icon

Dovolenka Turecko 2016

miroslavab13
31. máj 2016

Ahojte plánujete dovolenku pri mori ? Rozmýšlali ste nad Tureckom ? Cestovky majú dovolenky za dobré ceny len na druhej strane čo sa tam stalo minulý rok a migranti ... aký máte na to názor?

roskovaevka
13. júl 2016

@erjona dakujem za ochotu

belaanabela
14. júl 2016

@evulienkaslx čo ja viem :0) nehovorím nebolo tam zle to nie.Ale hotel je prezentovaný ako luxusný,a i na turecke pomery je ale mali sme pocit že na všetkom sanuju.Načo zavádzajú jemn.pieskom a pozvolnym vstupom do mora...to som vobec neochopila.

evulienkaslx
14. júl 2016

@belaanabela ideme do Baia Lara, aj tak uz neboli volne ine hotely, co sme chceli, tak sme zobrali tento. Ideme zajtra, snad bude OK.

oliverceky
14. júl 2016

@evulienkaslx Aj my zvažujeme Baia Lara, potom poprosím info a peknú dovol!

baumka
14. júl 2016

@belaanabela s tými časmi otvorenia tobogánov je to v Turecku hádam v 95% hotelov,sú na to nejaké smernice, o tom som čítala dávnejšie,takže už si nespomeniem,kde.

Z väčšej časti je to vina niektorých našich ck, ktoré napíšu do informácií to,čo im pomôže daný hotel predať. Tak napríklad všade v Turecku bývajú raňajky od 10:00-11.00 už skôr kontinentálneho charakteru,t.j. nie sú žiadne omelety,palacinky a iné bonusy,pretože hotel už pripravuje obed a tam už presúva aj kuchárov a podobne. O tomto napr. sa v popise nemeckých ck píše,teda,že raňajky po 10h sú už obmedzené. A pozrela som ako píšu o pláži Adalye Elite nemecké ck a našla som,že píšu ,že je tam štrkopiesok,takže ak je v popisoch našich ck piesok,tak je to výmysel. Napríklad 1-2-Fly alebo TUI zvyknú napísať,že do mora je pozvoľný vstup,ale pri tomto hoteli to nepíšu,tak je jasné,že taký nebude. Niekedy zvyknú napísať ,že odporúčajú obuv do vody pri hoteloch,kde slovenské ck nič také ani nespomenú.
Preto ja si už nečítam info k hotelu od našich ck. 😒

baumka
14. júl 2016

Ešte napíšem,že napr. Tiptravel mal pár mesiacov dozadu mylnú info napísanú na svojom fb,že hotel Royal Alhambra sa nachádza vedľa Royal Dragonu,a že sú priamo v Side. čo nie je vôbec pravda,je to tak 40 min pešo po pláži. Tak som im to napísala a miesto opravy tejto chyby, môj komentár vymazali,ale svoj neopravili a ani si to neoverili. A stačilo si pozrieť google map,ak mne neveria. Na nemeckých stránkach ti ešte aj poďakujú,ak by sa niečo také stalo.

roskovaevka
14. júl 2016

My chodievame s globtourom už pár rokov, zatiaľ sa nám nestalo, že by hotel nezodpovedal popisu, vacsinou zodpovedal, prip. bola skutočnosť ešte lepšia ako uvedené v katalógu.

belaanabela
14. júl 2016

@baumka takto pochodili sme už čerta dábla 😉 takže vieme porovnávať, vieme že nikde nefičia non stop tobogany ale tu ozaj boli viac vypnuté ako zapnute, neviem o akých smerniciach píšeš ale asi nie su veľmi smerodajne kedže hotel vedla ich mal vždy ešte vyše hodiny pustené.
Neskoré ranajky tu fungovali tak že len čo ostalo s ranajok "zbytky" už ani tu obyčajnu salamu pomaly nedokladali.
Min. rok sme boli na Sever. Cypre čiže okupovanej tureckej časti a tam to normalne fungovalo i po 10hod. Luxusný hotel ako sa prezentuju by mal mať i luxusne služby 😎 to je môj názor, potom načo 5*Hotel,ved hoc kde na ubytovni 3-4* daju niečo na raňajky.
Popis pláže s hydrotúre je jasne napísaný čierne na bielom :
nádherná piesková pláž • pozvoľný vstup do mora

čo sa týkalo info čerpali sme len s CK a ich info kedže hotel v čase nášho odletu fungoval len nieaké cca.2 mesiace

belaanabela
14. júl 2016

@evulienkaslx Baia Lara je úžasny hotel s nami rodina čo bola na Hotely ho mali buknuty len sa tam v tom termíne nedostali že je total plný tak všetci skončili u Nás v hotely.
Nehovorím dovolenka bola fajn, Turecko splnilo očakavania Ale je tam stale to Ale.

Ja som mojej 3roč. dcere naslubovala tobogany,discotéky a teda kedže ma ešte len 3r. logicky chodí poobede spávať dokonca sa sama pýtala čo bola unavena s vody slnka, a večne sme asi tak len vystihli 20min. fungovania tobogánov...a discoteka bola asi tak 4-5 pesničiek a koniec potom tam odovzdavali veci s mini klubu čo si vätšie deti robili.

Prajem peknú dovolenku

baumka
14. júl 2016

@belaanabela však ja ti verím,že si scestovaná,prepáč,ak to vyznelo,že ťa poučujem,ja to píšem aj pre tých,čo len čítajú. Čo my chodíme do TR,tak tie tobogány bývajú 2h doobeda a 2 h poobede.
JAsne,že luxusný hotel by mal mať všetko luxusné,nedokladanie salámy je fakt dosť veľká chyba,to by som sa aj ja ozvala priamo v hoteli,že čo máme teda jesť. Nezohratý nový hotel-nezohratý personál,to tak býva,že niekde to krachne. No a ešte teraz ten krízový rok,tak je to jasné,že sa to mohlo niekde odraziť....

Mňa by zaujímalo,že tie žienky čo chodia do Lary,či mali tiež pri svojich hoteloch takýto piesok a vstup do mora. Zaujíma ma to čisto z osobného hľadiska,lebo v Lare sme ešte neboli a všetci ju chvália. Dám sem aj fotku,čo som našla.Hádam sa niekto ozve,ako to bolo pri ich hoteli v Lare s pieskom a vstupom do mora.

https://media.holidaycheck.com/data/urlaubsbild...

belaanabela
14. júl 2016

@baumka v pohode 🙂 ide len o to že sme sa na dovolenku moc tešili,veď kdo nie šli sme na 8dni 7nocí nakoniec klasický to dopadlo na 6dní o.k.neva ale ozaj keď to tam všetko povypinali to bol mŕtvy rezort doslovne Nuda, a to ja som veru neni narocna,nepotrebujem animatorovanimatorovma bavili.
A na to sú dobre recenzie že to tam ludia nápisu polopate,načo sú nám bajne popisy s katalógu.

oli18
14. júl 2016

@belaanabela zatiaľ čo tu mlátiš slamu, mohla si mať už napísanú oficiálnu sťažnosť na cestovku. Evidentne vás podviedli. Ja som bola v TR 2x a to bol raj na zemi. Pozerala som aj tvoj hotel, má 5 hviezdy, toto si nemôžu dovoliť! Ale tu sa vyrozprávaš a rázom ťa prejde zlosť 🙂

belaanabela
15. júl 2016

@oli18 ja žiadnu zlosť nepocitujem!? ...upokoj sa všetko je o.k. i budúci rok plánujeme Turecko :0) že mlatim slamu,si pobavila 😎

lasicka2
15. júl 2016

Takže my letíme až 26-teho zo Sliaca..Ideme cez Fifo ešte som o nej nepocula tak hádam bude všetko ok

roskovaevka
15. júl 2016

@lasicka2 My sme na Sliac prilietali s poloprazdnym lietadlom, bolo nás tam cca 45 zo 150 😀

oli18
16. júl 2016

no čo tam nové v Turecku? Viete o tom nevydarenom prevrate?

fifibela
20. júl 2016

@belaanabela prečo?..jednoduchá odpoveď dobre sa to predáva... 😀 😀 😀

janula0910
21. júl 2016

My ideme teraz v sobotu 23.7. Z Bratislavy do rubi platinum5* nahodou sa nenajde niekto kto ide tiež... 😉

zuzana8
21. júl 2016

@janula0910 potom prosím napíš ako ste sa mali, ja by som chcela ísť s dcérou v auguste...len mám trošku obavu🙂 Vďaka

janula0910
21. júl 2016

@zuzana8 ved to a ja mam obavi preto sa pytam ci nejde nahodou niekto tiez ...take zmiešané pocity s toho idem s muzom a 4 dcerou a normalne chut to aj stornovat:(

janula0910
21. júl 2016

@nikalentilka a kam letite??my letime z BA do rubi platinum tiez 23.7.

matusko0404
21. júl 2016

@janula0910 stornovať ťažko..90 alebo 100% storno☹

nikalentilka
21. júl 2016

@matusko0404
@janula0910 my sme mali letiet 23.7. Ale zmenili sme na Grecko nakoniec za poplatok 150€ plus rozdiel v cene

janula0910
21. júl 2016

matusko0404 mam v union zaplatenie poistenie pre storno vratia 80 percent pri chorobe

janula0910
21. júl 2016

@nikalentilka a kedy ste to menili???

matusko0404
21. júl 2016

@janula0910 môžem sa opýtať aké poistenie máte?pri chorobe akej konkrétne?to by trebalo asi aj preukázať nie?resp. je to niečo navyše?my máme klasickú poistku cez cestovku a neviem či to zahrna aj chorobu..

janula0910
22. júl 2016

@matusko0404 union A1 je v tom.zahrnute aj poistenie storna zajazdu co zahrna chorobu uraz statu zamestnania v cestovke nam povedali ze napr keby mala ochorie .no ved neviem ako to spravit je to cele zle alebo aspon skusit posunut termin v cestovke ale o tyzden a nasledne zmenit destinaciu ale ci budu taky ustretovy?

nikalentilka
22. júl 2016

@janula0910 v utorok a letime dnes

janula0910
22. júl 2016

@nikalentilka a aky si udala dovod?

nikalentilka
22. júl 2016

@janula0910 nestabilna situacia v Turecku