icon

Dovolenka v Thajsku s 3-ročným dieťaťom?

pingu1
2. okt 2011

ahojte hladame dovcu v thajsku a netusime kam. nechceme komercny komplex. neviem ci brat trojrocne dieta, alebo nie..

Strana
z2
raffaella
8. jan 2012

@pingu1 hej hej. U mna nastastie ockovanie prebehlo bez nasledkov, muz si to vyzral za oboch 🙂 Ale z ockovania najma takych malych deti mam vazne obavy, preto aj teraz len Europa a pockame trosku, nech podrastie a zvazime ockovanie v jej neskorsom veku 😉

raffaella
8. jan 2012

@julianna78
@elise inak ja len na margo tohto, to je u nas jediny dovod, preco sme tam iste neboli, manzel ma z toho skutocny strach (pricom on miluje cestovanie snad najviac zo vsetkeho), zrejme je to nasledok serialu Bangkok Hilton 😀 Kedze sme cca pred 3 rokmi chceli ist pre zmenu do Azie, tak sme kvoli tomu Thajsko museli vylucit, vybrali sme si Indoneziu a prisli na letisko v Jakarte a prvy napis znel, ze za drogy je trest smrti 😀 😀 😀 ako stat sa moze asi vsetko, ale my tiez mame vzdy uzamknutu batozinu a davame si velky pozor na letiskach, najma ked stojime v rade.

radka_h
8. jan 2012

@julianna78 Na Pattayu mi nikdo nesmí šáhnout pokaždý, když jsme odlítali tak sem to ořvala 🙂 Manžel do Thai lítal 11 let takže jí má prolezlou od severu po jih... Je to pro nás nejen úžasná dovolená,ale jak si sama napsala je to srdeční záležitost. thaisko jako takový miluju a vše co k tomu patří 🙂

julianna78
9. jan 2012

@smilla_jaspersen ahoj,ja ubytko nikdy neriešim dopredu a na phi phi nie je problem nájst nie je to velký ostrov,prídeš a vyberiete si čo sa Vám páči.neviem na ako dlho chcete íst,ale phi phi je fajn tak na 4dni potom sa tam človek unudí a hlavne s malým dietatom ja vždy volím miesta kde je aj nemocnica,lekárne a tesco😀,lebo sem tam nám varím domáce,ono thajská strava je super,ale po mesiaci už lezie hore krkom.
My sme teraz na phukete a na phi phi plánujeme len na výlet na 4dni kuknut.Na Koh Phangane sme boli vlani a tamsa nám strašne páčilo a mali sme super dom priamo na pláži za super cenu,opačná strana phuket,phi phi aj krabi sú o niečo drahšie destinácie a taky dom ako na phangane sa tu ani nedá nájst.
A z Bangkoku ti jednoznačne odporúčam vlak ide o 17ej a o 19ej,ideme vždy 1triedou máš vlastné kupé,poschodovú postel a je tam aj umývadlo,možeš si objednat ranajky aj večeru...vlak ide dole do surat thani.Mne malá celú cestu prespala.Inak aj Bali je fajn,tam sme boli ešte bez malej a budúci rok plánujeme práve Bali,Lombok,Komodo a Fidži.
@pingu1 stačí tá žltačka a základ je nepit lad NIKDY.Ovocie také čo sa dá olúpat a jedlo dobre tepelne spracované a nič Vám nehrozí.Ked tu ludia majú problém s hnačkou tak je to vždy skoro z ladu.
@radka_h noo,ale už ani Pattaya nie je to čo bývalo,tento rok už tam bolo strááášne vela rusov,som mala pocit,že som v Rusku a kvôli nim šli ceny hore.

pingu1
autor
9. jan 2012

@julianna78 no moj manzel sa zarucene zoserie 😀 a kedy tu zltacku treba pichnut? kolko pred? to je myslim na 5 rokov nie?

julianna78
9. jan 2012

@pingu1 ja som si dávala kombinovanú vakcínu A aj B a dostala som 1dávku,po mesiaci 2dávku a posledná sa dáva po 6tich mesiacoch a je to doživotná ochrana,poprípade sa ešte tuším preočkováva po 10rokoch,ale to som si neni teraz istá.Dcérke som dávala len Ačko,lebo proti Bčku sú už deti očkované v povinnom očkovaní,ešte som jej dávala aj rotavirus ale to sa dá len do 6m očkovat,žiadné dalšie očkovania nemáme.Mali sme ešte žltú zimnicu,ale to sme si očkovali ked sme šli do Afriky.
Neboj nezoserie 😀 treba dávat len pozor a dezinfokovat sa dobrou domácou slivovicou 😀 a ten lad naozaj vynechat,videla som ako sa robí a stačilo mi.

smilla_jaspersen
9. jan 2012

@julianna78 vdaka za infosky! inak ako som tak vcera pozerala turisticke bedekre, tak tento rok uz asi thajsko nestihame, ak by sme sa chceli vyhnut horucemu pocasiu a monzunom, tak by sme museli odletiet najneskor v marci, aprili, co sa asi nepodari. Takze jesen-zima, ale uz urcite musiiiiim! Na bali je super, ale co sa tyka plazi, nic moc...napriklad ta v kute, sama spina, sme mali cervenu kozu do miesta ponoru 😀...pre nas najkrajsia plaz bola trochu od ruky v padang bay a ako som pocula, teraz je ohradena a stavia sa tam hotel 😢 Takze momentalne mam taku naladu, ze skor thajsko. Ale urcite ostrov s nemocnicou, som nevedela ze phi phi je bez. Mozem sa este spytat poslednu -trochu indiskretnu- otazku? za kolko sa da (cca) prenajat domcek na koh-phangane? my sme mali iba plazovu chatku, ale taky domcek pre dve rodiny s detmi...hmmmmmmm, to by bolo idealne.... 😎

radka_h
9. jan 2012

@julianna78 Tak Rusáků tam bylo hodně to je fakt 🙂 Rušnost nám právě nevadila 🙂 Ale ted co máme Jiřika tak, by jsme vyhledali něco klidnějšího ( né úplný mrtvo) Včera do Thai akorát odlítal můj švagr, tak sem jen tiše záviděla. Chtěli jsme letos v listopadu taky letět,ale musíme rekonstruovat celý byt tak padnou peníze na předělávky a nový nábytek a hlavně na dětský pokoj. Tak snad za rok. Jak máte starý dítě a v kolika jste ho tam brali?

julianna78
9. jan 2012

@smilla_jaspersen my sme mali super domček novostavba priamo na pláži, mal kuchynku,jednu izbu a plus spálna za 300eur na mesiac.V podstate do 500eur nájdeš bez problémov.
Bali sme boli s mužom a bývali sme na Kuta beach,nám sa páčilo kvôli surfovaniu,ale malé dieta by som tam nebrala,budúci rok už bude väčšia tak ju už na Bali môžem vziat,ale tá pláž na kúpanie a pre dieta fakt nie je a preto chceme ist kuk dael lombok,gili....
A príšerne tam pečie,my sme boli už 2m v azii totál opálení a na kute sme nie zhoreli,ale usmažila sa mi koža a zliezla mi s celej tváre a vyzerala som ako latte semtam tmavé flaky,sem tam biele 😀 Hrúza,kukali po mne,že čo mám za chorobu.Naštastie do 4dní sa farba zrovnala.
@radka_h my sme dcérku brali 1krát vlani a to mala 18m a teraz má 2r7m.Brali by sme ju už aj skor ako 6m,ale bola narodená predčasne a nemohli sme letiet do roka.
Mojej malej sa v pattay strašne páčilo,neviem kedy ste boli naposledy,ale je tam nová pláza central festival a tam je super detský kútik a tam sme museli každý den.Ono ostrov je fajn,ale počase mi začne vadit až prílišný klud,ja osobne potrebujem mat aspon pocit,že ked chcem môžem íst na rušnejšie miesto,taký walkáč 😀

julianna78
9. jan 2012

@smilla_jaspersen skusim pridat fotku,aký sme mali domček na phangane

smilla_jaspersen
9. jan 2012

@julianna78 my sme sa strasne spalili na koh phangane, ale straaasne, mal to byt oddychovy dvojtyzdnovvy koniec dovolenky po narocnych poznavacich troch tyzdnoch vselikde v JV azii, no prisli predcasne monzuny (alebo sme to mali zle vyratane?? 😀 ), takze non-stop dva tyzdne dazd. Okrem poslednych troch dni, takze si vies predstavit, ze sme sa z plaze ani nepohli (sak neprideme domov neopaleni, nie????) - a tak to aj dopadlo, moj manzel bol cerveny jak paradajka a strasne napuchol, uplna hanba s nim chodit 🙂 Vdaka za rady, aj fotky, DOKONALA inspiracia, a hned pri mori!!!!! Takze ideme, ale asik na dalsiu zimu, aj mala uz bude trochu vacsia, teraz ma len rok a pol. Lebo co sa tyka prachov, nie je co riesit, JV azia vyjde na mesiac lacnejsie ako napriklad tohtorocne grecko, a to sme boli len dva tyzdne.

radka_h
9. jan 2012

@julianna78 my bývali na Jomtien beach,ale ne až dole. Jezdili jsme do Privatu. na letišti jsme si koupili letenku on-line zamluvit byt a letělo se. Naposled před 4 lety. Lítali jsme na měsíc zhruba 3týdny na Pattaye týden na Koh Changu a tak dva tři dny před odletem v Bangkoku. jak zvládla dcerka ten dlouhej let? Syn letěl už 2x a zvládá to úžasně,ale přeci jenom je jiný 2 hod. a 10 hod.

radka_h
9. jan 2012

@radka_h A jak ste to měli s malou a jídlem?

julianna78
10. jan 2012

@smilla_jaspersen nám vlani na phangane tiež pršalo 2t a to mala byt hlavná sezona bez daždov a presne si viem predstavit ako ste sa spiekli 😎 asi ako ja ked prestalo pršat ano som sa z lehátka nepohla.
A tento rok tiež ešte stíhate,však seyona len začína 😎

@radka_h malá zvládla let super prespala ho 🙂 zobudila sa až pri pristávaní.Ona naštatsie zvláda super cestovanie a je jedno či vlak,lietadlo,bus,lod,ked je čas spat zaspí hocikde.
A čo sa týka jedla,tak vlani som jej varila a kupovala som aj hotové ako hipp,len tu je to heinz.Lenže ked sme jedli my vonku tak chcela aj ona,tak potom už to bolo tak pol napol varené doma a strava vonku.Tento rok je to to isté ak sa mi chce varím,ale už nie pre nu zvlášt,ale papá to čo my,alebo ideme jest von a to jej kupujem fride rice,nudlovú polievku alebo ryžu s mäsom,ale nič korenené.2krát do týždna máme rybu a to chodím do BigC kde kupim čerstvú a oni nám ju ugrilujú.Denne mi tu zje aj kilo ovocia,to nestíham kupovat.

jana_x
12. júl 2012

@smilla_jaspersen S dětmi doporučuji Ko Lipe v Andamanskem mori. My tam byli s 1,5 letym ditetem a fakt super. Trochu slozitejsi doprava nez na jine komercni ostrovy, ale stoji to za to.

dasaaa
7. jan 2014

Ahojte, neviem či sem ešte niekto chodí...potrebovala by som poradiť.. Chystáme sa s mm na dovolenku v decembri individuálne bez cestovky. Maly by to byť Koh Phangan alebo Koh Samui vraj sa to tam teraz v poslednej dobe dosť mení a už to nie je čo kedysi. Príspevky na nete sú skoro všetky staršieho dáta tak zháňam dáke aktuálnejšie info. Vie niekto poradiť ktorý ostrov vybrať ak chceme mať viac súkromia, menej hotelov a ubytovanie na pláži za slušnú cenu? Koh Samui údajne dosť zdražel a je to tam dosť preľudnené???? Kedy kupovať letenku? Niekto radí pol roka dopredu, niekto dva mesiace.....chceli by sme priamy let cez Eva air.....letel niekto s nimi? Budem vďačná za každú radu 🙂

modrofuzik11
21. apr 2014

cakame tretie babatko. thajsko je moj sen. verim, ze o dva roky sa tam dostaneme vsetci piati 🙂

pucaaa31
24. jún 2014

Ahojte, boli ste niekto na Krabi? prosim vas kolko stoja zhruba tie vyletiky na phi, phi, kod poda atd.. ? Dakujem 🙂 pripadne ak mate dake tipy, na aky vylet treba ist

manova81
29. dec 2014

ahojte ja sa chystam s 12 mesačnym synčekom co uz vie chodit do thajska
treba mi tam kočik? neviem sa rozhodnut
a ake lieky mi odporucate ?
a ockovanie ake odporucate?
Ktore miesta vy oporucate pre deti ze je ok dakujem vopred

sany_max
9. feb 2015

Očkovanie navyše pre deti neodporúčam, moji rodičia ešte nevedomí o nežiadúcich účinkoch sa dali očkovať proti žltačke a spol. a obaja dostali alergiu, tak čo to môže spraviť s malým dieťatkom, ktoré má úplne rozhádzanú imunitu ešte z povinného očkovania. Ja osobne si myslím, že ak sa dodržia základné hygienické návyky + vitamín C a nejaké probiotika dieťaťu a ani vám tam nič nehrozí.Ja som tam bola bez očkovaní,jedla som na ulici a nič sa mi nestalo.

alexandra2222
5. feb 2017

@dasaaa ahoj. Boli ste v Thajsku? My chceme ísť o rok, tak už čítam fóra

Strana
z2