Išli by ste na výlet?
Ahojte, ja pracujem, môj priateľ je teraz bez práce na podpore, dáva sa dohromady zdravotne, nedostáva veľa peňazí. Celé leto sme neboli nikde, len v kine, na zmrzline, na káve, prechádzke, inak nikde. Vie, že by som veľmi chcela niekde ísť, tak súhlasil s výletom do Maďarska. Avšak tu je problém. On nemá auto a nešoféruje. Čiže ja pôjdem 100 km tam, 100 km späť. Len vstupné v Maďarsku stojí 20 eur, čo viem, že je pre neho veľa. Samozrejme, že benzín tam a späť budem hradiť ja a vstupné za seba. To mi problém nerobí. Ale šoférovať tam a späť 100 km? Priznám sa, že ja po SVK nemám problém, ale v zahraničí sa bojím a mám rešpekt. Hlavne viem, že by tam išiel len a len kvôli mne, on nechce ísť, už tam bol. Čo by ste urobili?
No tak keď nechceš šoférovať tak máte vyriešené - nikam nejdete
My sme z vychodu, cize ja som chcela ist maximalne tak 50 km tam a spat. Len nieco na okoli. Tym, ze zdravotne nie je fit, tak naozaj cely den je pre neho vela. Zrejme nikam nepojdeme. Cize cele leto doma.
Netreba to siliť . Ty sa bojíš soferovat , priateľ na tom zdravotne nie je v poriadku , počíta každé euro , ale ty chceš ísť na výlet … a urobiť si opekačku niekde v okoli? Ste asi dosť mladí , dôležité , že strávite deň spolu
Ak má zdravotné problémy treba mu to prispôsobiť, určite by mu padlo dobre nejaký program ale v rámci jeho zdravia a rozpočtu ak chces s ním nech to je o radosti a nie starosti navyše ked ešte aj nieje ok
My sme z vychodu, cize ja som chcela ist maximalne tak 50 km tam a spat. Len nieco na okoli. Tym, ze zdravotne nie je fit, tak naozaj cely den je pre neho vela. Zrejme nikam nepojdeme. Cize cele leto doma.
@anonym_autor a kto vymyslel vlastne to Maďarsko, keď hovoríš, že s tým súhlasil? Asi ty nie? A potom povieš, že to je veľa 100km tam a 100 naspäť. 🫣.
@denkabemommy po slovensku sa nebojím, chodím bežne do BA späť sama. Tu sa necítim isto.
@anonym_autor je to také isté ako do BA 🙂. Práveže ešte lepšie.
@anonym_autor a kto vymyslel vlastne to Maďarsko, keď hovoríš, že s tým súhlasil? Asi ty nie? A potom povieš, že to je veľa 100km tam a 100 naspäť. 🫣.
@bielasovicka dnes sme pozerali na nete fotky zoo, pytala som sa, či tam bol, vravel, že áno. Pýtala som sa aké to tam je, tak mi to opisoval. Spýtal sa ma, či tam chcem ísť, vravela som, že aj áno. Vravel, že to nie je ďaleko. Prišla som domov, pozerala som na mame a počet km tam aj späť, a potom aj cenu. Bol prekvapený, keď som mu písala, koľko to stojí. Povedala som mu, že to zaplatím. Ale povedal, že v žiadnom prípade, že ak už budem šoférovať tam aj späť, tak mi dá peniaze na benzím aj si vstup zaplatí. A vieme dobre, že keď tam budeme celý deň, tak aj si niečo kúpime, najeme sa tam, dáme si kávu. Čiže tých 50 eur minie. A on z toho skoro žije celý týždeň.
@anonym_autor vyhladaj si Maringotka Kaffee , je to na vychode, prechadzka, vyhlady, date si kolacik.
@anonym_autor
počuj a to mas len jednu kamosku??
Ja by som ho teda nikde netahala, ked nevládze. Pokial je na podpore, otáča jazde euro tak bieda a chápem, ze sa nechce dat pozývať.
Ake na kieho čerta potrebujes zrovna do Maďarska?
Inak malo info. Ono zalezi aj na vašich životných štýloch. Pokial jemu je veľa 20 e aj neskor, co ty len za obed das, mate nepomer. To nebude dobre fungovať asi.
Dobre ti tu napisali, chod sama na 1-2 dňový výlet cez cestovku. Alebo chod sama do Prahy, Krumloba, Lednice -Valtice... A tam ti netreba strach z cudziny 🙂.
@svetlonos tam som všade už bola 🙂 Brno, Ostrava, Telč, Český Krumlov, České Budejovice, Praha. Bola som tam na road tripe týždennom, ale šoféroval ex.
Zobrať deku, dobré jedlo a pitie, urobíš koláč a išla by som niekde kde je krásny výhľad a počkala na západ slnka. Je veľké teplo. V ZOO treba chodiť, tak neviem ci je to OK, ak má zdravotné problemy.
Zobrať deku, dobré jedlo a pitie, urobíš koláč a išla by som niekde kde je krásny výhľad a počkala na západ slnka. Je veľké teplo. V ZOO treba chodiť, tak neviem ci je to OK, ak má zdravotné problemy.
@misinka0611 nešli by sme teraz, ale o dva týždne.
My sme akurat vysli zo zoo nyiregyhaza. To je chodenie na cely den a to sme ju ani nepresli celu. Ja tiez soferujem prvykrat v madarsku. Nic hrozne. Neviem odkial si,ale urobte vylet na siravu napr.
@bielasovicka dnes sme pozerali na nete fotky zoo, pytala som sa, či tam bol, vravel, že áno. Pýtala som sa aké to tam je, tak mi to opisoval. Spýtal sa ma, či tam chcem ísť, vravela som, že aj áno. Vravel, že to nie je ďaleko. Prišla som domov, pozerala som na mame a počet km tam aj späť, a potom aj cenu. Bol prekvapený, keď som mu písala, koľko to stojí. Povedala som mu, že to zaplatím. Ale povedal, že v žiadnom prípade, že ak už budem šoférovať tam aj späť, tak mi dá peniaze na benzím aj si vstup zaplatí. A vieme dobre, že keď tam budeme celý deň, tak aj si niečo kúpime, najeme sa tam, dáme si kávu. Čiže tých 50 eur minie. A on z toho skoro žije celý týždeň.
@anonym_autor ked chces silou mocou ist do ZOO, tak chod. A cele to zaplat, ked je jemu vela dat 20 EUR. Alebo nechod nikam, ked sa bojis soferovat. Aku vlastne ocakavas odpoved? Ty sa musis sama rozhodnut, ci to zafinancujes. Pises, ze ma zdravotne problemy, nic neje, tak co ked mu tam pride zle? Alebo budete niest plnu chladiacu tasku jedla pre neho na cely den? Spominas, ze je to 100 km tam a naspat. Co je relativne daleko, neviete ist niekam blizsie na Slovensku? Nemala by si stres a urcite by to vyslo lacnejsie ako ist do Madarska.
@anonym_autor ked chces silou mocou ist do ZOO, tak chod. A cele to zaplat, ked je jemu vela dat 20 EUR. Alebo nechod nikam, ked sa bojis soferovat. Aku vlastne ocakavas odpoved? Ty sa musis sama rozhodnut, ci to zafinancujes. Pises, ze ma zdravotne problemy, nic neje, tak co ked mu tam pride zle? Alebo budete niest plnu chladiacu tasku jedla pre neho na cely den? Spominas, ze je to 100 km tam a naspat. Co je relativne daleko, neviete ist niekam blizsie na Slovensku? Nemala by si stres a urcite by to vyslo lacnejsie ako ist do Madarska.
@muchotrafka298 on by to urobil len kvoli mne. Ty by si isla na mojom mieste? Zrejme nepojdeme. Nejde mi o peniaze, ale nemyslim si, ze je to k nemu fer, ked nie je ok.
@muchotrafka298 on by to urobil len kvoli mne. Ty by si isla na mojom mieste? Zrejme nepojdeme. Nejde mi o peniaze, ale nemyslim si, ze je to k nemu fer, ked nie je ok.
@anonym_autor ja by som nesla. Ale to je moj osobny nazor, ze mne by to za to nestalo a hlavne by som uz nefinancovala ziadne vylety za partnera. Pises, ze je bez prace, ma zdravotne problemy, nic neje. Nech sa najprv da dokopy a potom mozete chodit po vyletoch, ked na ne bude mat financie.
Jedno leto hádam bez výletov vydržíš, načo to siliť?
Jedno leto hádam bez výletov vydržíš, načo to siliť?
@januska12323 dohodli sme sa, ze ked mu bude trochu lepsie, pojdeme do Viktoriinych zahrad, do lomu Benatina.
Prosim Ta, ak nechces soferovat a on nemoze, tak preco o tom vlastne premyslas?
Ved chodte na sk,do tatier na turistiku,alebo do aquaparkov,ci Besenova,Tatralandya.Zozente si ubytko na 1 noc aj ked teraz to uz bude asi plne,ale tak aspon na ten 1 den sa kupat.A preco teda prave tam???
@vladuska20 Autorka riesi, ze priatelovi je aktualne vela aj 20€ na vstup a ty ich posles do Besenovej alebo Tatralandie?
Ved chodte na sk,do tatier na turistiku,alebo do aquaparkov,ci Besenova,Tatralandya.Zozente si ubytko na 1 noc aj ked teraz to uz bude asi plne,ale tak aspon na ten 1 den sa kupat.A preco teda prave tam???
@vladuska20 lebo vstupne do Besenovej a Tatralandie je menej ako 20 eur 🤦♀️ A este plus ubytko, no skoro ako zadarmo.
@vladuska20 lebo vstupne do Besenovej a Tatralandie je menej ako 20 eur 🤦♀️ A este plus ubytko, no skoro ako zadarmo.
@belllinka ja som to navrhla v ramci sk,ked sa boji soferovat.Dobra navigacia s dobrymi,novymi mapami by ju doviedla na presne miesto,ale ked sa boji.
Dievcata ak ma 100km do Nyregyhazi je niekde z vychodu, ta zoo je uzasna. Bojnice sa mozu ist zahrabat. Ak sa tam vyberies chodte skoro rano, je to na cely den.
Ale pozor, šak nevieme prečo je zdravotne na tom zle, kvôli čomu je na tej podpore keď sa dáva zdravotne dokopy...keď len preto že mu je zle, tak kašlať na neho, ale keď je to niečo vážnejšie bohvie...
@mahony6 keby bol na tom tak zdravotné zle, tak je na PN, nie úrade práce a doma sedí a dáva sa dokopy, nie chodí po výletoch.
On ju len citovo vydiera, lebo chudáčik je chorý, nemôže robiť, ale kúpať to už hej.
Ja uprimne nechapem, co riesis. Ocividne nema nejake obycajne problemy, ked hovoris, ze je to zle a ze ani neje. A teba trapi, ze cele leto nikde nepojdes??? Ako fakt? Ak ti na nom zalezi, tak hadam obetujes jeden vylet, a pritom jemu ide o to najcennejsie...
Dievcata ak ma 100km do Nyregyhazi je niekde z vychodu, ta zoo je uzasna. Bojnice sa mozu ist zahrabat. Ak sa tam vyberies chodte skoro rano, je to na cely den.
@eeffka je uzasna,my sme v nej dnes boli,len jej priatel ma zdrav.problemy a cely den chodit nebude vladat. A vstupne,jedlo tiez nie je lacne....
@vladuska20 aj si si zistila, koľko je vstupné do aquaparkov a nocľah? Parkovné v Tarách?
Môžete ísť stopom
@hiro jasné, stáť vedľa cesty na tom slnku a tŕpnuť, kedy a ako sa dostanem domov
@vladuska20 aj si si zistila, koľko je vstupné do aquaparkov a nocľah? Parkovné v Tarách?
@anonym_17a0a1 litrova tocna voda s platkom citrona 2 eura. smutne.
@anonym_17a0a1 litrova tocna voda s platkom citrona 2 eura. smutne.
@balerina2025 bohužiaľ normálne. Ale neviem, ako ju takéto niečo napadlo, trieskať sa do ZOO, ked skoro nič neje a má problém s chodením. Idem do kina a domov a finito. Aj t mi je divné, že mu je 20 eur veľa, veď má hádam PN a mal by mať aspoň minimálnu rezervu

@denkabemommy po slovensku sa nebojím, chodím bežne do BA späť sama. Tu sa necítim isto.
@anonym_autor
počuj a to mas len jednu kamosku??
Ja by som ho teda nikde netahala, ked nevládze. Pokial je na podpore, otáča jazde euro tak bieda a chápem, ze sa nechce dat pozývať.
Ake na kieho čerta potrebujes zrovna do Maďarska?
Inak malo info. Ono zalezi aj na vašich životných štýloch. Pokial jemu je veľa 20 e aj neskor, co ty len za obed das, mate nepomer. To nebude dobre fungovať asi.
Dobre ti tu napisali, chod sama na 1-2 dňový výlet cez cestovku. Alebo chod sama do Prahy, Krumloba, Lednice -Valtice... A tam ti netreba strach z cudziny 🙂.