Ahojte, cestujem do Londýna s deťmi, kedysi som ta žila, ale kopu veci sa pomenilo. Rada by som sa spýtala niekoho, kto tam nedávno bol, ako je to s cestovaním.
1. Z Luton je ako najlepšie cestovať do Londýna?
2. Na Stansted z Londýna?
3. Oyster kartu si kúpim a počula som, že za ňu peniaze už nevracajú, teda ja a 2deti, to je 21€ len za karty, zatiaľ bez cestovania. Da sa to aj inak? Mám Tatrabanku, budú mi účtovať nejaký poplatok, keď budem namiesto oyster používať debetnú kartu? Ale čo potom deti? Karty ešte nemajú 😁
4.poraďte prosím, čo sa vašim potomkom najviac rátalo z Londýna 🤗 Listky do štúdii Harry Potter už máme kúpené 😊
decka do 12 su zadara ak su v speievode platiaceho rodica , vsak kukni na TFL stranku
Luton za mna vlak na London Bridge, Stansted- vlak z Liv Station, stansted express sa vola.
1) Stansted express a listky kupuj vo velkom predstihu - su lacnejsie
2) Oyster treba iba detom nad 11 r a uplatnit na nu Young visitor’s discount (urobi hocikto v metre)
3) ty plat debetnou kartou - sumu strhnu dalsi den nad ranom
S detmi netreba oyster, najlacnejšie platit kreditkou vstup aj vystup a pracovnik pusti deti zadarmo....
A isli sme stansted expressom do mesta a naspäť bus v noci z goldersw green my sme isli, často chodili busy.
radšej chodím z letiska busom national express, lebo bývame na paddingtone a tam by som potom prestupovala kebyže idem vlakom, bus ide rovno tam…
@mims vtedy je dobre si spocitat - podla dni a programu - ci je vyhodnejsie platit cestovne ako za dospeleho slebo ozeliet poplatok za Oyster (ta ma neobmedzenu platnost) a cestovat s cca polovicnou zlavou.
boli sme minuly rok, ja a manzel sme platili telefonmi, 10 rocna zdarma, 12 rocna oyster card s discount
Užite si výlet, a hlavne nezabudnúť pasy. OP do Londýna nestačí🙂
@tinka.binka a este pozor, od 2.aprila treba mat do Britanie ESTA.
@tinka.binka ja som nam kupovala visitor oyester, tych 5 libier mi stalo za to aby som neplatila kreditkou v metre - ale to je uz kazdeho rozhodnutie. Deckam som po prichode tam aktivovala detsku zlavu. Ja som mala presne itinerar, kedy a kam ideme, takze som vedela kolko mam komu nabit a ostala nam tam v sucte necela libra...
kde sme boli a co sme videli - kuk moj blog, mam tam clanok o vylete s detmi prave aj v Londyne 🙂
@tinka.binka TB neúčtuje poplatok za platbu kartou v cudzej mene, ten poplatok má len SLSP, VÚB a 365.bank
Ak však chceš najlepší kurz na cudziu menu použi kartu od Revolut účtu