem🙂
@katkakovac peniaze mozes vybrat v bankomate , dokonca si vybeties menu ktotu chces.my sme vyberali v bsnkomat denizbank pred hotelom bez poplatku €
Ahojte cestovatelky, maxx royal v Beleku, boli ste niekto ? dakujem
@baumka @danula2 @dai @lauraa Ahojte, sme spat. Bolo dobre. Titanic bol celkom fajn, aj ked si myslim, ze Delfiny su lepsie.
Hotel bol pekny, aj izby. Najprv nas dali akoze upgrade do bazenovej vilky, ale bolo tam dost hlucno. Blizko boli vecerne programy, aj denne a nemohli sme spat. Raz nam pod okna dali von tradicnu turecku svadbu, ale po 4 dnoch nam izbu vymenili a bolo dobre. Bolo tam j dost Slovakov, davali im izby na 1. poschodi a neboli velmi spokojni, ked boli nad restauraciou, poculi vsetko. Vraj boli izby mensie a menej vybavene. my sme boli na 4. poschodi, izba velka, pekna, vselijake drobnosti v kupelni, vratane holiacich potrieb, lufy a sprchacov a spol. Upratovane denne, pekne , cisto, aj labute nam teta robila, minibar doplnany tiez denne. Jedlo bolo slabsie, ranajky a obedy stale to iste. Mensi vyber oproti inym hotelom, co sme boli doteraz. Ale jedlo celkom chutne. Casnici velmi nestihali upratovat po predoslych hostoch, asi ich bolo pomenej. V iných hoteloch spratavali ihned. Pitie v restike bolo hrozne, vina ako skatulove, sampanske nepodavali vôbec, pred tym sme mali stale, aj k ranajkam ,napr. v Baia a IC Green. neboli ani fresh dzusy, wafle. Zmrzlina bola na obed, aj vecer a poobede do polnoci v patisserie. Vonku bola jedna restika, kde mali stale to iste- kurca, kebab telaci, pizzu, spagety, pita, placky - k obedu a potom poobede robili plnene pecene zemiaky, bagety, keksy. Ovocie bolo stale a dost. Lehatka v pohode dostatok, aj ked sme sli okolo 9:30, nasli sme, bazeny super, tobogany tiez. More dobre, doobeda pokojne, poobede vlny. vacsinou ciste. Miniclub bol tiez dobry, boli tam Bielorusky a Ukrajinky, mile, vselico robili s dtemi, handcrafts, sutaze, tematicke dni, malej sa pacilo. Ponukali tam cabany na polke plaze boli a na mole a pri bazene, od 65-110 Eur na den, potom obsluhovali cely den casnici a nosili jedlo a pitie. Tu uz mali aj sampanske gratis 🙂 Takze celkokvo bola dovca dobra, spokojni sme, aj ked si myslim, ze jedlo a servis bol minus. Titanic ryzuje asi zo svojej polohy a mena, ti, co boli v nom par rokov skor, trvdili, ze byval omnoho lepsi. Aj delegatka. V podstate pytali peniaźe za sluzby a pitie, co bolo v iných hohteloch gratis.
@evulienkaslx teraz ste ma prekvapili...my sme boli v Titanicu, všetko včetne šampanského a značkových alko aj nealko nápojov bolo zdarma... jedla priam namraky, čašníci stíhali, stále čistúčko.... ubytovanie 6 posch.... fakt som prekvapená, zvažovali sme, či aj tento rok nepôjdeme do Titanicu... po Vašej recenzii asi dáme nejaký iný hotel....
@evulienkaslx
@fefe123 tento rok bolo vela a aj v inych hoteloch onak ako po minule roky....
@evulienkaslx este by ma zaujimalo zlozenie hosti? Bolo vela turkov a rusov?
@lauraa vela Turkov , mam pocit aj 80%, potom Britov, Slovakov, Nemcov a ine, ale mam pocit, ze aj ti , co sa hlasili napr. k Nemcom, Holandanom, ci Francuzom boli tureckej narodnosti (rozpravali tur. a aj tak vyzerali)
Ahojte, rada by som sa poradila s babami, ktore boli na dovolenke v Grecku a Turecku, ktory hotel by poradili. Chodili sme doteraz do Turecka do Lary, kvalitne hotely, tak sme trocha narocni. Chceli by sme ale vyskusat Grecko. Aky hotel je kvalitny, dobra strava, plaz, ubytko, blizsie k letisku? Rozmyslame nad Creta Maris, Lindoss Princess, Lyttos Beach. Pripadne ake su vase tipy? Aby sme neboli sklamani. Ci planujete dakto Tur.? Vdaka
@evulienkaslx ak ste nauceny na Laru tak potom grecko co sa tyka slzieb budete sklamani 😊 more maku greci podla mna krajsie ale sluzby AI slabsie. Boli sme na Krete v knossos royal village a na pelopomeze olynpiam village obe pod vlajkou Aldemar. Ak privries oci da sa. 😊😊😊😊 v turecku sme boli 4x side, 2x v Lare v delphin imperial a teraz v maxx royale v beleku. U nas je top prave delphin.

@lauraa este sentido turan prince side