icon

Dovolenka v Bulharsku s deťmi

janet24
23. mar 2012

Ahojte mate niekto skusenosti s dovolenkou v Bulharsku s detmi ?Potrebujem poradit destinaciu vhodnu pre male deticky nejaky privat blizko mora a piesocnu plaz.Vdaka

fubinka
11. júl 2012

ahojte mi ideme teraz v piatok na Slnečné pobrežie hotel aparthotel Poseidon***, mate niekto skusenosti, ako je to tam s kupovaním detskej stravy a plienok na okolí

luckagu
11. júl 2012

@gabika783 Ahoj my ideme do nového hotela Blíženci, a je veľmi blízko severnej pláže cca 80 m a do centra okolo 350 m.Nemá síce bazén ale nám to nevadí.Vraj je dobrý aj Opál 150m od mora.Ahoj

gabika783
11. júl 2012

@luckagu a cez akú CK idete a koľko Vás to bude stáť?.. Dík

gabika783
11. júl 2012

@luckagu a máte stravu? to sú apartmány však

luckagu
11. júl 2012

My ideme cez CK mireks z Košíc, ideme autobusom, ale majú zaujímavé ceny aj letecky a stálo nás to 755 eur bez poistenia , to máme celoročné cez banku /first minute/ pre 2 dospelých a dve deti, bez stravy ale môžeš si priplatiť raňajky vo vedľajšom hoteli.My sme si nedávali raňajky, tam nemáš problém sa najesť. 🙂 Už len 5 dní.............. 🙂 🙂 🙂

sjusiquatro
11. júl 2012

@petkave Ďakujem pekne za info....tak si to užívate to je hlavné tak to má byť 🙂 akurat som čítala čo sa nesmie brať do lietadla...a kde ste menili peniaze?a kde chodievate na obedy a večere do reštiky, či aj v hotely sa dajú kupiť?pozerala som ten Quenn Nelly a ma aj dobré recenzie... 🙂 tak uvidíme čo vyberieme .....

lienka3105
12. júl 2012

@tessa som rada,že som našla niekoho,kto bol v tomto hotely,lebo tento rok sa tam chystáme my ako rodina.Zatiaľ som čitala,len v celku pozitívne hodnotenia,tak sa teším.V Bulharsku sme zatiaľ boli 2x a to v Sozopole a bola som max.spokojná.Samozrejme nevyrovná sa to napr.Grecku,ale kto nie je veľmi náročný tak mu nevadí ani Bulharsko.Chodili ste na platený usek pláže,alebo mimo?Čítala som,že uteráky a osušky vymieˇnaju každý deň,je možné si osušky zobrať na pláž,alebo musím ťahať z domu svoje?

tessa
12. júl 2012

@lienka3105 my sme osušky mali svoje, tie hotelové sa z pravidla neberú z hotela von 😉
A na pláž sme chodili na platenú...platili sme si vždy za jedno lehátko 5 LEVA (alebo 7Leva, teraz sa tu neviem zhodnúť s mužom 😀 ) , ale naň sme si dali všetko,my sme si vždy brali hneď v prvom rade, lebo moji chaloši vždy stavali hrady z piesku, tak som naše veci chela mať pod dozorom 😉

lienka3105
12. júl 2012

@tessa rozumiem,všade sa píše,že je to 7 leva,ale osobitne 7za lehátko a 7 za slnečník,teda 14 leva na deň/osobu.My sme piati teda za 8 dní pobytu je to 560 leva t.j.280€,to teda nie,ideme autom,tak si vezmeme aj naše slnečníky a budeme na neplatenej časti pláže.

tessa
12. júl 2012

@lienka3105 áno, tuším 7 leva to bolo..ale my sme na lehátku ani neboli..len kvôli veciam sme si ho brali.. A popravde, tá neplatená časť je dooosť od mora, je oddelená takým špagátom.. No tak ale vy si zase môžete jeden druhému postrážiť veci.. My máme malé deti, tak preto sme bývali na tej platenej pláži..

petkave
13. júl 2012

@sjusiquatro peniažky sme si menili až tu. Sú tu banky, zmenárne, ale aj v hoteloch sú ochotní na recepcii. Kurz je cca. 1.90-1.93 leva = 1 €. Raňajky máme na hoteli, obedy a večere si chodievame kupovať - reštiky, fastfoody, je tu toho kopec. Bolo by mi ľúto, keby som "musela" jedávať iba v hoteli a nemohla som vyskúšať všetky tie ostatné dobroty z iných reštík 😀
@tessa tu v Primorsku je to 6 leva za slnečník + 6 leva za lehátko. My sme si slnečník kúpili za 9 leva a ostane nám! Veď si predstav, keby sme každý deň platili 12 leva, tak to minieme kopu peňazí iba za slnečníky a lehátka. Inak, tu je to tiež samá platená pláž, ale dá sa v pohode nájsť miestečko aj pre "neplatičov" 😀

julinkag
14. júl 2012

ahojte, tak sme sa vratili z Bulharska, dovolenku mame za sebou, tak strucne opisem, ak by ste sa tam niekto s detickami chystali 🙂 my sme boli v hoteli Korona - Sveti Vlas. Hotel-cisty, upratovali ho pravidelne, avsak velmi male izby, kupelna miniaturna, trcia zo steny kable olepene lepiacou paskou, zastrcky vytiahne jednoducho zo steny aj male dieta, koberec v izbe (to su veci, ktore mi vadili), a este neporiadok na uliciach-opadky, a spaky od cigariet pozapichovane na kazdom centimetri v piesku na plazi (to zial robia turisti). ALE teraz to POZITIVNE, toho bolo tiez vela: hotelovy bazen fajny, velky, voda v nom cista, kazde rano upratovali okolie bazena, pri slneni na lehatkach hotelovej terasy sa divate na more, velmi blizucko k moru - len 2 minutky pešky, dcerke (3-rocna) sa pacilo, v mestecku Sveti Vlas su aj pekne upravene ihriska pre deti, mestecko je fakt velmi pekne,male, ziadne diskoteky (to mi vyhovovalo, ten klud, bez opitych,vyvadzajucich ludi na uliciach, takze to bolo tiez super), plno obchodikov so vselicim, ceny ako u nas, nieco aj lacnejsie, JEDLO-chutne, velke porcie, lacne, restauracie v meste a tiez i hotelova restauracia - pekne, upratane, obsluha mila, hovoria ciastocne po anglicky, a velmi sa dobre da dorozumiet po rusky, kedze je tam cim dalej tym viac ruskych turistov. Co ma prekvapilo, i ked v restauracii zaokruhlite, personal (stalo sa nam to na 2 miestach) si este zaokruhli podla seba, a tiez aj v potravinach-supermarkete, si zaokruhlia a drobne vam nevratia (to sa nam stalo 4x), ale nevadi, ved clovek je na dovolenke 🙂 My sme boli na zaciatku sezony, takze bol klud aj v noci, az na poslednu noc, ked do nasho hotela prisli autobusy...s polskymi a ruskymi turistami, tak tam sa do 4-tej rano tu noc nedalo spat, to vsak zalezi od toho, aki turisti prave v hoteli su. Delegat nam na zaciatku povedal, ze "uzite si pokoj kym nepridu ruski turisti, lebo nevedno kedy pridu" 🙂 toto posudit neviem, lebo cez den neboli ziadne problemy, a ta jedna noc, ktoru sme zazili ze žurovali do rana do 4-tej, ta nam uz tak nevadila, kedze sme skoro rano odlietali. Ak by sa to vsak malo opakovat viac noci, tak to by som tak asi s humorom nebrala 🙂 VCELKU-zalezi od toho, kto je na aky standard zvyknuty-vhodne pre rodiny s detmi podla môjho nazoru ciastocne-kvôli neporiadku na uliciach a na plazi, avsak deti to az tak nevnimaju ako jedna poriadkumilovna mamicka 🙂 Dcerka si pobyt vychutnala, hlavne hotelovy bazen (pozor vsak na bezpecnost, ostre hrany, kovove zabudovane barove stolicky v detskom bazene, treba byt pri dietati ked sa tam hra), MORE bolo cely ten tyzden pekne, ciste, teple, vychutnali sme si ho. 🙂

nika.r
17. júl 2012

Ahojte,
Dnes sme sa vratili z dovolenky v Bulharsku, tak tiez prispievam zazitkami. Boli sme na Slnecnom pobrezi, more krasne ciste, voda celkom tepla, ani deti nemali problem sa namocit, akurat sme vychytili par dni vacsie vlny. Plaz bola tiez cista, deti sa uzasne vyhrali v piesku. Obcas nejaky spak, ale to uz je tiez vizitka turistov, smetnych kosov bolo dost. 😠 Slnecne pobrezie sa nam vekmi pacilo, sice bolo trosku rusnejsie ako sme zvyknuti, ale akosi nam to nevadilo, ani detom, praveze sme ocenili, ze vsetko bolo dostupne, pokope a otvorene do noci. S detmi sme dlho pobede spali a vecer chodili este na prechadzky, aj dcerka nam trosku ochorela, takze sme nesmeli kvoli liekom na slnko a dalo sa vela pochodit a zazit aj bez slnenia a kupania. Premava tam vlacik, blizko hotela sme mali minigolf, nafukovaci hrad, boli sme aj autobusom v historickom mestecku Nessebar. Pozreli sme si pristav, zrucaniny. Priamo v hoteli prebiehali aj nemecke animacne programy, ale mohli sme sa aj my zapojit, nikto nas nevyhanal, mohli sme sa aj v ich detskom kutiku zahrat s hrackami.
Pre nas idealne miesto na dovolenku s detmi - ciste more, cista plaz, piesok, muslicky, mnozstvo obchodikov na akzdom kroku, vela sprievodnych sluzieb a atrakcii za primeranu cenu. 🙂

nika.r
17. júl 2012

@fubinka na Slnecnom pobrezi je velmi vela obchodikov, plienky nie su problem. Stravu myslis nejake hotove prikrmy vo flasiach? Take som velmi nevidela, mozno nejkaa ta ovocna vyziva by sa nasla, ale ani sme take nehladali, tak neviem s istotou povedat, mozno aj boli. Bezne v obchodikoch sme detom kupovali nejake tie suche keksy alebo potom ovocie v stankoch, toho mali na vyber velke mnozstvo. Ae vsimla som si viacero restik, ze mali vyvesenu tabulu, ze ponukaju aj detske menu. My sme pri detoch velmi ocenili all inclusive, vzdy sa dalo vybrat nieco, co zjedli. Neviem si celkom predstavit, ze im objednam v restike a nezjdeia to, lebo to sa nam casto stava, ze im trva, kym si zvyknu, ze su na dovolenke a neje sa domace jedlo. To by boli nonstop hladni a ja nonstop nervozna, ze nic nejedia.

natalii6
19. júl 2012

ahojte my sme sa v sobotu vratili z Bulharska tiez sme boli na slnecnom pobrezi(hotel azurro) ale my teda nemame ziadne pekne zazitky 😠 more same riasy ☹ za celych 11 dni sme boli pri mori len 2x nas starsi syn akonahle sme zabocili k moru zacal plakat ☹ co sa tyka hotelu ja by som ho nazvala skor ubytovna nez hotel okrem bazenu tam nebolo nic a to sme si pytali hotel kde maju animacie pre deti a vyhlad na more a miesto vyhladu na more sme mali vyhlad na trhovisko a restiky a o animaciach sme mohly len snivat..jedlo v restike katastrofa slane a kolkoxrat spalene a hygiena im teda nejako nic nehovorila..pytala som si detsku stolicku pre maleho a tak zasusene kusky jedla a oni mi to kludne isli dat tak som im vynadala a uz som viac nemala zaujem ju pouzivat 😠..mali sme all inclusive a ked sme sa chceli najest museli sme sa najest vonku 😠.. tak ako pise nika.r mestecko je velmi rusne hudba tam hraje minimalne do pol druhej v noci obchody su tam otvorene nonstop a v stankoch maju aj mlade opice 🙂 ..viaceri ludia mi vraveli ze v Bulharsku je o polovicu lacnejsie ako na Slovensku ale teda ja som si to nevsimla lebo ceny maju ako mi a daco aj drahsie..ked som videla ine hotely a tie animacie co tam mali a vseliake tobogany az mi srdce plakalo 😢 a po 5 dnoch nasho pobytu prisiel zajazd mladych nemcov tak ty co tam robili to bolo nieco neunosne bordel a hluk celu noc 😠 ..takze nasa dovolenka bolo jedno velke sklamanie a zbytocne vyhodene peniaze 😝 ☹ takze hotel AZURRO nikomu neodporucam najme nie rodinam z detmi 😝

natalii6
19. júl 2012

a este ma zarazilo ze idete z mora a ziadne sprchy!!!!!! 😠

natalii6
19. júl 2012

@fubinka ahoj jedlo pre deti tam maju nie v kazdom obchode ale ako je tam MC donald tak pri nom je obchod a tam ho maju a aj ine veci pre deti

natalii6
19. júl 2012

@paka ahoj my sme tiez chceli ist do kotvy a nakonice sme isli do azurra(co sme spravili velmi zle) a tiez lutujem ze sme isli do Bulharska lebo minuly rok sme boli v Chorvatsku a to sa neda ani porovnat ☹ aj ludia su tam taky cudny a hlavne co sa tyka personalu tak to je bez komentara 😠

billam
19. júl 2012

Ja som tu uz dávnejšie pisala, že Bulharsko nikdy v živote a vela bab sa do mna obulo....Bulhari sú 20 rokov pozadu...sama spina, klamstvo, fakt cigansky narod...odvtedy len do Turecka, to sa fakt nedá porovnať.

marrrrrry
21. júl 2012

@billam ja sa do Vás neobúvam ale pre mňa je Bulharsko druhý domov... a to niesom špindíra ani cigánka ... boli sme tam teraz od 6.7. do 17.7 ... bola som pred troma rokmi v Chorvátsku a na další rok v BUlharsku prvý krát a odvtedy som si hovorila že nikam inam nepojdem a po tohtoročnej dovolenke som si istá že Bulharsko nám vyhovuje vo všetkých smeroch ... ale je pravda žeby som skúsila možno raz Turecko ktoré si jedna čast chváli a jedna nie ... ale to je so všetkým ...

luckagu
21. júl 2012

Ahojte , tak sa hlasim z Primorska, sme tu už od stredy, počasie úžasné. Promenáda super dlhá, plno reštaurácií, veľa atrakcií pre deti, akurát ma trocha sklamalo veľa kameňov pri vstupe do mora a skoro stale je červená vlajka na niektorých úsekoch žltá kvôli vlnám. Aspoň tak je to na sevrnej pláži.Inak Primorsko sa nám páči, ale asi viac sa nám páčilo minulý rok v Ravde.Uvidíme do konca dovolenky, hlavne kvôli tým vlnám.

janulabj
21. júl 2012

sto krat radšej pojdem do BG ako chorvatsko.

billam
21. júl 2012

No my ani Bulharsko, ani Chorvatsko...jedine Turecko.

janulabj
21. júl 2012

@billam jasan každy ma niečo čo mu vyhovuje, ak turecko tak 5* jedine.ale hej aj ta sme boli a super.

marrrrrry
21. júl 2012

Pripájam sa kedže sme po tohtoročnej dovolenke v Bulharsku 🙂 Tento rok sme boli aparthotel Bay *** pomorie ... moje pocity ? najkrajšia dovolenka za posledné tri roky ... hotel pekný ... doladia urobenie parkoviska pred ním a je to super !!! 🙂)) izby velké s kuchyn.linkou nakomplet zariadenou ( mikrovlnka,riad,hrnce,touster,kanvica ,šálky , poháre no všetko ..) dokonca som si v skrini našla žehličku a žehliacu dosku keby tam je ešte práška ostanem tam asi bývat 🙂)) čistota izieb každých 7 dní sa menilo postelné prádlo a každe tri dni uteráky ,samozrejme ak bol problem vymenilo sa skorej ... boli sme bez stravy v hotelovej reštike sa dalo vybrať aj najesť ... čo sa týka obsluhy asi 6 ludí hlavne dievčat uplne super a jeden dilinko max.neochotný netreba si ho všímat nemal tringelty jeho chyba 🙂)) ... voda v bazenoch čistá teplotne primeraná virivka funkčná -))) ... pri bezénoch pre deti hračky verejné pre všetkých ... na recepcii nebol problem ochota pri meneni penazi...delagátka bola výborná poradila a narovinu povedala čo jest čo nie ...kam ist kam nie ...odporučila výlety atd ... chválim ju !!! ... vzdialenosť pláže od hotela 5 minut čo je úplne super ...pláž čistá plná mušlí to som ešte nevidela tolko mušlí 🙂)) bary na pláži troška slabšie ja som ich nevyhladávala tento postreh mala dalšia moja spoluučastnička dovolenky 🙂 more teplé čisté ...zažily sme krásne velké vlny to bola paráda pre môjho syna sa vybláznil ... na pláži slnečník 5leva na ďen čo je 2,5eura ...potom je možnosť zobrať si dve postele so stolikom a je to celé pod takým slamenným altánkom to vychádzalo 40leva čo je 20e na ďen ...alebo slamenný slnečník stolík a tri sedacie vaky za 30leva naďen čo je 15 eur ... alebo si ako moja kamoška zakúpit za 10leva čo je 5 eur svoj vlastný slnečník... pláž sa každý večer čistila ... koše boli nablízku ... ked si niekto stažuje na bordel hold robíme si ho sami ...☹ ...ale tu na našej pláži neporiadok nebol ... kukurička sa na pláži predávala po 2 leva čo je 1 euro bola chutná ... čo mna zaujalo bol dvojfarebný piesok klasický bledý a čierny kedže nedaleko je možnosť využitia liečivého bahna ktoré sme aj využily pripájam fotografie ... tak to mna velmi očarilo zobrala som si dokaz aj domov 🙂)) mesto je kuštinček nieje problem si niečo kúpi´t...ceny jedla lacnejšie ako u nás ...oblečko to isté jak u nás ...čo sa oplatí su kabelky š, štky , okuliare a takého hovadinky 🙂 navštívili sme opať ako min.rok Nessebar je nádherný odporúčam !!! a aquapark paradise najvačší v Bulharsku jednoznačne odporúčam !!!

https://www.youtube.com/watch?v=BIgIbk8eH14

... čo sa týka ludí samá ochota ... nemožem sa v tomto smere absolutne stažovať !!! Chodíme autom z Hlohovca je to cca 2800km ... čo sa týka cesty je bezproblemová tak ako aj min.rok aj tento rok ( okrem dvoch kolon) cesta prebieha max.v poriadku netreba sa báť ...normálne je za hranicami jedna velká pumpa kde sa ludia rozložia a spia 🙂)) Prvý krát som odskúšala aj výber z bankomatu ak vyberáte z inej ako sv ojej banky rob í poplatok 5eur ... inak sa vyberá v pohode a tak som sa bála že čo to ako bude 🙂)) Celkovo hodnotím dovolenku za najkrajšiu na akej som doposila bola ... Určite tam ideme aj na další rok ... tolko môj postreh ale sto ludí sto chutí 🙂 Pripájam pár fotografii...

lucinka1104
21. júl 2012

Ahojte nejde niekto zajtra autom do BG my ideme už sa tešíííííííííím

marrrrrry
23. júl 2012

@lucinka1104 ZOBETE Máááááááááá 😀

isis
24. júl 2012

Ja som bola uz druhykrat v mestecku Obzor, Bg. Vratili sme sa v sobotu. Je to mestecko male, ale krasne upravene, so vsetkymi moznymi atrkciami.Apart hotel Casablanca. Max. pohodlie, hygiena - kazdy den ciste uteraky, viackrat postelne pradlo, uteraky dokonca s vysitymi menovkami hotela. Chodime cez hechter a vrelo odporucam. Na bulharov nedam dopustit. Nikdy by som nesla do resortu nadovolenku...ved prechadzka ulickami primorskeho mesta alebo mestacka je nezamenitelna. Len si treba dobre vybrat cestovku a destinaciu. Co mal hechter napisane v katalogu, to sme aj mali. Nic viac ale ani nic menej. Takze spokojnost na 100%.

marrrrrry
24. júl 2012

@mirko ahojko poplatok urobil 5 eur a zvládla som výber 🙂
@zade ahojko potom poprosím info ako bolo ... tento hotel som videla celý pri plavbe lodou vypadal nádherne ... ale svokra jak išla v lietadle s nejakým pánom čo bol ubytovaný v nom povedal že nikdy viac ...tak ma zaujíma ako to vypadá zvutra ... a či tam nieje moc ludí pokope ☹ lebo to vypadá fest velk éééé ...diki

nika.r
24. júl 2012

@natalii6 skoda, ze mate take spomienky ☹
keby nebolo choroby nasej dcerky, tak poviem, ze vsetko uzasne. My sme boli v hoteli Nessebar beach a personal bol uzasny, jedlo skvele, aj pre deti sa dalo vybrat, hotEl cistucky, kazdy den upratovali, pocas pobytu nam asi trikrat uteraky vymenili, aj spolocne priestory kazdy den upratovali, lestili okna, vsetko fakt super. Asi naozaj vela zalezi aj od hotela, my mame na Bulharov spomeinku ako na velmi priatelskych a ochotnych ludi. Ziiju z turistickeho ruchu a vidiet na nich, ze sa snazia. Aj animacie v nasom hoteli boli, nie slovenske, ale aj na nemeckych sme s amohli zucastnit, nikomu to neprekazalo, aj deti sa mohli zahrat v ich detskom kutiku. Tie sprchy na plazi sme si tiez vsimli, ze nie su, tiez nas to zaskocilo, ale kedze hotel sme mali takmer na plazi, neriesili sme to.