icon

Najlacnejšia dovolenka v Chorvátsku?

lapulinka
29. jún 2018

Ahojte baby,
viete mi poradit bud z vlastnej skusenosti alebo ak o niečom viete, nejaké najlacnejšie ubytovanie na Severe CHorvátska prípadne v Istrii najlepšie nie daleko od mora. Chceli by sme íst s mužom a šest ročnou dcérkou vypadnut na takých 4 až 5 dní koncom jula alebo začiatkom augusta k moru do Chorvátska ale s čo najlacnejším ubytovaním bez stravy aby sme sa zmestili do takých 120 eur. Poradte.

vevesh
30. jún 2018

@tomiholjubavi tak cestovatelske sny musis trochu prisposobit aj okolnostiam, i ked vsetko sa da, ked sa chce a ked clovek zlavi z narokov - napr. Moje cestovatelske sny su mustang, machu picchu s riom, ci orient express - ale s malymi detmi nerealne absolvovat, takze cakam kym odrastu a potom 🤩🤩

dai
30. jún 2018

@hettinka len to su take predsudky na zaklade 1 skusenosti...v kazdej krajine mozes narazit na blbca ci blby hotel...my mame vo firme kopu cudzincov a su aj fajn aj menej fajn... najhorsiu skusenost mam zatial s grekmi ale nebudem preto odsudzovat grecko:-/

A s tvojou filozofiou suhlasim - my si vzdy pred dovolenkou hovorime ze prvy den je na riesenie blbosti - aj sa nam nieco nepaci a tak , tak to riesime, zvysok ale uzivame, jed no ako ten prvy den dopadne...

hettinka
30. jún 2018

@dai áno, chápem že je to tak. Ale ak máme k dispozícii viac možností, kam ísť, tak nepôjdem niekam, kde som nemala až také dobré skúsenosti, alebo mi tá krajina/ľudia/mentalita nejako nesedí. Asi aj ty, ak si mala zlú skúsenosť s Gréckom/Grékmi, tak asi neobsadí top priečky v tvojom TO-GO-zozname pre budúce roky. Možno tomu dáš šancu ešte raz a ak zasa nič, tak pôjdeš inam.
V HR sme 2 roky v lete neboli (ale manžel ma tam vytiahol aspoň na predlžený víkend), lebo sa mi tá krajina akosi "prejedla", tento rok uvidíme, ako bude ... ale teším sa. Ja sa teším vždy na dovolenku, rada cestujem.

@vevesh Takých krajín, kam "pôjdeme bez detí" mám celý zoznam. Nám sa to už aj celkom rysuje, že pôjdeme aj sami niekam, staršia by s nami už možno ani nešla, radšej by šla s kamarátmi, ale ešte nemá 18, tak som ju tento rok ešte nepustila s partiou. Ide ale so školou do Talianska v septembri na týždeň.

tomiholjubavi
30. jún 2018

Ale to, čo píšete, jedno nevylučuje druhé. To je na dovolenkach najlepsie, ze kazdy si urobí ako chce a vzdy je to krasne. niekto šetrí na tom, niekto na onom, jeden na všetkom, druhý na ničom. Všetky modely sú správne 🙂 napr. posledna vec, na ktorej by moj muž šetril je ubytovanie. On je hrozne fajnový, potrebuje mat kvalitné madrace, lokalitu v centre, najlepšie aj nejaký wellness. Je dosť veľkej postavy a ked je nejaká rozheglaná lacná postel, tak sa dobre nevyspí. A on má teoriu, že ked je clovek nevyspaty a uboleny, celá dovolenka je na hovno, aj keby tam bol brutálny luxus. Ja, na druhej strane, sa vyspím aj na lavičke na autobusovej zastávke. Som nenáročný typ na ubytko, ale náročný na program. Potrebujem spoznávačky, každý deň niečo iné, muzea, galerie, hrady...Na tom zas nešetrím ja. Dovolenku, kde by som cely čas ležala na pláži, alebo pri hotelovom bazéne, by som si vôbec neužila.

Moja sestra má zas presne takú najradšej. Ide do exotickej krajiny, zaplati si all inclusive drahy hotel a leži pri vode cely tyzden. Ja jej hovorím, že to mohla ostať rovno doma, aky ma zmysel cestovať do cudzích krajín, ked si len na lehátku? Ona ale tvrdí, že nabehá sa doma, nastresuje v robote a na dovolenku chodí oddychovať. A oddych je pre ňu ležanie a nie teriganie sa po atrakciách a státie v kilometrovej fronte na vstup do Śikmej veže, napr. Jej muž má rovnakú predstavu, akurát je ešte gurmán a dbá na najlepšie recenzie reštík. (Preto nechodíme nikde spolu, hoci mame skvelé vzťahy. Jednoducho sa nevieme dohodnúť. Ona by do balkánskych krajov na spoznávačky nešla a mne zas pripadá ležanie v rezorte ako zbytočne vyhodené peniaze.)

A tak si cestujeme sami s mužom, ja vyberiem miesta, kde je čo vidiet. Muž vyberie ubytovanie, ktoré vyhovuje jeho chúťkam a ideme. 🙂 Milujeme roadtripy.

tomiholjubavi
30. jún 2018

@vevesh my deti nemáme, čiže jediné, čo nás zatial ohraničuje, sú mužove predsudky a môj strach z lietania 😀 čiže mongolosko tak skoro neuvidím. Ak nevymyslia nejaky pozemný spôsob, ako sa tam rychlo dostať

hettinka
30. jún 2018

@tomiholjubavi https://ladasvetom.dennikn.sk/mongolada-2016/
Chalani od nás z mesta tam šli na Lade, no nedáš to 😀 ???

lapalma
30. jún 2018

@lapulinka .... v pohode nájdeš na airbnb.com - ja som ti našla na 4 dni v Rijeke aj s poplatkom skromný byt celkom za 116E....
https://cs.airbnb.com/rooms/26394739?location=C...

Nepočúvaj kuvikov a CESTUJ, POZNÁVAJ ..... dobro došli u HR !!! 🙂

jana_eyre
30. jún 2018

@tomiholjubavi my mame vsetkych znamych, kamaratov a rodinu lezacov na plazi, preto vzdy chodime na dovolenky sami s detmi, lebo sme nepochopeni 😁 ale sme radi ze sme s muzom a detmi rovnaki a behame kam sa da.. ja tiez potrebujem kazdy den nieco ine.. a moje deti to zdedili, uz druhy den na plazi sa pytali kam este pojdeme 😅

tomiholjubavi
30. jún 2018

@hettinka wooooow...to je paráda, aké vzrušo...by som predala obličku, keby sa mi podarí nahovoriť chlapa na také niečo 😀

tomiholjubavi
30. jún 2018

@jana_eyre Tomica bol tiež plážový ležiak, ale som ho nakazila. Už svadobnú cestu som vyberala ja. Išli sme do Bosny. Chorvátsko s tou krajinou susedí a on tam nikdy nebol. Že načo? ...a keď videl, aké skvosty si nechával újsť, len otváral oči 🙂 Teraz už sám špekuluje, kde, čo ako...každú chvilu príde s tým, že : a čo povieš na túto krajinu? ideme?
Sa smeje, že som ho nakazila "kočovníckym génom" 😃 ja som od narodenia kočovník, cestovanie = moje vnútorné duchovné šťastie 😃

dai
30. jún 2018

@hettinka ja ti neviem - grecko som uz presla od hora dole, ostrovy etc. ... mame tam aj znamych v tesalonikach... a teda ja milujem historiu cize grecko urcite neskrtam... inak my cestujeme bez deti jazdy rok - aspon nejake hlavne mesto si pozriet na 2-3 dni, a podarila sa aj stredna amerika na 2 tyzdne - ale teda to sme nemsli mimco, teraz minimalne este rok je to pase...
@tomiholjubavi ja som tiez hakliva na ubytovanie ale teda hlavne na cistotu - pokial je nieco ciste tak sa dokazem prisposobit aj mensiemu luxusu...

dai
30. jún 2018

@lapalma to vyzera cisto... s tymto by som nemala problem... ale zas aj dost daleko od mora cez mesto - ale ak pojdu autom tak by to nemusel byt problem

hettinka
30. jún 2018

@dai mne by bolo luto ísť bez detí, rada im ukazujem svet. Napr. aj to hlavné mesto, chcem,a by aj oni videli. Bez nich pojdeme, ked ONI nebudú chcieť ísť s nami. A to podľa všetkého nebude už dlho trvať. S nimi sa cestuje v pohode, neobmadzujú nás nijako, teda okrem toho, že to už dvojnásobne viac stojí.
Ja občas chodím aj sama so žiakmi zo školy, bola som Paríž, Londýn, Štrasburg, Viedeň dávam pravidelne.

dai
30. jún 2018

@hettinka tak ako pisem - my cestujeme vela aj s detmi - tieto nase vylety su vacsinou spojene s muzovymi prednaskami v danej oblasti pocas skolskeho roka - zo skoly ich vyberat nechcem - tak ako sme boli v londyne sami boli sme aj s detmi len sme tam zaradili harry potter muzeum, ako sme boli v nemecku sami, boli sme aj s detmi len sme tam zaradili aj legoland a pod. ...cize ukrateni urcite nie su😉

hettinka
30. jún 2018

Inak, už sme asi dosť OFF TOPIC, zakladateľke sa to možno aj ťažko číta, také destinácie tu dávame a ona možno ledva naškriabe na tú Istriu. Inak neviete, či nie je lacnejšie Slovinsko, ako Istria? More je to isté a je to aj bližšie, ale ceny ubytka tam nemám prehľad, Portorož, alebo Izola...

@dai, tak potom áno ... my sa tak často nedostaneme a ak sa dostaneme, tak beriem všetkých. tiež sme viazaní na prázdniny, kvôli deťom aj mojej práci, takže niekedy by bolo aj za čo a nedá sa časovo.

dai
30. jún 2018

@hettinka hej sme uplne mimo - my sme boli v cuernej hore a super sme si uzili - a asi to je aj lacnejsie - teda mimo hotelov

tomiholjubavi
30. jún 2018

@dai inak ja zas čiernu horu nemam rada. boli sme tam velakrat, lebo muz ma odtial rodinu, ale to je asi jediná krajina, kde sa mi nepáčilo. príroda nadherna, pamiatky super, ale ludia otrasní. vzdy si odtial donesiem taku pachut na duši. Nepasuje mi černohorská mentalita. už len to ako agresívne šoférujú...a všetko ostatné.

tomiholjubavi
30. jún 2018

oh, viete ktorá je lacná a nádherná destinácia? Maďarsko. Ja vôbec neviem prečo, ale bola to u mňa láska na prvý pohľad. 🙂

jana_eyre
30. jún 2018

@tomiholjubavi vau bosnu by som chcela vidiet.. my si vela planujeme, ale az bude najmladsi trocha starsi, lebo on je maly nespokojenec ci je doma a ci na vylete.. skoro kazdy vecer s muzom rozoberame kam raz pojdeme 😁 len casu keby mal viac.. presne cestovanie je duchovne stastie, mna to najviac nabija energiou ktoru stracam pri revoch maleho.. 😅

jana_eyre
30. jún 2018

@tomiholjubavi a madarsko milujeme.. aj tento rok sme ho neobisli a este chceme ist.. maju uzasne jedlo a su to strasne mili ludia.. a vsade sme mali zlavy ako "mnohodetna" rodina 😁

hettinka
30. jún 2018

@tomiholjubavi no neviem, či lacná. Chceli sme ist do ich termalov normálne do hotela cez veľkú noc a Chorvátsko alebo Slovinsko vyšlo lacnejšie. Hoci do Maďarska by sme to mali bližšie.

dai
30. jún 2018

@tomiholjubavi soferovanie bolo v pohode podla mna ( ja som z ba zvyknuta na inych grazlikov ) a teda priznavam ze sme tam boli v krasnom hoteli spledid conference v Budve - a budva a kotor boli krasne, detto ludia v hoteli velmi mili. Moj muz tam ma znameho a jeho rodina bola super, inak som sa s domacimi moc do kontaktu nedostala...

najinka
30. jún 2018

Neviem, ci niekto poznate Made in Chelsea, ale tohto roku natacaju v Chorvatsku..je to reality show so skutocnymi bohatymi mladymi ludmi z Londyna..na instagrame ich sleduju miliony ludi..uz asi pred 2 mesiacmi boli v Chorvatsku a teraz su tam zasa (myslim, ze Hvar?) Takze za chvilu predpokladam bude Chorvatsko nenormalne drahe..uz sa tam zacinaju hrnut anglicania, ktori si teda za krasnu dovolenku kludne priplatia..Super pre chorvatov, skoda pre nas slovakov 😀 ja som si Chorvatsko stale nechavala v zaruke ako lacnejsiu destinaciu, kam pojdeme ked sa prestahujeme naspat na slovensko...

katie23
30. jún 2018

@lapulinka Ahojky...skús aj cestovku na ultra last minute...zo dňa na deň. Sú tam ponuky aj do Chorvátska, ale aj do iných destinácii. Chcete len Chorvátsko? Minuli rok tak kamoška s 4clennou rodinou išli na 7dni do Egypta do 5hviezdickoveho hotela za 145 eur... podotýkam All inclusive 😉Skús porozmýšľať 😉

mircalla
30. jún 2018

@jana_eyre ak sa chce niekto zmestiť do 120 eur za ubytovanie na 4-5 dni tak si trúfam povedať,že rozpočet na zábavu bude zrejme minimálny či žiadny.bez urážky,opäť som len realista

alami
30. jún 2018

@lapulinka 120 myslíš len za to ubytko? K tomu ratas naftu,mytnice atď...áno? Nedá sa vám radšej začiatkom septembra? To by si našla aj za takú sumu, ceny sú podstatne nižšie. A nad ubytkom blízko mora a v sezóne,to ani nesnívaj. Ceny išli hore. My sme ale raz boli v Tučepi na blind, tam sú ceny fakt vysoké. Boli sme 20m od mora za 40eur na noc. Koniec júna. Bola to len taká garsónka s 3 postelami. Takže čosi sa nájsť dá.

jana_eyre
30. jún 2018

@mircalla ak aj ano, no a? nemusime tam ist s nou 😉 ja im zelam peknu dpvolenku aj keby jedli len rozky s pastetou..

mircalla
30. jún 2018

@jana_eyre moje príspevky smerujú k tomu, že ubytovanie za tú cenu je nereálne, nič viac.osobne je mi jedno, kto čo robí a za kolko

vevesh
30. jún 2018

@tomiholjubavi auto , karavan alebo vlak- orientexpres sa mi zda ide tiez cez mongolske stepi...

sofia1
30. jún 2018

@lapulinka u sukromnika v tom období od 70€hore za den