icon

Ešte sme neboli s deťmi na dovolenke pri mori

10. máj 2025

Ahojte, žijeme taký klasicky život ..mame 2 deti-16,14 rokov a teda tento rok som si uvedomila, že deti sú už čoskoro veľké a netrávili sme spolu čas pri takej rodinnej dovolenke pri mori. Ked boli mensi, chodili sme na 1 dňové výlety..taktiež take tie výlety po okoli,opekačky, kúpaliska..atd sme si uzili.
Zijeme normalne,ale na dovolenku nam nikdy nezostane.Pridu vždy iné veci, ktoré treba zaplatit a teda čím sú starsi, tak ta dovolenka je drahšia a možno už nebudú mat záujem chodit s nami.
Ide mi o ten čas s deťmi si to spoločne užiť pri mori,obaja su alergici..my s mužom sme už boli pri mori ako slobodní.
Ste tu viaceré, ktoré by chceli k moru ale nemajú na to? Nemyslím ľudí, ktorí nechcú tráviť čas pri mori, lebo niekomu to nechýba.

sorciera24
10. máj 2025
@tiezjedna

@abbey1 za 2000 € s tak veľkými deťmi zabudni na "krásnu" leteckú dovolenku bez varenia, ani bez CK. Ani omylom. Možno nejaká žumpa na periférii mimo sezónu.

@tiezjedna hlupost......akurat, ze Greci, Nemci, kt. ponukaju služby nezdieraju ako Slovaci....ziadna periferia, vzdy chodime v juli.....ale nie cez zdieracov a do luxusnych ALI (lebo to nepreferujeme)....len clovek musi venovať cas....a to sa mnohym nechce, ja im to neberiem, len, nech mi nik nepísše, že sa to neda

vevesh
10. máj 2025
@klementinka58

@vevesh grecko chodime aj my, neviem sice kde sa stravujete ale vecera v klasickej taverne kde si kazdy nieco objedna ( nie jedna pizza pre vsetkych ) stalo 8 rokov dozadu 60e......ked si to vynasobime na tyzden tak je to celkom slusna suma len za vecer, plus lehatka na plazi kedze plaze nemaju vacsinou sukromne. Vies mi dat tip ako sa stravujete v grecku? ked teda sami si nevarite

@klementinka58 na veceru davame priemerne 15e/za osobu, niekedy viac. Ale nas harmonogram je zvacsa odlisny - my stavame okolo 10. Ranajky z trhu (pecivo+ syry+ jogurt+grecky med atd.) - na tyzden ta vyjde max. 40e. Na plazi jeme ovocie z trhu. A pitivo si berieme zo sebou- mame chladnicku, takze su vody v nej -a ano, kupujeme z obchodu, kde sa da - za pitivo na tyzden das 20-30e. Chodime na plaze, ktore su prazdne. A ako som vyssie spomenula podmienka je auto, tak lehatka mame so sebou. Ak nie, za 5e/osoba kupime v najblizsiom mix-markete pri vypadovke (tam su najlacnejsie). A najviac usetris na ubytovani, kedze mame auto, kludne vila na konci dediny za 50-90e/ noc alebo byt v strede mesta s parkovnym miestom...

deedol
10. máj 2025

Na vlastnu past sa da do 2000, chodime letecky kazdy rok niekam. Ubytko apartman, lebo nemame radi preplnene ai hotely, letenky kombinujeme a strava obchod (ranajky) a aspon raz denne restauracia. Varim malokedy. Vacsinou byvame par minut peso od plaze a mame aj auto na par dni na preskumanie ostrova. Vtedy je to okolo 2500 na tyzden aj s benzinom.

mimikarol
10. máj 2025

Ja som tiež nikdy nebola a ani nikdy nepôjdem ani keby mi niekto dal 10 000e. Mne sa proste hnusia ľudia povyzliekany v plavkách. Raz v živote som sa dala prehovoriť na kúpalisko. Musela som odtiaľ odísť a čakala som v aute pokiaľ sa muž s dcérou kúpali.
Pre mňa je utrpenie vidieť aj ľudí s holými chodidlami. Raz som bola s dcérou na detskom ihrisku a jedna žena sa tam vyzula. No museli sme odísť. Zaujímavé že to tak mám len pri cudzích ľudoch. No čo už, každý sme nejaký 🤣

minenkaa
10. máj 2025
@mimikarol

Ja som tiež nikdy nebola a ani nikdy nepôjdem ani keby mi niekto dal 10 000e. Mne sa proste hnusia ľudia povyzliekany v plavkách. Raz v živote som sa dala prehovoriť na kúpalisko. Musela som odtiaľ odísť a čakala som v aute pokiaľ sa muž s dcérou kúpali.
Pre mňa je utrpenie vidieť aj ľudí s holými chodidlami. Raz som bola s dcérou na detskom ihrisku a jedna žena sa tam vyzula. No museli sme odísť. Zaujímavé že to tak mám len pri cudzích ľudoch. No čo už, každý sme nejaký 🤣

@mimikarol a cez leto v meste,všetci majú šľapky a sandále
Nezávidím ti

ika02
10. máj 2025
@mimikarol

@mimikarol ahoj, veď to musí byť veľmi obmedzujúce, hlavne v lete. Veď skús to nejak odstrániť, túto fóbiu. Tým komplikuješ život nie len sebe, ale hlavne dcérke a mužovi.
Sestru psychologička dostala z klaustrofóbie, vyskúšaj aj Ty.

doominicka
10. máj 2025

Ahoj ,ja mám dcérky 8r a hneď 6r
Manžela mám v zahraničí ale stále keď príde domov ideme aspoň na predĺžený víkend niekde,máme aj chatu tak aj na chatu ,boli sme s dievčatami pred 2 r v Maďarsku minulý rok Zakopane . A tento rok ideme prvý krát do Chorvátska. Tak dúfam,že si to dievčatá užijú a aj my rodičia s nimi 💓😍

natalka13
10. máj 2025
@minenkaa

@mirage teda ja more milujem ,môj muz zbožňuje ,ale ísť silou mocou k moru keď to nevychádza je o hubu a zas šetriť cely rok na dva tyzdne ,je tiež cez čiaru .Prezit dovolenku v stane a variť každý deň ,pre štyroch dospelých ľudí ,ale nie je dovolenka ,to je len presun na iné miesto

@minenkaa a? Presun ba ine miesto nieje dovolenka? Potom ten co ma dom pri mori a je tam 2 mesiace v roku nieje na dovolenke?
Pre mna je dovolenka aj to ze 2-3t som pri mori varim dokonca periem a aj pracujem na dialku.

poleva
10. máj 2025
@tiezjedna

@abbey1 za 2000 € s tak veľkými deťmi zabudni na "krásnu" leteckú dovolenku bez varenia, ani bez CK. Ani omylom. Možno nejaká žumpa na periférii mimo sezónu.

@tiezjedna presne...

zuzulka558
10. máj 2025

Neboj jedna ma 12 a ďalšia 4, tento rok sme chceli ísť ale starsia mi zadrela,,, ste normálny to co tam budem robiť 🤣🤣 ja som bola raz a po 4 dňoch miesto 10 dní som išla domov na vlastné náklady 🤣 poraziť ma tam išlo takže asi je po mne,, chodíme po turistikach to ju baví, ferraty, skaly, kopce, atd

flofi
10. máj 2025

Akoze zazitky a pekne spomienky su len z dovoleniek pri mori ci ako ?
My sme na tom financne tak ze by sme mohli ist k moru aj 10x za rok, ale nechodime vobec, a nase dieta este nebolo nikdy, ale myslim ze zazitkov ma aj tak dost, motame sa cez vikendy po slovensku a okolitych krajinach..
Mam sa teraz citit ako zly rodic, ze som dieta este nevzala k moru ? Ja zas nechapem ludi ktori cely rok sedia doma, odopieraju si a setria, kvoli dvom tyzdnom pri mori..

miskakyska
Autor odpoveď zmazal
kofa77
10. máj 2025

z BA lieta na Korfu, Trapani, Burgas, Sofia... ked teraz budete sledovat letenky, viete vystihnut dobre ceny. ubytovanie sa tiez da najst a do 2000 eur uplne v pohode na 6 noci.

jasne, ultra all prezieracka s drincikmi s parazolikom, ktori donesu az pre nos to nebude. ale deti 16,14 rocnw by si snad uzili aj tento typ dovolenky. ked to pojmete ako zamer a dobrodruzstvo, tak zazitok budu mat urcite. ja fakt asi nepoznam ludi, ktori by aspon raz za 3 roky niekde nesli k moru s detmi, a to ja som z vychodu, ziadna bohata bublina

u2jana
10. máj 2025

Prvykrat pri mori som bola az po 30-tke s muzom a detmi. Lutujem, ze sme nechodili skor, ale vtedy sme setrili a stavali dom… odvtedy sa snazime ist aspon kazdy druhy rok. Deti su uz velke 16 a 14 a stale chodia s nami. Je to aj pre nich super zazitok. plavame, opalujeme sa, citame knihy, hrame karty, behane po pamiatkach… mne sa ani domov nechce ist 😀

vierka82
10. máj 2025
@minenkaa

@zuzubb007 a ty si z pekne lacného kraja,že 2000€ štyria na dovolenku

@minenkaa my sme boli tento rok na Cypre 2dospeli a 5 deti a stalo nas to 1700€ na 5 noci (úplne všetko v tom bolo) takže dá sa aj za menej. Mňa to ale bavi striehnuť na dobre ceny leteniek ubytka a tak (nešli sme cez cestovku)

hellwant
10. máj 2025
@vierka82

@minenkaa my sme boli tento rok na Cypre 2dospeli a 5 deti a stalo nas to 1700€ na 5 noci (úplne všetko v tom bolo) takže dá sa aj za menej. Mňa to ale bavi striehnuť na dobre ceny leteniek ubytka a tak (nešli sme cez cestovku)

@vierka82 cize mimo sezony. Ale ak chces vsetko fajn teplucke🙂 sezona vyjde drahsie.

vierka82
10. máj 2025
@hellwant

@vierka82 cize mimo sezony. Ale ak chces vsetko fajn teplucke🙂 sezona vyjde drahsie.

@hellwant ano mimo sezóny. Máme výhodu že celá naša rodina nenavidi horko a preplnené plaze . Nám bolo horúco ako v peci aj teraz keď sme boli

hellwant
10. máj 2025
@vierka82

@hellwant ano mimo sezóny. Máme výhodu že celá naša rodina nenavidi horko a preplnené plaze . Nám bolo horúco ako v peci aj teraz keď sme boli

@vierka82 mimo sezony su skvele cemy aj letenky. My zas radi teplo, ideme na J. Cyprus 6.7.

ivankamirka
10. máj 2025
@minenkaa

@minenkaa dá sa, my tak chodíme,

alenka58
10. máj 2025

teda ak sú alergici tak by im to veľmi pomohlo, skôr by mi vadilo nemať dovolenky s deťmi minimálne 10 dní vkuse, lebo len víkendy je málo, naši nás brali po európe, otec mi v mladom veku zomrel, máme s ním krásne zážitky, nedali prednosť ani domu ani záhrade, ale nám deťom, viem že nemali dlhšie zariadenú spálnu a v záhrade sadili minimálne

janaspa
10. máj 2025
@vierka82

@vierka82 waw dobre vidim? To ste boli cez sezonu? Na ultra last minite?

katka533
10. máj 2025
@minenkaa

@minenkaa da sa, my sme tak sli minuly rok last moment do turecka, v pohode hotel , teraz je za 3000eur

hellwant
10. máj 2025
@janaspa

@vierka82 waw dobre vidim? To ste boli cez sezonu? Na ultra last minite?

@janaspa veď pisala tento rok. Mimosezona, je zac. maja, cize bud april alebo prvy majovy tyzden boli( skôr april)🙂 Nemaju radi teplo.

autor
10. máj 2025
@alenka58

teda ak sú alergici tak by im to veľmi pomohlo, skôr by mi vadilo nemať dovolenky s deťmi minimálne 10 dní vkuse, lebo len víkendy je málo, naši nás brali po európe, otec mi v mladom veku zomrel, máme s ním krásne zážitky, nedali prednosť ani domu ani záhrade, ale nám deťom, viem že nemali dlhšie zariadenú spálnu a v záhrade sadili minimálne

@alenka58 krasne,tak my nemame tiež všetko dorobene a vždy sme vikendy behali po výletoch,keď bol čas.Najdlhsie sme boli v X-bionic na 4 dni po covide a detom sa veľmi páčilo,ale mame 1-2 dňové výlety PL,Praha..len to more a dlhší čas spolu.Teraz,keď už sú pubertaci, to bude asi iné.

rayla
10. máj 2025

More je liek.. po fyzickej aj psychickej stránke.. a je jedno, či je to more v Írsku, Karibik alebo Stredozem..Osobne radšej dlhšie dokoncovať barak, ako neist k moru.. kedysi som strávila niekoľko rokov v Austrálii.. nemala som žiadnu alergiu celý ten čas a aj po návrate som mala pár rokov len slabé príznaky.. vždy sa dá naskrabat na nejaký ten týždeň v apartmáne.. aj keby som mala ist do zadaru alebo benatok flixbusom.. ale to som ja... Vieš..ludia, čo ich raz chytia túlavé boty, už ich majú stále na sebe.. možno na čas sa dajú utlmiť - rodina, malé deti, povinnosti a tak, ale zas sa po čase ozvú.. keď ich raz obujes, mas ich navždy..

autor
10. máj 2025
@rayla

More je liek.. po fyzickej aj psychickej stránke.. a je jedno, či je to more v Írsku, Karibik alebo Stredozem..Osobne radšej dlhšie dokoncovať barak, ako neist k moru.. kedysi som strávila niekoľko rokov v Austrálii.. nemala som žiadnu alergiu celý ten čas a aj po návrate som mala pár rokov len slabé príznaky.. vždy sa dá naskrabat na nejaký ten týždeň v apartmáne.. aj keby som mala ist do zadaru alebo benatok flixbusom.. ale to som ja... Vieš..ludia, čo ich raz chytia túlavé boty, už ich majú stále na sebe.. možno na čas sa dajú utlmiť - rodina, malé deti, povinnosti a tak, ale zas sa po čase ozvú.. keď ich raz obujes, mas ich navždy..

@rayla my sme tiež žili dlhe roky v zahraničí a preto mi to chyba,sama nechápem ako tie roky utiekli a my mame doma teens..viem,keď sme boli slobodní tak sme chodievali k moru..preto mi je ľúto,že už nežijeme taký život s deťmi kvôli financiám.

margotka17
10. máj 2025

No veď nemusíte ísť na 14 dní, určite aj tých 8 by vám postacilo na krásne spomienky.

autor
10. máj 2025
@margotka17

No veď nemusíte ísť na 14 dní, určite aj tých 8 by vám postacilo na krásne spomienky.

@margotka17 baby,dnes cely deň googlim IT dovolenku..nakopli ste má a vyzerá to,že pojdeme jul😜😜😜😜

zmrzlinka2021
10. máj 2025

Autorka,

Ale máte dom bez hypo. Nedá sa mať všetko. Život je otázkou priorít. Pre mňa to cestovanie je prioritou. Život plynie, chcem ho žiť naplno

procrastique
10. máj 2025

A deti chcú ísť ? :D :D Lebo ja tak šípim, že už na to určite prdia