Lacná dovolenka
Prvy krat hladam dovolenku pri mori. Kamoška mi odporúčala Chorvátsko, čo by sme asi zvládli našim staručkým autom. Niečo pre 4 osoby (dve deti 13 a 15).Rada by som sa vyhla preplneným lokalitám, nemusi to byt ziadny luxus ***** ani all inclusive hotel. Miesto kde s kuchyňkou. Nemám problém variť kľudne aj denne. Máme mali rozpočet. Hľadám pokojne miestečko s peknou plážou. Aby koncom augusta bolo ešte teplo. Kto ste boli viac krat a viete porovnat napíšte mi prosim pekne konkrétnu dedinu, mesto, miesto, čokoľvek čo mi pomôže v rozhodovaní. 🌞
Ako školáčka som bola pri mori, manžel a deti ešte nikdy. Možno som bola na nesprávnom mieste ale mňa to až tak nenadchlo.
Naše doterajšie dovolenky boli na miestach s kde sme sa v pohode dorozumeli (s toho mám tiež obavy), a v prípade potreby sme sa rýchlo vedeli vrátiť domov (kvôli zdravotnému stavu malej).
@panelacikova mm si je istý že to naše auto zvládne.
@katica06 veď držím palce, ale tieto veci sú neskutočne nevyspytateľné....
@marcellka32 tak zrovna grado lacne nie je... Ked som bola v obchode, tak mi az oci krizilo pri tych cenach a to som teda na vysoke ceny zvyknuta...
@guiseppinka my sme tam boli pred 3 rokmi a nebolo draho, asi všetko zdraželi
@panelacikova vad samozrejme. Pamätám sa ako pár rokov dozadu šli bývali šéfovci k moru s autom(o 15r.mladším ako naše) a zostali trčať na diaľnici v horúčave ani dvere otvoriť iba zad.okná vedeli stiahnuť kvôli súčiastke za pár centov.
@katica06 nezabudnite na dobré cestovné poistenie, verím, že niečo nájdeš za prijateľnú cenu a dovolenku si všetci užijete
Ak mas pre styroch 800-900 eur (pricom deti su uz vacsie) tak proste musis robit kompromisy august je dost drahy mesiac na dovolenku
V lokalite bibione caorle lignano sa da najst byt na sedem noci prenajom 400-500 eur ale s tym ze deti na roztahovacom gauci teda jedno z nich
Naklady na cestu teraz nikto presne nepovie benzin stupa zavratne ale tych 300 eur pocitaj urcite
Stravu musis dopocitat ak budete skromny tak 300-400 sa da ak si obcas kupite zmzku alebo 1/4 pize nemusis si prenajimat miesto na plazi mozes ist na verejnu plaz
Ak mas peniaze fakt na knap a nedas viac ako tych 900 tak by som bud zmenila mesiac a sla v septembri alebo koncom juna alebo nesla vobec
Ak lacno a hr . Makarska a cez cestovku azad. Vila Zdravka. S cestou autobusom polpenziou okolo 400€ teraz znamim sme vybavovali 440 € 2 osoby
@marcellka32 my sme boli v 2018 a teda nam vyslo pomaly 50centov za 2 ks mrkvy, pomaly 2e za mlieko (este aj bolo desne) - spar. V kempe v obchode 4 e za 300g chlieb... Cena sunky okolo 20e za kilo ma neprekvapila, na takuto som zvyknuta... Ale zvysok ma desne sokoval
@katica06 boli sme posledne 2 augustove tyzdne na makarskej. Cely cas 38 stupnov.
@katica06 podla mna sa da,ale nerataj v hlavnej sezone.bud jun alebo september.mozno prelom aug/sept.vzdy chodime do apartmanov bud IT alebo chorvatsko.a 800 eur kludne aj s cestou a stravou napr v IT prvy sept.tyzden uplne v pohode zozeniete.ak chces viac rad ako a kde hladat,len napis kludne ss.
Tato tema ma tiez zaujima, asi by sme tiez dali len chorvatsko tento rok. Kde pozerate ubytovanie? Vyssie som citala, ze booking ma prirazku, ze sa oplati viac airbnb. Este baby mate prosim nejaky tip, kde hladat ubytko?
Inak
@katica06 my sme boli asi 5 rokov dozadu prelom august/ september v Trogire, bolo to aj lacnejsie aj pocasie bolo super teplucko, este sme sa kupali v mori. Boli sme velmi spokojni 🙂
Byvali sme sice dalej od plaze, tiez sme slapali, ale nam to nevadilo. Stravovalk sme sa sami, mali sme na apartmane kuchynku.
@guiseppinka v kempe je vždy všetko drahsie
Suhlasim, chorvatsko je drahe. Porozmyslaj nad talianskom. Boli sme 2.septem.tyzden a pocasie bolo krasne. Akurat posledny den zacalo prsat. Byvali sme v hosteli. Izba bola uplne super, lepsia ako v nejakych hoteloch. A dole bola kuchyna kde sa dalo varit. Kamoska tiez z rodinou chodila skoro kazdy rok do IT. Ubytovanie riesila cez IT agenturu. Byvali v apartmanoch, varili si sami.
@luccija ano, ale spar bol mimo kempu
@luccija to som dala len typ na august,záruka stabilného počasia,za 8 rokov sme ešte ani raz nemali zimu alebo dážď..
A teda ak dovolenku,tak nie hlava na hlave.. na veľkú noc teraz sme boli na krku,prenadherny ostrov,ale v lete tam býva plno a max 27 st,tak radšej prejdem pár km ďalej za teplom a aby som sa nepotkynala o ľudí na pláži..
Ale to je vec názoru..x krát som zažila diskusie,že v júli prší,je studené more,zima..čo máme vidieť,kam ísť,nedá sa kúpať... toto nepoznáme,keďže chodíme za split
@katica06 jasne,že sa dáte,ak je pre vás dovolenka o mori, dáte to.. my máme ubytko vždy za max 65€ noc, väčšinou tých 55€ ,2 izby,4 pevné postele,kuchyňa,sporák,práčka...držím palce
@avanka pls. ake ubytko sa presne jedna ? ta cena je super
@loginexistuje máme toto leto týždeň v Povlja na Brači za 65€ na noc a týždeň Supetar na Brači za 60€
@avanka a pls v akom termine lebo tam som pozerala a vsetko na august drahsie najmenej 83 eur pre 4 osoby
@lukina20 obidve, booking aj airbnb majú prirážky, to hovorím z praxe ako ubytovatel. Dobré je nájsť si ubytko cez oba portály, a potom sa snažiť nájsť kontakt na majiteľa priamo, napr cez Google maps alebo vlastnu stránku ubytka. Ja osobne v Chorvátsku veľmi odporúčam ubytko u @tomiholjubavi tu z mk na Pagu, boli sme 2x, tento rok nám to kvôli blížiacemu sa pôrodu švagrinej nevyšlo, ináč by sme šli opäť.
@panelacikova My sme boli v HR na 20 ročnom aute 2 roky po sebe. Väčšinou takéto autá majú muži, ktorí sa fakt vyznajú a servisy nepotrebujú, takže vedia, čo môži od auta očakávať. A veru pri krajniciach sme videli tie moderné autá čakať na odťahovku 🤷

Taliansko: Grado, Caorle