icon

Je potrebné očkovanie dieťaťa, keď ide na dovolenku do Tunisu?

ivina28
29. máj 2017

Prosím baby o rady, tie ktoré ste boli na dovolenke v Tunise, je potrebné očkovanie pre dieťa? Dcérka má 4roky, povinné očkovania má všetky, ďakujem za rady, prajem pekné leto 🙂 .

Strana
z2
jana_eyre
29. máj 2017

@tomiholjubavi ja som tiez posero, ale uplne z celeho sveta.. Mame ist do budapesti s muzom na jeho sluzobku.. ja uz sa teraz bojim a to je budapest moje naj mesto.. A velmi som sa bala ked isiel muz na sluzobku do maroka.. Ale ako som uz povedala, clovek sa bohuial zacina bat vsade kde je vela ludi.. Je jedno v akej krajine..

winni
29. máj 2017

Smejem sa, ženy zdvihli ste mi náladu 🙂 a teraz úplne od veci ... bol niekto na dovolenke pri Baltiku zo strany Ruska, Litvy, či Lotyšska? 🙂 každe rady, tipy na výlety uvítam 🙂

bluka2
29. máj 2017

@jana_eyre @tomiholjubavi Preco prave Maroko? Deje sa tam nieco? Baby, to mate uplne neopodsatneny strach

jana_eyre
29. máj 2017

@bluka2 maroko som spomenula len preto, lebo o nom pise tomiholjubavi.. Bojim sa nech ide muz kamkolvek.. Aj do pariza siel par mesiacov po utoku a bola som uplne pokakana.. A bojim sa aj v ba ked je okolo mna vela ludi.. Uz je toho proste vela..

tomiholjubavi
29. máj 2017

@sardinka336 V Bulharsku som bola raz, tak nemozem na zaklade toho hovorit vseobecne. Do Čiernej Hory ale chodievame každy rok, lebo muž je na polovicu černohorec a ma tam nejake majetky, tak pracovne chodíme opozriet aspon na tri-štyri dni. A ti poviem, že ešte len Čierna Hora je predražená. Tam ti zaučtuju aj lehatko na pláži a obed pre dvoch stoji taku palku, že človeka hlad prejde.

Avšak čo sa tyka moslimov, tí naši europski moslimovia (bosanci, albánci) sú úplne iná fajta, než tí čo ich vídavame v telke a čo sa odpaluju v metrách a autobusoch. Poznam ich velmi vela a sú uplne v pohode, veselí život milujúci ludia. Ich zeny nechodia zahalene, vacsinou ani satky nenosia. Vypiju si, pojedia hocico, na vianoce mávajú vo svojich obchodoch stromčeky. Albánca spoznáš len podla jazyka a bosanca od srba, chorvata, ci cernohorca, nerozlíšiš vôbec, lebo je to etnicky ten isty narod s tym istym jazykom, akurat kazdy ma inu vieru.

Napr. u nás v dedine sú tiež dvaja bosanci - moslimovia. Navzájom sa predbiehajú, kto bude mať krajšiu zahradku, drahšie apartmány a kto si kúpi fajnovejšiu loď, aby ňou mohol machrovať a ten druhy mu ju zavidiet 😂 Ale tí sa určite nepojdu odpáliť nikde. (jedine sa tak zepália rakijou a potom vyspevujú tradičné bosanské ťahavé 😂 ). Ale to len vtedy, ked jedneho žena neni doma, lebo potom by mal cirkus 😂

Ja osobne nemam strach z moslimov ako takych, mam strach z celkovej politickej situacie v krajinach blizkeho vychodu a severnej afriky.

bluka2
29. máj 2017

@jana_eyre Hm, vies, ten strach je presne to, co tentych par magorov chce dosiahnut a cudujem sa, ze im to zeriete, prepac. Lebo stale pravdepodobnost, ze budes na kocerte v Parizi akurat na tom, kde bude nejaky magor strielat, alebo na vianocnych trhoch vo FR, DE, ked do teba vpali nakladne auto je stale nizsia ako 0,001% (odhad). Stale mas vacsiu pravdepodobnost, ze sadnes do svojho auta a v ten den budes mat smolu a smrtelnu nehodu, lebo mozno isiel nejaky ozraty Slovak oproti.
Napriklad v takom Tel Avive sa ludia s utokmi naucili zit, to iste sa musime aj my v Europe - strach ti nijak nepomoze, zato si urcite uskodis tym, ze o vela prides a to nehovorim o tom samotnom pocite strachu, co asi tiez nic prijemne nie je

bluka2
29. máj 2017

@tomiholjubavi To vidim podobne. Ale prave v tom Maroku sa nemusis bat, kedze kral je velky kamos EU (vzajomne). Politicky velmi stabilne

tomiholjubavi
29. máj 2017

@bluka2 Maroko preto, lebo neraz som počula, aj od samotnych maročanov, že utok sa tam zatial nestal, hoci predpoklady k tomu su. Avšak tym, že zatial je to krajina bez útoku, bezpečnostné zložky k tomu majú dosť ..no ...salámisticky postoj. Že napr. v egypte sú hostia ovela lepsie stražení, tam si na tom proste po útokoch potrpia, kdezto v Maroku až tak nie...V tomto kontexte ironicky povedané, je to "časovaná bomba".

A žial, aj keby som sa vyhecovala, že šak teda ideme, doposial sa nič nestalo, nestane sa ani nam, tak muža tam nedostanem určite, lebo strach je vždy strach, nemôžeš ho uchlacholiť raciom. Bud sa bojiš, alebo nie. A ked sa bojis, nejdeš do situacie, ktora ti posobi neprijemny pocit. Napr. ja sa bojim vyšky a nepojdem ani na vežu trenčianskeho hradu, aj ked logicky viem, že sa nezrutí za tych desat minut, čo tam budem. a to ani nehovorim o tom, že si radsej vyslapem na 13te poschodie peši, ako ist vytahom a byt zavesena v takej vyške len na nejakom motuze 😀 Proste nope 😀 nepomozem si...Preto nechavame moje vysnivane maroko na inokedy, aby sme si uzili dovolenku bez stresu a strachu (hoci aj neopodstatneného)

tomiholjubavi
29. máj 2017

@bluka2 a k tym percentam.. vraj je vyssia pravdepodobnost, ze človek zahynie pri teroristickom utoku, než že sa vydá po 45tke 😂

bluka2
29. máj 2017

@tomiholjubavi Podla mna mas zle info. Tiez mam kamosov Marocanov. Bola som tam pred 2 tyzdnami. Policajtov mas dost, zastavili taxik v ktorom som bola a kontrolovali nam batozinu, napriklad. Na turistov utocit nie je v nikoho zaujme.

tomiholjubavi
29. máj 2017

@bluka2 na turistov utocit nie je v zaujme ziadnej krajiny a 99,9% percent obyvatelov kazdej turistickej destinacie sa modli, aby sa tam žiadny utok nikdy nestal. Ak sa aj stane, mozno par vyšinutých jedincov sa teší, ale netušia ako brutalne tym uškodili sebe a celej ekonomike svojej domoviny.
Či mam zle info, alebo nie, to neviem. Možno aj mám. Ale zatial volim inú krajinu. Toho roku pojdeme konečne do Rumunska ❤ ❤ A to som tiež prehovarala muža 3-4 roky určite.

bluka2
29. máj 2017

@tomiholjubavi Uzite si to 🙂

tomiholjubavi
29. máj 2017

@bluka2 dakujem 💃 (ešte 122 dní a ideme) 💃

aj všetkym ostatnym v tejto teme želam prijemne dovolenky, nech si to poriadne uzijete a stastlivo sa vratite, bez ohladu na to, kde sa vyberiete.

jana_eyre
29. máj 2017

@bluka2 ja im nic nezeriem mam ocd a neda sa moj srach ovladat len tym ze je nieco statisticky menej pravdepodobne.. Ale to pochopia len ludia co to maju.. Bojim sa aj v aute a uz som si 1000x povedala ze tu na mk nebudem svoje obavy zverejnovat a vidis to.. Moj strach maale o nic neobera, nikde pedsa nepisem ze nikam nechodim, alebo? A bez urazky vzdy ked spomeniem svoj strach, tak mam pocit ze vsetci ostatni su dokonalo nebojacni a musia ma poucit o tom ze ani ja sa bat nemam..vto je taka zahada..

tomiholjubavi
29. máj 2017

@jana_eyre never tomu, ze sme vsetci nebojacni. Kazdy mame svoje strachy, ktore nemozeme prekonat. Mne tiez nepomoze ked si poviem, ze statisticky kolko vytahov padne na svete za rok? A kolko jazd sa denne spravi? Miliony, mozno aj miliardy. A aj tak ked mam ist na vyssie ako tretie poschodie, uz som cela spotena od hrozy 😅 a tak radsej idem po schodoch. Rovnako na balkon nevyjdem ak nemusim. A v Pise som na sikmu vezu nesla, isiel len muz. Ale vratil sa unaveny a hromzil, ze to za tu tlacenicu a predrazenu vstupenku nestalo 😂 takze tiez sa necitim ukratena o ten vyhlad. Vseobecne ma pohlady z hora nenadchynaju.

bluka2
29. máj 2017

@jana_eyre Tak to som nevedela, to je ine. Nechcela som sa ta dotknut. Ja sa do teba vzit velmi neviem, kedze strach z cestovania, z vytahov, premavky atd. nemam, ani som nikdy nemala, ale ver mi, kazdy mame svoje issues.... Tak to malo byt skor adresovane tym, co ocd nemaju.

Strana
z2