icon

Dovolenka v Egypte s 2 ročným dieťaťom

anjelik99
20. máj 2012

Ahojte mamicky chystame sa dovolenku do egypta, do Hurghady, mate neaky vyskusany hotel? dakujem 🙂 🙂 🙂 😎

Strana
z2
959touareg
9. jún 2013

@amouramour
co vidia? napisem ti....cenu vidia. 😉
za taku cenu nemas dovolenku nikde vo svete. ved si len kukni bezne predavaju cca 300-350€ na 8 dni s all a je to konecna cena. ked si clovek uvedomi, ze iba letiskove poplatky stoja 200-220€, tak ani u nas za 100€ na tyzden s all nikde nemas.
ale tahat kvoli tomu tam dieta mladsie ako 3 roky? iba kvoli tomu, ze je to lacne a my ako rodicia chceme dovolenku? ja osobne to nechapem.
ked nemam na europsku destinaciu, tak bud dieta necham doma s babkou, alebo ak ho nemam komu dat,nejdem nikam.
my sme casto chodili s manzelom letecky po europskych destinaciach ked nasa dcera bola malicka, no kedze sa jednalo o letecke zajazdy, nechavali sme ju do 5 rokov doma s babkou. a to bola Europa, nie Afrika. povedali sme si, ze este sa nacestuje s nami dost a ked mam pravdu napisat, clovek si chcel oddychnut od nej na kus, ved denne som s nou mala na MD dost a nie ju este vlacit na dovolenku a tiez somnevedela aka by bola a mne samej by boloneprijemne voci inym turistom, keby mala hysaky v lietadle,v hoteli....a tiez sme sa chceli venovat jeden druhemu, kedze doma sme lietali akolo dietata stale. a viem, ze keby sme ju vlacili so sebou, mozno z dovolenky nemame nic a pohadame sa ako psy tam. to radsej by som sedela doma na zadku. 😒

amouramour
9. jún 2013

@959touareg no ved to, tiez pokladam egypt a tunis ako ciel pre ludi, kt. dosla fantazia🙂nehovoriac o tych ludoch tam, ina kultura je ina kultura a arabi vedia byt pekne otravni...

959touareg
9. jún 2013

@danim
ano akopises. ja to vzdy beriem tak, ze crevne problemy tam chytia kazdeho, beriem to uz v pohode. pokial to nie je faraon. toho som v zivote nemala a ani nedajboze nechcem mat. to uz je clovek vtedy na pokraji celkoveho zrutenia organizmu. ale crevne problemy tam ma takmer kazdy. ked nie tam, tak potom doma. a ak ma to stastie ich nemat,tak nabuduce si ho pockaju a dobehnu. ale ak je to v rovine crev. viroz, tak je to v pohode. nasadis ich lieky a o 1-2 dni mas pokoj. po infuzii za pol hodinku. no ak chytis faraona - amen tma. nastASTIE UZ PO TOLKYCH POBYTOCH tam A VLASTNYCH SKUSENOSTIACH VIEM, CO vtedy robit. kedze som s tym zo zaciatku mavala vzdy problemy, nastudovala som si to, pytala som sa tam roznych lekarov co robit a tak, pisala si s mnohymi ludmi tam zijucimi, so sestrickou Slovenkou,lekarkou Slovenkou tam zijucou , takze uz je to OK.
poznala som aj pripad rodicov, ktori to chytili spolu a to ich chuda 5-rocne dieta sa tulalo samo po rezorte, kedze oni neboli schopni exzistovat. takze na ranajky ho poslali s recepcnym, na obed a veceru tiez, cez den sa tulalo po areali, kedze nevydrzalo samo sediet s nimi na izbe niekolko dni. a X inych pripadov viem pisat. a to nepisem o malickych detoch ked to chyti ich rodicov, nedajboze ked to dostane to dieta......dieta,ktore pred rodicmi kolabuje, v cudzom svete a nevedia mu pomoct. 😔 😔 😔
no to treba vidiet a zazit, aj ked to neprajem nikomu.

danim
9. jún 2013

@959touareg ale inak dovolenka s detmi min vek 1 + 4 mes co sme my boli- bola total pohoda, vyberame tak, ze kratky len ( Grecko ), a hotel do 15 km od letiska.. Zakynthos sme mali 12 km, Kos z letiska 7 min ! 😉 ale my mame ozaj kludne deti, cize celkovy transfer dovca vo velkej pohode, neprehanam. 🙂 Ja viem, ze si to nebudu pamatat do dospelosti, no my sme takym zivotom zili kym sme deti nemali.. tak co teraz mame 10 r nikam nechodit ?? resp bez deti ? ( to potom naco ich mame ?? ) my sme na dovci stastni a nase deti ked nas spokojnych vidia su pri nas usmiate a stastne, ozaj... a o to ide, ze si to v tej chvili vychutnaju. Takze vsetko prisposobit, aby to bolo blizko- a ten kratky let z letiska je pre nas velmi dolezite. My sme s najmensim dietatom boli vo veku 1 + 4 m ( ked uz chodilo pevne samo, nepadalo, jest mohlo ako my cca ), s mensim by som nesla.. ako ty asi myslis male babatka.. lebo to fakt len okolo nich a predsa ina klima.. dovtedy na Slovensku 🙂 🙂

danim
9. jún 2013

@959touareg presne ako vravis.. ako my sme to fakt nechytili.. ale bol to stres, dovtedy sa Egypt nejak len ospevoval, a ze tam je takmer isty faraon som proste nevedela.. nejak bolo ticho o tom..

dovca je o dovolenkovani , nie o strese, ze co ak... lebo tam si das paradajku a mas postarane.. aj z toho !!! nie len z vody- ako si niekto mysli, ze sa napije- to ani nemysliet..

a presne v hoteli su dr.. ale ten pohlad na nich.. lebo fakt uplne iny svet.. no tu sa nam o tom pise uplne inak.. ako ked sa tam zrazu clovek ocitne... a hrozi, ze to chyti.. lebo vravim z hocicoho.. z nakrajaneho salatu.. cokolvek.. 😒

a ak by to dostalo dieta- tak to fakt nie je sranda a toto je tu dolezite si uvedomit

959touareg
9. jún 2013

@danim
jasne, europ. destinacie su podla mna OK aj s malymi detmi, sice ja osobne by som letecky nesla s malymi detmi ani tam. ale je to v pohode, klima ako u nas, cistota vsetkeho tiez, strava detto. ak sa nieco stane lekarska starostlivost je tiez v pohode, kedze je to eur. stat. 🙂
sice lekarska starostlivost v Egypte je tiez super. ako povedal jeden pan - Cech pri odchode odtial,ked si musel s manzelkou polezat v nemocnici 4 dni tam....povedal, ze odteraz sa bude modlit, aby ked ochorel, bolo to prave v Egypte a nie v Cechach. takze tak nejak to ponimam aj ja. sama som na vlastnej kozi zazila x lekarov tam, aj nemocnice a suhlasim s jeho vetou. a suhlasi aj vacsina ludi co sa ocitli tam u lekarov.

959touareg
9. jún 2013

@danim
99%ludi si mysli, ze faraon je zo stravy a ja neustale opakujem, ze strava v tom zohrava mozno 1%. je pravda ze je umyvana vodou z vodovodu, jasne ze ju neumyvaju z pet flias mineralkou. kazdy vie,ze voda z vodovodu nie je pitna,dodnes si umyvam zuby balenou vodou, aj ked je pravda, ze pri sprchovani a umyvani tvare sa mi cez nos, usta dostane ta voda dnu do tela, takze aj tie zubale by som si tym padom kludne mohla umyvat priamo vodou z vodovodu.
a tu ide aj omale deti. staci pri sprchovani, ze sa im cez oci,usta, nos dostane ta voda do tela a moze byt problem. napriklad. a este je 1000 inych prikladov z coho dostanes srajdy.

danim
9. jún 2013

@959touareg ak je 2 hod let, tak ozaj lavou zadnou.. 20 min stupas hore,, 20 min dole.. medzitym cca hodka a to ...cajik, jedlo.. a si tam 😉 ja by som si netrufla 9 hod autom.. bezne chodime 3 hod, ale neviem co by sme 9 hod v aute robili + prestavky, tak transfer ovela dlhsi.. uz tak s 6-7 r detmi asi pohoda.. s dietatom 2r si to neviem predstavit nejak, proste mi uz ta predstava sposobuje stres 😎
lebo mimo letu ma dieta volny pohyb na letisku 🙂 sadne, lahne do kocika, pobezka.. cokolvek ( ine ako sediet v aute v sedacke )

danim
9. jún 2013

@959touareg zuby balenou vodou a pri sprchovani zatvorit usta jasne 😉 no nic.. ved kto velmi chce, pojde aj tak.. ale potom nasledky znasa on...

959touareg
9. jún 2013

@danim
to aj ja stale hovorim, ze 2 hodiny su super, take Grecko, Turecko ani sa nenazdas a si tam. pol hodinu stupanie,kym roznesu jedlo, zje sa, spracu ho je prec hodina a pol hodinka klesanie. 🙂
mne je dlho uz Egypt, pretoze tie 2 hodiny navyse uz mam mrle v zadku kym letime a nic sa nerobi. 🙄

a o to ide danim, dospely zatvori usta,oci, nos tazko, ale da sa, no prikaz to malemu dietatu.....a najma ked to dieta ma este slabu,nevybudovanu poriadne imunitu a najma ked tam idu s chorym dietatom,ktoreho imunita je na bode mrazu ze kvoli moru nech sa vylieci a vyberu si zrovna Egypt.

danim
9. jún 2013

@959touareg Egypt Hurghada z BA bola 4h + 20 min presne ( sme to zhodnotili, ze naco letiet tolko, ked v polke cesty mas pod sebou krajsiu dovcu na Krete ) ... Grecko KOS min rok 2 hod 20 min, to ok, Zakynthos tusim 2h +10 min bol let. v Turecku sme este neboli kvoli tomu, ze let 3h co by sa este dalo... ale transfer z letiska 60-100 km... ☹ takze ako povedal moj manzel- tam pojdeme vtedy , ked hodina cesty busom pre nas nebude znamenat nic... ( pri 6r detoch pohoda.. no nase maju teraz 5r a 2r, takze tento rok este Grecko- nam je aj tak najlepsie tam 😉 no proste transfer z letiska do 15 km je ozaj o niecom inom 😀 min rok som to stopovala 7 min.. jaj pohoda pohodicka 😀

ale to uz viac o inych krajinach pisem- takze to uz ina tema 🙂

terina25
9. jún 2013

My sme boli min.rok v egypte s dvomi detmi-syn mal 26 mesiace a dcera 4 r.7m.a bolo super.nikto nemal ziadne problemy,ani crevne.vsetko zalezi od toho,co tym detom date jest.samozrejme ze ked miesate piate cez deviate plus kolaciky,ovocie,zmrzliny a pod.tak maju z toho hnacku aj dospely.ale to keby som sa stravovala tak aj doma,tak mam hnacku aj tu...nam sa viac pacilo v egypte ako na krete.ale tak viac ludi,viac chuti...

959touareg
9. jún 2013

@danim
kolko hodin je Egypt z BA neviem, chodime vzdy cez zahranicie,slovenske CK nechcem ani vidiet. ☹

959touareg
9. jún 2013

@terina25
stravou to nie je,mozete sa kontrovat ako len chcete , sledovat kazde susto co polozite do ust, chyti vas to . poznam kopu ludi co vravelo...nic som take nejedol, daval som si pozor co zjem a aj tak som dostal. a naproti tomu niekto moze jest a ladovat co len chce a nic. v prvom rade je zaklad dobra a silna imunitu.
a je pravda, ze ked clovek vidi ako si niekto naklada piate cez deviate, zapija to ladovymi napojmi, dostal by z toho aj doma srajdy. 😉

fra
2. júl 2013

@959touareg celkom by ma zaujímala taká komplexná rada ako sa v Egypte vyvarovať črevnym príhodám... ked sme boli my, mna s mužom to neobišlo (našťastie sme to nemali naraz), ale decká boli uplne ok a nič im nebolo - vodu sme samozrejme aj na umyvanie zubov používali len balenú a dezinfikovali sme aj zvnutra- nepomohlo, resp. ked mužovi došla slivovica tak to schytal ... moja teoria je, že decká nejedli moc zeleninu, tá je zrejme plná h... z polievania (vedieť to vopred, tak ju do ust nevložim) ... jeden český doktor ktorý sa zoznámil s nami na lodi, odporúčal jesť len zabalené ovocie (banány) a jedlá (placky, kebab) práve stiahnuté z ohňa, nič iné... zrejme to tak nabudúce ak pojdeme do Egypta urobíme, alebo to netreba brať tak vážne?

959touareg
3. júl 2013

@fra
ahoj. skor som odpisat nevedela, akurat teraz sme pred par hodinami dosli domov z dovolenky.
hore vyssie som pisala...tomu sa neda vyhnut. ja ked tam chodim, tak to beriem ako nutne zlo,ktore ma tam moze postretnut. bud to schytam, alebo nie. a posledne ma to lapi doma, ked pridemne odtial.
jedlom to nie je , to pisem neustale. pokial samozrejme neladujes jedno cez druhe, ale to by ta chytilo aj doma.
palenka je to najhorsie co nato pomoze, ake sa mylne domnievaju takmer vsetci, ze to ich spasie.
musite pochopit, ze to su bakterie, ktore su vsade v ovzdusi a tie jednoducho neprekabatite. pokial ma clovek slabsiu imunitu, schyta to hned. ale aj ten s odolnejsou, je to proste zmena klimy, obrovske teploty, iny biorytmus , predsa je to iny kontinent a tie bakterie,ktore su ine ako u nas. konkretne jedna,ktora to sposobuje.
ludia, ktori tam chodia v zimnych mesiacoch to menej schytaju. v lete je to bezne. schyta to temer kazdy clovek. ked nie na prvykrat, tak neskor.
je pravda, ze sa treba vyvarovat niektorym jedlam, nepit ladove napoje, lebo mate prehriaty organizmus a lad posobi zle na creva, prechladnu a je to tu. nejest niektore druhy zeleniny, ovocia a najma sa nedotknut JAHOD!!!!!!! pozor na ne. ja si tam nedam ani stipku z nich. su nebezpecne. ja by som nekupila ani u nas jahody dovezene z Egypta.
je pravda, ze najlepsie je nejest surovu zeleninu, nakolko ju umyvaju ich vodou, ktora ma ine zlozenie ako nasa, preto sa neodporuca pit , je nevhodna pre nas, proste jest tam co sa da lupat.....a kopa inych veci, je to na dlho.

fra
3. júl 2013

@959touareg dakujem 🙂
.
a ak sa ti bude chcieť ešte k tomu niečo napíš, určite to viaceré oceníme

959touareg
3. júl 2013

@fra
ja to tu pisem dookola ako verklik co sa tyka Egyptu. a nielen tu, aj na inych diskusnych forach inych stranok + co mi chodia otazky, prosby do mailovej posty....ono rada poradim a napisem, viem ze to dobre padne ludom , ktori Egypt tak nepoznaju, no niekedy je to aj na mna vela stale dookola to iste.
ale dufam,ze teraz tam nejdete, ci ano? akurat pred hodinkou som si SMS-kovala s priatelom z Egypta, teda Egyptanom, ze aka je tam situacia a co nove a 😔 😔 😔 , dufam, ze sa spamataju.inak neviem, neviem. ☹

fra
3. júl 2013

nie, momentalne by som tam asi dobrovoľne nešla ... snaď si to nejako vyriešia, bolo by mi smutno keby som vedela že sa už nedá isť za tymi krasnymi koralmi, to je asi najbližšia a najlacnejšia destinácia, kde človek može pri šnorchlovaní vidieť také podmorské nádhery...
@959touareg

1damonko
14. jún 2015

@959touareg
Čo dovolenka....to lekár......
Prvý krát , keby mi bolo zle....viac tam nejdem

malabiba
15. jún 2015

my tiež máme len krásne spomienky na Egypt, našťastie nik z nás nemal zdravotné problémy....mne osobne pripadali arabskí predavači v Turecku otravnejší ako tu....vždy som mala obavy z faraóna, no obišiel nás - jedli sme všetko a deti-chalani jedno cez druhé....je to o organizme ako rýchlo sa dokáže aklimatizovať a akú má imunitu a v neposlednom rade od kvality hotela....mali sme vždy skvelých delegátov a to sme chodili cez azur reissen, kt. vôbec nemala dobrú povesť - ale vyberali sme starostlivo podľa recenzií....najviac sa nám páčilo v Makadi a v Marsa Alam, strediská vybavené všetkým, priechodné pláže a mimo ruchu mesta....cestovali sme aj v Európe, ale červené more to je jednoducho nádhera 🙂

malabiba
15. jún 2015

@amouramour more a krajina v Egypte sú fascinujúce....to v EÚ nenájdeš 🙂

nela0501
6. júl 2023

Ahojte mamičky cestovateľky.
Bola niektorá z Vás v Egypte, konkrétne Hurghade Amarina Abu Soma Resort & aquapark 5* ? ( deti 2 a 7 rokov )
Na tripadvisore a bookingu mali veľmi dobrú spätnú väzbu, ale zaujíma ma aj osobná skúsenosť .
Boli ste niektorá v tom konkrétnom rezorte s detičkami? Aký je Váša skúsenosť ?Ďakujem za každú odpoveď 🙏

Strana
z2