icon

Je lacná dovolenka pre rodinu pod 1000 eur reálna?

17. jan 2024

Ženy, je reálne dostať sa na týždňovú letnú dovolenku pod 1000€ pre nenáročnú 4-člennú rodinu? Stačilo by, aby táto suma zahŕňala ubytko a dopravu. Myslela som, že so všetkými tými first moment zľavami a pribratím starých rodičov by to bolo reálne, ale asi som sa kruto mýlila. Všade píšu, že deti do 3 rokov (niekde do 12 rokov) zadarmo, ale je to len asi len odžub, v skutočnosti to celé naúčtujú rodičom. Chce sa mi plakať. Alebo neviem...

zalka
18. jan 2024

@zuzubb007 ale no teraz ak kúpi raynair letenky pre 4 z bratislavy do burgasu, bez batožiny stačí malý batôžtek tak výjde od 1.7-8.7. za cenu 608e, doprava z letiska na napr. slnečné pobrežie autobusom za cca 16e pre 4 osoby , a ubytovanie nájde v rozpätí 50-100e za noc a aj letecky sa zmestí do 1000e.

matkahelka
18. jan 2024

do Chorvatska chodi aj vlak. to by som vyuzila skor, lebo cestovat busom do HR s 2rocnym dietatom je trest aj pre rodicov, aj pre ostatnych v buse. a v HR najdete aj lacne apartmany, dalej od mora, budu mensie a starsie, ale myslim, ze na 7 noci do 500€ najdete. ale hladaj a bookuj teraz. a nie booking, tam su ceny vysoke. pozri stranky laganini.com, hrvatska.sk. to su overene stranky a omnoho nizsie ceny ako booking, komunikujes priamo s majitelmi.

matkahelka
18. jan 2024

ak mas fb, pozri sem.je to mamicka odtial z konika, vlastni apt na cypre a bulharsku. na cypre noc 50€. ak vychytas lacne letenky, dovca bude super.

zuzubb007
18. jan 2024

@bluka2 autorka chce za 1000 euro celu dovolenku nakomplet ubytko aj cesta to nieje realne absolutne pre 4roch

cecilia29
18. jan 2024

Teraz som pozerala kam chodíme my, to by možno vyšlo. Tam je skôr ta cesta draha. Ale dá sa ísť busom, vlakom. Napr. posledný augustový týždeň majú apartman za 50 E
http://www.hrvatska.sk/brac/apartman-sumarin/
...museli by ste si ale variť

zuzubb007
18. jan 2024

@zalka no ano ale to su take bojove podmienky s dvomi detmi naozaj s rubsacikom ist to jedine sama uz len jedna nafukovacka je plny rubsak ty zjavne necestujes tak s detmi, ked da na stravu, cestu na letisko atd tak skonci na sume 2000, poistenie je len 100 euro

matkahelka
18. jan 2024

@zuzubb007 autorka chce za 1000€ ubytku a dopravu, nie komplet dovolenku. pise, ze nie su narocni, to podla mna najdu.

zuzubb007
18. jan 2024

@matkahelka ano da sa najst, ale zase beriem ohlad na deti a nevezmem ubytko v hosteli

zalka
18. jan 2024

@zuzubb007 ja som neverila, že sa dá ísť na dovolenku s malým rupsakom. Kamoška mi to ukázala min. rok ... dve deti do 10r dvaja dospelý .. každý svoj rupsačik. V apartmáne máš pračku zvyčajne ja v mojom mám , nemáš problém preprať veci .. koľko toho potrebuješ?
A cesta na letisko? V rámci slovenska deti zadara, a rodičia z Košíc ak by šli do BA tak zaplatia 80e tam a späť napr. vlakom.
A zaplatiť 100e za kufor ... alebo kúpiť za 5e nafukovačku na mieste čo sa oplatí viac .. mimochodom v skupinách na fb bežne vidím, že ludia také neskladné veci si posúvajú zadara počas celej sezony.

matkahelka
18. jan 2024

@zuzubb007 ale prestan, v akom hosteli. pridala som screen, apt na juznom cypre, 10min.od mora, 50€/noc. v HR najdes v mini dedinkach dalej od mora v pohode apt za 60€/noc. som tu na MK v skupine o chorvatsku, baby cestuju aj za menej. v pohode daju tyzdnovu dovolenku za 1300-1400€ aj so stravou. ano, tahaju potraviny z domu a varia, ale da sa. kto nema inu moznost, ukromni sa.

cecilia29
18. jan 2024

@matkahelka ja som pridala link, apartman je tak 5-7 min od mora a stoji 50-60 eur noc a je tam krasne

matkahelka
18. jan 2024

@cecilia29 viem, ja ta sledujem v tej HR skupine, videla som vase foto. Brac je skvely, zbierame nam odvahu uz par rokov. ale ta cesta tam, to je masaker dlha. a na tyzden sa podla mna neoplati dat take prachy za naftu, dialnice, trajekt.

cecilia29
18. jan 2024

@matkahelka áno, je to veľa. Hlavne trajekt to riadne vynesie. Aj časovo. A vždy si poviem ze tam dole už nepôjdem a aj tak tam skončíme 😀 ale myslím si ze.tak ako dole, aj hore sa môže nájsť niečo lacnejšie. Zase pri mori sa človek potrebuje v apartmáne iba vyspať , takže to nemusí byt extra luxus, veľký ci s bazénom.

cecilia29
18. jan 2024

@matkahelka a ano , chodíme na 2.tyzdne, ti sa skôr oplatí...Keď som napr chodila iba so sestrou išli sme busom. Priamo do Makarskej, a potom už iba trajekt priamo do Sumartinu.

matkahelka
18. jan 2024

@cecilia29 podla mna je chorvatsko pekne od trogiru nadol a cim nizsie, tym krajsie. pre mna trebars istria nie je chorvatsko. takze uplne chapem, ze vas to taha dole, nas tiez. a Brac je krasny, urcite najkrajsi HR ostrov.len ta cesta. verim, ze ked nasa mladsia trochu podrastie, aj my sa tam dostaneme.

cecilia29
18. jan 2024

@matkahelka ja som bola raz v Bibione a ja som si tam nejako nevedela zvyknúť, asi preto ze už som bola zvyknutá na tie hory.

uglybetty1234
18. jan 2024

Kupuj letenku a ubytko zvlast

uglybetty1234
18. jan 2024
uglybetty1234
18. jan 2024
uglybetty1234
18. jan 2024

Kukni aj Inviu, tu mas ten termin s polpenziou. My bezne lietame len s batohmi na chrbte a je to ok. Opalovaky a sprchace kupis tam. Lieky iba zaklad , 5 outfitov a hotovo.

uglybetty1234
18. jan 2024

Nasla som aj let do Varny z Viedne alebo Krakoww

uglybetty1234
18. jan 2024

A ubytko na invii, kopec aj bez stravy, all inclusive. Vyfiltruj si. Plus transfer cca 100€ spolu obe cesty z letiska do ubytka. Takze len sadnut a hladat. Isto najdes. My ideme takto tento rok na tyzden robit nic do bulharska na zlate piesky a tyzden potom do talianska Rim, poziciavame auto a na pobrezie. Len lacna dovolenka vyzaduje vela vyhladavania a tak.

uglybetty1234
18. jan 2024

Jo to ubytko som zadavala pre 4- 2 dosp. a dve deti (8,12)

franica
18. jan 2024

@autorka no cez CK čo som najlacnejšie našla je Bulharsko za 1700€ na všetkých, ale zas all inclusive, čiže tam už nemusíš minúť absolútne nič, ani na balenú vodu, ani na zmrzku deťom, proste vôbec nič. My keď sme boli takto, tak sme minuli len na magnetku svokre 😂, nemali sme na čo iné, mali sme nonstop jedlo, kávu, drinky, sladkosti..ach musím opustiť túto diskusiu, lebo mám hneď depku, ked hovoríme o letnej dovolenky verzus čo je vonku 😀

bosorkabb
18. jan 2024

Chodíme buď Taliansko, Chorvátsko, Bulharsko autom. Záleží čo preferujes. Cez cestovku nechodíme. Ubytovanie buď booking alebo Chorvátsko cez lokálne stránky. Tu na MK je aj skupina Chorvátsko tam nájdeš typy.

onedaynick
18. jan 2024

@zuzubb007 co je to rubsak?

bluka2
Autor odpoveď zmazal
bluka2
19. jan 2024
lasona
19. jan 2024

@onedaynick ruksak, alebo batoh...v niektorých dedinách tak hovoria slangovo

avanka
19. jan 2024