icon

Kde je najkrajšie more a pláž v Európe?

janulienocka
16. jún 2014

Ahojte dievcata, hladam dovolenku pre nas a chcem nieco, kde je super more - myslim ze aj trosku vlny, ale nie moc veterno a aj krasna plaz ... Najviac sa mi zatial pacilo na krete - pri Heraklione, v mori bolo tak super ze sa mi ani nechcelo vyjst 🙂

mircalla
6. jan 2015

Mne sa pacila kreta a tiez ligurske pobrezie talianska (pod janovom) - monterosso al mare....

elenapol2
6. jan 2015

@emyly podla mna je lepší v septemer, čo máte predvybrané?

emyly
6. jan 2015

@elenapol2 veľmi sa nám páči Malaga, no chceme apartmán, nakoľko sme piati 🙂 akurát by bol vyhodnejší pre nás jún, kvôli škole. Už som tu čítala rôzne skúsenosti, raz píšu že tam už bolo horúco, iní že more bolo studené. 😵

kadri
6. jan 2015

sinemorec, juzne bulharsko, kupanie v rieke i v mori 🙂 rieka je vlavo, vlieva sa do mora napravo, podla sily vetra a vln sa meni krajina v okoli rieky, ustie sa zatvara a otvara, uzasne!!!

99valika99
8. jan 2015

@emyly v v Septembri bude asi teplejsie, ( boli sme v Juni ), kedze cez Jul a August je teplo, tak sa more asi viac ohreje. Ale opytaj sa na info@andaluziatravel.sk , ako som pisala, my sme boli cez nich, tam ziju, tak Ti poradia asi najlepsie.

jasminet
8. jan 2015

@kadri sinemorec, tam sme boli este ked to bola jedna velka pustatina, iba dedinka na kopci a nic nikde... ked sme tam boli o cca rok, uz tam stali hotel vedla hotela - teda ta druha strana... tuto sa stavali vily na kopci....
ako deti sme chodili na arkutino, cez les a piesocne duny k opustenemu moru, kilometrove plaze a ani dusa, potom tam zacali stavat nedokonceny komplex nad cestou, nejaky hotel v dunach a kto vie ako to tam teraz vyzera 😕

modrajedobra
8. jan 2015

ja som za Krétu alebo Sardíniu. Sardínia má nádherné piesočné pláže a more je úplne číre. Bol som v polke septembra, teplota vzduchu každý deň jemne nad 30*C, more neviem, ale bolo perfektne vyhriate. Bol som v hotely Villagio Sole Mare s plnou penziou. Hotel príjemný, strava veľmi dobrá. Nevýhodou je, že pláže boli cca 2 km od dedinky Capo Vaticano, takže v septembri bez animačných programov nám bolo trocha dlho. Taliani nám preto raz spravili animačný program a nasmiali sme sa až-až.
Fakultatívne výlety- Liparské ostrovy s kráterom Vulcano, sopka Stromboli a historická Taormina, cca 10 km od Capo Vaticano...

http://www.andromedatour.sk/detail-zajazdu/vill...

kikina84
8. jan 2015

@janulienocka ahoj..my sme boli minuly rok s malou na Mallorce,dovolenka presne splnala nase kriteria,teda jedno z nich bolo krasne more a plaz...More pozvolne,priezracne,z dna sa dalo jest vyslovene,jedno z najkrajsich co sme v ramci EU videli..plaze sirokanske,upravovane ciste,bielo zlty piesok..proste jedna basen..A mimochodom cenovo nas to vyslo lacnejsie ako Kreta..odporucam..prikladam foto .. 😉

kikina84
8. jan 2015

@emyly ja osobne by som sla v juni..v polovici augusta zacina obdobie dazdov,more bude sice teple,ale pocasie by som neriskovala..boli sme na tento smer uz 3 krat,ale len raz po letnej sezone a dopadlo to na prd..v juni sice more bude studensie,ale bude uz aspom 30 stupnov a na kraji bude urcite vyhriate na nejake člapkanie pre decka.. 🙂

jasminet
8. jan 2015

@modrajedobra capo vaticano nie je na sardinii 😉

kadri
8. jan 2015

@jasminet v lete 2013 bola severna plaz taka vcelku prirodna, sice su pri mori slnecniky a plavcici, ale na kopci len par apartmanovych domov a tusim 1 hotel. juzna plaz uz bola masovka, tam ma tui hotel... ale stale sa dalo ist pesi na nedaleke prazdne prekrasne plaze a prechadzat sa po utesoch ako vo filmoch rosamunde pilcher 😀 urcite tam bude v najblizsom case turisticky rozmach, plno pozemkov na predaj a nie lacnych. ale v dedine furt nebol ani bankomat a kartou sa dalo platit asi v 4 obchodoch 😎

modrajedobra
8. jan 2015

@jasminet jasné, pardón, samozrejme v Kalábrii...
ďakujem za opravu (:

lal
8. jan 2015

Nam sa zatial zo vsetkeho najviac pacilo more na francuzskj riviere, boli sme priamo v Nice, ta promenada je neskutocna. Malta bola tiez nadherna, ale strasne horuco. Inak krasna krajina. Sardinia ma krasne plaze, ale treba ich najst 🙂 A Kreta bola pekna tiez, ale ja osobne by som ju asi nedala na prve miesto, som prekvapena ze prave ta sa tu tak casto spomina 🙂

jasminet
9. jan 2015

mne sa na sardinii velmi pacilo (znovu v lete ideme), aj plaze, ale na korzike je jedna naozaj nadherna, fakt karibik... len si nemozem spomenut na nazov - potom doplnim

jasminet
9. jan 2015

uz viem 😀 😀 😀 palombaggia - to su dve plaze spojene lesikom + male zatoky pri lesiku. ta jedna cast je uplne ako z katalogu, tyrkysove more, ale dost veterna a bez prirodzeneho tiena, druha v tieni, neveterna, okruhle kamene trcia z mora, proste parada

jasminet
9. jan 2015

@kadri ano, na tej tui strane sme boli este ked tam nebola ani kadibudka postavena, len akoze "strazene" parkovisko = bulhar vyberal za parkovanie na luke. o asi rok uz sme to tam nespoznali - bufet, hotel, tusim tenisovy kurt...

gajafe
23. jan 2015

@kikina84 napíšete mi, prosím, miesto, kde ste boli a hotel na Mallorce? S ubytovaním ste boli spokojní? Ďakujem 🙂

alusha
24. jan 2015

@99valika99 prosim ta, poslala by si mi, prip. aj do IP viac info ohladom andaluzie? odkial ste leteli s akou spolocnostou, kde ste boli ubytovani, bola by som velmi vdacna, 🙂

janinah
24. jan 2015

@emyly dcéra bola v Malage a okolí dve letá /študentská brigáda/ a more studenééé,oteplilo sa akotak až v začiatkom augusta,teda určite september a nie jún

buba08
24. jan 2015

@alusha ani ja andaluziu neodporúčam, boli sme na prelome júl-august, more studené, aj miestni tvrdili, ze more je studené kvôli tomu, ze cez Gibraltár prúdia studené prúdy z Atlantiku

buba08
24. jan 2015

@emyly my sme boli neďaleko Malagy, bolo síce horúco, ale more fakt veľmi studené a to sme boli na prelome júl-august, je to kvôli prúdom z Atlantiku

buba08
24. jan 2015

a súhlasím s @nagulinka najkrajšie more jednoznačne Rhodos, teple, tyrkysovomodre, nádherne pláže, super servis, no paráda 🙂

martuska75
24. jan 2015

V andalúzií je more studené furt 😉 Ak chcete čajové morepre deti, pieskové pláže a super pomer cena/služby tak jednoznačne Turecko. Prirovnávať to k Egyptu alebo Tunisu môže len niekto kto tam nebol. Sú tam sice rezorty, ale bez problémov je čo vidieť aj mimo rezortov, celé úpravené štvrte s promenádami na večerné prechádzky , krásne výlety po pamiatkach.... Prestriedavali sme sme Turecko s gréckymi ostrovami ale rozhodne službami sa gréci nechytajú ani omylom. Láka ma aj Sardínia ale bohužial tam mám pocit že cena/ výkon je dosť problém. Takže pôjdeme až sa budeme hcieť tlapnúť po vačku 😀

legorka
24. jan 2015

Pridávam sa k názoru
@martuska75 . V Andalúzii je naozaj more chladnejšie a straaaaašne veterno. Boli sme v júli a večer bez svetríka sa nedalo. To, čomu sa hovorilo piesok, bol jemný štrk. Ako na chodenie ok, ale deti s vedierkami a formičkami ťažko niečo vykúzlili. Bolo to v Roquetas de Mar. A pre nás bola dovolenka v Turecku určite lepšia ako napr. na Kréte, ale koľko ľudí, toľko chutí. Tiež by som neprirovnávala Turecko k africkým krajinám.

zuzzka1
24. jan 2015

Lefkáda - Agios Nikitas 😵 😵 😵 😵 Pláž Milos, Katimi...

katrin31
24. jan 2015

jednoznacne sicilia..viem aj dohodit apartman a letenky 🙂 my uz chodime iba tak

rainee
24. jan 2015

Co viem ludia si chvalia na dovolenku s detmi sardiniu,mallorcu, grecke ostrovy kos, rodos (ten odporucam) alebo cyprus. My nemame problem ani tak s lokalitou, ako skor so studenou vodou (zatial som sa dobre okupala hadam len v tunise a egypte,ale tam mi manzel nepojde), lebo to uz nie su take leta ako byvali.

martuska75
24. jan 2015

Mne sa osobne páčila zatial najviac Sicília, ale pre deti bolo zatial jednoznačne najlepšie to Turecko. More na Kréte alebo Rhodose bolo bez debaty krásne, ale momentálne sa musíme prispôsobiť deťom a tam vyhrávajú kýbliky s pieskom, teplá voda, súkromné pláže a servis - takže za nás (aj skrz ceny) Turecko. Kréta je dosť veterná, bývajú vlny a na juhu sa piesok vyskytuje málo, na juhovýchode je úplne čierny. ...

8_sarah
24. jan 2015

Vyskúšali sme viacero pláží, najmä v Taliansku, ale No.1 je pre nás Sicília 🙂 čistučké, priesvitné more, piesková pláž, ľudia (mafiáni nikoho neohrozovali 🙂 🙂 ) iba tie ceny sú tam utopické :D ale dovolenka na 1*

martuska75
24. jan 2015

Bola tu spomínaná Kréta tam pridám pár fotiek. fakt si na Kréte treba overiť lokalitu. Tento rok sme boli v Iera Petre a odporúčam až pre trošku staršie deti, nie pre úplné bábatká. Staršia si to v mori uživala a drobec max po členky, viac ani krok. Boli sme na konci augusta a teplota mora bola na kúpanie fajn, ale v neskôr v septembri alebo pred sezonou v júni už by som tam určite nešla. Caj to rozhodne nebol.