Dovolenka v Chorvátsku 2013 s malými deťmi
Ahojte, po dlhšom čase by sme chceli ísť v lete 2 rodiny s 3 malými deťmi (6, 3 a 2 r) na dovolenku do Chorvátska. Radi by sme išli autom a bývať by sme chceli na private, teda v súkromí a blízko piesočnatej pláže. Nereálne? Radi privítame všetky vaše postrehy, skúsenosti, tipy na zaujímavé destinácie a aj info o dobrej cene za takúto dovolenku. Po istom čase na materskej človek stráca reálnu predstavu, koľko na dovču našetriť. ďakujeme 🙂
Keby to bolo o tyzden neskor tak by som isiel hned
takze sme sa vratili vcera z Tucepov. boli sme autom. Ak chcete niekto nejake info, rada poskytnem. mnohe info tu na MK su nejasne, skreslene, ako napr o tom, ze platba kartou a ENC brana je v tom istom priestore. plati to len pri ceste naspat pri Zahrebe. pri ceste tam to tak nieje.
Boli ste niekto v Punate? Pritrafilo sa nam celkom pekne ubytko, len trochu vaham, lebo sa mi mari, ze som kedysi citala, ze vstup do mora je tu veeeeelmi pozvolny a este po 150m je stale voda po pas. Alebo sa mylim? Mame male deti, len mna to trosku odradza 😒
ahojte, o dva tyzdne ideme s rodinou a s pol rocnym syncekom prvykrat do Chorvatska a chcela by som sa opytat, co sa tm oplati kupit, co je tam lacnejsie ako u nas. dakujem
Ahoj holky,
taky bych se ráda zeptala, co si nejlépe přivézt jako jedlý suvenýr? Ráda vařím a zkouším nové věci a proto si z cest většinou dovezu nějaké koření a různé místní laskominy 🙂 Co by nám v Chorvatsku nemělo uniknout?
@pajik82 nieco pre teba-malynakup, vsetko je dobre. sackovu polievku neber vazne, lebo som ju tam varila, vsak rodina nemusi mat kazdy den slepaciu, ze ano 🙂
inac som si doviezla olivovy olej, olivy, vselijake sladkosti, strudlicky, odporucam slane tycinky plnene arasidovym maslom. fajnove su tie burky - syrovy, jablkovy, bagety s olivami, karlovačka sunka, mortadely, tie klobasticky som opekala k cuketovemu privarku so zemiakmi zahustene ovsennymi vlockami - 40 min. jedlo aj so struhanm zeleniny... a tiez som aj ako darceky som dovieza vselijake cestoviny a oblatky Jadro - kokosove, kakaove - su velmi chutne. my rozdavame iba jedle darceky, ziadne strediskove suveniry...
jaj a este som si na rok nakupila cervenu lupanu sosovicu.
proste mne staci ist do supermarketu plodine a za chvilu miniem majand 😀
kto by mal este oneskorene zaujem o dobry typ na ubytko, celkom slusny 2 izb. apt v dedine Poljica. izby velke, uloznych priestorov habadej, chladnicka s mrazakom, klima, pracka, velka terasa + dlhy balkon, k moru 150-200 m. a k tomu naozaj mila domaca babka Jela 😉 pani namm davala rajcny a cibulu a detom vzdy nieco sladke, + nejaku tu orechovicu za kalisek 😎
vyhlad na more trosku slabsi, mali by zhodit strechu z toho oranzoveho domu 😀... plaza pozvolne klesajuca do mora, maly makadam, v obci 2 obchody, 1 restika. mali sme tam pizu - chutna, dobra rychla obsluha. trogir tak cca 10 km. kontakt do IP 🙂
miesto velmi dobre a kludne pre rodiny s malymi detmi.
Dobrý večer...my sme rodinka z Prešova...a chceli by sme ist na našu 1. spoločnu dovolenku...do Chorvatska autom
s 2 detmi...vek 5,5 a 1,5 roka...poradte nam nejaké destinacie kde cesta netrva viac ako 10 hodin...a da sa ubytovat...priamo az tam...apartmán by sme chceli najst....varit si chceme sami...vopred dakujem všetkým mamkam ,ktoré nám napíšu poradia.
Dobrý večer...my sme rodinka z Prešova...a chceli by sme ist na našu 1. spoločnu dovolenku...do Chorvatska autom
s 2 detmi...vek 5,5 a 1,5 roka...poradte nam nejaké destinacie kde cesta netrva viac ako 10 hodin...a da sa ubytovat...priamo az tam...apartmán by sme chceli najst....varit si chceme sami...vopred dakujem všetkým mamkam ,ktoré nám napíšu, poradia.
@mimmi27 ahoj ..mi sme boli na Senj- 600km od bratislavy, perfekt.apartman (fakt dobrý), a pláže su tam také domáce, kde chodí asi 30ludi dokopy.-)) Pre rodiny s detmi odporučam je tam klud...
@zuzlicek44
Dakujem pekne za tip ...nejake foto...z plaze...ak mate by bolo fajn.
@mimmi27 môžem niečo poslať ale nie je to pláž ako pláž🙂) to su take ich domace miesta (pláže)..pozri si aj cez web senj, tam sa tiež dozvieš viac... 🙂 a cela dovolenka pre dvoch nas vysla ani nie 400euro 😀
@luci_99 môžem poprosiť o link na u ubytko, kde ste boli ubytovaní? Ďakujem
ahojte, my sme boli posledne 2 leta na dovolenke na Istrii - Rabac. cesta nam trvala z BA cca.10 hodin, co sa dalo. celkovo odporucam,aj ked cez prazdniny je tam trosku masovka. ale letovisko je super, vela atrakcii aj pre deticky - tampoliny, tobogan, bazeny, minigolf, moznost vyletov lodkou, ponorkou atd. pesia promenada do mestecka je kusok, tiez plaze velmi dobre pre deticky aj ked topanocky do vody treba kvoli kamienkom. co sa tyka hotelov, my sme boli v Girandelle a Hedere - pre nenarocnejsich klientov ok, ale my sme dost narocni takze my uz radsej len 4* v chorvatsku 😉 cize v tejto lokalite jednoznacne Vallamar bellevue alebo Narcis, kazdy na inom konci letoviska, ale su fakt super...
Ja odporúčam pre rodiny s deťmi ostrov Krk,mestečko Šilo cca 600km.Piesková pláž,tiché miesto-pre rodiny s deťmi. 🙂
@lilialex my jsme tehdy taky měli 10eur na osobu,ale termín jsme měli 26.6-7.7.,neberte hned první ubytování,chce to vidět toho víc,nám většinou vyšlo to druhé.Už bych nikdy neobjednávala dovču přes net a už vůbec ne přes cestovku,nejlepší je vidět vše na místě,taky jsem se toho poprvní bála,ale teď už ne,proto taky s náma jelo teď tolik lidí,ti tak jeli poprvé a byli z toho vykulení,ale pak max. spokojení 🙂
@nattaly8 tiez by ma zaujimalo na ktoru plaz ste sa chodili kupat 🙂
@ultra ahoj,prosím ťa, môžeš mi to s tým ENC vysvetliť polopate-ako keby si to vysvetľoval blondíne 😀 ideme v sobotu do Igrane (je to až pri Podgore) kde tu krabičku kupiť (to pri Varaždine to je nejaká budka alebo normálne čerpačka?) a aky kredit si vziať? nechceme si tam nechávať zbytočne veľa kreditu.
O.K...kedze som dostal dost dotazov na to aby som opisal lepsie ako a kde kupit ENC...tak tsa trochu rozpisem a pridam aj fotky.....prosim o prepacenie....budu to asi4-5 prispevkov...za sebou...inac neviem pridavat fotky.
Prechod cez MYTNICU (platenie myta a kupa ENC krabicky) - z MR Hranicny prechod
Takze......sme na hranicnom prechode Letenie (stary prechod je Gorican).. (normalne po dialnici - z madarskej dielnice MZ) .prejdeme cez hranicu kde nas kontroluju uz len pasovaci.....po prejdeni hranicnej kontroly....asi po 800 metroch sa jazdny pruh rozdeli na cca 3 pruhy a cez celu vozovku je strecha z budkami a velky napis MYTNICA......to je miesto kde sa pri viazde na dialnicu berie z automatu listok...........aby obsuha pri vyjazde z dialnice vedela kde ste sa na dialnicu napajali a podla tohop vam vyrataju poplatok za prejdene kilometre. Taketo budky....sa nachadzaju na kazdom vjazde a vyjazde z dialnice...takze akonahle by ste chceli opustit dialnicu...muste prejst cez budku..kde odovzdate listok a zaplatite...a opetovne pri najazde na dialnicu si muiste odtrhnut z automatu listok obsluha vedela kde ste sa napojili (bez odtrhutia listku sa Vam nezdvihne rampa..
prva MYTNICA - vyzera takto.....je to stiahnute z google maps - street view -
Pravy pruh je vyhradeny pre tych ktory maju ENC -krabicku................kedze prichadzate a krabicku este nemate tak sa zaradite do dvoch pravych pruhov.....pri budke si odtrhnete listok..zdvohne sa rampa apokracujete po dialnici
Tu vidiet cestu ktora je zjazd z dialnice smer VARAZDIn a v pozadi vidiet oznacene cervenou sipkou to je MITNICA kde som kupil ENC........ale neprechadzajte cez mitnicu ale zastavte pred nou....sleduj dalsie foto
takze netreba nikam daleko chodit...je to hned vedla dialnice...... a po zakupeni ENC sa hned vratite naspet na dialnicu

Dovolenka v chorvátsku na ostrove VIR od piatku 26.7.2013 v apartmáne.
http://villa-maria-barisic.blogspot.sk/2010/04/...
Ubytovanie pre 4 osoby 😉 hľadáme parťákov - 2 osoby vlastným odvozom prípade 1 osoba s nami v aute 😉 Nemáte niekto záujem? 🙂 🙂