icon

Kam idete na leteckú dovolenku?

3. jún 2024

Kam idete na dovolenku (prosím píšte len ti čo idete letecky) a sami alebo s cestovkou? Cena? Dakujem.

guudy
3. jún 2024

@luccija rozumiem ti. U mna sa to horsi vekom.
A v tom Turecku je lanovka kabinova, pokojne tam mozes ist😁

asanti55
3. jún 2024

@yanni tiez si myslim asi zvolim inu krajinu

liligreg
3. jún 2024

V lete asi nič, ale cez jesenné prázdniny pôjdeme do Ománu na 8 dní, dvaja dospelí a jedno dieťa 4150€ s poistením
Ideme s cestovkou Hydrotour

veronikaszabova
3. jún 2024

@veronika2021 Lindos Princess

ajuska111
3. jún 2024

traja dospely, jeden tinedzer, korfu, tyzden zaciatok jula, bez CK, 1050 € vsetci, letenky, ubytko, pozicanie auta.

guudy
3. jún 2024

Keby niekto hladal na Rodose adults only skvely hotel, tak odporucam https://www.hhotels.gr/mayia/

veronika2021
3. jún 2024

@veronikaszabova vyzera lakavo

evapistovic
3. jún 2024

V Juli ostrov Korfu, 2 + 2.
Koncom jula Toskansko - poznavacka.
August Slovensko - Slovenský raj

fido69
3. jún 2024

@yanni Prejsť za 2 týždne kolísku európskych a svetových dejín - Taliansko sa mi vidí dosť z rychlíku. Kde ste boli a čo ste stihli vidieť?
Čo plánujete vidieť za 2 týždne v Škandinávii? Ten Nordkapp je podľa mňa hodne preceňovaný. 😉

fido69
3. jún 2024

@levandula7 Ako to vyzerá s bezpečnosťou v Kolumbii?

lenusik26
3. jún 2024

Cyprus -len ja a muz 😊 2200, Mallorca aj s detmi 3500

sussana29
3. jún 2024

@veronikaszabova boli sme minulý rok a bolo super🙂

sussana29
3. jún 2024

Tento rok Južný Cyprus cez cestovku a cena 4000€ (2 dospelý a 2 deti)

tilly
Autor odpoveď zmazal
veronikaszabova
3. jún 2024

@sussana29 hej, recenzie su same kladne 🙂 tak dufam, ze nebudeme sklamani 😂 🙂

yanni
3. jún 2024

@tiezjedna ani my do Skandinavie nejdeme za morom. Cize asi sa to tiez nerata.

yanni
3. jún 2024

@fido69 2-3 tyzdne uplne staci. netreba navstivit kazdy prd. Taliansko je tiez precenovane. Rim, Pisa, Neapel, Pompeji s Vezuvom, Kalabria, San Marino, Benatky. Sever Europy - Oslo, Nordkapp, Stockholm, Göteborg (tam sme ale uz boli viac krat a mame tam kamosov, takze len preto), Vimerby, Kopenhagen, Malmö - este nemame uplne doplanovane. Buduci rok davame pravdepodobne Balticke krajiny a dotiahneme Finskom, alebo Francuzsko-Portugalsko-Spanielsko. Ono my nemusime davat vsetko do detialov, kedze vela miest sme uz navstivili samostatne. Tu ide o to, ze autom vidis z krajiny viac. Letecky vies dat vselico, ale nevidis tolko. A my vychadzame z DE, takze podla toho ktorym smerom, dost usetrime cas. Ono na taketo trips potrebujes super plan. Len tak sa vybrat niekde bez presneho planu, to vyzaduje viac casu. Ked to mas presne zorganizovane, vela casu usetris. Do Osla napr. ideme lodou cez noc. Cize usetrime den a aj sily. Na Nordkapp letime z Osla, cize zase usetrime cas. Ak si myslel toto, tak ano, autom by sa to za 3 tyzdne nedalo. Na USA planujeme napr cele letne prazdniny (6 tyzdnov). Tam tiez cast letecky, cast autom. Mame tam vela priatelov, prakticky ich mame po celom svete, takze vzdy mame aj insidertips a tym sa setri cas. A samozrejme, co chcu vidiet aj decka. Momentalne je to este viac orientovane smerom na deti. Podrobnejsie mame s muzom uz za sebou ako bezdetni a pred sebou, ked deti uz nebudu chciet s nami cestovat. My si to uzivame. Vylihovat u nas nevydrzi nik.

yanni
3. jún 2024

@asanti55 Na Kube je teraz dost zle. Aj v rezortoch. Nie je co jest, maju problemy s vodou a potravinami. Celkovo to momentalne ide vsetko dolu vodou. Mame tam spriatelenu rodinu este zo Saudi. Chceli by sme tiez, ale momentalne nam referuju, ze radsej pockat.

sisska96
3. jún 2024

@tiezjedna Osobne poznám aj takých čo si zobrali úver na dovolenku lebo nemajú peniaze

tiezjedna
4. jún 2024

@sisska96 takýchto exotov ja teda nepoznám, ale verím, že existujú🙂 Úlet...

evaachesa
4. jún 2024

@sisska96 ten kto má na dovolenku za 4000 určite neplače kvôli nedostatku peňazí. ;)

evaachesa
4. jún 2024

@yanni to o Kube ma zaujalo. Celkovo aj v lepších rezortoch alebo len keď chce ísť človek na vlastnú päsť?

snowflakenel
4. jún 2024

@queen_mary dala by.si do spravy kontakt na ubytko, dakujem

fido69
4. jún 2024

@yanni napísala " 2-3 tyzdne uplne staci. netreba navstivit kazdy prd."

Nesúhlasím. Starovekým Rímom kráčali dejiny, keď slovania ešte lozili po stromoch v ďalekej ruskej stepi. Cítil som ich pri každom kameni. Bol som v Taliansku 3 týždne a to stačilo len na veľmi povrchné preskúmanie Benátok, Florencie, Pisy, Neapola, Herculanea a Pompejí. Jeden týždeň som si vyhradil len na staroveký Rím a Vatikán. Ukázalo sa to žalostne málo. Najsilnejší pocit som mal práve v tom "prde" - malom kostolíku Domine Quo Vadis a ceste Via Appia.

Ono aj Špicbergy sú malý zamrznutý prd na konci sveta. A pritom sú nekonečne krásne. Strávil som 21 dní za polárnym kruhom a žiadne veľké mestá som nevidel. Vlastne tam žiadne nie sú. Zato sú tam soby, losy, líšky, mrože, ľadové medvede, lososy, tresky, alky,...

simonecka145
4. jún 2024

Turecko v júni, ide nás 5 dospelých a naša malá. Tri samostatné izby a dokopy 7200€ pre všetkých aj s poistením….za dieťa sa platilo cca 400€ a na jedného dospeleho to bolo cca 1360€….nas ako rodinu to vyšlo necelých 3200€

sima2111
4. jún 2024

Maldivy 10 dni, 2+1 3500€ bez CK

yanni
4. jún 2024

@fido69 Citas s porozumenim? Toto vsetko sme uz absolvovali davno pred detmi a mozno este aj budeme "po detoch". Teraz ide cisto len o tom, aby deti vedeli a videli mozno aj to, co nenajdu v ucebniciach. Co s tym ako to rozviju v buducnosti, to ja uz neovplyvnim. Myslim, ze aj tato diskusia je zamerana viac na rodiny s (malymi) detmi. Ked chces diskutovat do podrobnosti, tak si tu na nespravnom mieste. Tiez sa zial musisme drziat prazdnin, kedze mame skolopovinne deti, a aj ked budes na jednom (frekventovanom) mieste tyzden, nemas sancu ist az tak do detailu a uzit si to, ako mimo sezony. Tiez tu o Spicbergoch nik nepise. To sme napr. odlozili na samotny trip (letecky), kedze to nespada do casoveho planu. Ako uz hore spomenute, je ide cestovat s relativne malymi detmi, a cestovat sam. To je uplne ina logistika, planovanie plus uz spomenute prazdniny,. Ty sa mozno mozes zbalit aj zo dna na den, my zial (uz) nie.

yanni
4. jún 2024

@evaachesa zial aj v rezortoch. No a ja na Kubu nepojdem, pokym nemoze bez problemov a starosti pocestovat krajinu. Rezorty a AI nie su pre nas. Deti su uz väcsie a zvyknute, my radi cestujeme.

matkahelka
4. jún 2024

@yanni
@evaachesa v rezotroch nie. v skupine cestujeme na dvl k moru su baby, co boli na jar na kube s kartagom v 5* hoteloch a boli nadmieru spokojne. v lepsich hoteloch je dostatok vsetkeho. aj fotky davali a s jedlom, alkoholom problem nebol.

yanni
4. jún 2024

@matkahelka Ale ano, aj v rezortoch. To co je v rezortoch, to beru domacim. Nejdem do cudzej krajiny len aby som trcala v rezorte a nic nevidela. V rezorte ta samozrejme nenechaju zomriet od hladu ale to nie je (ako pre koho) dovolenka. Staci ist do Havany a mas problem. Tiez pitna voda je tam problem. Balena voda je neodmyslitelna, zial tiez casto nedostupna. Cim väcsie mesto, tym je to horsie. Momentalne je to tak, ze yvjst z basy (rozumej rezortu) na vlastnu päst, je dost dobrodruzne co sa tyka len tak zabehnut do supermarketu a kupit si co potrebujes. Casto nemaju ani to najpotrebnejsie. Ale ano, ak chces ostat len v rezorte, tak samozrejme nezomriest od hladu.