icon

Ešte sme neboli s deťmi na dovolenke pri mori

10. máj 2025

Ahojte, žijeme taký klasicky život ..mame 2 deti-16,14 rokov a teda tento rok som si uvedomila, že deti sú už čoskoro veľké a netrávili sme spolu čas pri takej rodinnej dovolenke pri mori. Ked boli mensi, chodili sme na 1 dňové výlety..taktiež take tie výlety po okoli,opekačky, kúpaliska..atd sme si uzili.
Zijeme normalne,ale na dovolenku nam nikdy nezostane.Pridu vždy iné veci, ktoré treba zaplatit a teda čím sú starsi, tak ta dovolenka je drahšia a možno už nebudú mat záujem chodit s nami.
Ide mi o ten čas s deťmi si to spoločne užiť pri mori,obaja su alergici..my s mužom sme už boli pri mori ako slobodní.
Ste tu viaceré, ktoré by chceli k moru ale nemajú na to? Nemyslím ľudí, ktorí nechcú tráviť čas pri mori, lebo niekomu to nechýba.

katty123456
10. máj 2025
@unicornlady

Ja som bola prvýkrát pri mori počas strednej školy (stužkovú sme mali v Chorvátsku).
Takže neboj, ešte majú dlhý život a kopec zážitkov pred sebou.
My sme chodievali do lesov, turistiky, tiež také menej nákladné výlety.

@unicornlady ja prvý x ako39rocna🤪

vierka82
10. máj 2025
@janaspa

@vierka82 waw dobre vidim? To ste boli cez sezonu? Na ultra last minite?

@janaspa začiatkom mája a všetko som kupovala samostatne.
Teraz ideme začiatkom júna na Korfu a tam nás to bude stáť do 1500€ na 5noci

autor
10. máj 2025
@zmrzlinka2021

Autorka,

Ale máte dom bez hypo. Nedá sa mať všetko. Život je otázkou priorít. Pre mňa to cestovanie je prioritou. Život plynie, chcem ho žiť naplno

@zmrzlinka2021 aj pre nás vždy bolo,žili sne v zahraničí,cestovali..ja nechápem ako sme tak zmenili životný štýl..cestujeme,ale len PL,Cz a SK

janaspa
10. máj 2025
@vierka82

@vierka82 cize nie cestovka, ale byvanie na sukromi. Byvanie zvlast a letenky zvlast? Transport z letiska zvlast

dkethe
10. máj 2025
@hellwant

@marsmykkok suhlas, hlavne ta voda, staci ked ideme na Svk na bicykli, ano naberes si vody, ale po 2 hodinach v lete je tepla, ze radsej das 1 pivo, ci kofolu, ako si nalievat dalsiu na zachodoch restauracii a 1 by si kupil cistu mineralku aby sme tam mohli ostatni aspon ist na toaletu( trapne by som sa citil)

@marsmykkok
@hellwant baby, problem s teplou vodou na plazi (na ture ci na bikoch) predsa riesia termosky.

alenka58
10. máj 2025

držím ti palce, hlavne kvôli tým alergiám, my sme s manželom boli jedného času na Malom Lošinji a tam vedľa hotela kde sme bývali tak bol ozdravovací rezort a boli tam aj slováci, hovorili, že tam prúdi taký vzduch, okrem mora, ktorý je ozdravný a deti potom dlhšie nemajú problémy chorváti hovorili, že je niekoľko takýchto rezortov pre deti

cacianka
10. máj 2025

Vôbec ale vôbec sa tu dámam , ktoré ti vyčítajú že zle hospodarite, alebo ste Mimoni ktorí nedoprajú deťom more, nemusíš ospravedlňovať, ani nemaj vycitky. Vy dvaja viete aké máte priority a prečo, ako žijete, čo si budujete. Len vy dvaja viete ako vám do života zasiahla choroba, operácia, dlhá PN . Ty veľmi dobre vieš, že ste deťom vybudovali domov, že sa deťom venujete aj na výlety chodíte, tak naozaj nemaj vycitky. Nie je povinnosť deti voziť k moru. Povinnosť je len vychovať z nich dobrých ľudí, je jedno či v lese alebo pri mori.
A ak by ste k moru ísť chceli, tak sa zariadite a ak to možné bude, tak pôjdete.

bambulka224
10. máj 2025

Ja tomu hovorím, do výšky platu.
Ak na to máš, choď. Ak nemáš, tak nechoď.
Domček je finančne náročný.
Mne dcéra povedala, že má viac spolužiačok, čo ešte nikdy neboli pri mori. Aj keď ako alergikom by im to pomohlo. Ale nie je to stred vesmíru.

nelka93
10. máj 2025

Autorka najlepšie ceny na dovolenky a aj najlepší vyber máš v novembri. My sme vždy tak chodili a minulý rok sme tak boli v Grécku v 4☆ hoteli s all in za 1070€ pre dvoch. Akurát, že hotel bol už v januári vypredaný a vtedy stal už dvojnásobok. Vy chcete ísť v top sezóne, čo vám to značne predrazi. Keď tak sleduj nejaké letenky a choďte na vlastnu päsť, keď nie na týždeň tak aspoň pár dní.

nelka93
10. máj 2025
@miskakyska
Odpoveď bola zmazaná

@miskakyska madeira chod na vlastnú päsť🙂 je to nádherný ostrov a bývajú lacne letenky z času na cas

liusa82
10. máj 2025

@autor my sme tiež s našimi za mojich detských čias nechodili.Naši boli domasedi a to som jedináčik.Až teraz v mojej dospelosti si to vynahrádzam a chodíme kade tade.Nie len more ale aj rôzne iné velkomestá,krajiny,atď.Prvýkrát som bola pri mori aj ja až ako puberta 15 ročná🙂 no lenže vtedy čo si pamätám až tak vela ludí aj z nášho okolia necestovalo kade tade.Ani decká od susedov.Pár sa našlo ale vela ich nebolo.To až potom začalo byť viac v móde.Teraz je to už zase iné.Ja som skôr za decka chodila k babke na dedinu a ku sesternici do Trenčína,stanovať a kúpať sa na Královu a tak😀

hellwant
10. máj 2025
@dkethe

@marsmykkok
@hellwant baby, problem s teplou vodou na plazi (na ture ci na bikoch) predsa riesia termosky.

@dkethe V tomto pripade ju zas na dlhsom vylete sice vypijes osviezujucu, ale musis potom tak ci tak plnit. Nebudes predsa brat 10 termosiek na bike. Cize zas chodit po zachodoch, ci doprosovat sa v restikach/krcmickach ak ti vôbec zadarmo doleju? My mame 14 r. cize to nie su bike tury 5km tam a spät ako pri drobcoch. A na plazi v 40 - tkach byt len 2.5 hodky v kuse sa vypije tekutin dost. Chodit hore dole do napr. penzionu, ktory môze byt pol km od plaze( kedze sa riesi lacna dovca bez AI- prve rady to nebudu a kupovanie v bare pri plazi je drahsie), kde mas z obchodu kupene malinovky a mineralky asi tiez ono nebude, kedze deti budu co chvila pit a dospeli tiez. Ak zoberies so sebou, oteplie to, co je mimo termosky, cize ti doplnenie nepomôze. Jasne ak treba setrit, urobis to, je to cesta, da sa to a musis sa prispôsobit.

slnecnica82
10. máj 2025
@zuzubb007

@minenkaa no niesom moja chodím každý rok do Talianska a vyjde to pod 2000 pre 4 troch, a tak isto aj Chorvátsko som bola dva roky dozadu nevyšlo ani 2000, áno letecky treba do Grécka 5000

@zuzubb007 kam.do ITA chodievate?
Môžeš aj ip, dakujem

ukulela
10. máj 2025

autorka, rozumiem, ze ti tak nejde o more, ako o ten zazitok a straveny cas s detmi. chod do toho, vymysli to .... pubertaci nemusia a asi ani nebudu lezat na plazi, skus naplanovat chorvatsko autom (ak muz odsoferuje) - da sa aj lowcost, ubytko cez booking alebo air bnb, spojit to s vyletmi, Cetina, Biokovo, Plitvice .... k tomu nejake 3 dni pri mori. navaris veceru na apartmane, ranajky tiez a cez obed nieco male, v teple aj tak nechuti ... takto autom by sa dalo aj na sever Talianska a pobehat co - to. alebo pozri lacne letenky (aj na kanarske sa daju lacne letenky kupit, pripadne taliansko, sicilia) - aj tam viete za par susnov pozicat auto a pobehat za 5-6 dni vela a vela vidiet. My sme teraz boli v Londyne, aj tam by sa mohlo pubertakom pacit (letenky 4x80, ubytko 100 na noc, no oplieskali sme tam vyse 1000 na vstupne, dopravu a tak ... ale narodne muzeum a velke statne muzea maju napr vstup zadarmo - a deckam sa velmi pacilo, oni su este mensi - 6 a 10)

katjak78
10. máj 2025

Ahoj, podļa mňa by si mala ísť s nimi k moru, budú mať pekné spomienky, teda ak si dokážete našetriť. Dovokenka v Chorvatsku, alebo v Taliansku, koncom júna alebo v sept. v apartmane, s vlastnou stravou sa dá finančne zvládnuť. V tal. potraviny nie sú až take drahe a jeden večer v pizzeri sa dá tiež fin.zvládnuť. Držím palce, aby Vám to aspoň raz vyšlo

kulumulu123
10. máj 2025
@minenkaa

@zuzubb007 a ty si z pekne lacného kraja,že 2000€ štyria na dovolenku

@minenkaa ja som bola s 2 deťmi 3tyzdne pri mori na ČH nás vyšlo 1500eur aj cesta, ubytko, restiky, výlety užili sme si to riadne... Ale áno je pravda ze nezivim CK ubytko, program aj trasu si dokážem zorganizovať aj sama... Tento rok sme boli tiež letecky v Maroku 2tyz ja a 2deti cena do 1500eur a to sme dali aj 3dni trek cez saharu v cene, kopec výletov, je dávali sme vonku, precestoval sme kus krajiny, išli sme z Agadir do marakeshu 4h taxíkom....

simca06022011
10. máj 2025

Treba v tom uz mat asi trosku prax, ubytko si zohnat, cestu zabezpecit ale da sa dovolenka aj v rozumnom rozpocte zvladnut a lacnejsie ako dovolenka na slovensku :D (inak chorvasko sa da aj vlakom :D neviem kolko to vyjde)... tu vidis, tolko setrite, utahujete opasky, zabezpecite byvanie bez uveru a uskromnujete sa roky, ze na ten volny cas, dovolenku neostava, niekedy je lepsie nechat si tu rezervu, zobrat ten hypouver napr. aj ked len na cast a proste nieco z toho zivota mat. Nemusi clovek financovat 100% domu a zadlzit sa az do dochodku, ale da sa to spravit aj rozumne, aj s nizsou splatkou atd. My teda nechodime kazdy rok k moru, dcera bola pri mori 2x, ale na vyletoch v okolitych aj "vzdialenejsich" krajinach v podstate casto.
Samozrejme, nie je to povinnost, a zase tym morom.. no popravede u ans v rodine su alergici a nevidim, ze by niecim pomohlo more. Cize ani tento benefit napr rpi tyzdnovom pobyte nevidim. Urcite aspon par krat za detstvo ist na dlhsi vylet s rodinou nemoze byt zle 🙂)
Ale aby neboli vycitky, ako hovoirm, nie je to povinne, kedysi sa nechodilo a prezili vsetci. Teraz mam pocit ze uz to niektori aj prehanaju :D v mojom okoli su ludia, ze ked sa priznam, ze tneto rok ani neuvazujeme, tak bud sa pozru na mna ci mi sibe, alebo ako socku, dokonca mi jeden blizky clovek povedal, ze vsak mi to zaplati nech ideme, ako to bude vyzerat :DDD proste trapne

vevesh
10. máj 2025
@hellwant

@dkethe V tomto pripade ju zas na dlhsom vylete sice vypijes osviezujucu, ale musis potom tak ci tak plnit. Nebudes predsa brat 10 termosiek na bike. Cize zas chodit po zachodoch, ci doprosovat sa v restikach/krcmickach ak ti vôbec zadarmo doleju? My mame 14 r. cize to nie su bike tury 5km tam a spät ako pri drobcoch. A na plazi v 40 - tkach byt len 2.5 hodky v kuse sa vypije tekutin dost. Chodit hore dole do napr. penzionu, ktory môze byt pol km od plaze( kedze sa riesi lacna dovca bez AI- prve rady to nebudu a kupovanie v bare pri plazi je drahsie), kde mas z obchodu kupene malinovky a mineralky asi tiez ono nebude, kedze deti budu co chvila pit a dospeli tiez. Ak zoberies so sebou, oteplie to, co je mimo termosky, cize ti doplnenie nepomôze. Jasne ak treba setrit, urobis to, je to cesta, da sa to a musis sa prispôsobit.

@hellwant plaz sa riesi prenosnou chladnickou. Das 2 zmrazene vody dnu a vydrzia ti flase studene, ak nie ladove (to zalezi od chladnicky) aj 5-6 hodin. A my chodime na prazdne plaze, kde mas auto 20-30m od lehatok, takze kludne aj elektrochladnicka sa da. A napriklad bike si viem predstavit jedna flasa vody na drziaku na biku a jedna zmrznuta na lad do ruksaku, po ceste sa roztopi a je chladena...

vierka82
10. máj 2025
@janaspa

@vierka82 cize nie cestovka, ale byvanie na sukromi. Byvanie zvlast a letenky zvlast? Transport z letiska zvlast

@janaspa bývame vždy v hotely a transfer mamez hotela

autor
10. máj 2025
@simca06022011

Treba v tom uz mat asi trosku prax, ubytko si zohnat, cestu zabezpecit ale da sa dovolenka aj v rozumnom rozpocte zvladnut a lacnejsie ako dovolenka na slovensku :D (inak chorvasko sa da aj vlakom :D neviem kolko to vyjde)... tu vidis, tolko setrite, utahujete opasky, zabezpecite byvanie bez uveru a uskromnujete sa roky, ze na ten volny cas, dovolenku neostava, niekedy je lepsie nechat si tu rezervu, zobrat ten hypouver napr. aj ked len na cast a proste nieco z toho zivota mat. Nemusi clovek financovat 100% domu a zadlzit sa az do dochodku, ale da sa to spravit aj rozumne, aj s nizsou splatkou atd. My teda nechodime kazdy rok k moru, dcera bola pri mori 2x, ale na vyletoch v okolitych aj "vzdialenejsich" krajinach v podstate casto.
Samozrejme, nie je to povinnost, a zase tym morom.. no popravede u ans v rodine su alergici a nevidim, ze by niecim pomohlo more. Cize ani tento benefit napr rpi tyzdnovom pobyte nevidim. Urcite aspon par krat za detstvo ist na dlhsi vylet s rodinou nemoze byt zle 🙂)
Ale aby neboli vycitky, ako hovoirm, nie je to povinne, kedysi sa nechodilo a prezili vsetci. Teraz mam pocit ze uz to niektori aj prehanaju :D v mojom okoli su ludia, ze ked sa priznam, ze tneto rok ani neuvazujeme, tak bud sa pozru na mna ci mi sibe, alebo ako socku, dokonca mi jeden blizky clovek povedal, ze vsak mi to zaplati nech ideme, ako to bude vyzerat :DDD proste trapne

@simca06022011 vôbec nemáš pravdu,my neutahujeme opasky až tak veľmi ,my sme si dopriali výlety,ale kratke..pisala som vyššie..a keď mal muž operaciu a bol dlhodobo PN,boli sme vďační,že mame extra peniaze na 2 roky..teraz mame opäť nejaké ušetrené a už som pisala do viac ubytovacích agentúr,ako aj cez booking com..snáď sa niečo podari..a nebudeme musieť opäť riešit nejaké nejaké výdavky.A teda dom nemame dokončený vôbec,to by sme museli riadne šetriť a sediet len doma...Dakujem ti za nazor🙂

marcaurel
10. máj 2025
@minenkaa

@zuzubb007 a ty si z pekne lacného kraja,že 2000€ štyria na dovolenku

@minenkaa prečo? V Taliansku stojí slušný apartman na týždeň okolo 700/750€ pre 4 osoby. Cesta autom cca 250€. A keďže jesť sa musí aj doma, určite im 1000€ stačí. Veď pani nehovorila o hoteli letecky.

cukroska
10. máj 2025

Úplne vám rozumiem, že to proste nevychádza. Poznám v mojom okolí XY rodín čo si naozaj ísť k moru dovoliť nemôžu.U nás je práce žalostne málo a zle platené. A nie každý dokáže (aj môže) muklovať niekde v zahraničí, aby dobre zarobil. Ľudia v mojim okolí naozaj žijú aj od výplaty k výplate. Ak sú dopriať deťom všetko čo potrebujú veru k moru neostane. A vždy ešte na,Slovensku sa dá pochodiť toho dosť a ak nechcú luxus tak ti vyjde o dosť lacnejšie.

cukroska
10. máj 2025
@marcaurel

@minenkaa prečo? V Taliansku stojí slušný apartman na týždeň okolo 700/750€ pre 4 osoby. Cesta autom cca 250€. A keďže jesť sa musí aj doma, určite im 1000€ stačí. Veď pani nehovorila o hoteli letecky.

@marcaurel Bejvávalo.Kedysi sme sa zmestili do tisícky autom a prešli sme naozaj toho dosť. Ale posledné Taliansko to už vyšlo veľa a to si dovolím tvrdiť, žiadny luxus sme nikdy nemali a ani sa nestravovali každý deň pp reštikách.

katica06
10. máj 2025
@kofa77

z BA lieta na Korfu, Trapani, Burgas, Sofia... ked teraz budete sledovat letenky, viete vystihnut dobre ceny. ubytovanie sa tiez da najst a do 2000 eur uplne v pohode na 6 noci.

jasne, ultra all prezieracka s drincikmi s parazolikom, ktori donesu az pre nos to nebude. ale deti 16,14 rocnw by si snad uzili aj tento typ dovolenky. ked to pojmete ako zamer a dobrodruzstvo, tak zazitok budu mat urcite. ja fakt asi nepoznam ludi, ktori by aspon raz za 3 roky niekde nesli k moru s detmi, a to ja som z vychodu, ziadna bohata bublina

@kofa77 juh BB kraja, alias hladová dolina, ľudia z môjho okolia nechodia každý tretí rok k moru ani každý desiaty. Suseda bola teraz v marci na tri dni prvý krát v 55ke a to jej deti zaplatíili , ďaľšia suseda vlani v 50ke ale kvôli veľmi tragickej udalosti v rodine, ďalšia suseda vôbec. Manžel prvý krát keď mal 45, môj svokor ani neveril že voda je slaná, doniesli sme mu vo fľaši , deti vo veku detí autorky a ešte ani jeden z nich nesedel v lietadle. Od vtedy sme boli aj Taliansku aj Chorvátsku more ho učarovalo.
Autorka, choďte do toho ak aj deti chcú do 2000 sa dá ak nemáte extra nároky, každý rok sme to mali pod 2t

hatsepset
11. máj 2025

Ja len začnem o víkende niekde na SK a už počúvam ( niekoľko rokov) že dovolenka není priorita, že ideme do ťažkých čias a treba šetriť 🥹- ale za 6 rokov 2x výmeneny komplet nábytok v byte. Brala som to ale tak že ok ja na RD plus privyrábanie nič moc, nebudem tlačiť na pílu. .... Nuž ale ani keď som začala nanovo pracovať sa to nezmenilo 😄🙈

dkethe
11. máj 2025
@hellwant

@hellwant jasne chapem... Velke deti viac vypiju, aspon si to ale same nesu 😂 na sk nemam problem nabrat vodu na zachodoch, mame vsade pitnu. Na dovci kupim tie 5l plasty a na obednu pauzu stejnak ideme na ubytko, a dolejem.
Za ribju veceru v HR s radostou zaplatim 100€ , ale platit vodu na plazi - na to som hrozne skupa 😂

kepassa
11. máj 2025

My sme chodoli roky do Chorvatska, obmenili sme to Talianskom a tento rok 1x ideme do Spanielska. Iba prvy raz sme boli letecky ked sme mali este len prvu dceru a mala vtedy 3 roky, all inclusive Kreta. Bolo tam krasne ale mali sme svaby na 4**** hoteli. Takze odvtedy chodime po apartmanoch. Ako alergicky (ja a dve dcery, syn a muz nie su) potrebujeme mat moznost uvarit si nieco aby som prezila 14 dni. Nemozem jest hocico a hocikde. Samozrejme, aj sa prestravujeme v restikach aj sa kupi pizza, kebab, zmrzliny kade co ale ja by som po dvich tyzdnoch jedenia hocicoho skoncila na prijme...a je mi uplne jedno kto si co mysli. Robime tak aby to vyhovovalo nam. Chodime na ubytovanie tam kde su bazeny, to je podmienka nasich dvoch deti 😄 tretia to ma nahaku. Som rada, ze este vobec s nami ako 17 rocna chce vobec ist 😆 milujem Taliansko. Milujem ich mentalitu,dynamickost,zivelnost a aj prístup k detom. Vobec nie su drahi. Viac nas vychadza dovolenka na Slovensku alebo aj Praha ked sme boli tri roky dozadu a platili vsetky vstupne a atrakcie vyslo to za 7 dni 1500€ a to sme boli ubytovaní u sestry. Takze za mna naozaj nemusi byt all inclusive. Nie je to nic coby sme neprezili. Vzdy sa da najst sposob. Rozumiem, ze u vás jevto horsie kvoli nepriaznivému zdravotnemu stavu ale naozaj by som si prosto odkladala bokom po 50€ a ono sa to za dva roky uplne pokojne da zvladnut. Hlavne, nech sa polepsi manzelovi aby ste si to patricne aj vychutnali

tiezjedna
11. máj 2025
@vierka82

@vierka82 pošli odkaz prosím👍 pokojne na ten Cyprus, ten ma zaujíma, ešte som tam nebola a rada by som.

marsmykkok
11. máj 2025

Ja si proste myslím, že proste sa to preceňuje ísť k moru a stala sa z toho nejaká norma, že proste treba ísť. A dosť to podporuje aj naša nasledovanejšia TV, nie je týždňa, kedy by nebolo v televíznych novinách Markízy PR cestoviek ako už v októbri je leto skoro vypredané a že na jarné prázdniny idú všetci Slováci k moru a potom má človek pocit, že ak nejde, že niečo nie je v poriadku. Osobne posledné roky chodím každý rok, ale napríklad už viackrát som sa pohrávala s myšlienkou, že budúci rok nie, nemám problém a neriešim ak niekto nechodí. Ak riešim, tak ľudí, čo sedia doma 365 dní a nejdú ani na kopec za bytovkou. Ale či niekto chodí k moru 5 krát ročne alebo raz alebo chodí do Tatier alebo len do najbližšieho lesa neriešim. A tie zdravotné účinky sa za mňa preceňujú. Sme s partnerom ekzematici, chodím vždy na týždeň, vlani sme boli prvýkrát 2 týždne a obaja sme mali v zime problémy kožné ako už 20 rokov hádam nie. A to sme paradoxne za posledné roky boli pri mori najdlhšie.

leni1977
11. máj 2025
@marsmykkok

Ja si proste myslím, že proste sa to preceňuje ísť k moru a stala sa z toho nejaká norma, že proste treba ísť. A dosť to podporuje aj naša nasledovanejšia TV, nie je týždňa, kedy by nebolo v televíznych novinách Markízy PR cestoviek ako už v októbri je leto skoro vypredané a že na jarné prázdniny idú všetci Slováci k moru a potom má človek pocit, že ak nejde, že niečo nie je v poriadku. Osobne posledné roky chodím každý rok, ale napríklad už viackrát som sa pohrávala s myšlienkou, že budúci rok nie, nemám problém a neriešim ak niekto nechodí. Ak riešim, tak ľudí, čo sedia doma 365 dní a nejdú ani na kopec za bytovkou. Ale či niekto chodí k moru 5 krát ročne alebo raz alebo chodí do Tatier alebo len do najbližšieho lesa neriešim. A tie zdravotné účinky sa za mňa preceňujú. Sme s partnerom ekzematici, chodím vždy na týždeň, vlani sme boli prvýkrát 2 týždne a obaja sme mali v zime problémy kožné ako už 20 rokov hádam nie. A to sme paradoxne za posledné roky boli pri mori najdlhšie.

@marsmykkok neviem si predstaviť, že normálny človek by išiel nasilu na dovolenku k moru a zaplatil by tisíce kvôli tomu, že aj ostatní chodia. Každý by mal mať svoj rozum a robiť to, čo vyhovuje jemu. Ja som zasa dovolenkový typ, pre mňa je to priorita, v posledné roky nechodím len na jednu v roku. Som slobodná matka, pracujem z domu, každý deň domácnosť, pubertálny syn mi žerie nervy, pre mňa je to balzam na dušu, ja už pri balení kufrov som šťastná ako blcha. Na mňa mnohí krivo pozerajú, že dám peniaze za dovolenky, ale je to moja vec, zarobím na ne. Takisto ja neriešim či niekto ide alebo nie, je to každého osobná vec.