icon

Lacná dovolenka

katica06
7. máj 2022

Prvy krat hladam dovolenku pri mori. Kamoška mi odporúčala Chorvátsko, čo by sme asi zvládli našim staručkým autom. Niečo pre 4 osoby (dve deti 13 a 15).Rada by som sa vyhla preplneným lokalitám, nemusi to byt ziadny luxus ***** ani all inclusive hotel. Miesto kde s kuchyňkou. Nemám problém variť kľudne aj denne. Máme mali rozpočet. Hľadám pokojne miestečko s peknou plážou. Aby koncom augusta bolo ešte teplo. Kto ste boli viac krat a viete porovnat napíšte mi prosim pekne konkrétnu dedinu, mesto, miesto, čokoľvek čo mi pomôže v rozhodovaní. 🌞
Ako školáčka som bola pri mori, manžel a deti ešte nikdy. Možno som bola na nesprávnom mieste ale mňa to až tak nenadchlo.
Naše doterajšie dovolenky boli na miestach s kde sme sa v pohode dorozumeli (s toho mám tiež obavy), a v prípade potreby sme sa rýchlo vedeli vrátiť domov (kvôli zdravotnému stavu malej).

Strana
z5
lucyl13
5. jún 2022

@miamie prepáč - splietla som si príspevky - takze odpoved pre Teba, my sme v IT boli 2 x lignano a 2 x Caorle - s dcérou, ešte zo základky som bola v Lignano a ako tehotná zase v Caorle - ja z týchto 2 odporúčam viac Caorle - ale len čo sa týka mesta - lignano nemá historické centrum a ja toto môžem, Caorle ho ma a pekne, takze mna to viac Baví sa motať v historickom mestečku - hlavne keď si človek sadne do restiky alebo kaviarne - ma to tu správnu dovolenkovú atmosféru 😊❤️ Inak čo sa týka mora a pláže je to to iste ako v Lignano - akurát Caorle mi príde take “komornejšie”. Čo sa týka obchodov, supermarketov, tiež je to tak isto - všade dobre nakúpiš. Tento rok v júli ideme prvýkrát do Bibione - tak som zvedavá. Mama bola v Lignano s nami, min rok v Caorle s nami a pár rokov dozadu bola v Bibione - jej sa tiež páči najviac Caorle z týchto 3 a lignano a Bibione - to povedala, že nevie, že asi tak narovnako, možno Lignano trosku viac.

lucyl13
5. jún 2022

@miamie ono zalezi od toho, čo mate radi … veľa ľudí chodi len do HR, lebo podľa nich je na severe IT špinavé more - ono špinavé nie je, len to nie je farba ala Karibik. Mne to s malou úplne vyhovuje - lebo viem,že keď aj spadne, nebuchne sa o kamene - je tu veľmi dlho voda po kolena - tým pádom je super vyhriata, jemný piesok. Vieš tam pohodlne pri deťoch sedieť pri brehu keď sa cvachtaju alebo hrajú v piesku, nič Ta netlačí … celkovo strava, ceny, atmosféra a ľudia nám viac pasujú v IT. Tým nechcem povedať, že v Chorvátsku sa nám nepáči, len je to proste iné … keby nechodíme cez sezónu, asi by neboli take tlacenice na plážach a tým pádom by ma to neotravovalo vkuse hľadať pláž kde nie je kopec ľudí … ale napr aj co sa týka restik… nevieme sa tam nejak dobre najesť … v IT co si dám, to mi nenormálne chuti … na plazi ma každý svoj slnečník a lehatko, netreba hľadať kde sa človek zloží - tým,že pláže sú veľmi dlhé a veľmi široké, ten kopec ľudí tam síce je, ale každý ma svoj priestor či už na plazi alebo v mori. Taktiež cesta je úplne super oproti ceste do HR cez Maďarsko. Nikde nikto nekontroluje, nezdržuje … super diaľnice. Minuly rok sme v júli boli v lignano a prvýkrát tam šiel aj manželov šéf s deťmi a s manželkou a skonštatoval, že do HR už nepojde - že nechape, prečo ľudia chodia tam a nie radšej do IT - potom sú zas ľudia, co povedia zas opak … nevyskúšaš, nevieš 😊 každopádne sever IT je raj pre deti - či malé, či väčšie, či pubertakov😊 a máš všetko nakope - aquaparky, lunaparky, supermarkety, my sme auto využili napr v lignano minuly rok 2 x, raz keď sa nám nechcelo vyše kilometra do Lidla - lebo sme šli na vacsi nákup a raz do aquaparku. To bolo asi 5 min jazdy autom. V Caorle sme tiež šli autom minuly rok iba raz do lidla. Ale to sme boli iba na 4 noci, takze nikde sme nebehali okrem mesta a pláže. Ale bývali sme hneď vedľa obrovského supermarketu, takze sme nemuseli riešit - aj veľké nákupy sme vedeli priniesť peši.

miamie
5. jún 2022

@lucyl13 ďakujem, určite pôjdeme niekedy do IT pozret len asi tento rok zas nevyjde ist k moru, tak snad buduci rok to vyjde 🙂

nepic
3. apr 2023

@katica06
Ahoj autorka,chcem sa spýtať ako nakoniec dopadla dovolenka,kde ste boli?

katica06
autor
4. apr 2023

@nepic boli sme Maďarsku v dedine asi 7 km od Balatonu na návšteve u rodiny , kúpať sa pozrieť okolie

nepic
4. apr 2023

@katica06
Ďakujem za odpoveď.
Tak s Chorvátska nebolo nič? Ja tam plánujem ísť tento rok,deti si vybrali že tam chcú ísť pozrieť,doteraz sme chodili iba do Talianska.

katica06
autor
4. apr 2023

@nepic nie neboli sme ešte pri mori

konulka20
8. jún 2023

@katica06 ahoj, neviem ci je dovca v Chorvatsku prave najlacnejsia varianta🧐my sme teda boli v Chorvatsku pred niekolkymi rokmi s dvoma detmi cca ako vase decka vekovo a teda uz nikdy nehrozi , nie ze by tam nebolo pekne, ale drahe tam bolo uz vtedy , zmrzlinu sme mali len raz/aj to len deti/o nejakej veceri nemohla byt ani rec ... varili sme si, ale aj bezne potraviny boli dost drahe.. byvali sme v apatmane, ziadny hotel ... ked mozem odporucit tak lacnejsia varianta je Bulharsko , je to sice dalej autom , ale tam sme si mohli aspon trochu uzit ,nehovorim ze sme boli all inclusive, ale tiez sme nenarocni a deti boli spokojne

canis_lupus
8. jún 2023

Ja odporúčam Slovinsko, boli sme minulý rok asi na 8 dní autom tak, že dve noci vo Viedni, potom 5-6 Slovinsko a Taliansko. Vo Viedni sme boli na hoteli, potom sme kempovali, niektoré kempy lacnejšie, niektoré drahšie (do 60€ za noc). Všetko vrátane ubytka, benzínu, jedla a vstupov na atrakcie, proste komplet nás vyšlo okolo 1000€, a to sme si dopriali reštiky aj atrakcie napr. vo Viedni. V Taliansku sa mi až tak nepáčilo, tam sme nakoniec ostali len 1 noc, ale Slovinsko je top. Krásna príroda, na túru sa dá ísť zadarmo a zároveň aj more.

inull5
8. jún 2023

@katica06 ahoj, my sme pred par rokmi boli v Umagu v Chorvátsku. Vyšlo to na par stoviek, s tým, ze sme tiež išli na poslednú chvíľu a v cestovke nám ponúkli síce starý hotel, ale s perfektnou stravou. Keď zalovim v archíve tak aj nájdem ktorý to bol. Naši známy chodia napr do kempu do Talianska a veľmi si to chvália.

Strana
z5